Hoe vind je een mentor? In dit artikel geven we je de beste tips om te leren van jouw ideale voorbeeld – en om van dichtbij van hem/haar te mogen leren. Laten we meteen naar de tips gaan…

Tip 1 – Ga naar zijn event en wees het meest enthousiast

Wil je gezien worden door jouw potentiële mentor? Dan moet je als eerste zichtbaar zijn voor hem. Dat kan al heel simpel door al zijn programma's aan te schaffen en altijd aanwezig te zijn op zijn events.

Tip 2 – Wees behulpzaam

Mooi, je komt opdagen op de events van deze persoon. Doe vervolgens het volgende:

  • Help met alles. Je komt niet alleen energie halen. Je voegt ook energie toe. Dat doe je bijvoorbeeld door flesjes water paraat te hebben voor deelnemers of je idool zelf, door naderhand mee te helpen met stoelen op te ruimen of door aan te bieden om foto's te nemen tijdens de meet&greet met fans.
  • Zet bijvoorbeeld alle quotes van deze persoon in plaatjes zodat hij ze kan gebruiken. Heeft deze persoon geen bekende quotes? Maak ze dan! Door ze uit zijn boeken te halen.
  • Let op: behulpzaam zijn betekent niet dat jij het woord neemt. Geef geen advies en wees niet te luid. Wees gewoon op stille wijze het meest behulpzaam. Dat wordt echt wel gezien.

Tip 3 – Stel de vraag

Stel de vraag: “Wil je mijn mentor worden?” Voor een energie-uitwisseling uiteraard? Wees wel kort en krachtig in je boodschap. En stel een specifieke vraag. Het zal je verbazen, maar de meeste mensen, ook idolen, hebben gewoon het beste voor met de omgeving en willen echt behulpzaam zijn.

Als je je vraag via e-mail stuurt, wees dan niet bang om een herinneringsmailtje te sturen. “Ik laat deze vraag weer even omhoog zweven in je mailbox 🎈”

Tip 4 – Doe je huiswerk

Mooi, je hebt de afspraak geregeld. Nu is het zaak dat je een goed uur besteedt aan onderzoek. Je wint er enorm veel pluspunten mee als je laat zien dat je de persoon in kwestie hebt onderzocht, en je verliest een heleboel punten als blijkt dat je het niet hebt gedaan. Lees sowieso het boek dat deze persoon heeft geschreven. En alle blogs en podcast-interviews. Vat vervolgens de prestaties van je idool samen.

Hierna lezen:  Opvallend Goede Sollicitatiebrief Schrijven? 11 Tips & Voorbeelden

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: