Review & Ervaringen: Nadja van Osch

Je persoonlijke of professionele leven kan soms wel eens vragen om wat extra begeleiding. Je hoeft niet alles in je eentje te doen of te bedenken en het aantal (online) coaches is dan ook explosief gestegen bij de groeiende vraag naar hulp. Nadja van Osch is zo’n verandercoach.

Zoeken naar een verandercoach die echt het verschil kan maken

Veel te veel mensen denken dat ze er altijd alleen voorstaan en zijn huiverig om externe hulp in te schakelen. Ze durven niet naar de huisarts – die heeft immers vaak maar 10 minuten tijd voor een consult – en weten niet bij wie ze terecht kunnen om gewoon even te sparren over de dingen des levens. Een life coach of verandercoach kan precies zijn wat je nodig hebt zonder de officiële weg te hoeven bewandelen.

Vanwaar deze review over Nadja van Osch?

Iemand die de weg een beetje kwijt is, waar het hoofd maar in rondjes blijft draaien en van binnen niet meer alles goed te voelen is, kan geholpen zijn met een coach of therapeut. Online coaches bestaan al veel langer, maar door Corona is er een grote groep overstag gegaan om face to face diensten ook via internet aan te bieden. Je hebt immers niet meer nodig dan een manier om via beeld en geluid contact met elkaar te hebben. Nadja biedt deze begeleiding op afstand.

Waarom niet elke coach je verder kan helpen in het leven of bij jouw concrete vraagstuk

Elke coach wil mensen helpen, maar lang niet altijd is er genoeg kennis of ervaring om je ook echt van dienst te zijn. Praten kunnen we allemaal en een gesprek aanknopen en vragen stellen, is ook niet moeilijk voor de meeste mensen. Maar wat maakt je nou een coach, laat staan een goede coach?

Levenservaring doet veel, maar coachen is ook een beroep op zich. Het vraagt om bepaalde vaardigheden en competenties die niet iedereen zomaar heeft. Je moet niet alleen kunnen luisteren, maar ook de juiste vragen durven stellen. Je moet iemand een spiegel voor durven houden, door kunnen vragen en het doel van de cliënt voor ogen houden. Je moet algemene ondernemersvaardigheden hebben en niet alleen maar een leuke website in elkaar kunnen flansen.

Is er wel voor iedereen een geschikte coach?

Wanneer je met zware problemen worstelt of een geschiedenis met (diverse) trauma’s hebt, is professionele hulp in de zin van een psycholoog of psychiater vaak meer voor de hand liggend. Deze beroepen hebben langdurige scholing achter de rug in het zoeken naar oorzaken die het probleem of de problemen veroorzaken en hebben de methoden en technieken onder de knie om iemand daadwerkelijk uit de penarie te helpen. Een coach kan dus niet altijd van betekenis zijn.

Wat kan Nadja van Osch voor je doen?

Kleine veranderingen of verandering die niet om psychologische bijstand vragen, zijn te bereiken met een coach. Je kiest dan zelf voor het soort coach; gecertificeerd, ingeschreven bij beroepsvereniging, of andere kwaliteitseisen of selectiecriteria. Nadja zal je tijdens haar begeleiding dichter bij jezelf proberen te brengen. Ze heeft door haar geschiedenis zelf ervaren hoe groot deze worsteling kan zijn en weet dat acteren vanuit liefde en acceptatie meer brengt dan bang blijven voor elke kleine stap.

Waar let je bij elke soort coaching op?

Over de keurmerken (beroepsvereniging, opleidingscertificaten) hebben we het al gehad. Je kunt echter verder kijken dan deze criteria, denk maar eens aan het volgende:

 • Persoonlijke klik met je coach – een coach moet comfortabel genoeg zijn om je open te stellen, maar ook streng genoeg zijn om je een spiegel te durven voorhouden en te zeggen waar  het op staat
 • Inhoud – een coach moet een soort van begeleiding hebben die bij je past (bij begeleiding in een groep voel je misschien te veel weerstand om echt de vruchten van ervan te kunnen plukken) en een gesprek of programma moet je iets bieden waar je mee vooruit gaat
 • Vaardigheden – een coach niet vooral over zichzelf praat of na een voorbeeld van jou met zichzelf gaat vergelijken, is minder met jou bezig dan je denkt (jij moet centraal staan)

Kennismaking met Nadja – hoe ging dit?

Omdat je niet altijd zeker weet of je voor een programma of een-op-een begeleiding wilt gaan, kun je eerst contact opnemen met een coach. Bij Nadja kan dit gewoon online. Je klikt op de button ‘stuur me een e-mail’ en jouw mailprogramma opent zich vanzelf met haar e-mailadres al voorgeschreven.

Iets waar je rekening mee moet houden: Nadja woont voor het grootste deel van het jaar in Nieuw-Zeeland, dus vanwege het tijdverschil kan het wel eens een halve dag duren voordat je een mailtje terug krijgt.

In het kort: wat heeft Nadja je te bieden?

Nadja heeft op dit moment een wachtlijst voor de gesprekken en begeleiding die individueel plaatsvindt. Ze heeft wel een aantal programma’s uitgewerkt en opgenomen waarvoor je je online kunt aanmelden en deze programma’s doorloop je in je eigen tempo. Het zijn kortere programma’s (5 dagen) tot langere coaching (3 maanden).

Wie is Nadja van Osch eigenlijk?

Wat je bij alles wat je over haar hoort, leest en ziet merkt, is dat Nadja iemand is die twee belangrijke kanten heeft:

 1. Ze heeft ervaring en een persoonlijke historie waarop ze haar begeleiding en programma’s baseert. Hier is haar eigen groei uit voortgekomen.
 2. Ze heeft gestudeerd en is daarna ook blijven leren om haar eigen groei, maar ook haar coaching te kunnen waarmaken.

Ze is moeder. Ze reist veel. Ze durft het leven weer te omarmen nadat het haar zo vaak teleur had gesteld. Ze is een vechter en durft te zeggen waar het op staat, zonder daarbij de connectie met haar omgeving te verliezen. Ze wil oprecht dat iemand zichzelf de kans geeft om te groeien, ook al heeft ze niet altijd tijd om iemand persoonlijk te helpen.

Hoe ziet Nadja’s coaching eruit? En wat kost deze begeleiding?

Je kunt voor de volgende onderdelen kiezen:

Let Love Rule Programma497 euro of drie maandelijkse termijnen van 166 euro
Love Revolution MasterclassGratis
Self Love Mini CursusGratis
PodcastsGratis
1:1 CoachingMomenteel niet beschikbaar, je kunt je wel op een wachtlijst laten plaatsen (prijs onbekend0

Aanmelden en coaching volgen?

Je inschrijven voor een van de gratis onderdelen – waar dit al nodig is, want voor de podcasts hoeft het bijvoorbeeld niet – is eenvoudig. Je vult je naam en e-mailadres in en klikt op de button. In je mailbox zit meteen een mailtje met de masterclass.

Aanmelden voor het Let Love Rule programma is net zo gemakkelijk, want bijna iedereen in Nederland weet hoe iDeal werkt en dat is nog een veilige manier van betalen ook.

Voor de 1:1 coaching stuur je een e-mail en dan hoor je van Nadja vanzelf wanneer haar agenda weer ruimte biedt voor de tweewekelijkse begeleiding. Je moet wel tijd voor jezelf blokken in de periode tussen elk coachgesprek, want er wordt wel verwacht dat je zelf nog iets investeert in de vorm van opdrachten.

Hoe bevalt het aanbod van Nadja ons?

Er zijn online coachprogramma’s die zoveel verschillende trainingen aanbieden, dat je vaak niet meer weet wat je moet kiezen. Nadja houdt het kort maar krachtig: een aantal gratis online video’s, een langer traject en de persoonlijke begeleiding (via internet). Wij houden van eenvoud en kunnen ook de uitstraling van haar website waarderen. De teksten en foto’s geven een duidelijk beeld van de vrouw achter de coach. Je ziet ook snel of je een klik zou kunnen hebben met haar.

Is het aanbod van Nadja financieel te verantwoorden?

Wie hongerig is en geen budget voor persoonlijke ontwikkeling heeft, kan met de gratis producten natuurlijk prima aan de slag gaan. Wat let je om ’s avonds voor het slapen gaan wat van de podcasts te beluisteren of in de vakantie (of een weekend) tijd voor de mini cursus te reserveren? Van alles kun je iets opsteken.

Inhoud van Nadja’s aanbod

Let Love Rule – Online Transformatie Programma

Het programma bestaat uit zes modules:

 1. Uit je hoofd komen
 2. Bewustwording
 3. Heling en loslaten
 4. Herprogrammering
 5. Zelfliefde
 6. Manifestatie

Onderdeel van de modules zijn: een werkboek met oefeningen en opdrachten, audiofragmenten met meditatieve sessies, video’s. Zodra je je hebt aangemeld, blijf je overigens altijd toegang houden tot de inhoud van het programma.

Masterclass Love Revolution / De 5 stappen naar verandering

Tijdens de korte masterclass gaat het erom in contact te komen met jezelf. Wie door de waan van de dag dit contact regelmatig verliest (of compleet kwijt is), leert wat je moet doen – en vooral ook laten – om het contact weer te herstellen en te luisteren naar de stem die van binnen spreekt.

1:1 Coaching

Onderwerpen van de coachgesprekken kunnen zijn: vaste of onbewuste patronen die je wilt omvormen, jezelf accepteren en ook accepteren dat niet iedereen jou ‘helemaal het einde’ vindt, zelfvertrouwen creëren, durven dromen en deze ook waar durven maken, grenzen afbakenen bij jezelf ten opzichte van liefde en vriendschappen, financiële vooruitgang boeken bij zakelijke of professionele struikelblokken.

Self Love Mini Cursus (ook wel 5 Dagen Mindfulness & Zelfliefde Cursus via e-mail)

In deze korte training gaat het erom bij jezelf aan te komen en te accepteren wat er is in plaats van alleen maar te blijven vechten tegen iets waar je niets aan kunt doen. Je laat je niet meer leiden door wat er in en om je heen gebeurt, maar neemt het heft weer in eigen handen. Je bent niet zo snel meer uit balans gebracht en weet welke tools je kunt inzetten om bewust rust in je leven te brengen.

Podcasts

Luisteren naar de podcasts is gratis. Er zijn er op dit moment zeventien en je kunt je aanmelden om een waarschuwing te krijgen als de achttiende gelanceerd wordt. Ze duren ongeveer een uur en een aantal van de onderwerpen zijn:

 • Hemel op aarde creëren
 • Mijn lichaam, mijn keuze
 • Mind control, manipulatie en hier doorheen breken

Voor- en nadelen van Nadja’s korte en lange programma’s

Voordelen

 • Er is veel gratis materiaal dat je in je eigen tijd kunt beluisteren of doorlopen
 • Door haar persoonlijke ervaringen in het leven voel je al snel een connectie met haar
 • Er is ruimte voor spiritualiteit zonder zweverig te worden

Nadelen

 • Een groot deel van de online programma's vereisen zelfstandigheid van de deelnemers.

Is Nadja uniek in haar content?

Zoals we al eerder meldden, is er een grote toename van het aantal coaches en online programma’s die zij aanbieden. Dat moest ook wel gebeuren, want tijdens Corona moest er toch geld verdiend worden. Coaching is daarnaast ook veel laagdrempeliger dan naar een psycholoog gaan, dus het middel om jezelf te veranderen wordt steeds populairder.

Door dit enorme aanbod is het moeilijk om alle online programma’s met elkaar te vergelijken. Is Nadja’s aanbod uniek? Misschien niet, maar als persoon is het wel iemand waar je snel aansluiting bij kunt vinden. Het zou nog mooier zijn als je haar coaching in levende lijve mocht ervaren.

Waarom geen life coach of veranderprogramma op internet opzoeken?

Eerlijk gezegd kan theorie over veranderen je wel aan het denken zetten, maar van binnen veranderen blijft dan lastig. Hier heb je toch vaak iemand voor nodig die wat dieper kan graven en je feedback kan geven. Soms is wat je lichaam uitstraalt al genoeg om iets aan je terug te geven en dat is niet iets dat je in een spiegel zelf kunt zien.

Voor wie is Nadja’s online coaching geschikt?

Iedereen die het budget heeft en geen behoefte heeft aan begeleiding van een fysiek aanwezig persoon, kan van Nadja’s aanbod gebruik maken. Haar verhaal moet je aanspreken, haar aanpak moet je willen accepteren. Wel moet je je er bewust van zijn dat een online programma weinig mogelijkheid tot maatwerk biedt. Hiervoor kom je toch bij de 1:1 coaching terecht die maar zeer beperkt beschikbaar is bij Nadja.

Wat wordt er van je gevraagd om een traject te laten slagen?

Net als bij elke vorm van coaching moet je openstaan voor verandering. Je moet zelf willen, want anders houdt het op. Patronen zijn niet altijd bewust en daarvoor moet je je open durven stellen, ze durven laten zien en ze willen ombuigen. Dit gaat niet vanzelf, je moet er wat voor doen. Je krijgt bij Nadja de tools, maar je moet er dus zelf mee aan de slag.

Wat gebeurde er voordat online coaching een trend werd?

Coaching vindt al lang plaats, al hoor je de term nu steeds vaker. Enige vorm van begeleiding bij persoonlijke of professionele problemen is er altijd al wel geweest. De weg er naartoe was vroeger wel traditioneler, want je stapte als eerste naar de huisarts om doorverwezen te worden naar een specialist. Met de ontwikkeling van moderne technologieën is online begeleiding echter redelijk normaal geworden.

Samenvatting reviews en ervaringen van anderen

RecensentSamenvatting review
Boekiewoogie.nlIn de review over Love Revolution krijgt het boek vijf van vijf sterren. De reviewer spreekt vooral over de breedte van de inhoud en het niet zozeer toespitsen op een bepaald (gemakkelijk) element.
Huisvlijt.comDe reviewer is lovend en geeft tegelijk aan dat er in Love Revolution weinig nieuws aan bod komt, al klopt het wel dat je onderliggende oorzaken eerst moet aanpakken voordat je verder kunt groeien.
Over de masterclass, mini cursus en het uitgebreide programma zijn geen specifieke reviews te vinden.

Ervaringen Consumentenbond, Kassa of Radar

Volgens de Consumentenbond zijn er zorgverzekeraars die inmiddels gratis via een app coaching bij het verlichten van stressklachten aanbieden. Het gaat dan om het verhelpen van specifieke klachten en niet zozeer het laten groeien van de mens.

Volgens Radar zijn er twee zaken die opvallend zijn bij coaching:

 1. Er zijn selectiecriteria die bepalen of een coach goed is (met andere woorden: mooie plaatjes op Instagram zeggen niks over hoe een coach jou kan helpen)
 2. Vooral jongeren durven de drempel niet over te gaan om hulp bij mentale problemen te zoeken. Deze doelgroep kan in de volgende levensfase wel eens bij Nadja terechtkomen.

Bij Kassa wordt gesproken over het nut (en de onzin) van online coaching programma’s en hoe de inhoud vaak tegenvalt. Geld terugkrijgen als het programma je niet bevalt, blijkt lastig te zijn en de bedragen verschillen nogal per coach. Voor iedereen die een coach zoekt, is dit artikel lezen wel een aanrader, want zo geloof je niet iedere coach meer op zijn of haar blauwe ogen.

Bronnen:

Garantie bij Nadja?

Wie na afloop niet blij is met het resultaat, kan zijn geld terug vragen. Je dient dan wel te laten blijken dat je het hele Let Love Rule programma doorlopen hebt en alle opdrachten consequent gedaan hebt. Verder moet je kunnen bewijzen dat er niks in je leven veranderd is als gevolg van het programma.

Kortingscode bij Nadja?

Er staat bij het aanmelden voor het Let Love Rule programma dat je een kortingscode kunt invullen, maar er is nog nooit een kortingscode actief geweest voor haar programma's. Nadja positioneert zich duidelijk als kwaliteitsproduct dat geen kortingen geeft.

Gratis beginnen bij Nadja van Osch en jezelf groei beloven?

Begin met de podcasts, de masterclass en/of de mini cursus. Je kunt er geen bult aan vallen, het vraagt alleen wat van je tijd. Heb je er niks aan of vind je alle mails die je daarna ontvangt (je laat immers wel informatie achter) irritant worden? Geef dit dan aan in je mailbox als ongewenste mail.

Conclusie: wel of geen programma bij Nadja volgen?

Uiteindelijk waren we erg enthousiast over de kennis en kunde van Nadja. Ze behoort in onze beleving tot de top van Nederland op het gebied van zelfontwikkeling. Jezelf het beste gunnen, jezelf accepteren en je eigen grenzen leren stellen, blijft altijd een kwestie van doen. Het punt van ‘doen’ is, dat niemand anders het voor je kan doen. Je kunt dus cursussen, masterclasses en online programma’s blijven volgen tot je een ons weegt, zolang je niet tot actie overgaat en werkelijk zelf gaat ‘doen’, verandert er helemaal niks.

Kan Nadja je helpen om eindelijk het leven te omarmen zoals het is en jezelf in beweging te brengen? Dat ligt er volgens ons aan hoe ver je op het pad bent. Wie nog overtuigd moet worden of graag oefeningen ter bewustwording doet, kan baat hebben bij Nadja's aanbod. Dat mag je van ons aannemen.

ReviewKorte en lange online coach programma’s van Nadja van Osch
SamenvattingZe behoort naar onze mening tot de top van Nederlandse coaches. Met het aanbod wil Nadja je leren jezelf en je omgeving te accepteren en minder bang te zijn voor wat je werkelijk wilt doen of zijn. Er is ook ruimte voor persoonlijke spiritualiteit en bedrijfsmatige ontwikkeling.
Review doorRedactie
BeoordelingVijf van vijf sterren ⭐⭐⭐⭐⭐

Op jouw succes!