Vind je het tijd worden om een partner te zoeken en vraag je jezelf: Hoe vind ik een levenspartner? Of ben je zelfs wanhopig op zoek naar een relatie? Hier vind je de beste tips en spreuken over het vinden van een serieuze partner. Lees verder…

Hoe begin je een relatie? Je bent niet de enige die dat moeilijk vindt

Veel mensen vinden het moeilijk om een partner te vinden. Veel vrouwen vragen zich bijvoorbeeld af of ze ooit nog wel de liefde zullen vinden. Ze willen een vriendje vinden en vragen zich af: “Hoe krijg je een vriend? Hoe vind ik een man? Waar zijn de single mannen nou? Hoe vind ik de ware liefde? Hoe kan ik een zielsmaatje vinden?”

Heb je het gevoel dat iedereen een geschikte en leuke partner heeft gevonden, behalve jij? Val je te vaak voor foute types of lijkt het alsof alle leuke mannen of vrouwen al bezet zijn? Laten we naar de tips gaan kijken…

Tip 1 – Serieuze relatie? Wees aantrekkelijk – Wees boy- of girlfriend material

partner vinden boyfriend material

Ga eens even voor jezelf na: zou jij iemand als partner willen die onverzorgd is en de hele dag computergames zit te spelen? Dat wordt nou bedoeld met ‘niet echt boy- of girlfriend material zijn.'

Maak jezelf dus aantrekkelijk en heb je ‘shit' op orde. Dat is trouwens helemaal niet zo moeilijk en waarschijnlijk ben je al boy- of girlfriend material. Het komt neer op gewoon de discipline hebben om te douchen, strijken, scheren en je inkomsten op orde hebben. Dan ben je al boy- of girlfriend material en zouden veel potentiële partners jou al willen.

Tip 2 – Waar ontmoeten de meeste mensen hun partner? Singles zoeken doe je overal

Singles zijn overal. Collega's, vrienden van vrienden, in verenigingen… Je kunt ze ook overal aanspreken, behalve wanneer jij aan het werk bent en de ander een klant is. Kun je niet wachten, dan kun je ook gewoon op ieder moment op straat, in een supermarkt of in een kroeg iemand respectvol en enthousiast aanspreken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Wil je liever niet je hoofd boven het maaiveld uitsteken, dan kun je uiteraard ook gewoon een betrouwbare datingsite gebruiken die door de Consumentenbond is goedgekeurd.

Tip 3 – Partner zoeken? Flirt schaamteloos en ga voor wat je wilt

Schaamte is ongezond. Het houdt je tegen om te doen wat je écht wilt. Schaam je niet voor jouw verlangen naar een relatie, maar wees juist dapper, wees kwetsbaar, vraag mensen uit, ga (vaak!) op date, volg je hart en flirt erop los. Hoe doe je dat dan precies? Hier vind je de beste tips en voorbeelden van flirten.

Het belangrijkste is gewoon dat je doet wat je wilt: volg je hart. Wat zegt je hart? Flap het eruit. Doe het. Maak die beweging!

Als je bijvoorbeeld twijfelt of je nu al voor de 4e keer in de week met iemand moet afspreken omdat dat te veel zou zijn… Waarom niet? Geniet van het moment en als je het wilt… nogmaals: waarom niet?

Tip 4 – Hoe ontstaat een relatie? Op natuurlijke wijze…

relatie vinden tips

Meestal ontstaan relaties na een reeks dates op organische wijze. Er moet een natuurlijk bindingsproces zijn. Officieel verkering vragen is – vragen of de ander een relatie met je wil aangaan – is meestal niet goed omdat je daarmee een onprettige druk op de ander legt en de ander claimt, wat ten koste gaat van alle mooie en spannende emoties.

Een prille relatie ontstaat geleidelijk na verschillende dates en gezamenlijke activiteiten… Dat hoeft zeker niet besproken te worden want de band die hierdoor ontstaat, wordt voorondersteld oftewel geïmpliceerd.

‘Ja, laten we het officieel maken' is alleen maar een kleine bevestiging van die diepe interne beslissing die al lang is ontstaan.

Het is echter altijd super krachtig als de ene persoon het aandurft om het expliciet officieel te willen maken: het is een krachtige daad. Het is een prachtig moment waarop twee mensen officieel toewijding en commitment aan elkaar uitspreken. Hiermee laat je zien dat je de relatie serieus neemt, waardoor je een sterke basis hebt voor je relatie.

Tip 5 – Beantwoord: Hoe herken ik mijn ideale partner en wat verwacht ik van een relatie?

Hoe ziet jouw ideale partner eruit? Welke eigenschappen moet hij of zij hebben? Zowel innerlijk als uiterlijk? Gebruik dit artikel om je ideale partner te beschrijven, zodat je diegene ook kunt herkennen wanneer hij/zij voorbij komt. Maak bovendien voor jezelf helder wat je in een relatie verwacht.

Dus: wat verwacht je precies? Wat wil je? Maak dit kraakhelder. Voor jezelf en voor de singles waarmee je in contact komt. Zóveel mensen snakken naar een relatie – vooral vrouwen – en als jij dat communiceert, is het makkelijk kassa.

Tip 6 – Maak ook kenbaar – via je daden – dat je een relatie wilt

Denk je dat je ooit een relatie gaat krijgen als je opnieuw en opnieuw diezelfde oppervlakkige dates gaat houden die nooit verder gaan? Steeds maar een drankje doen? Nooit eens iets diepers? Handelingen die partners met elkaar zouden doen?

Dit is des te belangrijker in je online datingprofiel. Hoe ga jij relatiemateriaal vinden als je niet eens laat weten wat je wilt? Schrijf een tekst waarvan je weet dat het verlangd wordt door iemand die een relatie zoekt: dat je een setje wilt worden, trots op elkaar wilt zijn, eindeloos wilt knuffelen op de bank en zoenen tijdens het koken…

Wees hier wel subtiel en relaxed genoeg mee. Maak het niet te zwaar en serieus, dus ga niet binnen de eerste tien dates – of nog erger: via berichtjes – al pats-boem vol investering laten weten dat je een relatie wilt met die persoon, maar wees ontspannen en laat het meer zien via je daden. 

Laat het relatie-kader zien met je daden, bijvoorbeeld door de ander vaak te bellen, jullie vrienden aan elkaar te introduceren, interesse te tonen in de belangrijke levensgebeurtenissen van de ander door de ander eens te vragen hoe het was bij de dokter, betrokken zijn bij belangrijke gebeurtenissen door de ander succes te wensen en erop terug te komen, het voeren van een hapje aan elkaar, het wegvegen van een vlekje, het voeren van diepere gesprekken, elkaar diep leren kennen, elkaar betrekken in je leven…

Deze laatste twee tips zijn zo krachtig want wat je verwacht en uitspreekt, zal sneller uitkomen. Hoe dat werkt, lees je in de volgende tip…

Tip 7 – Wanhopig op zoek naar een relatie? Test de wet van aantrekking uit

wet van aantrekking partner vinden

De wet van aantrekking? Ja, inderdaad, het is zweverig, maar blijf even hangen. Hiermee stuur je een soort gebed/bestelling het universum in. Het universum is namelijk een geweldige koppelaar. Hoe ga je te werk om de wet van aantrekking op een simpele manier in te zetten?

  1. Beschrijf eerst jouw droompartner. Zie vorige tip.
  2. Verwacht jouw droompatner. Heb je alvast een tweepersoonsbed, extra tandenborstel en een speciale ruimte voor een partner? Heb je liefdevolle schilderijen in je huis? Van stelletjes bijvoorbeeld?
  3. Laat het los, geef alles wat jouw droompartner jou moet geven aan jezelf en leef een leuk leven zodat je ‘vibes' omhoog gaan.

Love isn't something you find. Love is something that finds you.
– Loretta Young

In de volgende tip vind je alvast vier krachtige dingen die je kunt doen. Alle stappen voor de wet van aantrekking vind je hier.

Tip 8 – Verhoog zelf je ‘vibes', liefde en geluk om je ideale match aan te trekken

Zoals we in dit artikel met relatie-tips schrijven: Je gaat geen (gezonde) relatie aantrekken en behouden als je via je relatie een leegte in je leven wilt vullen. Maak iemand anders niet verantwoordelijk voor jouw geluk. 

Je hoort zelf al 100% gelukkig en voldaan te zijn en zelf al in een hoge energie/'vibe' te leven. Dan zal je ook iemand gaan aantrekken.

Eerst komt zelfliefde. Wanneer de bloem ontspruit, komt de bij.

Sterker nog: dan ga je je ook niet zo kleverig, claimerig, controlerend, try-hard en wanhopig je best doen en er dicht bovenop zitten om de relatie en elkaars aandacht te claimen. Door dat allemaal niet te doen, word je aantrekkelijker en rol je makkelijker in een krachtige relatie.

Hoe doe je dat?

  • Geniet van alleen zijn. Ben je single? Geniet ervan, waardeer jezelf, zorg voor jouw welzijn en ontwikkel op deze manier een liefdevol zelfbeeld, want niet veel leuke mensen willen een relatie met iemand die ongelukkig is. Hier vind je meer over zelfliefde.
  • Pak je eigen hobby's en passies op.
  • Zuig niet te veel ‘investering' van degene waarmee je flirt/date. Stel dus niet te veel moeilijke vragen, doe niet te serieus, houd het luchtig en wees niet te happig om op de ander te reageren of om de ander te claimen. Wanneer je minder je best doet, omdat je al een liefdevol en gelukkig leven hebt, trek je de ander veel sterker aan.
  • Ken je het gezegde: “De liefde komt pas naar je toe als je stopt met zoeken”? De wet van aantrekking is het hiermee eens. Hunkeren naar iets wordt op energetisch niveau vertaald naar tekort, wanhoop en ongeduld. Deze trilling wordt in jouw realiteit terug gespiegeld. Stop dus met geforceerd zoeken, voel ‘het is prima zoals het nu is', ga lekker op date zonder verwachtingen, wees chill en heb geduld, maar wanneer die ene kans komt, pak hem dan wel.
  • Schrijf je ‘nieuwe verhaal'. Hoe ziet jouw ideale (liefdes)leven eruit? Wat wil je ervaren in een relatie? Welke kwaliteiten waardeer je in een partner? Hoe wil jij je voelen en waar wil jij samen van genieten? Schrijf bewust niet op wat je niet wilt ervaren.
  • Maak je nieuwe verhaal visueel, bijvoorbeeld door beelden in je hoofd te maken en te voelen hoe het er in de toekomst aan toe gaat. Ook kun je het visueel maken door er plaatjes van in je woning te plaatsen.
  • Geef het nieuwe verhaal nu aan jezelf. Wat je graag zou willen ontvangen van een partner, geef je de komende tijd intensief aan jezelf. Word de beste partner voor jezelf. Zo word je een magneet die de ideale passende partner aantrekt. Dat is dan geen opvulling maar een aanvulling.

Het mooie is: als je je vibes verhoogt, heb je eigenlijk niet eens meer een partner nodig. Je bent onthecht. En dan verschijnt hij/zij opeens. En zo hoort het ook!

Tip 9 – Partner vinden? Relatie zoeken via internet

daten relatie vinden

Een partner vinden via internet? Dat kan. Welke datingsites zijn te vertrouwen? Daar hebben we ook een antwoord op…

Tip 10 – Ware liefde herkennen? Bekijk dit artikel over de eigenschappen van zielsmaatjes

Hoe herken je jouw zielsmaatje? Jouw tweelingziel? Het is extra bijzonder om met zo'n persoon te daten en jullie zullen dan extra makkelijk in een relatie groeien. In dit artikel lees je precies wat de eigenschappen zijn van tweelingvlammen.

Tip 11 – Maak geen indruk – maar doe wel wat gedaan moet worden

soulmates vinden in je partner

Het is zo belangrijk om te benadrukken: je hoeft géén indruk op elkaar te maken. Niet als jullie elkaar net kennen en ook niet als jullie al een tijdje daten. Partners zijn compleet zichzelf bij elkaar. En volgens mij zocht je een partner, toch?

Als je hoog vliegt, zal je diep vallen.

Je hoeft dus niet je best te doen, niks te bewijzen en geen indruk te maken. Wees normaal. De ander is ook maar gewoon iemand – niet meer en niet minder – die graag bij jou wil zijn. En zo maken jullie van gewone mensen, speciale mensen voor elkaar.

Begin een relatie zonder al te veel verwachtingen en verplichtingen.

Dus ja: sta open, zie de ander, denk aan de ander, doe soms eens je best. Én doe maar eens wat minder je best. Zonder alles perfect te willen doen. Heb het gewoon gezellig. Lekker saai en ingetogen. Saaie antwoorden geven mag ook.

En als je niks te melden hebt via Whatsapp, dan hoef je ook niks te sturen. Gewoon een ‘saaie' welterusten en goedemorgen is al ‘spectaculair' genoeg.

Gewoon in alle rust en stilte samen zijn en niks spectaculairs doen. Dan ben je het mooist, stoerst en aantrekkelijkst.

Ik maak jou – een gewoon mens – speciaal voor mij. Dat is liefde.

Tegelijkertijd zijn er wel een aantal dingen waar je niet onderuit kunt: denk niet dat deze tip om gewoon te zijn, een excuus is om lui te zijn. Wees classy, neem wat initiatief, leid wat zaken voorwaarts en doe eens iets liefs en attents. Dat zijn belangrijke dingen om te doen – dus doe ze – én blijf jezelf zonder te veel indruk te willen maken.

Je hoeft geen ‘spannende' relatie te hebben of daarvoor te zorgen. Als het goed is, heb je al een spannend leven. Je relatie is er niet voor bedoeld om je leven spannender te maken. Gewoon voorspelbaar. Gewoon rust. Geen gedoe.

Tip 12 – Geen relatie kunnen krijgen? Bekijk dit artikel over bindingsangst

Ook de aanwezigheid van bindingsangst kan een rol spelen in het vinden van een partner. Hier vind je een link naar een artikel over bindingsangst.

Tip 13 – Volg een programma voor een stok achter de deur

Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...