Is de Unbreakable Academy van Sander Aarts daadwerkelijk een unieke en zinvolle plek om jezelf sterker en weerbaarder te maken? Lees verder voor onze review en ervaringen…

Kun je echt weerbaarder worden met de Unbreakable Academy?

Het doel van de Unbreakable Academy is om Nederland weerbaarder te maken. Met meer dan 16 jaar ervaring in de Special Forces bieden ze coaching, training en cursussen aan voor teams en individuelen. Sander Aarts, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, heeft de Unbreakable Academy opgezet en kan nu al zeggen meer dan 1000 tevreden klanten verder te hebben geholpen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij of jullie het uitdagende moderne leven probleemloos aankunnen omdat je innerlijke kracht en weerbaarheid hebt opgebouwd. De diensten worden aangeboden aan bedrijven en particulieren.

Wat doet de Unbreakable Academy?

De Unbreakable Academy biedt vier verschillende diensten aan. Allereerst is er individuele coaching gebaseerd op de trainings- en selectiemethoden van de Special Forces. Tijdens de Covid pandemie worden er ook online modules aangeboden waarmee je zelf veilig aan de slag gaat. Ook als de pandemie zo meteen voorbij is geeft dat je meer vrijheid.

Er zijn bedrijfstrainingen voor leidinggevenden en teams die samenwerking en weerbaarheid bevorderen. Daarnaast worden er ook 1-1 coaching sessies aangeboden en kun je de hulp inschakelen van één van de coaches van de Unbreakable Academy.

De verschillende diensten verder toegelicht

Ben jij geïnteresseerd in één van de diensten van de Unbreakable Academy, dan vind je hier per dienst wat meer informatie.

1.       Individuele trainingen

De individuele trainingen van de Unbreakable Academy zijn bedoeld voor mensen die het gevoel hebben meer te kunnen, die sterker willen worden, die een unieke ervaring zoeken om kracht en weerbaarheid op te bouwen, die zichzelf willen testen en die grenzen willen verleggen. Tijdens de training leer je dat de enige grens die je hebt in je hoofd zit en dat je alles kunt overwinnen als je deze weet te verleggen.

Je kunt deelnemen aan vier verschillende individuele trainingen:

  • Phoenix selectietest: tijdens deze Covid-proof selectietest moet je in twee uur een parcours afleggen. Onderweg kom je verscheidene uitdagingen tegen, zowel fysiek als mentaal. Aan het einde van de test krijg je een score en krijg je een goed beeld van je fysieke en mentale weerbaarheid. De prijs voor deelname is €79.
  • Crucible: de Crucible is een parcours dat je in vier uur aflegt. Tijdens je tocht kom je opdrachten tegen die gebaseerd zijn op wat de Special Forces doen. Je doet dat samen met andere mensen, dus je leert de kracht van teamwork, je leert obstakels overwinnen en nieuwe mensen kennen. De prijs voor Crucible is €150 tot €250
  • Evolution: besluit je aan Evolution deel te nemen, dan staat je een trainingsprogramma van 12 uur te wachten. Deze zit vol mentale- en fysieke uitdagingen en bestaat uit 5 verschillende fases. Je doorbreekt patronen, werkt als een team en ontwikkelt mentale kracht. De prijs voor Evolution is momenteel €299 tot €595 (zonder korting €375 tot €750).
  • Project Phoenix: Project Phoenix is de zwaarste training voor niet militairen en duurt 72 uur lang. Alle kennis en expertise van de Special Forces is hierin samengevoegd. Het doel is transformatie en succes is niet gegarandeerd. De prijs is €1250 (€1450 zonder korting) en je moet aan een aantal fitness eisen voldoen voordat je deel kunt nemen.

2.       Online cursussen

Momenteel is het uiteraard niet mogelijk om samen te komen en daarom wordt er door de Unbreakable Academy ook een online cursus aangeboden. Deze is bedoeld voor mensen die te maken hebben met mentale uitdagingen, vooral in het dagelijkse leven van dit moment. Je leert dat je omstandigheden niet kunt veranderen, maar dat je er wel beter mee om kunt gaan. Zo leer je stress te verlagen, de kans op een burnout te verminderen, mentale kracht opbouwen en uit je depressie te komen. Als je je inschrijft voor de online cursus, dan word je lid van Team Unbreakable. Je krijgt dan:

  • Een training van 10 online modules over onder andere, stress, ademhaling, zelfvertrouwen, discipline en visualisatie.
  • Persoonlijke begeleiding van één van de coaches van de Unbreakable Academy.
  • Toegang tot een Q&A sessie elke twee weken.
  • Toegang tot de community van de Unbreakable Academy.
  • Voorrang op de nieuwe individuele trainingen die de Academy aanbiedt.

Lidmaatschap van Team Unbreakable kost €297 (€348 zonder korting) per jaar, €77 (€97 zonder korting) per kwartaal of €29 per maand.

3.       Bedrijfstraining

De Unbreakable Academy biedt ook trainingen aan specifiek voor leidinggevenden en teams. Deze worden gestimuleerd samen te werken, grenzen te verleggen en hechter te worden. Het doel is om talenten te ontdekken, communicatie te verbeteren en meer werkplezier te creëren. Dat wordt gedaan in vier stappen, namelijk Mission Planning & Preparation, Mission Execution, Mission Debrief en Mission Support. De kosten en extra informatie voor de bedrijfstraining moeten worden opgevraagd en dat kan via het contactformulier op de website.

4.       1-1 coaching

Een laatste dienst van de Unbreakable Academy is 1-1 coaching. Er werken een aantal ervaren coaches voor het bedrijf en zij kunnen je in persoonlijke sessies helpen sterker en weerbaarder te worden. Ook hier worden de vier bovengenoemde missies genomen en word je op die manier begeleid. De 1-1 coaching sessies zijn specifiek bedoeld voor mensen die mentaal sterker willen worden, die zingeving nodig hebben, die vitaler willen worden, die hun doelen willen behalen, die een betere werk-privé balans willen creëren of die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren. Er wordt een coach uitgezocht die bij je past. De prijzen voor 1-1 coaching zijn op te vragen via de Unbreakable Academy website.

Inschrijven

Als je je besluit in te schrijven voor één van de diensten, programma’s en trainingen die de Unbreakable Academy aanbiedt, dan doe je dat gemakkelijk online. Je kunt veilig betalen met iDeal, creditcard, Bancontact en Apple Pay. Er wordt niet veel gezegd over een garantie, dus dat is mogelijk nog een punt om na te vragen.

Als je bijvoorbeeld de online cursus aanschaft, dan is een niet goed, geld terug garantie een fijn idee. Veel andere aanbieders van cursussen hanteren een garantie van 14 dagen, wat overigens ook een goede indicator is van kwaliteit. De website staat boordevol informatie, maar meer informatie is altijd in te winnen via e-mail.

Conclusie

De Unbreakable Academy is een uitstekende plek om te zien wat jouw krachten zijn. De combinatie van de uitdagingen van de Special Forces met de uitdagingen van het dagelijks leven is erg positief en levert een trainingsprogramma op waarmee je alles uit de kast haalt.

De prijzen, vooral voor de online cursus, zijn niet hoog en in veel gevallen worden deze door je bedrijf vergoed. Met de ervaring van Sander Aarts in combinatie met zijn team specialisten heeft de Unbreakable Academy een mooi programma opgesteld, dat ook tijdens de pandemie oplossingen biedt.

Er is weinig aan te merken op de diensten die de Unbreakable Academy aanbiedt. Het enige wat nog lijkt te ontbreken is de garantieregeling, maar aangezien alles erg professioneel geregeld is, zal deze er ook wel zijn. De algemene voorwaarden zijn gepubliceerd op de website.

Ook de prijzen zijn goed. Project Phoenix is het duurste, maar daar krijg je een compleet 4-daags programma voor terug vol uitdagingen, inclusief eten en slaapplek. Het lidmaatschap van Team Unbreakable en de bijbehorende cursussen en inspiratiemateriaal lijkt zeer de moeite waard en is met €300 per jaar ook prima te betalen.

Al met al heeft deelname aan één van de evenementen van de Unbreakable Academy dus een groot aantal voordelen. Het programma dat je aangeboden krijgt is uniek en gebaseerd op training die de Special Forces ook ontvangen.

De prijzen die daar tegenover staan zijn goed betaalbaar en reflecteren wat je ervoor terugkrijgt. Momenteel worden er kortingen aangeboden, dus dit is hét moment om je in te schrijven. Bouw ook weerbaarheid en mentale kracht op en je kunt met de ervaring van de Special Forces alles aan wat het dagelijkse- of professionele leven op je pad brengt.

Op jouw succes!