Deze Yogi-ademhalingsoefening maakt gebruik van het balanceren van je ademhaling tussen je neusgaten. De effecten van dit soort mindfulness-oefeningen zijn: het verbeteren van de hersenactiviteiten, het nieuw leven in jezelf blazen, schoonmaken van je longen, het kalmeren van een geïrriteerde geest, het verbinden van de linker en de rechter hersenhelft, het verbeteren van je slaap, het voorbereiden voor meditatie, het reguleren van je lichaamstemperatuur, het versterken van rust en het genezen en versterken van energiestromen.

Ademhaling Balanceren Tussen Je Neusgaten – De Oefening

  1. Om deze oefening te beginnen zit je lekker achterover met een rechte rug en sluit je voorzichtig je mond. Plaats je linkerhand in een open positie op je linker bovenbeen. Een open positie betekent dat je handpalmen naar boven wijzen.
  2. Breng je rechter hand voor je gezicht met je handpalm naar je toe gericht, breng je wijsvinger en middelvinger naar elkaar toe en raak er de huid mee aan dat tussen je wenkbrauwen zit.
  3. Neem wat normale ademhalingen in deze positie, terwijl je je schouders ontspant.
  4. Je gaat zo meteen je rechter duim gebruiken om je rechter neusgat te sluiten, en je rechter ringvinger of rechter pink om je linker neusgat te sluiten.
  5. Start met het sluiten van je linker neusgat met je rechter ringvinger of pink. Adem in door je rechter neusgat en adem ook door je rechter neusgat weer uit. Herhaal dit vijf keer. Gebruik normale, natuurlijke ademhalingen, zonder te forceren.
  6. Laat nu je linker neusgat vrij en sluit je rechter neusgat met je rechter duim. Haal voorzichtig in en adem voorzichtig uit via het vrije, linker neusgat. Doe dit weer vijf keer. Forceer je ademhaling niet, en als je een pauze nodig hebt kun je even door beide neusgaten ademhalen. Het is de bedoeling dat deze oefening verfrissend en gebalanceerd is. Het zou niet als hard werk moeten aanvoelen.
  7. De volgende stap is om steeds af te wisselen tussen de neusgaten. Sluit je rechter neusgat met je rechter duim en voer alleen maar één inademing uit via je linker neusgat. Sluit daarna je linker neusgat met je ringvinger of pink. Til je duim op en adem uit via je rechter neusgat. Adem daarna in via datzelfde neusgat. Sluit dat rechter neusgat weer met je duim en til je andere vinger op om uit te ademen. Je hebt nu één ronde gehad. Voer drie tot vijf rondes uit. Na verloop van tijd ben je geoefender en kun je meerdere rondes doen.
  8. Wanneer je klaar bent met de oefening laat je beide handen op je bovenbenen rusten, met je handpalmen naar boven gekeerd terwijl je diepe, natuurlijke ademhalingen uitvoert via beide neusgaten. Wees nu mindful over zoveel mogelijk subtiele veranderingen in je energie, in je geest en in je balans.
Hierna lezen:  Wat Is Mindfulness? Heldere Uitleg + Voordelen [Betekenis]

Dat was de oefening alweer.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: