Wie zijn de beste coaches van Nederland? Welke (life) coaches zijn daadwerkelijk kundig en hebben veel ervaring opgebouwd? Wij verkiezen de beste 10 van Nederland. Lees verder voor ons oordeel…

Hoe hebben we ons onderzoek uitgevoerd?

Om tot de top 10 beste coaches van Nederland te komen, hebben we bij een groot aantal coaches een sessie geboekt en/of hun programma volledig doorlopen. Hierbij hebben we gelet op de deskundigheid, presentatie, mate van verbinding, ervaring en uiteraard de resultaten die we konden meten na de sessie.

De top 10 beste (life) coaches van Nederland

de echte coachvraag helder krijgen tips

1. Vivian Reijs – de perfecte life coach om je hormonen weer in balans te krijgen

De beste coach van Nederland? Dat is voor ons absoluut Vivian Reijs. Boeken, supplementen, een blog, de Viv Health Show (op de radio) en online trainingen; Vivian Reijs doet het allemaal en blijkt dan ook een druk baasje te zijn. Wie behoefte heeft aan een verzorgde binnen- en buitenkant – body, mind, health en food – kan bij VivOnline terecht voor leuke tips en gepaste producten. Vooral vrouwen die worstelen met hun hormonen vinden bij Vivian een luisterend oor en bruikbare to-the-point adviezen.

Zeker wanneer je al langer worstelt met je gewicht of uiterlijk, is er veel informatie te vinden bij Vivians artikelen. Zo kun je je zomaar herkennen in waarom afvallen maar niet wil lukken, of wat je kunt doen om in de zomer je hormonen in balans te brengen. De foto’s alleen al geven je een oppepper en de recepten moet je zeker uitproberen.

Hierna lezen:  Hoe hypnotiseer je iemand? Alles wat je moet weten [Hypnose Leren]

Vivian Reijs is van alle markten thuis, zo is ze oprichtster van VivOnline. VivOnline is een gezondheidsplatform voor vrouwen die het maximale uit hun leven willen halen. Vivian staat voor een optimalisering van jouw lijf (en leven) aan zowel binnen- als buitenkant. Voeding, lichaam, gezondheid; Vivian heeft de kennis en tips die jou verder helpen.

Vivian richt zich als gediplomeerd hormoonexpert op jouw lijf. Hormonen bepalen wat je consumeert, hoe actief je bent, jouw mentaliteit, et cetera. Vivian weet precies wat goed is voor jou, zeker als jij jezelf herkent in een tekort aan hormoonbalans, leidend tot onder andere moodswings.

Haar aanbod varieert: van boeken en trainingen tot een blog en radioshow. Vivian doet het allemaal en laat zien het aan te kunnen, mede door de hormonale kennis die ze heeft. Diezelfde kennis geeft ze graag door, zodat jij de beste vorm van jezelf kunt worden.

Bekijk Vivian Reijs op Linkedin of lees meer informatie over de programma's van Vivian Reijs.

2. Rosalie van Gils – weer grip op je leven en vertrouwen in jezelf met Bureau Breinfijn

Rosalie van Gils is een life coach die heel goed kan aanvoelen wat jij nodig hebt. In haar leven heeft ze het één en ander te verwerken gekregen. Bij haar kwamen alle toenmalige angsten in één klap omhoog.

Om haar leven, emoties en angsten op de rit te krijgen is Rosalie zich gaan verdiepen in breinkennis en het menselijk lichaam. Na opleidingen in neuro- en biologie is Rosalie nu een hypnotherapeut met een bom aan ervaring. Ze wilt dat iedereen angstvrij en zonder overprikkeld of overspannen gevoel kan leven.

Al haar verzamelde kennis, inspiratie, ervaring en expertise past ze voornamelijk tot in 1 op 1 begeleiding. Ze heeft veel verschillende verhalen gehoord, ervaren en verholpen. De sleutel tot succes zit in de beladenheid waarop je jouw angsten met je meedraagt. Door het op een nuchtere manier bespreekbaar te maken, voelt de last al minder zwaar – en dat kan Rosalie geweldig.

Psychologe Rosalie van Gils heeft in haar jonge leven al veel meegemaakt. En precies dat heeft haar gebracht waar ze nu is: als hypnotherapeut en expert in Neuro- en biofeedback met Breinfijn anderen helpen om overeind te blijven als de grond onder je voeten lijkt weg te zakken. Iets minder dramatisch mag ook. Het gaat erom dat je weer plezier in het leven krijgt en nare gevoelens en vervelende of beperkende gedachten weer onder controle krijgt. 

Er is een gratis e-book en online training, maar je kunt ook voor een betaalde cursus kiezen. Of je nu slecht slaapt, constant blijft malen in je hoofd of wat meer zelfvertrouwen wilt; het kan allemaal bij Breinfijn. Ook het blog biedt diverse aanknopingspunten om met jezelf aan de slag te gaan.

Hierna lezen:  Coach-Praktijk Opzetten: 22 Tips Om Te Starten, Promoten & Verdienen

Bekijk onze volledige review over Rosalie van Gils

3. Willemijn Welten – manifesteren is voor iedereen

Jij hebt dromen, doelen, wensen; iets wat je wilt bereiken. Bij Willemijn Welten draait alles om manifesteren, zodat jij bereikt waar je naar verlangt. ‘Zweverig’ verstaat ze niet, Willemijn biedt nuchtere handvatten waarmee jij ook zelf aan de slag kunt gaan: ‘manifesteren kun je leren’.

Op haar events, bijeenkomsten en congressen draait alles om het manifesteren. Ze leert je – na een geleide, nuchtere meditatie – hoe jij dichter bij jezelf komt te staan. Wanneer jij jezelf van binnen en buiten kent, wordt het manifesteren een stuk makkelijker.

Willemijn biedt naast trainingen, workshops en diverse tools ook 1 op 1 sessies voor optimale resultaten. In de gesprekken komt jouw ware doel naar boven, wat jou tegenhoudt en hoe je die drempel overbrugt. Jij weet wat je wilt en Willemijn helpt jou te bereiken wat jij wilt bereiken; te manifesteren.

Wie nog niet weet wat manifesteren is, heeft met manifestatie-expert Willemijn Welten precies de juiste persoon te pakken. Ze haalt de zweverigheid rond manifesteren weg om met de juiste tools en je eigen unieke energie te realiseren wat jij wilt in het leven.

Je kunt bij Willemijn diverse cursussen en masterclasses volgen, maar er is ook een online community waar je lid van kunt worden. Verder zijn er de set met manifestatiekaarten die voorzien zijn van bijzondere spreuken met de meest prachtige illustraties van Mirjam de Ruiter. Vanaf 21 september 2021 was zelfs Willemijns nieuwe boek ‘Manifesteren kun je leren’ in de boekhandel te krijgen.

Wie Willemijn live mee wil maken kan óf naar Amsterdam gaan voor haar event in het DeLaMar Theater, óf haar als spreker voor de opening van je eigen event boeken. Deze unieke ervaring zal je nog lang heugen.

Bekijk onze volledie review over Willemijn Welten

4. Tibor Olgers – slimmer werken in plaats van steeds harder proberen bij te benen

Als je op zoek bent naar een coach die jouw onderneming een flinke zet in de goede richting geeft en meer rust in je privéleven brengt, dan is Tibor Olgers met zijn team de aangewezen persoon. Niet lang blijven hannesen, maar quick results genereren, daar draait het bij Tibor om.

Wie niet tegen confrontaties kan of zich snel persoonlijk aangevallen voelt, is bij Tibor dan ook aan het verkeerde adres. Zijn spiegel is recht voor zijn raap en als coach hoort dit ook zo. Je bent niet op zoek naar vrienden, je wilt vooruit in het leven.

Er is coaching in de serie ‘kort, maar krachtig’ mogelijk, waarbij je 20 minuten, 2 uurtjes of een halve dag hulp krijgt om missie, strategie of plan rond te krijgen. Dit worden snelle interventies genoemd. Daarnaast zijn er ook operaties en hierbij gaat het om business retreats, online trainingen of een nieuwsbrief met de opdracht om een journal bij te houden.

Hierna lezen:  Beste HSP Coaches Van Nederland [Top 10] [2024 Update]

Tibor Olgers draait nergens omheen, zowel zakelijk als persoonlijk. Hij heeft een duidelijke, productgerichte visie op zakendoen. De praktijk van Tibor combineert persoonlijke ontwikkeling en doelgericht zakendoen. Je hebt een sterk plan nodig om succes te behalen, maar daarbij ook een leider zijn – geen uitzonderingen. Aan de andere kant mag geen van beide de andere factor laten verslappen, balans is wat telt.

Op de website van Tibor komt zijn visie gelijk naar voren. Vriendjespolitiek is een mythe, jij wilt zakelijk succes. In één van zijn zogeheten ‘snelle interventies’ krijg jij mogelijkheid tot meer duidelijkheid over strategievorming en no-nonsense zakendoen.

Er is een groot verschil tussen horen wat je wilt horen, en wat je moet horen. Om een stap in de goede richting te zetten, vertelt Tibor jou wat je moet horen. Niemand heeft ooit geprofiteerd van twijfelen en piekeren. Tibor staat voor besluiten nemen, keuzes maken en sterk in je schoenen staan.

Bekijk onze volledige review over Tibor Olgers

5. Simone Levie – een brug slaan tussen spiritualiteit en (goed) zakendoen

Het vrolijke en energieke karakter van Simone blijkt duidelijk uit haar bevlogenheid tijdens haar groepscoaching-sessies en de foto’s op haar website. Je hebt hier te maken met een pittige dame die het beste in vrouwen naar boven wil halen. Female empowerment is het doel dat ze helder voor ogen heeft en ze bereikt dit door speciaal voor vrouwelijke ondernemers diverse online programma’s te ontwikkelen en boeiende events te organiseren.

Simone realiseert zich donders goed dat vrouwen meer kunnen bereiken dan ze vaak zelf denken. Haar coaching kan je helpen om je eigen competenties helder te krijgen en je intuïtie te leren gebruiken bij alles wat je doet, of dat nu ondernemen is of andere mijlpalen in het leven voor elkaar krijgen.

Simone Levie (1981) wilt middels de kracht van internet vrouwelijke ondernemers motiveren hun impact te vergroten. Ze gelooft in een moderne manier van ondernemen, waar mobiliteit en technologie een grote rol spelen. Simone stimuleert vrouwen in de ondernemerswereld om te authentiek te handelen; vanuit het hart en de intuïtie.

Het enthousiasme van Simone spat van het beeldscherm af. Ze staat voor female empowerment en dat straalt ze uit. Vrouwen kunnen immers vaak meer dan dat ze zelf denken of hen verteld wordt. Zo heeft ze al een miljoenenomzet weten te realiseren, mede dankzij haar sterke wil en aanstekelijke enthousiasme.

Simone is van meerdere markten thuis. Zo biedt ze tal van gratis tools en tips op haar blog, YouTube kanaal en podcast, maar kun je haar ook inhuren als live spreker. Binnen haar diverse diensten, lidmaatschappen en materialen bestaat er één hoofddoel: jouw missie telt.

Hierna lezen:  Voorbeelden Van Coachgesprekken [3 Goede Coachvoorbeelden]

Begin met Simone’s podcasts, blog of haar YouTubekanaal en ontdek daarna wat ze nog meer voor je kan betekenen. Informeer zéker ook naar haar persoonlijke begeleiding via de Golden Circle.

Bekijk Simone Levie op Linkedin

6. Marcel Borst – de beste coach die gebruik maakt van hypnose voor stoppen met roken

Naar onze mening is Marcel Borst echt de beste coach van Nederland voor mensen die willen stoppen met roken. Zijn unieke aanpak via het “Ik Stop Wel” programma, gebaseerd op bewezen hypnose-behandelingen, onderscheidt zich sterk van andere methoden. Wij zijn bijzonder onder de indruk van hoe Marcel's persoonlijke ervaringen met de gevolgen van roken hem hebben geïnspireerd om anderen te helpen. Het is niet alleen zijn kennis als hypnotherapeut die indruk op ons maakt, maar ook zijn oprechte betrokkenheid bij de strijd tegen roken.

Wat ons echt aanspreekt, is dat Marcel's programma betaalbaar en toegankelijk is. Het feit dat je voor een fractie van wat je maandelijks aan roken besteedt, deel kunt nemen aan zijn programma en binnen een paar weken resultaat kunt zien, vinden wij ongelooflijk waardevol. Bovendien biedt de mogelijkheid om gespreid te betalen mensen de flexibiliteit die zij nodig hebben in hun proces om te stoppen met roken.

In onze ogen is Marcel Borst dus veel meer dan zomaar een coach; hij is een gamechanger voor iedereen die worstelt met roken. Zijn programma biedt niet alleen de tools om te stoppen, maar transformeert ook de manier waarop mensen naar roken en hun gezondheid kijken. Dit maakt “Ik Stop Wel” niet alleen de moeite waard, maar naar onze mening een essentiële stap voor iedereen die serieus overweegt om te stoppen met roken.

Bekijk onze volledige review over Marcel Borst.

7. Jaap Hulsmann – voor persoonlijke ontwikkeling naar het door jou gewenste niveau

De coaching van Jaap vindt in diverse vormen plaats. Het kan op individuele basis gebeuren waarbij jouw bedrijf centraal staat en er de diepte in gedoken wordt om vooruitgang te boeken. Dit wordt een strategiesessie genoemd. Een tweede mogelijkheid kan via een Zoom-call georganiseerd worden en tijdens dit gesprek wordt gekeken naar jouw unieke competenties en hoe je verder richting geeft aan je plannen.

Als laatste kun je ook nog kiezen voor de Mastermind van Jaap. In deze community zit iedereen met hetzelfde uitgangspunt bij elkaar om samen een bepaalde groei door te maken. Het is dan niet alleen ‘hoe meer mensen, hoe meer vreugd’, want vooral het delen van kennis en ideeën helpen je verder.

Jaap Hulsmann heeft vrijwel al het denkbare meegemaakt, hij lijkt de ervaring zelve. Van het verliezen van je huis, dakloos worden en daarom weeskinderen in Brazilië helpen, naar het verliezen van een dierbare vriend en collega. Hij heeft terugslag op terugslag weten te overwinnen. Jaap heeft het zelfs om weten te zetten naar meer dan 10 jaar persoonlijke ontwikkeling en het helpen van bijna 3000 mensen.

Hierna lezen:  Hoe Word Ik Coach? Zo Word Je (Zakelijk) Succesvol Als Coach [Coach Worden]

Nieuwsgierigheid is de sleutel naar nieuwe opties tot persoonlijke ontwikkeling; het zet verandering in gang. Jaap heeft een community opgezet waar nieuwsgierigheid in overvloed is. Het betreft een groep mensen waarin een ieder zijn of haar kennis, tips of expertise kan delen.

In zijn cursussen en trainingen leert Jaap jou hoe je risico’s durft en kunt nemen. Ongeacht de uitkomst: de keuzes die je maakt, maken jou. Jij kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om individuele sessies met Jaap aan te vragen. In de gesprekken komen jouw unieke vaardigheden in de spotlight, deze kun jij vervolgens inzetten om een gelukkiger leven te leiden.

Bekijk Jaap Hulsmann op Linkedin

8. Daan de Ram – deze coach zet je liefdesleven weer op de kaart

Soms gaat het met je carrière de goede kant op, maar mis je iemand om je leven mee te delen. Daan is nu datingcoach, waardoor je misschien denkt dat hij van nature weet hoe hij zich in vrouwelijk gezelschap moet gedragen, maar niks is minder waar. Daan was ooit een echte computer nerd die liever de hele dag games speelde dan interesse toonde in meisjes. De ommekeer kwam bij het besef dat hij wel behoefte had aan liefde en fysieke intimiteit.

Herken je jezelf hierin? Dan kan Daan je als datingcoach leren hoe je in contact komt vrouwen zonder hierbij jezelf compleet te veranderen. Het is juist de bedoeling dat je vooral jezelf blijft en niet alleen een versiertruc toepast die blijkt te werken. Er zijn opties voor wie meer wil weten. Er is een boek, jaarprogramma en videofilmpjes voor wie de transformatie wil maken van een altijd maar afwachtende houding naar een actief romantisch leven.

Soms is iemand om het leven mee te delen net wat je nodigt hebt om geluk te vinden. Daan de Ram is inmiddels zo succesvol dat hij zichzelf dé datingcoach voor mannelijk Nederland mag noemen. Hij geeft aan geen talent voor versieren te hebben, alles behalve. Hij is een succesvol wing man voor meerdere mannen gebleken.

Het advies dat hij meegeeft heeft niet als doel om maar zoveel mogelijk vrouwen mee te nemen. Zijn tips en adviezen zijn gebouwd op eerlijkheid. Daan leert je eerlijk te zijn naar jezelf, maar ook naar jouw potentiële droompartner. Bij die eerlijkheid komen aspecten als zelfvertrouwen, leiderschap en eigenwaarde kijken.

In de liefde gaat het om jezelf blijven – hoe cliché ook. Het gaat niet om de versiertrucs, 9 van de 10 keer zijn ze zo doorzichtig als het maar kan. Iedere tip die jij jezelf eigen maakt, brengt je dichterbij romantiek.

Hierna lezen:  Intakegesprek Coaching: Stel Deze vragen [Voorbeeldformulier & Stappenplan]

Bekijk onze volledige review over Daan de Ram

9. Albert Sonnevelt – uitgebreide coaching voor executives of snel resultaat met het Albert programma

De coaching van Albert Sonnevelt is in die zin uniek, dat bijna niemand durft te beloven binnen 24 uur verschil in je leven te kunnen maken. Dit klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Wanneer je meer leest over het programma dat ’24 uur met Albert’ heet, zie je wat je concreet te wachten staat. Je start met de lunch waar bewustwording het centrale thema is, gaat daarna door naar het diner waar je leert verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en acties te nemen en de volgende dag staat je nog het ontbijt  met nieuwe aanpak te wachten. De 24 uur eindigen weer met een lunch, waarbij je korte traject afgerond wordt en je weet wat je te doen staat.

In het executive programma blijf je zes maanden verbonden aan de coachsessies. Albert is bij alle coaching die hij met zijn cliënten doet wel heel duidelijk: er moet een klik zijn om de gewenste effecten te kunnen behalen. Die eerlijkheid is niet alleen gepast bij coaching, maar ook zeer waardevol aangezien je tijd, geld en energie investeert in elk coachtraject.

Wil je je eerst eens oriënteren en Alberts karakter en aanpak verkennen? Op zijn website vind je diverse video’s en podcasts om te bekijken of beluisteren. Daarnaast heeft Albert maar liefst vijf boeken geschreven over hoe je je leven op diverse vlakken kunt laten slagen.

Albert Sonnevelt (1960) maakt een eind aan langdurige en omslachtige trajecten. Bij Albert ontvang je binnen 24 uur concrete handvatten die jou het inzicht geven dat je nodig hebt. Daar waar weinig mensen lijken te geloven dat Albert aan 24 uur genoeg heeft, bewijzen de testimonials het tegendeel.

In de trajecten die je bij Albert kunt volgen, is eerlijkheid de sleutel tot succes. Het gaat alleen werken als er een klik is, je investeert in kwaliteit – dat komt van twee kanten. Albert heeft de eerste stap vast gezet: op zijn website vind je divers materiaal om vast van zijn waarde te proeven.

Albert is marktleider op het gebied van integrale psychotherapie. Hij heeft per jaar zo’n 1600 studenten onder zijn hoede bij meer dan 70 docenten. Albert won eerder zeven jaar op rij de prijs voor ‘Beste Opleider van Nederland’.

Bekijk onze volledige review over Albert Sonnevelt

10. Hilde Jagerman – Een topcoach die het voorbeeld leeft

Tussen al dat mentaliteit- en gezondheidsgeweld hoort volgens ons ook een beiden-benen-op-de-grond-coach. Wat nou als je gewoon met heel concrete doelen aan de slag wilt? Bijvoorbeeld om echt iets gaafs en groots voor jezelf neer te zetten, zoals een succesvolle eigen podcast of bedrijf?

Hierna lezen:  SMART Doelen Stappenplan: Zo Formuleren [Voorbeelden]

Hiertoe kozen we de beste marketingcoach die we kennen, Hilde Jagerman. De reden dat we deze coach in onze landelijke top 10 zetten, is omdat ze een hele carrière in het marketingvak heeft. Ze is erin opgeleid en kent de materie door en door. Dit is dus niet zomaar een Priscilla die ooit naar Tony Robbins is geweest en vervolgens een business-goeroe uit gaat hangen zonder enige achtergrond of ervaring.

Wij waren erg verrast door hoe sterk en professioneel ze alles oppakte toen we met haar werkten. Ze straalde vertrouwen uit, kan goed luisteren, behield de rust en fixt problemen zonder te zweten. Dit had een sterk effect op ons.

Ze is trouwens niet alleen rustig, maar ze heeft ook gewoon alle tools in huis om ons een schop onder de kont te geven. Met haar challenges weet ze je steeds weer accountable te houden zodat je grote stappen gaat zetten in jouw doelen. Hierom kunnen we oprecht zeggen dat Hilde Jagerman dit jaar in onze top 10 beste coaches van Nederland thuishoort.

Eervolle vermelding: Karlijn Bruns – De ervaren coach met een gigantische toolbox

Wat waren we onder de indruk van Karlijn Bruns. Op kundige wijze wist ze alle krachtige coachingtools op de juiste momenten en manieren in te zetten toen we bij haar een sessie hadden. Karlijn Bruns is echt een heel kundige, ervaren coach die echt kan focussen, ontleden en ingrijpen. We waren gewoon erg verrast door haar vaardigheden.

Ook de resultaten waren niet mis. Er kwam na de sessie opeens een stroom aan synchroniciteiten en bevestigingen op gang. Ook heeft Karlijn gewoon alles gegeven. Ze was er volledig bij met haar energie en het kwam echt binnen.

Bekijk Karlijn Bruns op Instagram

Eervolle vermelding: Edwin Selij – doen wat je gelukkig maakt met behulp van hypnose

Edwin Selij is de oprichter van Hypnose Instituut Nederland en legt je uit hoe je zelfhypnose kunt toepassen om die onzichtbare drempel waar je maar niet overheen durft te stappen toch kunt passeren. Problemen die je ermee kunt verhelpen zijn bijvoorbeeld het aanpakken van een negatieve gedachtestroom, in het hier en nu leren leven, omgaan met paniekaanvallen of herstellen van je burn-out.

Door zelfhypnose te leren kun je je eigen belemmeringen wegwerken, maar je kunt er bij Hypnose Instituut Nederland ook voor kiezen om een stap verder te gaan en je te laten scholen als trainer. Op die manier kun je na je eigen leven weer op de rails te hebben gekregen ook anderen helpen.

Middels (zelf)hypnose heb jij een ijzersterke tool om de mentale struikelblokken te overbruggen. Maak een eind aan negatieve workflows. Jouw mindset is allesbepalend in jouw denken en doen. Bij HIN leer jij omgaan met jouw denkwijze en deze zelfs te beïnvloeden. Wil jij je nog meer verdiepen in hypnotherapie? Edwin biedt jou de mogelijkheid jou te laten trainen tot therapeut.

Hierna lezen:  Online Coaching Opzetten: Online Life Coach Worden [HowTo]

‘Doen is de beste manier van denken’ – aldus het idee bij Hypnose Instituut Nederland. Dat verklaart dat Edwin 80 procent aan praktijk besteedt, waar dat bij andere hypnotherapeuten slechts 30% is. Op de website vind je testimonials in videoformaat, wat een mooie weergave geeft van de innovatie en creativiteit.

Bekijk onze volledige review over Edwin Selij en zijn Hypnose Instituut

Eervolle vermelding: Lotte Scalora – coaching voor vrouwen die hun spiritualiteit willen ontdekken

Dat lichaam en geest continu met elkaar in verband staan heeft Lotte als klein meisje al snel geleerd. Later kwam het besef dat je altijd kunt groeien en dat je deze groei ook helemaal zelf in de hand hebt. Als loopbaancoach en energetisch werker helpt ze nu anderen boven zichzelf uit te stijgen.

Je kunt bij Lotte voor individuele coaching terecht en er zijn Mind/Body/Soul sessies waarbij spiritualiteit een grote rol binnen de begeleiding speelt. Je kunt ook het gratis e-book bestellen en voor de vrouwen wiens leven overhoop gehaald wordt door hormonen kan de cyclus tracker een oplossing zijn. Hierdoor leer je je eigen lichaam als vrouw beter kennen en is te verklaren waarom je je op sommige dagen anders voelt.  

Onzekerheid, (faal)angst, jezelf vergelijken met anderen; het zijn mondiale persoonlijke kwesties. Lotte Scalora hecht veel waarde aan het welzijn en zelfbeeld van vrouwen. In de praktijk bouwt ze samen met jou aan een duidelijk stappenplan. Dit plan kun jij vervolgens moeiteloos toepassen in het dagelijks leven, in jouw weg naar leven met minder zorgen.

Lotte is zich bewust van het feit dat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn. Ook in haar praktijk komt dit naar voren. Offdays kunnen een geldige reden hebben, die je niet per definitie bij jezelf hoeft te zoeken. Lotte helpt je in het leren kennen van jezelf, zo zul jij er zowel fysiek als mentaal op vooruit gaan. Je kunt al een voorproefje van haar expertise nemen in gratis online materiaal als haar e-book.

Vormgeving aan het leven kost veel mensen enorm veel moeite. Er zijn veel dingen in het leven waar jij geen zeggenschap over hebt. Lotte helpt jou als persoonlijke life coach onder andere in het durven nemen van bepaalde verantwoordelijkheden.

Bekijk Lotte Scalora op Instagram

 

Gerelateerd: lees verder...

Hierna lezen:  Tools Voor Coaches: Deze Hulpmiddelen Zijn Onmisbaar [2024 Update]