Wat vinden wij van de Bridgeman Academy? Is Robert Bridgeman een gedegen voorbeeldfiguur of voert spiritueel narcisme hier de boventoon? Wij besloten het uit te zoeken. Lees verder voor onze review en ervaringen.

Inhoud van deze pagina:

Is persoonlijke groei mogelijk met de Bridgeman Academie van Robert Bridgeman?

Het leven is niet altijd makkelijk. Soms komen er dingen op je pad die om aandacht vragen en doe je dat dan niet – vanwege tijdgebrek of de confrontatie willen vermijden – dan blijft het terug op je pad komen, totdat je beslist de koe bij de horens te gaan pakken. Anderen hebben geen problemen nodig om te willen groeien. Zij grijpen elke kans die er maar is aan om aan de binnenkant van hun mens zijn te kunnen werken. Tot welke van de twee soorten mensen hoor jij? En wil je hulp bij je ontwikkeling?

De Bridgeman Academie is namelijk zo’n plek waar je een ruim aanbod aan mogelijkheden vindt om precies dat voor jezelf te doen: barrières doorbreken en je innerlijke wereld ontdekken, met als uiteindelijk resultaat: groei. Groei vind je belangrijk als het gaat om de pup die je in huis genomen hebt, het kind dat je op de wereld gezet hebt of de plantjes die je bij het tuincentrum hebt gehaald. Maar vergeet het belangrijkste niet en dat is jouw persoonlijke ontwikkeling in dit leven.

Robert Bridgeman Academie: een uitgebreide review

Heb je al eens gehoord van de Robert Bridgeman Academie? Deze Academie richt zich op persoonlijke ontwikkeling en wil mensen helpen bij het leven van een “lichter” leven. Hoe je een licht leven wil definiëren, mag je zelf definiëren. Uiteraard is het iets positiefs. De Robert Bridgeman Academie kenmerkt zich als bewustzijnsorganisatie en wil bewustzijn creëren in anderen. Klinkt dit jou nu echt als muziek in de oren? Dan nodigen we je uit ons review te lezen.

Robert Bridgeman en onze zoektocht naar de juiste vorm van zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling kan op duizend-en-één manieren plaatsvinden. Het heeft met veel meer te maken dan jezelf ontwikkelen op zakelijk gebied of een nieuwe vaardigheid aanleren. Je verlegenheid of angst overwinnen, of meer rust vinden: dat zijn echte voorbeelden van zelfontwikkeling. Niemand zou vies moeten zijn van zelfontwikkeling. Zeker wij niet: we zijn altijd nieuwsgierig naar het leven. Dus onderzochten we de Robert Bridgeman Academie.

Waarom wij over zelfontwikkeling kunnen meepraten

Zelfontwikkeling is iets waarin je moet investeren. Dat was het eerst wat ons geleerd werd. Dat is ook de les die ons het meest is bijgebleven. We weten inmiddels dondersgoed dat zelfontwikkeling geen kwestie is van dingen ‘goed’ of ‘fout’ doen, maar van altijd blijven experimenteren, jezelf blijven uitdagen en ontdekken waar je je het prettigst bij voelt.

Blijf kritisch op het zelfontwikkeling cursus aanbod

Zelfontwikkeling is vandaag de dag een “hot topic”. Iedereen houdt zich hiermee bezig, lijkt wel. Er zijn heel veel zogenaamde specialisten actief op het gebied van zelfontwikkeling. Een klein, maar grondig onderzoekje van onze hand heeft uitgewezen dat lang niet elke specialist weet waarover hij of zij het heeft. Veel onkunde dus. Hoe zit dat met de Robert Bridgeman Academie?

Wat ons sceptisch maakte over de Robert Bridgeman Academie

Sceptisch waren we in eerste instantie. Niet zo gek ook: een kritische houding zit in onze aard als reviewers. Gelukkig bleken onze zorgen ongegrond. Hoewel de Academie zich met name veel op spiritualiteit richt – en we hier niet per se een band mee voelen, – hebben we geleerd dat er zat mensen zijn die deze band wel voelen en voor wie zelfontwikkeling op spiritueel gebied juist heel veel kan betekenen. Spiritualiteit gebeurt, per slot van rekening, in je psyche.

Op deze criteria hebben we de Robert Bridgeman Academie beoordeeld

Wij hebben de Robert Bridgeman Academie kritisch bekeken en op het volgende gelet:

 • Hoe wordt zelfontwikkeling precies gedefinieerd?

 • Kun je op meerdere manieren aan zelfontwikkeling werken?

 • Vind je hier een warme omgeving waarin je geaccepteerd wordt zoals je bent?

 • Is er voldoende mogelijkheid om je ambitie te uiten en na te jagen?

 • Kun je hier ook aan zelfontwikkeling werken als je jezelf niet per se als spiritueel ziet?

 • Is spiritualiteit hier zweverig, of is het voldoende down-to-earth?

 • Zijn er voldoende live coaching sessies, één-op-één sessies en mogelijkheden om vragen te stellen?

Robert Bridgeman Academie in de praktijk: onze onderzoeksdata

We hebben de Robert Bridgeman Academie uiteraard niet beoordeeld op hete lucht. Nee, we hebben de Academie in de praktijk uitgetest: trainingen gevolgd en zijn getuige geweest van live coaching. Dat vinden we belangrijk: we reviewen nooit iets zonder het eerst getest te hebben.

In het kort: wat is nu precies de Robert Bridgeman Academie?

De Robert Bridgeman Academie is opgericht door Robert Bridgeman, die een netwerk van experts om zich heen verzameld heeft. De Academie helpt jou het pad naar een lichter leven te bewandelen. Als bewustzijnsorganisatie is het doel bewustzijn op individuele basis én in de samenleving te creëren. In de Academie vind je verschillende trainingen, opleidingen, cursussen. 

En wie is Robert Bridgeman precies?

Robert Bridgeman wordt omschreven als modern mysticus. Hij is lichtwerker, publiek spreker en auteur. Inmiddels doet hij al ruim 12 jaar onderzoek naar verschillende traditionele mystieke stromingen. Hij leert niet alleen uit boeken, maar zoekt ook bewust nieuwe ervaringen op. Robert heeft onder meer twee jaar in Azië gewoond en verdiepte zich in de vele richtingen van het Boeddhisme. Het is zijn missie zoveel lichtwerkers met elkaar te verbinden.

Aanbod van mystieke zelfontwikkeling producten

Het aanbod mystieke zelfontwikkeling producten is erg ruim. Zoals gezegd, kun je zowel trainingen, cursussen als workshops volgen. Ook leidt de Robert Bridgeman lichtwerkers op tot regressie-reïncarnatie therapeut, transformatiecoach of meditatieleraar. Dit gebeurt allemaal aan de Academie. Ook bestaan de Robert Bridgeman Foundation, die zich richt zich op het helpen van minderbedeelden en Bridgeman in Business dat richt zich op het organisatieleven.

Onze ervaringen met de Robert Bridgeman lessen: resultaten?

Denken we aan mystiek, dan denken we uiteraard aan mysterie. Een beetje mysterieus was de aanpak aan de Robert Bridgeman Academie in eerste instantie wel, maar we wenden er snel aan en zagen er ook al snel de voordelen van in. We kwamen tijdens de trainingen tot rust en leerden onszelf bovendien beter kennis. Al met al hebben we meer grip op ons leven.

Ik moet dat toch zelf doen, dat groeien? Wat kan de Bridgeman Academie dan nog voor me betekenen?

Heel veel zaken kun je inderdaad zelf. Als je wilt leren metselen, kijk je waar je in jouw regio een metselcursus kunt vinden. Wil je leren bloemschikken? Dan kijk je of er een bloemist in jouw dorp zit die ook workshops aanbiedt. Maar in beide voorbeelden gaat het om iets met je handen doen, terwijl persoonlijke groei naar binnen toe gaat.

Het gaat niet om de vaardigheid van het metselen of bloemschikken, het gaat om in die spiegel durven kijken en willen zien wie je echt bent. En hoe je dat doet, leer je meestal niet van je ouders of op school. Dat is het leven dat dat met je doet. Van binnen knaagt het al langer en je bent niet gelukkig. Je partners verlaten je, op je werk durf je niet voor jezelf op te komen en eigenlijk weet je gewoon niet hoe je verder wilt. Wil je anders? Ja. Weet je wat en hoe? Nee.

Wat is Bridgeman.nl en wie zitten er achter?

De Bridgeman Academie biedt diverse diensten aan om als mens gelukkiger in het leven te staan. Als het je te veel wordt of je ontdekt dat je te veel aan andermans verwachtingen probeert te voldoen en daardoor jezelf een beetje kwijt aan het raken bent, heeft Bridgeman een ruim aanbod aan online trainingen en workshops, challenges, retraites, maar ook trainingen voor wie professioneel als coach aan de slag wil gaan. Het aanbod werkt dus twee kanten op: voor hulpvrager en hulpverlener.

Verder zijn er nog boeken (zowel in geprinte versie als digitaal) en een hele serie aan gratis bronnen, zoals blog artikelen, meditaties, video’s en documentaires. Alle hulpmiddelen leveren een bijdrage aan jouw rust in een wereld vol chaos, of het nou het Coronavirus is waarvan je depressief wordt, of problemen die al langer van invloed zijn op jouw kwaliteit van leven en de innerlijke strijd die je hierdoor maar blijft leveren.

Het team van de Bridgeman Academie bestaat allereerst uit de oprichters: Robert Bridgeman en Monique van Leeuwen. Ook zijn er coaches en trainers die het team compleet maken. Dit zijn: Altazar Rossiter, Rianne Manten en Janosh. Verder wordt er nog samengewerkt met een groep anderen, zoals Dingeman Boot, Ans Tros, Yvonne Toeset, Mathijs Bos, Marieke van Meijeren, Maarten Oversier, Michael Pilarczyk, Aymeric Blanc en Gunther de Jong.

Wat zijn de kosten van het diverse aanbod van de Bridgeman Academie?

Naast de vele gratis producten – waar je echt al veel aan kunt hebben als je echt met jezelf aan de slag wilt – zijn er ook betaalde diensten en producten. Hieronder vind je een overzicht:

Online trainingen en workshops:
Holy Grail
Hoe spiritueel leef jij?
Spiritueel leven
Unlock the 7 shadows
Atlas balancing pack
Inside out jongerenprogramma
Lichter leven summit

 77,- euro
24,99 euro
59,- euro (aanbieding, normaal 149,-)
77,- euro per sessie
99,- euro (aanbieding, normaal 210,-)
595,- euro (exclusief boek 24,95 euro)
5,- euro (aanbieding, normaal 49,-)
Challenges:
Transformatief coachen
Spiritueel leven
Lichter leven
Podcast Altazar Rossiter

Geen kosten
24,99 euro
Geen kosten bekend
Geen kosten
Opleidingen:
Transformatief coachen
Transformatief coachen online: alleen module 1
Transformatief coachen online: alle modules
Intimiteit “Into me I see”
Altazar Mystery SchoolM
editatietrainer

7139,- euro* (alleen opleiding)
299,- euro
999,- euro
3765,- euro**
4719,- euro
5143,- euro
Retraites:
Art of Love
Exclusive
Holy Grail
Vipassana
Berg
Regressie
Jongeren

639,- euro
1975,- euro
2750,- euro
850,- euro
1490,- euro
1350,- euro
Zelfde kosten als online programma
Dagworkshops:
Spirituele intelligentie
Light body activation ceremony
Skills of partner love
Healing sexual wounds
Cleansing sexual energy
Beter ademen
 
60,- euro
150,- euro (online). 189,- euro (live)
275,- euro
129,- euro
89,- euro
gratis

*Korting van 499,- euro indien je de online versie al gevolgd hebt.
**Ook mogelijk in betalingen van 3 of 5 termijnen.

Belangrijk: Naast de opleiding kunnen er nog andere kosten bijkomen, zoals kosten voor reizen, extra aanschaf literatuur, maaltijden of overige kosten. Verder zijn alle prijzen inclusief BTW. Elke teacher heeft nog individuele workshops of cursussen.

Is een investering in jezelf via de Bridgeman Academie het geld waard?

Elke investering die je in jezelf durft te doen, is het waard, of het nu geld kost of niet. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je een bepaald bedrag uitgeeft om een workshop of online training te volgen of aan een retraite deel te nemen, maar dat je de tijd neemt om met de materie die daarin behandeld wordt aan de slag te gaan.

Zodra je weet wat je bij de Bridgeman Academie wilt reserveren, is het dan ook verstandig om je agenda er van te voren bij te pakken, zodat je je activiteit goed kunt plannen. Een retraite in het buitenland vraagt meer tijd en voorbereiding dan een online cursus. Het is dan fijn om een of twee dagen ervoor en erna zo te plannen dat je je volledig kunt focussen op wat je gaat doen.

Ook als je jezelf uitdaagt om een challenge via Bridgeman te doen, is je agenda een belangrijk instrument. Je dagelijkse activiteiten nemen namelijk al snel de invulling van je dag over en voor je het weet, is je challenge naar de achtergrond verdwenen en vergeten. Maak daarom een plan voor jezelf hoe je bewust stil blijft staan en concrete momenten neemt om aan jezelf te werken.

Wat zijn de voor- en nadelen van het aanbod van de Bridgeman Academie?

Voordelen

 • Het aanbod is zo uitgebreid, dat er voor ieder wel iets tussen de trainingen, workshops en retraites te vinden is.
 • Het aanbod is ook uitdagend en zo beschreven, dat je gemotiveerd wordt om dit jezelf cadeau te doen.
 • Er zijn gratis producten om je leven te verrijken en dit betekent dat je ook met een kleine beurs iets voor jezelf kunt doen.
 • Sommige duurdere activiteiten zijn in termijnen te betalen en dit maakt het toegankelijker voor een breder publiek.

Nadelen

 • Hoe fantastisch de verschillende retraites ook zijn, niet iedereen zal zich dezen kunnen veroorloven. Voor sommigen die echt behoefte hebben aan een retraite, wordt het een tijdje sparen, ook als betaling in termijnen mogelijk is.
 • Een deel van het aanbod is in het Engels en hier moet je je wel bewust van zijn voordat je boekt. Bij de meesten is Engels geen probleem, maar als het niet je moedertaal is, kan het een struikelblok zijn in het werken aan jezelf.

Voor wie is de Bridgeman Academie geschikt?

Wanneer je eindelijk zover bent om serieus aan jezelf te werken en dit op een luchtige, maar effectieve manier te doen, kan Bridgeman Academie precies op het goede moment op je pad komen. Het aanbod is zo divers, dat je altijd wel iets vindt dat bij een behoefte aansluit. Je kunt starten met het lezen van de blog artikelen en de ervaringen van anderen, om zo de inhoud van het aanbod te bekijken en ergens dieper op in te zoomen.

Heb je overdag een rustmoment nodig? Wil je een weekend gebruiken om je hoofd leeg te maken? Of wil je voor het slapengaan een ontspannen lichaam? Dan kunnen de meditaties of video’s een bijdrage leveren om precies dat te bereiken. Er zitten in de gratis producten al veel leermomenten die je direct kunt toepassen. Je hoeft overigens niet elke keer een nieuwe meditatie te kiezen, want zodra je er eentje hebt gevonden die je prettig vindt klinken en die werkt, pak je die er telkens bij.

Mensen die echt even willen ontsnappen aan hun huidige omgeving en belemmeringen, boeken een retraite. Lees echter goed wat er allemaal wel en niet bij de reservering is inbegrepen, zodat je niet voor financiële of organisatorische verrassingen komt te staan. Verschillende onderwerpen staan centraal en er zijn diverse locaties en doelgroepen. Zo is er zelfs een programma dat speciaal voor jongeren ontwikkeld is en verspreid over acht weken zowel online als in groepsverband plaatsvindt.

Wat moet je over hebben voor een deelname aan de Bridgeman Academie?

In eerste instantie gaat het om wat je wilt bereiken met je deelname. Waarschijnlijk wordt je aandacht al naar een van de workshops of trainingen getrokken als je de beschrijvingen op de website aan het lezen bent. Dit geeft aan dat je ergens in jouzelf iets herkent en dat je daar behoefte aan hebt. Soms loont het om toch nog even verder te snuffelen, want het ego houdt er ook wel van om je te foppen. Iets wat gevoeliger ligt, kan eigenlijk belangrijker zijn om eerst aan te kaarten.

Dat betekent dat je soms feedback aan anderen wilt vragen. Iemand die je vertrouwt – een partner, goede vriend of vriendin of collega – kan een mooie spiegel voor je zijn en aangeven wat je soms lijkt dwars te zitten. Zij zien namelijk vaak dingen die jijzelf (nog) niet ziet, of niet helder ziet. Met deze eerlijkheid en openheid is het makkelijker om een cursus of retraite te vinden die werkelijk bij je hulpvraag aansluit.

Wat je leuk vindt en wat nuttig voor je is, kan dus totaal verschillend zijn. Iets dat je meteen aan de kant schuift kan daarmee net zo belangrijk (of misschien nog wel veel essentiëlere voor je ontwikkeling) zijn dan waar je oog als eerste op valt en wat je het meest aanspreekt. Durf die discussie met jezelf aan te gaan. Je geeft immers geldt aan coaching uit, dan mag het ook wel iets opleveren waar je echt iets aan hebt voor de rest van je leven.

Welke kosten rekent de Robert Bridgeman Academie?

De opleidingen in de Robert Bridgeman Academie kosten enkele duizenden euro’s. Dat klinkt in eerste instantie als een smak met geld, maar je bent natuurlijk met meer bezig dan alleen in jezelf investeren. Je leert ook spirituele lessen onderwijzen en kunt hier je beroep van maken.

Is de Robert Bridgeman Academie het geld waard?

Ja, voor gepassioneerde spirituele mensen zeker. We moeten wel toegeven dat je open moet staan voor een mystieke aanpak. De mensen die zich hierin herkennen, zullen zeker niet van een koude kermis thuiskomen en waar krijgen voor hun geld. De investering is er één die voor de rest van het leven relevant blijft en mensen helft meer evenwicht te vinden.

Module 1: Training Transformatief Coachen

In deze training leer je jezelf het zogenaamde Transformatief Meesterschap aan. Wat dat precies inhoudt:

 • Je leert werken vanuit het hogere zelf – via je eigen hogere zelf naar die van de ander

 • Je leert je kanaal ‘schoon’ te houden: je optimaliseert je niveaus en optimaliseert het transformatieproces

 • Je leert blokkades in je leven te ontdekken en hoe je hiermee om kunt gaan

 • Als coach leer je wat de essentie van Transformatief Coachen is.

Module 2: MBE Meditatietrainers Opleiding

Deze opleiding richt zich op Mindful Based Emotional Intelligence. Je ontdekt hoe je in 10 maanden tijd het verschil kunt gaan maken als trainer. Daarbij focus je je in het bijzonder op:

 • Het ware potentieel van mensen

 • Je leert Oosterse methoden te combineren met hersentechnieken ontwikkeld aan de Stanford University

 • Je leert verschillende specifieke ademhalingsoefeningen toe te passen

 • Je creëert balans en rust

 • Door compassietrainingen leer je je beter in te leven in de ander

 • Ook zelfreflectietechnieken spelen een grote rol

 • Je ontwikkelt je algehele emotionele intelligentie

 • De training richt zich ook op het bedrijfsleven

 • De totale kosten voor de opleiding zijn 4.250 euro exclusief btw

 • Je krijg 10 volledige trainingsdagen te Bussum

 • Lessen van eigen trainers en verschillende gastdocenten

 • Een bijbehorend werkboek en toegang tot de Online Academy

 • Een eindexamen en certificaat

 • Ook krijg je vier mentor gesprekken van maximaal een uur tussen de verschillende blokken in

 • Je leert samen te werken in een “tribe” en krijgt hierbij mentorbegeleiding

 • Je krijgt toegang tot een online database vol wetenschappelijke artikelen

 • Verschillende instructievideo’s en Q&A webinars

 • Toegang tot een besloten Facebook community.

Module 3: Training ‘Into me I see’

Deze training kost in totaal 3.900 euro exclusief btw (je kunt ook in termijnen betalen). Je leert in deze training werken volgens de psychologie van de chakra’s (zeven universele identiteiten).

 • Ontdek hoe de zeven identiteiten je denken, gedrag en gevoelens beïnvloeden

 • Ontdek ook de schaduwkant hiervan

 • Leer jezelf openstellen aan de afgestoten en onderdrukte energie in je lichaam

 • Vol energieke oefeningen en cleanings, meditaties en ontspanning sessies

 • Ontdek de 3 grondvormen van Kundalini-energie tijdens transformatieprocessen

 • Aan de hand Shakti-energieën ontdek je je creatiekracht en helende werking.

Module 4: Quantum Connection Hypnosis Technique

In deze opleiding leer je het volgende:

 • De verschillende stadia van hypnose

 • Ontdek hoe je snel diep in trance kunt raken

 • Leer contact maken met het Quantum Informatie Veld

 • Kom voorbij de controle van je ego

 • Ontdek wat Hypno-channeling is

 • Leer je eigen krachtige Hypnose sessie met Quantum Connectie opbouwen
 • Leer je verleden loslaten en leer van je verleden

 • Haal het optimale uit je natuurlijk talent – laat talent in je voordeel werken

 • Je krijgt ook een uitgebreid werkboek en een geschenk

 • Tot 1 juni speciaal tarief van 2.200 euro (anders 2.800 euro).

Module 5: Energy Led Facilitation Training

Deze training richt zich in het bijzonder op het volgende:

 • Het faciliteren van Groepsenergie

 • Je ontdekt hoe Groepsenergie werkt en hoe je hierop kunt reageren

 • Je leert je eigen innerlijke wijsheid te ontdekken

 • Je leert bij te dragen aan de Groepsenergie

 • Per jaarlijkse trainingssessie zijn de kosten 5.766 euro, exclusief btw.

Module 6: Altazar Self Empowerment Training

In deze Self Empowerment Training leer je het volgende:

 • Je wordt ondersteund in het vertrouwen op je eigen intuïtie en energie

 • Je leert het beste uit jezelf naar boven te halen

 • Je krijgt toegang tot de Altazar Methode

 • Vele oefeningen en protocollen die je helpen je innerlijke proces te ontwikkelen

 • Een buddy: een medecursist met wie je extra intensief samenwerkt

 • De kosten voor de opleidingen bedragen in totaal 3.900 euro, exclusief de btwsom.

Onze scores voor de Robert Bridgeman Academie

 • Kwaliteit: 8.

 • Prijs: 7. Wel wat hoge prijzen voor de opleidingen.

 • Updates: 8.5

 • Support: 8.5.

 • Eenvoud: 9.

 • Functies: 8.5.

Wat maakt de Robert Bridgeman Academie uniek?

De Robert Bridgeman Academie is één van de weinige Academies in Nederland waar zoveel moderne mystici en lichtwerkers samenkomen. Er wordt hier actief gewerkt aan het opleiden van de volgende generatie lichtwerkers. Je wordt op zowel persoonlijk als zakelijk vlak ontwikkeld. De Academie is opgezet door lichtwerkers die over de hele wereld veldwerk deden.

Een expert over de Academie

Ook de expert die wij over de Academie benaderden, was er erg over te spreken. Op het gebied van moderne mystiek is dit waar je in Nederland moet zijn. Je leert er tal van gelijkgestemden kennen en leert jezelf technieken aan waar je voor de rest van je leven iets aan hebt.

Waarom kiezen voor de Robert Bridgeman Academie en geen gratis cursus online?

Online zul je ook het één en ander aan mystieke kennis kunnen vinden. Maar kennis lezen, is niet hetzelfde als een methode beheren en als docent in praktijk kunnen brengen: dat leer je aan de Academie. Bovendien krijg je elders geen toegang tot de grootste experts hier in eigen land.

Voor wie is Robert Bridgeman geschikt?

De Robert Bridgeman Academie richt zich tot iedereen die ervoor open staat zijn spiritualiteit verder te ontdekken. Iedereen die zijn chakra’s wil openen en zich als lichtwerker wil door ontwikkelen. Je wordt hier met veel geduld en veel toewijding ondersteund.

Contact met de Academie

Wil je contact leggen met de Robert Bridgeman Academie, dan doe je dit via het e-mailadres [email protected]. Uiteraard hebben we hier meermaals gebruik van gemaakt: de ene keer werden we wat sneller geholpen dan de andere, maar steeds wel keurig vriendelijk en met geduld.

Wat is er nieuw aan de Academie?

Aan de Academie worden ook regelmatig live evenementen en bijeenkomsten georganiseerd. Ook vinden er regelmatig nieuwe opleidingen plaats. Met andere woorden: het platform blijft eeuwig in beweging. Op de website kun je je inschrijven voor individuele trainingen.

Reviews van de Robert Bridgeman Academie: bullet-points

Trustpilot.comEr zijn 22 reviews over de Robert Bridgeman Methode bekend op Trustpilot. Dat zijn er nog niet heel veel, maar het is een begin. De gemiddelde score die uit deze reviews naar voren komt, is een uitstekende 4.1 uit 5. Liefst 73% geeft 5 sterren. Een minderheid van 18% is erg ontevreden en geeft 1 ster.
Hetnlpcollege.nlDe Academie heeft een goed in elkaar stekend aanbod. Je komt genoeg diversiteit tegen. De docenten zijn zowel deskundig als ervaren. Je kunt je in verschillende leerstijlen verdiepen. Het aanbod is zowel geschikt voor volwassenen als voor jongeren.
Stoerleesvoer.nlReview over het boek 2044 van Robert Bridgeman. Het boek geeft veel relevante informatie en nieuwe inzichten. Het is duidelijk dat Robert Bridgeman veel van verschillende religies afweet. Erg handig zijn de QR codes na afloop van ieder hoofdstuk, die toegang geven tot een filmpje op de site van Robert. Het boek is meer dan alleen een boek en zet aan tot nadenken.

Alternatieven voor de Robert Bridgeman Academie

Beste algemene keuzeHappy With Yoga – zelfontwikkeling aan de hand van yoga, gegeven door twee kundige en typisch Nederlandse docenten? Je vindt het bij Happy With Yoga.
Onze persoonlijke favorietDe Kundalini Yoga Club – ook de Kundalini Yoga Club richt zich op deskundige wijze via yoga op zelfontwikkeling.
Beste budgetoptieHypnose Instituut Nederland – zelfontwikkeling aan de hand van hypnose vindt plaats aan het Hypnose Instituut Nederland.

Conclusie: raden wij de Robert Bridgeman Academie aan?

ReviewRobert Bridgeman Academie
SamenvattingEr zijn verschillende redenen om te kiezen voor de Robert Bridgeman Academie. Allereerst komt hier een ruim aanbod Nederlandse mystici samen. Daarnaast wordt je opgeleid tot kundig lichtwerker. Er is veel ruimte voor vragen en reflectie. De docenten staan je altijd vriendelijk te woord.
Review doorDe redactie zelf
BeoordelingHet eindcijfer: 9.0 uit 10.

Jouw zelfhulp en zelfkennis vervolgstap

Wil jij het beste uit jezelf naar boven halen en je innerlijk ontpoppen? Dan kies je voor de Robert Bridgeman Academie, want deze heeft ieder mystiek ingesteld persoon een hoop te bieden.

Vaak gestelde vragen over de Robert Bridgeman Academie

 • Wat is de Robert Bridgeman Foundation?

De Foundation zet zich speciaal in voor dieren en mensen die in lastige omstandigheden leven. Zo zamelt de stichting donaties in waarmee projecten worden gefinancierd. Deze dragen bij aan betere leefomstandigheden voor mens en dier.

 • Kun je je voor een nieuwsbrief aanmelden?

Jazeker, dat doe je via de website van de Robert Bridgeman Academie. In de nieuwsbrief vind je alle informatie op het gebied van retraites, workshops, opleidingen en trainingen. De nieuwsbrief wordt één keer in de week verzonden.

 • Wie is Altazar Rossiter?

Eén van de hoofdcoaches en mystici aan de Academie. Hij is niet alleen modern mysticus, maar ook auteur en spreker. Hij blinkt uit op het gebied van intuïtief en spiritueel vermogen en is ook actief als holistisch mentor.

 • Wie is Rianne Manten?

Eén van de hoofdcoaches aan de Academie. Zij maakt cursisten ervan bewust wat inconsistent en niet authentiek is aan henzelf. Ze legt verschillende processen in je systeem bloot en zorgt dat je weer opnieuw met je eigen kracht en levensvreugde in contact komt.

 • Wie is Roy Martina?

Eén van de hoofdcoaches. Hij heeft al ruim 50 jaar besteed aan verdiepen van zijn inzicht. Hij doet onderzoek naar de diepten van de menselijke geest, heeft verstand van homeopathie, voeding en acupunctuur en specialist op het gebied van alternatieve geneeskunde.

Conclusie: wel of niet gebruik maken van producten en diensten die via de Bridgeman Academie aangeboden worden?

Wanneer je het aanbod bekijkt, zie je dat dit goed in elkaar steekt. Er is diversiteit in het soort training en coaching dat geboden wordt, er zijn diverse ervaren en deskundige partijen bij betrokken en er is iets voor zowel de kleine als zeer ruime beurs. Leren is van alle tijden en daarom is het ook goed om te zien dat het niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jongeren is die worstelen met iets in hun leven.

Wat verder ook prettig is, is de aansluiting bij de verschillende leerstijlen. Iedereen leert namelijk op zijn eigen manier. De een leest liever, de ander moet iets zien gebeuren en weer een ander moet het horen of voelen. Ook een combinatie van leerstijlen is mogelijk en voor elke leerstijl (of combinatie) is er iets bij de Bridgeman Academie. Er zijn boeken, video’s, workshops en die vinden online of op locatie plaats.

Je kunt dus starten met de leerstijl die het best bij je past en daarna jezelf uitdagen en een activiteit kiezen die je misschien wel veel lastiger vindt. De lezer bestelt eerst het boek, raakt overtuigd van de inhoud en reserveert daarna misschien een workshop. De luisteraar begint met de podcasts en wil daarna misschien meer over de materie lezen. De doener wil meteen op pad en ervaren hoe iets in zijn werk gaat. Bij de Bridgeman Academie kan dit allemaal.

Op jouw geluk!