Wat is ons oordeel over de gediplomeerde hormoonexpert Vivian Reijs? Is haar online programma de moeite waard? Of is het de zoveelste goeroe die met een gelikt product dankbaar gebruikmaakt van de koopdrang van vrouwen? Wij schaften de programma's van Viv Online aan en geven je in deze review onze ervaringen. Lees verder…

Review: Viv Online – Ontdek het aanbod van gediplomeerd hormoonexpert Vivian Reijs

Worstel je met lichamelijk of mentale problemen of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat Viv Online voor je kan betekenen? Bekijk dan alle producten op deze inspirerende website en laat Vivian Reijs je er van overtuigen dat er verandering mogelijk is.

Verandering van gewicht, verandering van humeur, verandering van allerlei onverklaarbare klachten waar de traditionele geneeskunde of wetenschap geen oplossing voor heeft; met Viv Online gaat er een nieuwe wereld voor je open.

De lange zoektocht naar balans in mijn hormonen

Ik – een van de vrouwelijke redacteurs van Het NLP College – worstelde al langer met vage klachten en via via kwam ik op het blog van Vivian Reijs terecht. Wat me in eerste instantie aansprak was de variatie aan artikelen. Het ging over eten en bewegen, maar altijd vanuit het standpunt van dat het zo gezond en goed mogelijk voor je lichaam en geest moest zijn.

Door de kundige informatie die op het blog verstrekt werd, werd ik nieuwsgierig naar meer en ging ik kijken wat Vivian Reijs nog meer te bieden heeft. Zo kwam ik uit bij een hele lijst aan bronnen, waarvan ik niet wist dat ze mijn leven drastisch zouden veranderen.

Ik had eigenlijk nog niet eerder in mijn leven stil gestaan bij mijn eigen hormonen en hoe deze beïnvloed worden door alles, maar dan ook echt alles. Wat je denkt, doet, in je mond stopt, je ritme; alles bepaalt hoe je lichaam functioneert. Soms ben je zo uit balans dat supplementen uitkomst kunnen bieden om de boel weer op de rails te krijgen. Dat heeft me toen geholpen.

Wie zijn wij en waarom deze review?

Door mijn eigen situatie wilde ik graag uitzoeken of een hormoonexpert echt verschil kan uitmaken. Je kunt immers ook gewoon een drogisterij binnenlopen en daar advies vragen. Een drogist (of keten) gaat het er echter vooral om om winst te maken en dus te verkopen. Zij hebben geen belang bij hoe jij je voelt en of een middel helpt.

Ze zoeken vooral een snelle oplossing bij jou probleem en verwachten je hiermee van dienst te kunnen zijn. Vivian Reijs weet echter uit eigen ervaring wat allemaal invloed heeft op het lichaam en hoe je met een steuntje in de rug zelf verandering kunt aanbrengen in je leven.

Deze review is dan ook geschreven om mensen met vergelijkbare problemen – of juist wazige klachten waar de huisarts niks mee kan – verder te helpen. Ontdek wat er allemaal mogelijk is zodra je snapt hoe je eigen hormoonhuishouding in elkaar steekt en wat er allemaal effect op heeft.

Waarom je altijd kritisch moet blijven bij dit soort producten

Je zintuigen bepalen voor 80% wat je ergens van vindt en of je iets een kans wilt geven. Voor mensen die kunnen zien zijn de ogen dan ook het belangrijkste zintuig. Dit betekent echter dat hoe iets verpakt is voor een groot deel bepaalt wat we er van vinden, nog voordat we de inhoud hebben gezien of geprobeerd.

Een aantrekkelijke buitenkant is dus van belang. Je kunt zelfs twee gelijke producten op twee verschillende websites zien staan en als de prijs hetzelfde is, bestel je toch eerder op die mooie en overzichtelijke website, dan op die website die een minder mooie uitstraling heeft of waar je eerst goed moet zoeken voordat je het gewenste product vindt.

Als het om jouw lichaam en je gevoel gaat, moet je adviezen van anderen niet zomaar klakkeloos aannemen. Ook al wordt het nog zo mooi en overtuigend gebracht, je wilt wel zeker weten dat je een situatie niet nog erger maakt of onherstelbare schade aanbrengt.

Weer een website? Je weet toch zeker al alles over je eigen lichaam en gezondheid?

Ja en nee. Op school heb je bij biologie en sport in het algemeen veel geleerd over het lichaam. Voor sommigen heeft zelfs godsdienst of filosofie een bepaald effect op het denken gehad, waardoor ze nu misschien wel heel “mindful” in het leven staan.

Wat je leert op school of hoe je thuis opgevoed bent, is echter niet altijd correct of volledig. De wetenschap staat namelijk ook niet stil en wat men vroeger dacht dat goed voor je was, kan inmiddels al lang weer achterhaald zijn.

Vivian Reijs heeft niet alleen haar eigen ervaring, maar ook de kennis en expertise opgedaan om als hormoonexpert adviezen te kunnen geven. Haar website Viv Online kan daarom juist wel het verschil uitmaken als het gaat om je gezondheid. We durven te wedden dat je veel nieuws over jezelf en hoe je lichaam functioneert zult tegenkomen.

Viv Online belooft dat je de leukste versie van jezelf wordt. Klinkt dat niet heel clishé?

 • Ze belooft je hormonen in balans te brengen, maar wat houdt dat eigenlijk in? Het zal vast heel duur zijn of je moet er weer een abonnement voor afsluiten.
 • Ze belooft dat je er een beter, energieker en gelukkiger mens van wordt. Dat doe je toch zeker helemaal zelf? Daar heb je geen buitenstaander of supplementen voor nodig.
 • Ze beweert al duizenden vrouwen geholpen te hebben. Dat zal wel enigszins overdreven zijn.

Criteria waarop Viv Online beoordeeld is

Wat vinden wij belangrijk als het gaat om een website die hormonale verbeteringen denkt te kunnen realiseren? De volgende criteria spelen een belangrijke rol:

 • Een open en eerlijk platform waaruit de expertise van iemand blijkt.
 • Betaalde én onbetaalde producten die het doel en de missie van de ondernemer onderstrepen.
 • Een charismatisch persoon die de boodschap weet over te brengen en een expert die alle kennis op orde heeft.

Hoe hebben wij Viv Online getest?

We hebben de programma's van Viv Online aangeschaft en uitgebreid doorlopen. Na de prettige kennismaking met de website en het blog is begonnen met het onderzoeken van mijn eigen problematiek. Kon ik mijn vinger leggen op wat ik voelde en waar dat aan kon liggen? Door het luisteren naar de podcasts ben ik gaan nadenken over hoe ik me vanaf mijn 15e voelde en wat er in de jaren daarna allemaal gebeurd is.

Ik kwam tot de conclusie dat een hormoontherapeut wel eens effect kon hebben op mijn klachten. Daarom heb ik besloten om het programma “In 8 weken hormonaal in balans” te gaan volgen. Het was het grootste cadeau dat ik mezelf kon doen, want pas toen kon ik allerlei zaken uit het verleden een plek geven.

In het kort: wat is Viv Online precies?

Viv Online is een platform voor vrouwen met onbalans in de hormoonhuishouding die hierdoor veel of zeer vervelende klachten ervaren. Het betaalde aanbod op Viv Online is opgesplitst in: supplementen, online programma’s, workshops en boeken.

Daarnaast zijn er ook gratis producten die je al een stuk wijzer kunnen maken, zoals Viv’s health show radio en de interessante artikelen op het blog.

Informatie over de boeiende persoon achter Viv Online

Vivian Reijs vervult diverse rollen in haar leven. Ze is namelijk niet alleen hormoonexpert, maar ook moeder, spreker en auteur. Wat ons vooral opvalt aan haar website is de professionele uitstraling die gecombineerd is met zeer persoonlijke foto’s en boodschappen. Ze is eerlijk over haar herkomst en durft zich kwetsbaar op te stellen. Dat maakt de drempel een stuk minder hoog.

Hoe ziet Viv Online er uit?

De website zelf is een echte eye catcher die goed vormgegeven is. Er zijn bewegende beelden van Vivian te zien en verder zijn alle foto’s aantrekkelijk en helder. De teksten voelen persoonlijk aan en nodigen uit tot verder lezen. Verder is het menu heel duidelijk over het aanbod op de website.

Onze ervaringen met Viv Online: wat is het resultaat?

Allereerst moet gezegd worden dat het verfrissend is dat iemand ook gratis informatie deelt. Maar al te vaak word je bij het aanklikken van een onderdeel meteen doorgeleid naar een afrekenmodule bij het winkelwagentje. Viv Online is ook zonder iets te bestellen een zeer informatieve website met interessante wetenswaardigheden.

In de acht weken dat het online programma is doorlopen, is er meer veranderd dan ik van te voren had kunnen overzien. Er zijn zelfs klachten verdwenen waar ik eigenlijk al zo aan gewend was, dat ik was vergeten dat ik ze al zo lang had.

Op alle fronten is het leven een stuk leuker en uitdagender geworden en wat je hierbij bijna vergeet, is hoeveel effect dit op je mindset heeft. Zodra je in die positieve spiraal terecht komt, heb je weer zin en energie om die figuurlijke berg waar je onderaan stond eindelijk te beklimmen.

Wat zijn de kosten van de producten op Viv Online?

Viv Online biedt momenteel één hoofdprogramma: De Viv Hormoon Herstelmethode. Dit acht weken durende hormonaal in balans programma kost 597 euro wanneer je het bedrag ineens voldoet. We hebben echter een kortingscode gevonden: op deze pagina geldt momenteel de actieprijs van 497 euro, want er is een korting van 100 euro verrekend. Normaal zou je dus 597 euro betalen.

Zijn de producten van Vivian Reijs het geld waard?

Wanneer je al van alles geprobeerd hebt, kunnen de diverse producten eindelijk jouw vicieuze cirkel doorbreken. Ook als je pas aan het begin van allerlei klachten staat en niet wilt wachten tot het erger wordt of het traditionele circuit wilt vermijden, kan Viv Online uitkomst bieden.

Uiteindelijk is het best moeilijk om een prijskaartje te hangen aan een fit gevoel, positieve uitstraling of klachtenvrij lichaam. Wanneer je het effect hebt gevoeld, zal dat echter makkelijker worden.

Wat vinden wij van het aanbod op Viv Online?

Het mooie is eigenlijk dat je niet een kant op gedwongen wordt. Je kunt eerst de artikelen op het blog lezen en de podcast beluisteren. Ben je overtuigd en nieuwsgierig geworden, dan bestel je een of meerdere boeken. Wil je nog een stap verder en van alle voordelen van het programma van Vivian genieten? Dan is er de online training over hoe je zelf je hormonen kunt gaan beïnvloeden.

Die keuze in het aanbod maakt Viv Online niet alleen aantrekkelijk, maar ook geschikt voor een grotere doelgroep. Je kunt op verschillende momenten in je leven behoefte hebben aan verschillende zaken en hier voldoet Viv Online aan.

Wat zijn de voor- en nadelen van Viv Online?

Voordelen

 • Er is een grote diversiteit aan producten die in verschillende prijsklassen aangeboden worden.
 • Er is ook gratis informatie en deze wordt op een prettige manier gebracht.
 • Doordat Vivian persoonlijke informatie deelt en het effect van haar expertise kan uitleggen, voelt de website meteen vertrouwd aan.
 • De producten komen tegemoet aan diverse leermethoden. De een leest liever een boek, de ander volgt graag een online training en weer een ander bezoekt alleen maar live evenementen om de stof goed op te kunnen nemen.

Nadelen

 • Het online programma is niet zomaar voor iedereen te volgen, al denk je misschien dat dat wel het geval is. Hormonen reageren anders bij ziekte, zwangerschap of wanneer je al met andere hulpmiddelen bezig bent.
 • Het online programma is vooral gericht op vrouwen van 25 tot 48 jaar. Ben je ouder en heb je menopauzeklachten? Dan kan de hulp van Vivian Reijs wel wat effect hebben, maar er zijn geen garanties.

Hoe scoort Viv Online in onze ogen?

Naar onze mening kan Vivian Reijs in het leven van veel vrouwen een groot verschil maken. Wij denken dat veel vrouwen hun eigen lichaam – en dan met name hun hormonen en waar zij allemaal invloed op hebben – niet goed kennen. Wij raden de producten die hieronder per categorie genoemd worden hierom aan:

 • Supplementen: ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zijn marktconform geprijsd.
 • Online programma: is kwalitatief uitstekend en nodigt uit om jezelf eens onder de loep te nemen en je minder afhankelijk te maken van andere geneeswijzen.
 • Workshops: geven actuele informatie en maken interactie en diepgang mogelijk.
 • Boeken: zijn specifiek gericht op hormonen, hormonen en eten en hormonen en gewicht verliezen. De cyclusplanner kan een echte eye opener zijn voor vrouwen.
 • Het blog en de podcasts: gratis informatie die op een prettige en leerzame wijze gebracht wordt.

Waarom is Viv Online uniek?

Je merkt dat Vivian Reijs alle kennis combineert om je zo goed mogelijk te begeleiden naar hormonale balans in het lichaam. Het gaat niet alleen om voeding of bewegen, het is een allesomvattende website met verschillende soorten producten voor diverse mensen en hun eigen problematieken. Hierdoor heb je het gevoel dat er altijd wel iets voor je bij zit waar je belang bij hebt.

Waarom niet gewoon alles gratis van het internet plukken?

Los van dat Viv Online ook gratis informatie aanbiedt, kan het lastig zijn om zonder enige richting of kundige begeleiding concreet aan de slag te gaan met je hormonen. Je hebt al ervaren wat er gebeurt als je zonder kennis van zaken leeft, maar de verkeerde kennis toepassen kan verkeerd uitpakken en klachten verergeren.

Daarnaast staat er op het internet tegenwoordig zoveel tegenstrijdige informatie, dat je echt niet zomaar mag aannemen wat iemand of een bedrijf schrijft. Je moet je bronnen goed onderzoeken en zelf kritisch blijven nadenken bij wat je leest en doet.

Waarom dus Viv Online?

Op deze plek vind je alles dat je als vrouw moet weten over je lichaam, je hormonen en hoe alles met elkaar in verbinding staat en effect op elkaar heeft. Het gaat niet alleen om kennisdeling, maar ook om een plan van aanpak dat je op weg helpt om stappen te zetten. De supplementen zijn – naast de kennis en het stappenplan – een goed middel om bepaalde hormonen in balans te brengen.

Voor wie is het aanbod van Viv Online geschikt?

Het zal het meeste effect hebben op vrouwen tussen de 25 en 48 jaar, al is niet per definitie bewezen dat vrouwen die jonger of ouder dan deze categorie zijn niet geholpen zijn met het aanbod van Vivian Reijs. Verder moet er sprake zijn van hormonale problemen die op verschillende manieren tot uiting kunnen komen.

Wat moet je er voor over hebben om met Viv Online te werken?

Natuurlijk gaat het vaak om geld, want als je de financiële middelen niet hebt, kun je geen supplementen, boeken of trainingen kopen. Ook moet je je enigszins bewust zijn van en nieuwsgierig zijn naar je hormonen en wat zij teweeg brengen in je lichaam en hoofd. Je wenst verandering in je gezondheid en hebt het gevoel dat een of meerdere producten van Viv Online je kunnen helpen.

Stappenplan om met Viv Online te beginnen

Je hoeft zelf geen hormoonexpert te zijn, maar moet wel interesse hebben in het vrouwenlichaam en wat daar gedurende het leven allemaal in gebeurt. Zodra je het diverse aanbod aftast, merk je al snel waar je als eerste bij gebaat bent. Misschien begin je met lezen en luisteren en ben je daarna pas toe aan de volgende stap. Een training of workshop kan dan een logisch vervolg op je reeds opgedane kennis zijn.

Begin nooit meteen met supplementen als je nog niet hebt geleerd waar het jouw lichaam concreet aan ontbreekt. Zorg dus altijd eerst voor voldoende kennis over hormonale werkingen en hoe dit bij jouw lichaam zit.

Hoe ging het er vroeger aan toe als het om hormonen ging?

Over het algemeen werd er vroeger snel naar medicatie of therapie gegrepen. Had jij door jouw hormonen in je tienerjaren (of daarna nog) veel last van een onzuivere huid? Dan werd al snel naar de pil verwezen. Was het moeilijk om een gezond gewicht te bereiken? Dan werd je doorverwezen naar een diëtist. Had je last van stemmingswisselingen? Dan werd je geadviseerd therapie te volgen die je humeur positief zou beïnvloeden.

Kortom: Er was eigenlijk weinig totaalkennis over het vrouwenlichaam en haar hormoonhuishouding. Je had al geluk als je een vrouwelijke huisarts had die je begreep en die buiten de gebaande paden durfde te gaan. Ook was er vroeger veel schaamte en klopten vrouwen niet eens met klachten bij hun huisarts aan. Gelukkig zijn die tijden veranderd.

Ervaringen van anderen met Viv Online:

 • Chicklit.nl geeft vijf van vijf sterren voor het boek “Herstel je hormonen in 30 dagen”. De reviewer heeft 3 recepten geprobeerd en vond deze makkelijk te maken en erg smakelijk.
 • Steedsleuker.nl geeft aan dat het boek “Help, ik val niet af!” een topboek is voor vrouwen.
 • Gezondaantafel.nl gaat in op diverse boeken van Vivian Reijs en bespreekt wat het je op kan leveren.
 • Goodliferadio.nl zet Vivian Reijs in zes delen in the spotlight om over haar nieuwe boek te vertellen. Er wordt geen oordeel aan de uitzending verbonden.

Garantie

Er is geen “niet tevreden, geld terug” garantie. Alle kennis die je opdoet, werkt uiteindelijk toch in je eigen voordeel. Wel kun je langer toegang tot de training krijgen als je het niet binnen het gegeven tijdsbestek van een half jaar redt om de cursus af te ronden. Die garantie is er dus wel voor wie daar behoefte aan heeft.

Kortingscode

Op dit moment is er een korting van 100 euro mogelijk, maar het is niet bekend hoe lang deze korting nog geldt.

Gratis beginnen

Wil je – in eerste instantie – niet betalen voor de producten van Viv Online? Begin dan met de gratis informatie in de podcast of op het blog. Je kunt zelfs een gratis minicursus volgen door je naam en e-mailadres achter te laten. Deze minicursus heet “Fix jouw hormoonbalans” en geeft je een voorproefje op de uitgebreide training en wat je daar te wachten staat.

Conclusie: de producten op Viv Online wel of niet kopen?

Vivian Reijs is in onze beleving een van de beste coaches van Nederland. Wij denken dat elke vrouw iets leert over haar eigen lichaam bij het snuffelen op de website van Viv Online. Boek je geen training of workshop en koop je geen boek of supplement? Dan zijn wij nog steeds van mening dat de informatie die je er kunt lezen effect op je zal hebben.

Zet de website in je favorieten en lees regelmatig op het blog de nieuwe artikelen. Je kunt daarna altijd nog beslissen om een betaald product te proberen. Luister naar je eigen lichaam en doe vooral wat nuttig is en een positief effect op jou heeft.