Wat vinden wij van Tibor Olgers – en van zijn bekende online training ‘Het Antivirus‘? Is dit de zoveelste in de reeks blabla-mindset-authentieke-zelf-Napoleon-Hill-praktijken die als een pandemie ons land over aan het nemen zijn, of wist initiatiefnemer Tibor Olgers tot ons door te dringen? Lees verder voor onze review en ervaringen over het Antivirus.

Review: Zou jij de online trainingen van Tibor Olgers moeten volgen voor een beter, offline leven?

Vaak zie je alleen maar de voordelen van technologische vooruitgang: met je telefoon of tablet kun je allerlei apparaten vanuit je bed of op afstand aan- of uitschakelen, via je luidspreker krijg je antwoorden op vragen die je stelt alsof het een extra, slim gezinslid in huis is en je betaalt tegenwoordig zonder je pinpas te gebruiken, maar je telefoon of horloge langs de pinautomaat te halen. Toch zijn er ook nadelen, al ben je je daar lang niet altijd bewust van.

Alles wat digitaal gestuurd wordt, kan kapot gaan en als dit het koppelstuk tussen diverse applicaties is, is er meteen paniek. Als de wifi niet werkt, ben je meteen al je connecties kwijt. Contact met werk nu je van thuis uit werkt, contact met familie, contact met de buitenwereld om nieuws te kunnen volgen; alles wordt meteen buitengesloten. Maar zou het soms niet eens goed zijn als we zelf die automatische connectie verbreken? Moet je jezelf die rust niet gewoon willen gunnen?

Alweer een online training die me zogenaamd de ultieme rust zou moeten gaat brengen?

Rust kan uit veel verschillende zaken bestaan en rust voor de een hoeft zeker niet hetzelfde te zijn als wat rust bij de ander brengt. Het zit in je hoofd en in je gezondheid (mentaal en fysiek), in je thuissituatie, vrienden en familie (relaties) en in je bankrekening (financiën). De een is al uit balans als de weegschaal een kilo meer aangeeft of door de regen zijn buitensporten niet door laat gaan, terwijl bij de ander ruzie tussen de kinderen of de hypotheek die deze maand niet betaald kan worden de emmer doet overlopen.

Al deze voorbeelden samen maken het nog eens tien keer zo erg en als je dan ook nog een veranderde werkomgeving krijgt – bijvoorbeeld door Covid-19 – en je gedwongen wordt maanden achter elkaar van thuis uit te werken, wordt nog eens benadrukt hoe afhankelijk je bent van je eigen, prettige ritme. De digitale wereld (inclusief alle handige middelen) maken het verleidelijk om aan je leven te willen ontsnappen. Dus hoe breng je jezelf weer thuis? Wat doe je om je koers te hervinden?

Volgens Tibor.nl zijn het die vier V’s die wezenlijk verschil in je leven maken:

 • Vitaliteit (lichaam en geest)
 • Vermogen (financiële stand nu en in de toekomst)
 • Vertrouwen (in jezelf, in relaties, in werk)
 • Verbinding (met jezelf en de wereld om je heen)

Wat is Tibor.nl en wat is Antivirus voor programma?

Tibor Olgers is de oprichter van Tibor.nl, maar er is een heel team dat de activiteiten van Tibor.nl ondersteunt. Er zijn trainingen, retreats en er wordt de mogelijkheid geboden een business coach in te huren. Alles wat Tibor en zijn team doet, staat in het teken van de ondernemer verder helpen. Dit geldt echter niet alleen voor de bedrijfsmatige kant van de ondernemer, want de activiteiten die aangeboden worden, helpen op alle vlakken in het leven van een ondernemer.

Met het Antivirus programma biedt hij iedereen – of je nu al ondernemer bent of overweegt een bedrijf te gaan starten – een kans om er op vooruit te gaan. Het is een online programma, dus zodra je hebt betaalt, heb je toegang en kun je met de cursus beginnen. De duur van de online training is moeilijk te bepalen, maar het uitgangspunt is ongeveer twee weken, wanneer je bereidt bent alle opdrachten en challenges uit te voeren die in de training opgenomen zijn.

Wat zijn de kosten van het online Antivirus programma?

De normale prijs voor de training is 500 euro, maar op dit moment is er een aanbieding en die houdt in dat je maar honderd euro kwijt bent. Het mooie is dat je er allerlei extra’s bij krijgt, want je hebt niet alleen toegang tot de acht modules van Antivirus zelf, maar krijgt ook acht digitale canvassen, een coachtraject en toegang tot een extra curriculum. Het cursusbedrag is zonder BTW, maar ook voor 121 euro is het nog steeds een laag bedrag.

Je kunt via iDeal of Bancontact betalen en een andere bijkomstigheid is dat je deel mag nemen aan het affiliate programma, waarmee je bij vermelding (het promoten) van Antivirus een bijdrage voor je inspanning krijgt. Dit betekent dat je je investering door middel van deelname aan dit programma terug kunt verdienen, zonder er veel extra’s voor te hoeven doen. Daarnaast krijg je ook nog garantie op het programma, als je binnen dertig dagen geen resultaten hebt behaald.

Is Antivirus het geld waard?

Zeg nou zelf: Wat krijg je tegenwoordig nog voor 120 euro? Je gaat een keer goed uit eten met vrienden en de kans is groot dat je al meer dan dat kwijt bent. Ga een dag naar de Efteling met je gezin en je hebt aan 120 euro nog niet genoeg. Een zakelijke lunch kost je misschien minder, maar die levert dan ook lang niet altijd iets op. Wat houd je dan tegen om dit bedrag aan een online training uit te geven? Eigenlijk is het de beste manier om in jezelf te investeren en te groeien.

Wat zijn de voor- en nadelen van het online Antivirus programma?

Voordelen

 • Zo lang de aanbieding nog geldig is, krijg je ontzettend veel waar voor je geld.
 • De trainer is een gigantische motivator en inspirator die mensen aanzet tot actie (al zou dit natuurlijk 100% vanuit jezelf moeten komen).
 • De training is online, waardoor je als ondernemer geen kostbare tijd van je zaak weg bent. Je maakt tijd vrij in je agenda om aan je eigen ontwikkeling te besteden en hoeft daarmee geen reistijd te verliezen.
 • Het Antivirus programma gaat om veel meer dan alleen jou als ondernemer (of starter), het gaat om JOU. Je groeit als persoon en dat omvat alle facetten van je leven en niet alleen het bedrijf. Je gezin, je vrienden en familie, maar voor jijzelf zult het effect van de training voelen.
 • Je krijgt bij Antivirus een aantal bonussen die interessant zijn (uitgeschreven coachtraject, extra curriculum en deelname aan affiliate programma van Tibor.nl).

Nadelen

 • Je twijfelt misschien aan de inhoud van de cursus en de kwaliteit er van, als ze die voor iets meer dan honderd euro aan kunnen bieden.
 • Voor sommigen is een online training niet geschikt. Zij willen een live bijeenkomst, waar ze zichzelf kunnen laten zien en feedback krijgen op hun gedrag en aanpak. Zij willen ook netwerken met andere ondernemers en er nieuwe kansen voor hun bedrijf creëren, in plaats van alleen maar op zichzelf te focussen.
 • Een groot deel van het extra curriculum (bonus 2) bestaat uit reeds gepubliceerde content. Dit houdt in dat je met een beetje zoek- en speurwerk de inhoud ook zelf kunt vinden op diverse platformen.

Voor wie is Antivirus een geschikt online programma?

Iedereen die als ondernemer (starter of reeds jaren actief als ondernemer) meer balans in zijn of haar leven wil brengen, kan iets hebben aan deze online training. Je wordt uitgedaagd door iemand met ervaring die je meeneemt in wat er echt toe doet. Dit gaat verder dan alleen het ondernemerschap. Je werkt van buiten naar binnen en door challenges aan te gaan met jezelf neem je je moment om grondig te reflecteren.

Reflectie leidt tot bewustwording en dat is het mooiste dat er is. Als je eenmaal beseft hoe je iets doet en waarom je dat altijd zo gedaan hebt, kun je beslissen het anders te willen doen. Dan komt de uitdaging: bedenken welke manieren er nog meer zijn om je doelen te bereiken. Je wilt meer tijd met je vrouw en (nu nog) kleine kinderen doorbrengen, in plaats van tot acht uur ’s avonds op kantoor aan je computer offertes zo snel mogelijk de deur uitdoen.

Heel lang heb je gedacht dat tijd geld was en dat je hard moest werken om financiële vrijheid te bereiken. Maar waaruit bestaat jouw geluk en jouw tevredenheid en succes eigenlijk? Is dat die gevulde bankrekening? Of is dat tijd vrijmaken om betrokken te zijn bij het leven van je dierbaren? Zelfs als je nog geen partner of kinderen hebt, is er meer dan alleen werk en geld. Je kunt ook groeien zonder vaste relaties in het leven te hebben met anderen, want er is altijd nog jij.

Velen vergeten in dit leven dat je maar een bepaalde tijd op deze aarde hebt en dat jij zelf beslist (vanaf een bepaalde leeftijd dan wel) hoe je je tijd invult. Je kunt blijven hangen in proberen te voldoen aan wat andere vroeger van je verwachtten. Je kunt ook voelen dat dat niet meer bij je past en een andere weg inslaan. Wanneer je je dit realiseert en jezelf en je eigen geluk op nummer een durft te zetten, heeft dit automatisch positieve effecten op alles en iedereen om je heen.

Wat moet je over hebben voor het succesvol doorlopen van het Antivirus programma?

Daar kun je heel kort over zijn: open staan voor jezelf, voor bewustwording, voor eerlijk durven kijken naar het verleden en nu en mogelijkheden willen creëren voor een betere toekomst. Het kan gaan om gezonder leven als ondernemer (tijd vrijmaken voor sport of meditatie om je hoofd leeg te maken), om bewuster met je tijd in je kalender om te gaan of om op een of andere manier financiële vrijheid te realiseren.

Dit laatste vraagt nog wel om een toelichting, want financiële vrijheid wil niet automatisch zeggen dat je miljonair wilt worden en dan pas gerust zult zijn. Het kan juist precies het tegenovergestelde betekenen: gewoon genoeg geld hebben om nu te genieten van het leven, voldoende reserves te hebben voor als dat nodig mocht blijken en vooral te zien dat tijd met jezelf (in goede gezondheid met familie en vrienden) en doen wat je leuk vindt veel belangrijker is dan geld. Dat is pas het ultieme gevoel van vrijheid.

Hoe hebben anderen Antivirus ervaren?

 • Onlinevibes.be benadrukt dat de waarde van de cursus meer is dan wat je ervoor betaalt. Het programma gaat in stapjes, zodat je het ook zult kunnen volhouden. Verder geeft de reviewer aan dat Antivirus ook voor niet-ondernemers uitdagingen kan bieden. Er wordt geen score gegeven, wel een affiliate link naar de cursus.
 • Dereviewkoning.nl is zeer enthousiast over Antivirus. Hij is lovend over het karakter en de aanpak van Tibor Olgers en zegt dat vaker voor weerstand kiezen, meer oplevert dan maar gewoon meegaan met de waan van alledag. De reviewer heeft energie van de training gekregen.
 • Dinies.nu geeft aan dat er een tijdelijke actie geweest is, waardoor de cursus nog goedkoper was (20 euro). Ze raadt de training aan voor iedereen die wil groeien, ontwikkelen en geluk na wil streven. Verder heeft ze een affiliate link naar de aanbieding geplaatst.

Conclusie: Het online Antivirus programma met 8 modules en vele extra’s wel of niet kopen?

Je bent klaar voor die sprong in het diepe en dan is Antivirus een programma dat je echt verder kan helpen in het leven. Het gaat om veel meer dan alleen je bedrijf en je moet het dan ook zeker niet zien als een mogelijkheid om te netwerken met andere ondernemers of om klanten te werven. Nu gaat het om jou. Je eigen drijfveren, je toekomstplannen, wat je al meegemaakt hebt en hoe je hier nu op terug kijkt en wat je echt belangrijk vindt in het leven.

Is je onderneming daar een belangrijk onderdeel van? Jazeker, maar het is niet het enige of allerbelangrijkste, want anders was je niet bij deze training uitgekomen en blijven lezen. De les zit in het (her)ontdekken van jezelf, het uitschakelen van maar op die automatische piloot blijven vliegen en het terugkeren naar een ritme dat voor jou prettig is. Dit is je kans om je leven te veranderen. Moet je het helemaal 180 graden omgooien? Nee, zeker niet. Dat vraagt niemand van je.

Wel kun je onderzoeken wat voor jou balans brengt en met welke acties je dit concreet maakt. Je kunt denken dat het om hele kleine dingen gaat – bijvoorbeeld elke avond je kinderen naar bed brengen en voorlezen uit hun favoriete boek in plaats van weer een bericht op LinkedIn plaatsen om je diensten onder de aandacht te blijven brengen – en toch zul je er achter komen dat dit de grote dingen zijn. Je hebt meerdere rollen dan alleen die met de ondernemerspet.

Je bent kind, broer of zus, neef of nicht, ouder, vriend of vriendin, collega, bedrijfspartner, geliefde en nog zo veel meer. En daarnaast ben je – behalve wat je voor anderen bent in relaties of werk – ook gewoon jij. Het leven is een avontuur en de ontdekkingsreis naar jezelf is daar een van de mooiste van. Bewandel het Antivirus pad om inzichten op te doen waar je een beter mens van wordt, niet alleen voor de ander, maar vooral voor jezelf. Dat ben je waard.