Wat is jouw Human Design profiel en chart? Hier kun je het direct laten berekenen. Lees verder en laat jouw Human Design profiel meteen berekenen…

Human design profiel berekenen: begin hier

Zoals we verderop in deze pagina gaan bespreken, is JovianArchive misschien wel de beste keuze om jouw Human Design Chart aan te vragen. Hier kun je je Human Design chart aanvragen:

Wat is Human Design?

Het klinkt misschien wat serieus “human design”, maar het heeft er eigenlijk mee te maken dat dit een soort systematisch portret is van wie je bent en hoe je in elkaar zit. Het is als het ware jouw persoonlijkheid in een schema ondergebracht. Er wordt zowel gekeken naar je bewustzijn (wat je van jezelf weet) en je onderbewustzijn (wat je nog niet van jezelf wist). Ook wordt er naar genetische kenmerken gekeken: wat heb je van je ouders meegekregen?

Wat doet een Human Design Analist?

Er zijn mensen gespecialiseerd in het bestuderen van Human Design portretten. Dit zijn de Human Design analisten. Zij kunnen urenlang vertellen over het plaatje wat ze van jou of iemand anders voor zich hebben. Het doel van het Design is een totaalplaatje geven van iemands persoonlijkheid. Als je weet hoe je het moet lezen, kan dit super informatief zijn.

Hoe wordt een Human Design chart bepaald?

Chart is een Engels woord voor “overzicht”. Het overzicht van Human Design wordt bepaald aan de hand van je geboortejaar en -datum. Het moment waarop je geboren bent geeft je een bepaalde “energetische stempel”. Kortgezegd bepaalt deze stempel hoe je in je leven energie verwerkt. In de Human Design chart wordt dit visueel gerepresenteerd. De Chart is een afbeelding van het menselijk lichaam met energiestromen en meerdere beschrijvingen.

Wat heb je nodig om de chart op te vragen?

Je hebt slechts een paar dingen nodig om je chart op te vragen. Dit zijn:

  • Je geboortedatum.
  • Het tijdstip van je geboorte (zo specifiek als maar mogelijk is). Mocht je niet precies weten wat je geboortetijd is, dan kan je dit op verschillende manieren achterhalen.
  • Je geboorteplaats.
Hierna lezen:  Big 5 Personality Test: Online Persoonlijkheidstest [Jouw Type Checken]

Berekenen van je Human Design chart

Je kunt je Human Design chart op verschillende manieren laten berekenen en vervolgens opvragen. Als je een beginner bent op dit gebied is MyBodygraph (JovianArchive) een echte aanrader. Ra Uru Hu (oprichter van de Human Design chart) is eigenaar van dit bedrijf. Niet alleen zijn de charts ideaal voor beginners, ze zijn ook nog eens heel helder en overzichtelijk.

Opslaan van je chart

Let op: je chart blijft heel je leven hetzelfde. Deze verandert dus niet. Daarom is het een aanrader je chart als screenshot op te slaan. Kopiëren en plakken naar bijvoorbeeld een Word-document kan ook. Als je nieuwe informatie van Human Design tegenkomt, kun je direct checken of het ook voor jou relevant is. Aangezien de chart heel volledig is, is het bijna onmogelijk deze helemaal uit je hoofd te kennen. Het helpt dus echt als je informatie na kunt slaan.

Wat is de volgende stap?

Als je eenmaal weet je Human Design chart is, kan je vervolgens gericht naar informatie op zoek gaan. Er zijn drie grote elementen die je verder kunt ontdekken: autoriteit, strategie en type. Als je je hier verder over hebt ingelezen, kun je zelf aan de slag met een Human Design experiment.

Vier verschillende typen

Bij Human Design wordt onderscheid gemaakt tussen vier types: dit zijn de Manifestors, de Generators, de Projectors en de Reflectoren. Aan ieder type zijn unieke eigenschappen en kenmerken verbonden. Hieronder vind je informatie over de groepen in Human Design.

Wat zijn Manifestors?

9 procent van de wereldbevolking is een Manifestor. Hun doel op aarde is impact hebben op de levens van anderen. Dit doen ze door middel van woorden en acties. Manifestors zijn de mensen die zorgen voor verandering. Het zijn onafhankelijke mensen die een positief effect op de wereld hebben en de mensen in hun omgeving ook positief beïnvloeden. Als kind kan een Manifestor losbandig overkomen. De druk om ‘normaal’ te zijn, kan leiden tot rebellie tegen gezag.

Wat kan een Manifestor doen?

Als Manifestors een beter beeld krijgen van wie ze zijn, kan het een stuk makkelijker voor ze worden eerst contact met anderen te leggen voor ze handelen. Zo worden hun intenties een stuk beter duidelijk en is er minder sprake van gezag. Woede wordt zo omgezet in harmonie.

Wat zijn Generators?

Generators hebben de rol van Bouwer. Zij trekken energie naar zich toe en reageren hierop. Energie is hun accu. Generators zijn graag bezig met dingen die ze leuk vinden. Ontwikkelen doen ze stap voor stap. Zo zetten ze hun stap in de richting van het ontwikkelen van iets unieks. Na een dag hard werken en het boeken van resultaat voelt een Generator zich op zijn best. Generators dienen naar hun lichaam te luisteren: het zijn meer doeners dan denkers.

Hierna lezen:  Engelenkaarten Kopen? Beste Aanraders [Lijst] [Update 2024]

Wat zijn Projectors?

Projectors maken 21% van de wereldbevolking uit. Zij hebben een aura dat op de ander is gericht. Ze zijn goed in observeren en kunnen andere mensen heel goed één op één gidsen. Projectors zijn het meest succesvol als ze anderen kunnen helpen. Vaak wachten ze niet tot iemand om hulp vraagt, maar komen ze zelf al met advies. Een angst van de Projector is niet gezien en gehoord worden. Als dit gebeurt, lopen ze het risico verbitterd en boos te worden.

Tot slot: de Reflectors

Reflectors doen wat hun naam al aangeeft: ze reflecteren. Ze vormen als het ware de spiegel van de maatschappij. Ze beschikken over een aura dat energie opneemt en het teruggeeft. Reflectors weerspiegelen hun omgeving. Maakt dat hun een soort kameleons onder de mensen? Reflectors zijn op hun gemak in grote groepen, waar ze iedereen even langs kunnen gaan en “proeven” hoe die persoon in elkaar zit. Hun identiteit is onderdeel van de groep.

Jouw type ontdekken

Heb je jouw type er al uit kunnen halen? Is er een type dat naadloos bij je aansluit, of herken je juist in elementen van meerdere typen (dat kan natuurlijk ook)? Geen twee mensen zijn immers precies hetzelfde. Ieder mens heeft een eigen, unieke blauwdruk. Dat maakt mensen juist zo interessant. Nog geen Human Design chart laten maken? Baat het niet, dan schaadt het niet.

Begin hier

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: