Heb je ooit overwogen hoe krachtig je adem is? Hoe deze eenvoudige handeling de potentie heeft om je gezondheid en welzijn op het diepste niveau te beïnvloeden? Dit zijn de vragen die mij intrigeerden en uiteindelijk leidden tot mijn besluit om de Online Breathwork Masterclass te volgen. En ik kan je vertellen, deze ervaring was werkelijk adembenemend.

Inhoud van deze pagina:

Mijn overstap van gestresst leven naar een student van een ademend meesterschap

Laten we eerlijk zijn, de wereld kan een hectische plek zijn. Voortdurend schakelen tussen rollen, taken en verantwoordelijkheden kan ervoor zorgen dat zelfs de meest georganiseerde mensen zich gestrest en overweldigd voelen. Ik was daar één van.

Altijd op zoek naar een manier om de constante stroom van stress te verlichten, kwam ik ademwerk tegen. Graag deel ik met jullie mijn bevindingen en laat ik jullie weten of dit het waard is of niet.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

We zijn geen experts op het gebied van ademwerk. We zijn slechts een groep enthousiaste individuen die gepassioneerd zijn over het leren van nieuwe dingen en het delen van onze ervaringen. We hebben veel ervaring met het reviewen van allerlei cursussen en masterclasses, maar ademwerk was iets volledig nieuws voor ons.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Het is een feit dat productaanbieders altijd hun producten op de best mogelijke manier willen presenteren. Ze maken vaak gebruik van mooie beloftes en flitsende woorden om jou te overtuigen. Ze pakken het product in met glanzende woorden, beloven je de hemel en hopen dat je het zonder aarzelen koopt.

Als recensent is het onze taak om kritisch te zijn. Het is belangrijk om te kijken of wat ze op de verkooppagina beweren, ook daadwerkelijk waar is.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Toen we voor het eerst hoorden over de Online Breathwork Masterclass, was onze eerste reactie er één van scepsis. Ademwerk? Was dit gewoon een andere wellness-trend die beloofde stress te verminderen en de prestaties te verbeteren. We waren niet meteen overtuigd, maar we waren nieuwsgierig genoeg om te zien of deze cursus onze initiële twijfels kon wegnemen.

breathwork masterclass review 1

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

De makers van de Online Breathwork Masterclass beloven o.a. een aantal zaken:

 • Ze beloven een verbeterde slaapkwaliteit. Klinkt geweldig, maar wat betekent dat echt? Is het alleen een gevoel van betere rust, of zijn er meetbare veranderingen in slaapcycli en slaapduur?
 • Ze beloven verminderde stressniveaus. Dit is een veel voorkomende claim in de wellness-industrie, maar hoe wordt dit gemeten? We gaan ons best doen.
 • Ze beloven verbeterde prestaties, zowel fysiek als mentaal. Nogmaals, dit is een grote belofte. Kunnen ze dit waarmaken?

De criteria waar we de Online Breathwork Masterclass op beoordelen

In onze review van deze cursus hebben we ons gericht op een aantal specifieke criteria:

 1. Onderbouwing: We willen bewijs zien. Zijn de technieken gebaseerd op onderzoek? Zijn er studies of resultaten die de voordelen van ademwerk aantonen?
 2. Praktische toepasbaarheid: Theorie is belangrijk, maar we willen ook dat de technieken gemakkelijk in te passen zijn in ons dagelijks leven. Hoe gemakkelijk zijn de oefeningen te leren en uit te voeren?
 3. Prijs-kwaliteitverhouding: Is de cursus het geld waard? Biedt het voldoende waarde voor de prijs die ervoor gevraagd wordt?
 4. Instructie en begeleiding: Hoe duidelijk en begrijpelijk is de instructie? Wordt de informatie op een begrijpelijke en toegankelijke manier gepresenteerd? Wordt er voldoende begeleiding geboden om ervoor te zorgen dat je de technieken correct uitvoert?
 5. Cursusmateriaal: Is het cursusmateriaal van hoge kwaliteit? Zijn de video's, werkbladen, en andere leermiddelen goed gemaakt en effectief in het overbrengen van de informatie?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

We hebben de hele cursus van begin tot eind doorlopen, alle video's bekeken, de begeleidende materialen gelezen en alle voorgestelde oefeningen en technieken toegepast. Onze beoordeling is gebaseerd op zowel onze persoonlijke ervaringen als op feedback van andere gebruikers.

In het kort: wat is het precies?

De Online Breathwork Masterclass is een online cursus gericht op ademhalingspraktijken. Deze cursus is ontworpen om individuen te leren hoe ze hun ademhaling kunnen beheersen en optimaliseren voor verschillende gezondheids- en welzijnsdoeleinden.

Info over de maker: Kasper van der Meulen

Kasper van der Meulen is een voormalig onderwijsinnovator en science docent die zich nu wijdt aan de wereld van biohacking en zelfoptimalisatie, met een bijzondere focus op ademhalingstechnieken. Hij heeft de afgelopen 8 jaar een breed scala aan methoden getest en bestudeerd, en heeft duizenden mensen getraind.

Hoe ziet het eruit?

De Online Breathwork Masterclass is een professioneel en overzichtelijk ontworpen online platform. Het heeft een rustgevende uitstraling en is gemakkelijk te navigeren. De video's zijn van zeer hoge kwaliteit en Kasper's uitleg is duidelijk en grondig.

breathwork masterclass review 2

Onze testdata: Hoe hebben we dit getest

We hebben de cursus over een periode van 8 weken getest, met dagelijkse sessies.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Over het algemeen hebben we significante verbeteringen ervaren in onze ademhalingscontrole, focus en algehele gevoel van welzijn. We merkten vooral een toename van onze stressbestendigheid. Hoewel de resultaten varieerden tussen individuele teamleden, was de algehele consensus dat de cursus een positief effect had op onze dagelijkse routines en gezondheid.

Kosten

De kosten voor de Online Breathwork Masterclass level 1 vallen in een hogere prijsklasse. Echter krijg je wel een volledig pakket aan materiaal. Ook is de workshop opgedeeld in drie levels. Dus je kan na elke level bepalen of je door wil gaan met nieuwe stof.

Is de Breathwork masterclass het geld waard?

Op basis van onze ervaring vinden wij de cursus waardevol. Als je de kosten afzet tegen de kennis, vaardigheden en mogelijke gezondheidsvoordelen die je verkrijgt, lijkt het een goede investering. Maar zoals bij elk product, hangt de waarde ervan af van jouw individuele behoeften en verwachtingen.

Als je serieus bent over het verkennen van ademhalingstechnieken en bereid bent de tijd en energie te investeren om de cursus volledig te benutten, zou je het zonder twijfel waardevol kunnen vinden.

Wat vinden wij van dit product? Level 1 uitgebreid besproken

Onze ervaring met dit product – een omvangrijk en grondig ademhalingstrainingprogramma – is zeer positief. Van de eerste sessie, die gericht is op het ontwikkelen van bewustzijn van onze eigen adem, tot de laatste, die nieuwe ademhalingsmethoden introduceert, biedt elke sessie waardevolle inzichten en oefeningen.

Sessies 1 t/m 3: Beheersing en bewustzijn

In de eerste drie sessies hebben we vooral geleerd om onze ademhaling te beheersen en te voelen. We begrepen de fundamentele principes achter ademhalingstechnieken, en we hebben het perspectief van een biohacker aangenomen, wat ons hielp om ons eigen lichaam en geest als een systeem te zien dat geoptimaliseerd kan worden.

Sessies 4 t/m 21: Ademhalingsprincipes

In de daaropvolgende sessies verkenden we specifieke ademhalingstheorie en -principes, en hoe deze onze gezondheid, ons welzijn, en zelfs onze levensstijl kunnen beïnvloeden. We ontdekten hoe de neusademhaling superieur is aan mondademhaling en hoe we de kwaliteit van onze ademhaling kunnen optimaliseren door meer inzicht in de anatomie en mechanica van onze ademspieren.

Bruggenbouwen tussen vakgebieden

We waarderen vooral hoe het programma een brug slaat tussen de wetenschappelijke en spirituele aspecten van ademhaling. We hebben geleerd hoe we ons zenuwstelsel kunnen beïnvloeden door ademhaling, en ook hoe onze adem verbonden is met alles op aarde.

Sessies 22 t/m 41: Ademen

De latere sessies hebben ons geholpen om specifieke ademtechnieken te beheersen die bedoeld zijn om specifieke resultaten te bereiken. We hebben ook geleerd hoe we de kwaliteit van onze adembeoefening kunnen kwantificeren en hoe we onze focus en energie kunnen resetten met eenvoudige ademtechnieken.

breathwork masterclass review 3

Conclusie level 1: Bewustzijn en controle

Al met al heeft dit product ons geholpen om een dieper bewustzijn en controle over onze ademhaling te ontwikkelen, wat ons op zijn beurt heeft geholpen om ons welzijn te verbeteren. We geloven dat iedereen, ongeacht hun niveau van ervaring met ademwerk, waardevolle inzichten en vaardigheden zou kunnen opdoen uit dit uitgebreide en goed onderbouwde programma.

Voor- en nadelen van de Breathwork Masterclass

Er zijn tal van voordelen bij het volgen van de Breathwork Masterclass:

✅ Wetenschappelijk onderbouwd: De technieken die in de Breathwork Masterclass worden aangeleerd, zijn gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, wat aantoont dat ademhalingsoefeningen gunstige effecten hebben op zowel lichaam als geest.

✅ Praktisch toepasbaar: De oefeningen die in de cursus worden onderwezen, zijn ontworpen om gemakkelijk in het dagelijks leven te worden geïntegreerd, waardoor ze buitengewoon praktisch zijn.

✅ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: Gezien de reeks voordelen die het biedt – van stressvermindering tot verbeterde concentratie en energieniveaus – biedt de Breathwork Masterclass een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

✅ Duidelijke instructies en begeleiding: De instructies in de Breathwork Masterclass zijn helder en eenvoudig te volgen, met voldoende begeleiding om ervoor te zorgen dat je de technieken correct uitvoert.

✅ Hoogwaardig cursusmateriaal: Het cursusmateriaal van de Breathwork Masterclass is van hoge kwaliteit, inclusief goed geproduceerde video's, werkbladen en andere leermiddelen.

✅ Verbetering van de algehele gezondheid: Deelnemers aan de Breathwork Masterclass hebben een verbetering van hun algehele gezondheid gemeld, inclusief verminderde stress, verbeterde concentratie en een betere nachtrust.

 Het enige nadeel kan zijn dat ademwerk voor sommigen in het begin wat oncomfortabel kan zijn, vooral als ze nog in een compleet andere mindset staan!

Onze score per criterium en eindscore

 • Onderbouwing: 9.5 – De technieken in de Breathwork Masterclass zijn goed onderbouwd met een sterke achtergrond en theorie.
 • Praktische toepasbaarheid: 9.8 – De oefeningen zijn eenvoudig te leren en gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 9.1 – Gezien de uitgebreide voordelen en het uitgebreide cursusmateriaal, is de prijs z redelijk.
 • Instructie en begeleiding: 9.7 – De instructies zijn duidelijk en de cursus biedt uitstekende begeleiding voor het correct uitvoeren van de technieken.
 • Cursusmateriaal: 9.7 – Het cursusmateriaal is van hoge kwaliteit en effectief in het overbrengen van de informatie.

Gemiddelde eindscore: 9.7 – Over het algemeen biedt de Breathwork Masterclass uitzonderlijke waarde met zijn wetenschappelijk onderbouwde, praktisch toepasbare technieken, uitstekend cursusmateriaal en redelijke prijs.

Hoe is het uniek/anders dan zijn concurrenten?

De Breathwork Masterclass onderscheidt zich van de concurrentie op een aantal belangrijke punten. De cursus gebaseerd op theoretisch onderzoek en maakt gebruik van diverse ademhalingstechnieken. Veel andere programma's missen deze basis of besteden daar minder aandacht aan.

Wij hebben experts gevraagd wat zij ervan vinden

Binnen onze kringen hebben we een aantal deskundigen op het gebied van ademen en het menselijk lichaam. De bevindingen waren dat de cursus technieken onderbouwt met een theoretische aanpak, wat een krachtige combinatie is.

Waarom niet alles gratis opzoeken via YouTube/Google?

Hoewel er tegenwoordig een overvloed is aan gratis informatie online beschikbaar, biedt de Breathwork Masterclass een gecureerde en gestructureerde benadering van ademwerk. Dit is vaak niet het geval met gratis online bronnen, die onvolledig, onbetrouwbaar of overweldigend kunnen zijn.

Ons onderzoek naar de support: hoe snel en bekwaam reageerden ze toen we een vraag stelden?

Toen we een vraag stelden aan de klantenservice van de Breathwork Masterclass, waren we aangenaam verrast door hun snelle en deskundige antwoord. Ze reageerden en leverden een grondig en nuttig antwoord, wat getuigt van hun toewijding aan klanttevredenheid. Dit valt terug te zien op Trustpilot.

Voor wie is het geschikt?

De Breathwork Masterclass is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in ademwerk, ongeacht hun ervaringsniveau.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Het enige dat je nodig hebt, is een open houding en de bereidheid om nieuwe technieken te leren. Je moet bereid zijn om tijd en energie te investeren in het oefenen van de technieken en het integreren van ademwerk in je dagelijkse routine.

Stappenplan om hiermee te beginnen / er goed in te worden

Stap 1: Klik op de link op deze pagina.

Stap 2: Schaf level 1 of de minimasterclass aan (als je nog niet overtuigd bent).

Stap 3: Begin met de eerste lessen en oefeningen in de cursus.

Stap 4: Oefen de technieken regelmatig, minstens een paar keer per week.

Stap 5: Ga verder met de cursus en oefen steeds geavanceerdere technieken.

Hoe is het product geëvolueerd?

De Breathwork Masterclass heeft de technologische vooruitgang omarmd en maakt gebruik van de overvloed aan kennis op het internet om de cursus voortdurend te verbeteren en bij te werken. Dit betekent dat de technieken en theorieën die in de cursus worden gepresenteerd, worden onderbouwd door de meest recente kennis.

Ervaringen van anderen

Veel mensen hebben positieve ervaringen gedeeld over de Breathwork Masterclass. Ze prijzen de duidelijke instructies, het hoogwaardige cursusmateriaal en de effectiviteit van de technieken. Dit reflecteert in de score op trustpilot.

breathwork masterclass review 4

Ook lees je hieronder enkele ervaringen op internationale schaal en schaffen mensen meerdere levels van de Breathwork Masterclass aan.

breathwork masterclass review 6
breathwork masterclass review 5

Bullet-samenvatting van andere reviews

We hebben twee andere reviews online kunnen vinden en hieronder lees je de samenvattingen:

PaginaSamenvatting
jouwpersoonlijkegroei.nlVolgens JouwPersoonlijkeGroei is de Breathwork Masterclass is een uitgebreid en wetenschappelijk onderbouwd online platform dat leert hoe je je ademhaling kunt verbeteren om je algehele welzijn te bevorderen. ze raden het aan voor het verbeteren van je slaap, verminderen van stress en om beter in je schoen te staan.
microdose.nlMicrodose.nl vindt Kasper een ervaren leraar die zich inzet voor het onderwijzen van de kernprincipes van ademwerk. De cursus bevat wetenschappelijke lezingen die zowel vermakelijk als gemakkelijk te begrijpen zijn, evenals oefenvideo's die verschillende ademhalingstechnieken demonstreren.

Conclusie: Kopen of niet kopen

Als je serieus bent over het leren van ademwerk en bereid bent om te investeren in een hoogwaardige, goed gestructureerde en onderbouwde cursus, dan is de Breathwork Masterclass een uitstekende keuze. Het is het geld en de tijd zeker waard.

Garantie

De Breathwork Masterclass komt met garantie. Hoe dat precies zit kan je vinden op de pagina van Breathwork zelf.

Gratis beginnen

Je kunt gratis beginnen met de gratis content hier onderin de pagina te bekijken of voor 20 euro de mini-masterclass aan te schaffen.

Doe nu dit

Dit is wat je moet doen:

 • Meld je aan voor de Breathwork Masterclass,
 • Leer en investeer je tijd in de theorie
 • Oefen de technieken
 • Zie hoe je leven verandert.

Wat zeggen organisaties zoals De Consumentenbond, Kassa en Radar over Breathwork

Hoewel deze organisaties op het moment van schrijven geen specifiek onderzoek hebben gedaan naar de Breathwork Masterclass, hebben ze wel waardevolle informatie verstrekt over aanverwante onderwerpen zoals online leren, wellnessprogramma's en ander soort welzijn technieken.

Gratis media over/van dit product

Je kunt meer te weten komen over de Breathwork Masterclass door kennis te maken met Kasper van der Meulen door te kijken naar zijn Breathwork Mission in het filmpje hieronder!

Op jouw succes!