Welke blogs, accounts, auteurs en experts raden we echt aan om te volgen als het gaat om zelfliefde? Welke experts over dit onderwerp laten je zien hoe het is om een gezond leven vol met zelfliefde te hebben, zonder jezelf weg te cijferen of onwaardig te voelen? Lees verder voor onze top 10…

Hoe we tot onze top 10 zijn gekomen

De afgelopen jaren hebben we diverse Nederlandse en internationale auteurs, content-creators en Instagram-accounts gevolgd om te kijken wat voor leven zij leiden: geven ze ons een mooi voorbeeld van hoe je kunt leven in overvloed – voor jezelf en daardoor ook voor anderen?

Dit vinden wij belangrijk omdat wij geloven dat je helemaal niks te bieden hebt als je steeds maar op anderen focust, ‘de wereld ten koste van alles wilt verbeteren' en daarbij jezelf uitput zonder dat je daadwerkelijk iets zinvols hebt betekend voor anderen.

Vanuit die aversie voor moraalnarcisme geloven wij in de kracht van zelfliefde, zodat je vanuit die gezonde zorg voor jezelf zonder moeite ook een bijdrage kunt leveren aan anderen. Hiertoe hebben we onze favoriete zelfliefde-, zelfzorg- en eigenwaarde-auteurs hieronder voor je op een rijtje gezet:

De top 10 beste zelfliefde-experts van Nederland

Laten we naar onze top 10 kijken:

1. Chantal Kleinjan – Praktijk Embrace Yourself

Buitengewoon intiem en eerlijk. Dat was onze indruk toen we haar posts lazen. Ze deelt haar eigen verhalen. Haar eigen dromen. Haar eigen methodes. Zo eerlijk en open… Hier waren we diep van onder de indruk. Op haar account vind je posts die recht uit het hart komen en die jou op voortreffelijke wijze ook inspireren om meer kwaliteit en zelfzorg in je leven te brengen.

Volg haar hier op Instagram >>

2. Hayhouse & Louise Hay

Hoog in ons lijstje hoort natuurlijk degene die zelfliefde uitgevonden heeft(!) en die een gigantische beweging teweeg heeft gebracht in de wereld. Opeens was er een nieuw genre uitgevonden en gingen mensen zich bezig houden met lieve woorden tegen zichzelf uiten. Wil je dus weten wat de enige echte zelfliefde-pionier hierover heeft geschreven, lees dan haar boeken en volg haar nalatenschap via de accounts van Hayhouse.

Hierna lezen:  [Howto] Hoe vind ik een partner? Serieuze relatie zoeken [14 beste tips]

Volg het nalatenschap van Louise Hay via het kanaal van Hayhouse >>

3. Joe Dispenza

Doordat hij alle zelfliefde-best-practices hard aan het maken is met wetenschap, verdient Joe Dispenza deze hoge notering in onze top 10. Zijn boeken, trainingen en films inspireren niet alleen, maar komen ook met harde bewijzen van de effectiviteit ervan. Hoe motiverend is het om te gaan mediteren als je weet wat voor positieve effecten het heeft op ons lijf! Het is allemaal te danken aan Joe Dispenza.

Volg het officiële kanaal van Joe Dispenza >>

4. Kris De Jong Coaching

Het probleem van de quarter life crisis is dat twintigers en dertigers overweldigd worden door niet-genoeg-zijn. Kris de Jong maakt dit op prachtige wijze bespreekbaar via haar posts, blogs en programma's. Ze biedt precies de juiste woorden die ons raakten om weer op ons eigen geluk te focussen. Aanrader dus!

Volg Kris de Jong >>

5. Jessica van Duren – Voor de zakelijke insteek voor eigenwaarde

Een overdonderend professionele, sociale en toegankelijke expert voor het bouwen van eigenwaarde is Jessica van Duren. Ze is bovendien een echte vrouw voor haar echtgenoot, een echt familiemens en een echte moeder. Hiermee is ze met haar gezin werkelijk de hoeksteen van de samenleving en wát vertrouwen wij erop dat meer vrouwen (en hun mannen) dit voorbeeld volgen. Jessica van Duren laat zien hoe vrouwelijke ondernemers zichzelf neerzetten met een hoge waarde, zodat ze zichzelf in het hoge segment positioneren en dus een kostbaarder aanbod kunnen creëren. Dat doe je door een hoogwaardig merk neer te zetten van jezelf – onder andere met teksten, communicatie-uitingen en foto's die dat ook uitstralen. Wil je positionering leren van de beste, volg Jessica van Duren dan.

Volg Jessica van Duren >>

6. Desie Laenen – De meest pure en inspirerende zelfliefde-expert

Wat een briljante en doordachte vrouw is dit. Haar woorden stromen recht uit haar hart en komen helemaal binnen, iedere post weer. Ze spreekt intuïtief met zóveel wijsheid: ze is gewoon een geboren spreker en in haar leven zien we een moedige hoeveelheid liefde, die ze ook voor haar volgers heeft omdat ze ons altijd te woord staat. We leven tegenwoordig in een matriarchale wereld – wat uiteraard ook veel voordelen heeft – en Desie is een van de vele bewijzen.

Volg Desie op Instagram >>

7. Rosa van Lenten

Rosa van Lenten wist onze aandacht meteen te grijpen met haar licht-onorthodoxe, vrolijke en vriendschappelijke schrijfwijze. Neem een kijkje bij haar posts en je wordt direct verbluft door Rosa's uitgesproken teksten en hartverwarmende boodschappen rondom het thema van zelfliefde en kwetsbaarheid.

Hierna lezen:  Kwetsbaarheid & Jezelf Kwetsbaar Opstellen [How-To] [Brene Brown Samenvatting]

Volg Rosa van Lenten >>

8. Blijf Vitaal

We kozen voor dit kanaal in onze top 10 omdat Blijf Vitaal een prettige focus legt op je lijf. En zoals we weten: met een gezond en flexibel lijf kun je véél meer doen en beleven dan met een ongezond, vastzittend lijf. Deze bijzondere aanpak sprak ons aan omdat wij hier ook in geloven. Een prachtig kanaal om te volgen.

Volg Blijf Vitaal >>

9. Karlien – Eerste hulp bij kiezen

Wat een pareltje is dit kanaal! Hoe kun je luisteren naar wat jij wilt? Hoe kun je de bijl pakken en simpelweg alle meuk uit je leven hakken die jou niet gelukkig maakt? Wij zijn helemaal fan van Karlien omdat ze het zo ongelooflijk simpel houdt zonder onnodige mumbo jumbo. Een burn-out is makkelijk te verhelpen door gewoon eens je hart te volgen – en Karlien kan dit op voortreffelijke wijze brengen.

Volg Karlien >>

10. Willemijn Welten

Momenteel zijn we de nieuwe programma's van Willemijn Welten aan het recenseren, maar we zijn nu al enthousiast, dus ze krijgt nu al een plek in onze top 10. Willemijn Welten heeft speciale programma's ontworpen waarmee je de wet super precies toepast – en dat is een uitstekende methode om aan zelfliefde te bouwen in je leven.

Volg Willemijn Welten >>