Wie zijn de beste coaches van Nederland? Welke (life) coaches zijn daadwerkelijk kundig en hebben veel ervaring opgebouwd? Wij verkiezen de beste 10 van Nederland. Lees verder voor ons oordeel…

De top 10 beste coaches van Nederland (life coaches)

1. Vivian Reijs – de perfecte life coach om je hormonen weer in balans te krijgen

Boeken, supplementen, een blog, de Viv Health Show (op de radio) en online trainingen; Vivian Reijs doet het allemaal en blijkt dan ook een druk baasje te zijn. Wie behoefte heeft aan een verzorgde binnen- en buitenkant – body, mind, health en food – kan bij VivOnline terecht voor leuke tips en gepaste producten. Vooral vrouwen die worstelen met hun hormonen vinden bij Vivian een luisterend oor en bruikbare to-the-point adviezen.

Zeker wanneer je al langer worstelt met je gewicht of uiterlijk, is er veel informatie te vinden bij Vivians artikelen. Zo kun je je zomaar herkennen in waarom afvallen maar niet wil lukken, of wat je kunt doen om in de zomer je hormonen in balans te brengen. De foto’s alleen al geven je een oppepper en de recepten moet je zeker uitproberen.

Bekijk Vivian Reijs op Linkedin

2. Rosalie van Gils – weer grip op je leven en vertrouwen in jezelf met Bureau Breinfijn

Psychologe Rosalie van Gils heeft in haar jonge leven al veel meegemaakt. En precies dat heeft haar gebracht waar ze nu is: als hypnotherapeut en expert in Neuro- en biofeedback met Breinfijn anderen helpen om overeind te blijven als de grond onder je voeten lijkt weg te zakken. Iets minder dramatisch mag ook. Het gaat erom dat je weer plezier in het leven krijgt en nare gevoelens en vervelende of beperkende gedachten weer onder controle krijgt. 

Er is een gratis e-book en online training, maar je kunt ook voor een betaalde cursus kiezen. Of je nu slecht slaapt, constant blijft malen in je hoofd of wat meer zelfvertrouwen wilt; het kan allemaal bij Breinfijn. Ook het blog biedt diverse aanknopingspunten om met jezelf aan de slag te gaan.

Bekijk Rosalie van Gils op Linkedin

3. Willemijn Welten – manifesteren is voor iedereen

Wie nog niet weet wat manifesteren is, heeft met manifestatie-expert Willemijn Welten precies de juiste persoon te pakken. Ze haalt de zweverigheid rond manifesteren weg om met de juiste tools en je eigen unieke energie te realiseren wat jij wilt in het leven.

Je kunt bij Willemijn diverse cursussen en masterclasses volgen, maar er is ook een online community waar je lid van kunt worden. Verder zijn er de set met manifestatiekaarten die voorzien zijn van bijzondere spreuken met de meest prachtige illustraties van Mirjam de Ruiter. Vanaf 21 september 2021 is Willemijns nieuwe boek ‘Manifesteren kun je leren’ in de boekhandel te krijgen.

Wie Willemijn live mee wil maken kan óf naar Amsterdam gaan voor haar event in het DeLaMar Theater, óf haar als spreker voor de opening van je eigen event boeken. Deze unieke ervaring zal je nog lang heugen.

Bekijk Willemijn Welten op Linkedin

4. Tibor Olgers – slimmer werken in plaats van steeds harder proberen bij te benen

Als je op zoek bent naar een coach die jouw onderneming een flinke zet in de goede richting geeft en meer rust in je privéleven brengt, dan is Tibor Olgers met zijn team de aangewezen persoon. Niet lang blijven hannesen, maar quick results genereren, daar draait het bij Tibor om.

Wie niet tegen confrontaties kan of zich snel persoonlijk aangevallen voelt, is bij Tibor dan ook aan het verkeerde adres. Zijn spiegel is recht voor zijn raap en als coach hoort dit ook zo. Je bent niet op zoek naar vrienden, je wilt vooruit in het leven.

Er is coaching in de serie ‘kort, maar krachtig’ mogelijk, waarbij je 20 minuten, 2 uurtjes of een halve dag hulp krijgt om missie, strategie of plan rond te krijgen. Dit worden snelle interventies genoemd. Daarnaast zijn er ook operaties en hierbij gaat het om business retreats, online trainingen of een nieuwsbrief met de opdracht om een journal bij te houden.

Bekijk Tibor Olgers op Linkedin

5. Simone Levie – een brug slaan tussen spiritualiteit en (goed) zakendoen

Het vrolijke en energieke karakter van Simone blijkt duidelijk uit de foto’s op haar website. Je hebt hier te maken met een pittige dame die het beste in vrouwen naar boven wil halen. Female empowerment is het doel dat ze helder voor ogen heeft en ze bereikt dit door speciaal voor vrouwelijke ondernemers diverse online programma’s te ontwikkelen en boeiende events te organiseren.

Simone realiseert zich donders goed dat vrouwen meer kunnen bereiken dan ze vaak zelf denken. Haar coaching kan je helpen om je eigen competenties helder te krijgen en je intuïtie te leren gebruiken bij alles wat je doet, of dat nu ondernemen is of andere mijlpalen in het leven voor elkaar krijgen.

Begin met Simone’s podcasts, blog of haar YouTubekanaal en ontdek daarna wat ze nog meer voor je kan betekenen.

Bekijk Simone Levie op Linkedin

6. Edwin Selij – doen wat je gelukkig maakt met behulp van hypnose

Edwin Selij is de oprichter van Hypnose Instituut Nederland en legt je uit hoe je zelfhypnose kunt toepassen om die onzichtbare drempel waar je maar niet overheen durft te stappen toch kunt passeren. Problemen die je ermee kunt verhelpen zijn bijvoorbeeld het aanpakken van een negatieve gedachtestroom, in het hier en nu leren leven, omgaan met paniekaanvallen of herstellen van je burn-out.

Door zelfhypnose te leren kun je je eigen belemmeringen wegwerken, maar je kunt er bij Hypnose Instituut Nederland ook voor kiezen om een stap verder te gaan en je te laten scholen als trainer. Op die manier kun je na je eigen leven weer op de rails te hebben gekregen ook anderen helpen.

Bekijk Edwin Selij op Linkedin

7. Lotte van Agtmaal – coaching voor vrouwen die hun spiritualiteit willen ontdekken

Dat lichaam en geest continu met elkaar in verband staan heeft Lotte als klein meisje al snel geleerd. Later kwam het besef dat je altijd kunt groeien en dat je deze groei ook helemaal zelf in de hand hebt. Als loopbaancoach en energetisch werker helpt ze nu anderen boven zichzelf uit te stijgen.

Je kunt bij Lotte voor individuele coaching terecht en er zijn Mind/Body/Soul sessies waarbij spiritualiteit een grote rol binnen de begeleiding speelt. Je kunt ook het gratis e-book bestellen en voor de vrouwen wiens leven overhoop gehaald wordt door hormonen kan de cyclus tracker een oplossing zijn. Hierdoor leer je je eigen lichaam als vrouw beter kennen en is te verklaren waarom je je op sommige dagen anders voelt.  

Bekijk Lotte van Agtmaal op Linkedin

8. Jaap Hulsmann – voor persoonlijke ontwikkeling naar het door jou gewenste niveau

De coaching van Jaap vindt in diverse vormen plaats. Het kan op individuele basis gebeuren waarbij jouw bedrijf centraal staat en er de diepte in gedoken wordt om vooruitgang te boeken. Dit wordt een strategiesessie genoemd. Een tweede mogelijkheid kan via een Zoom-call georganiseerd worden en tijdens dit gesprek wordt gekeken naar jouw unieke competenties en hoe je verder richting geeft aan je plannen.

Als laatste kun je ook nog kiezen voor de Mastermind van Jaap. In deze community zit iedereen met hetzelfde uitgangspunt bij elkaar om samen een bepaalde groei door te maken. Het is dan niet alleen ‘hoe meer mensen, hoe meer vreugd’, want vooral het delen van kennis en ideeën helpen je verder.

Bekijk Jaap Hulsmann op Linkedin

9. Daan de Ram – deze coach zet je liefdesleven weer op de kaart

Soms gaat het met je carrière de goede kant op, maar mis je iemand om je leven mee te delen. Daan is nu datingcoach, waardoor je misschien denkt dat hij van nature weet hoe hij zich in vrouwelijk gezelschap moet gedragen, maar niks is minder waar. Daan was ooit een echte computer nerd die liever de hele dag games speelde dan interesse toonde in meisjes. De ommekeer kwam bij het besef dat hij wel behoefte had aan liefde en fysieke intimiteit.

Herken je jezelf hierin? Dan kan Daan je als datingcoach leren hoe je in contact komt vrouwen zonder hierbij jezelf compleet te veranderen. Het is juist de bedoeling dat je vooral jezelf blijft en niet alleen een versiertruc toepast die blijkt te werken. Er zijn opties voor wie meer wil weten. Er is een boek, jaarprogramma en videofilmpjes voor wie de transformatie wil maken van een altijd maar afwachtende houding naar een actief romantisch leven.

Bekijk Daan de Ram op Linkedin

10. Albert Sonnevelt – uitgebreide coaching voor executives of snel resultaat met het Albert programma

De coaching van Albert Sonnevelt is in die zin uniek, dat bijna niemand durft te beloven binnen 24 uur verschil in je leven te kunnen maken. Dit klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Wanneer je meer leest over het programma dat ’24 uur met Albert’ heet, zie je wat je concreet te wachten staat. Je start met de lunch waar bewustwording het centrale thema is, gaat daarna door naar het diner waar je leert verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en acties te nemen en de volgende dag staat je nog het ontbijt  met nieuwe aanpak te wachten. De 24 uur eindigen weer met een lunch, waarbij je korte traject afgerond wordt en je weet wat je te doen staat.

In het executive programma blijf je zes maanden verbonden aan de coachsessies. Albert is bij alle coaching die hij met zijn cliënten doet wel heel duidelijk: er moet een klik zijn om de gewenste effecten te kunnen behalen. Die eerlijkheid is niet alleen gepast bij coaching, maar ook zeer waardevol aangezien je tijd, geld en energie investeert in elk coachtraject.

Wil je je eerst eens oriënteren en Alberts karakter en aanpak verkennen? Op zijn website vind je diverse video’s en podcasts om te bekijken of beluisteren. Daarnaast heeft Albert maar liefst vijf boeken geschreven over hoe je je leven op diverse vlakken kunt laten slagen.

Bekijk Albert Sonnevelt op Linkedin