Hoe kun je spirituele mensen herkennen? Wat zijn je eigenschappen als je spiritueel bent? Hier vind je de kenmerken die je als test kunt gebruiken om daar achter te komen. Lees verder… 

Spirituele mensen noemen we ‘6-zintuigers'

Heb je wel eens iemand een kamer in zien lopen, waarna de hele kamer vrolijker en lichter werd? Dat was zeker een ‘6-zintuiger'! Iemand die in contact staat met zijn/haar 6e zintuig, noemen we hier even een ‘6-zintuiger‘. Ook noemen we spirituele mensen wel eens ‘lichtwerkers‘, ‘indigokinderen‘ of ‘nieuwetijdsekinderen.'

Wanneer ben je spiritueel? Spiritualiteit-test: let op deze kenmerken…

Door andere 6-zintuigers te herkennen, kun je veel van ze leren. Hoe kun je zien dat iemand met zijn intuïtie/ziel in contact staat? Je kunt ze heel gemakkelijk herkennen! Je kunt aan iemand zien of zijn/haar ziel aanwezig is.

Hieronder vind je een lijst met eigenschappen. Gebruik deze lijst als test. 6-zintuigers hebben de volgende zichtbare kenmerken:

 • Hun gezicht straalt.
 • Je ziet het aan hun ogen. Hun ogen zijn extra licht. Ze hebben een speciale fonkeling in hun ogen.
 • Je ziet echt letterlijk dat hun gezicht licht geeft. In een onderzoek van de Universiteit van Chicago keken ze diep in de atomen en ze ontdekten: er zitten bepaalde lichtjes in het energetisch veld van mensen. Ze heten neo-fotonen. Extreem kleine lichtjes. Wanneer je in zielfrequentie bent, bén je licht. Je ziet er dan ook licht uit. Er zit licht in je ogen en het licht je hele gezicht op.

Je kijkt naar iemand en je merkt: ‘Goh, wat zie je er stralend uit vandaag!' Dat is de ziel! En het is zo'n aantrekkelijke, krachtige stralende frequentie! Die neo-fotonen lichten je gezicht en je ogen op. Deze mensen zijn sprankelend en zó aantrekkelijk! Want deze neo-fotonen zijn in essentie liefde, wat ook de ziel is. Deze mensen zijn absoluut onverstaanbaar en je herkent het zelfs aan hun charisma!

 • Er rust een prachtige lach op hun gezicht. Het is een speciaal soort grijns naar het leven.
 • Ze houden zich niet in.
 • Ze bewegen zich vrij.
 • Ze laten zichzelf (ego) los.
 • Ze hebben een wakkere blik.
 • Je voelt dat ze onderdeel zijn van het leven.
 • Ze willen veel aan dienstbaarheid doen en anderen helpen. Dat ligt in hun natuur. Ze komen van nature eerder op voor andere mensen dan voor zichzelf. Ze zijn de allereersten die je ziet om iemand te helpen wie onrecht is aangedaan. Ze kunnen dan ook niet liegen, bedriegen of niet-authentiek zijn.
 • Ze hebben wellicht paranormale gaven en waarnemingen. Met andere woorden: lichtwerkers houden van handelen vanuit intuïtie.
 • Lichtwerkers zijn optimisten. Ze geloven in de vreugde, vrede, liefde en extase van de realiteit.
 • Ze voelen als een magneet voor andere positieve, vredige, vreugdevolle en liefdevolle mensen.
 • Hun aura is meer interactief bezig met de omgeving. Energie vloeit makkelijk in en uit ze. Ze voelen meer en ze zijn ontvankelijk voor positieve vibes van anderen. Hierdoor ontstaat magie. Daarentegen lijkt bij 5-zintuigers lijkt het aurisch veld uit beton te bestaan: niks lijkt erin of eruit te komen. Geen reactie. Geen interactie.
 • Lichtwerkers worden niet snel boos, omdat ze vredig van aard zijn.

Het gezicht van God is het gezicht van iedereen die in vrede verkeert en complete vrede in zijn gezicht heeft.

 • Ze voelen dat ze een krachtige missie hebben om bij te dragen aan deze wereld.
 • Ze hebben een gevoel van eenheid, oftewel non-dualiteit. Dat betekent dat ze zich met alles één voelen. Voor hen houdt ‘ik’ niet op waar hun huid ophoudt. Zelf en ander zijn hetzelfde.
 • Indigokinderen zijn een helderdere spiegel dan wie dan ook. Ze kijken gewoon door uiterlijk gedrag, muren, schilden en maskers heen, zodat ze direct aanvoelen hoe de andere persoon zich echt voelt.
 • Nieuwetijdsekinderen zijn erg creatief en ze komen met originele creaties. Ze kijken namelijk verder dan logica waardoor ze vanuit intuïtie meer nieuwe paden en ontdekkingen kunnen betreden.
Hierna lezen:  Synchroniciteit: Betekenis, Voorbeelden, Ervaringen & 10 Tips!

Meer kenmerken van spirituele mensen – oftewel 6-zintuigers – vind je in dit artikel over het zesde zintuig, dit artikel over indigokinderen en dit artikel over lichtwerkers.

Hoe herken je de absentie van spiritualiteit in mensen? De kenmerken van 5-zintuigers…

niet-spiritueel-mensen-herkennen

Hoe herken je een 5-zintuiger dan? Iedereen die ook maar een beetje bezig is met kalibreren, weet dat die verschillen heel zichtbaar zijn tussen 5-zintuigers en 6-zintuigers. Dit zijn typische kenmerken van een 5-zintuiger:

 • Ken je de tinnen man van The Wizard of Oz? Het is de man die zonder olie niet kan bewegen.
 • Strakheid in het gehele lichaam, met gespannen spieren.
 • Strakke lippen.
 • Strakke heupen.
 • Ze houden zich in.
 • Ze mogen niet vrij bewegen van zichzelf (ego).
 • Ze hebben een slappe handdruk.
 • Ze kijken steeds weg.
 • Ze drukken zich niet rustig uit, maar ze stotteren.
 • Hun aurisch veld lijkt uit beton te bestaan: niks lijkt erin of eruit te komen. Geen reactie. Geen interactie.
 • Hoeveel mensen zie jij om je heen die niet die fonkeling in hun ogen hebben, die ‘dood' zijn? Iemand die afgesloten is van zijn hart, leeft niet.

Deze mensen zijn niet hersendood maar hartendood. Ze hebben ogen die lachen, maar zonder glans. Zonder glinstering. De pupillen zeldzaam star.
– Lale Gul

Misschien is weerstand wel het belangrijkste kenmerk van een 5-zintuiger. “Ja, maar ik wil dat risico niet nemen, want wat als ik het verkeerd heb, wat als ik een fout maak?” 6-zintuigers denken er niet eens over na en geven de leiding daadwerkelijk ruimte om te komen. Ze weten dat de leiding er is om ze te helpen begeleiden en beschermen.

Dit zijn Sonia Choquette's praktische beschrijvingen van spirituele mensen

De hierboven genoemde kenmerken en beschrijvingen van spirituele mensen zijn van Sonia Choquette. In haar boeken beschrijft ze precies wat je in het dagelijks leven kunt doen om ook zo'n stralend gezicht te krijgen en liefde te verspreiden doordat je ziel aanwezig is – zodat je niet als een blok beton door het leven gaat.

‘Ben ik spiritueel?' Eigenlijk is dat onmogelijk…

Misschien vraag je jezelf af: ‘Ben ik spiritueel?' Natuurlijk kun je met de kenmerken uit dit artikel bepalen of je spiritueel bent. Daarnaast is het goed om te beseffen dat niemand ‘spiritueel kan zijn'.

Want zodra iemand beseft dat hij/zij spiritueel is, dan is er sprake van een ‘iemand' die spiritueel is. Een ‘iemand' is een synoniem voor ‘ego‘. Er is op dat moment geen eenheid, maar een dualiteit tussen ‘spiritueel‘ en ‘iemand‘ die spiritueel is.

Met andere woorden: het ego komt naar naar voren omdat je zelfbewust was om te beseffen dat jij een ‘iemand' bent die spiritueel is. Er is dan sprake van een zelf.

Hierna lezen:  Ogen Zijn De Spiegel / Poorten Van De Ziel [Betekenis & Meer]

Je bent pas ‘écht' (ja, ook dat staat tussen aanhalingstekens) spiritueel als je niet doorhebt dat je spiritueel bent – als je louter bewustzijn bent. Er is dan alleen dit, hier, nu. En dit, hier nu. En dit, hier nu. Jij op een stoel. En een kop thee.

Hoe normaler, hoe spiritueler. Hoe ‘spiritueler', hoe egoïstischer.

Onder andere door meditatie krijg je zo'n stralend, warm en rustig gezicht

Een ‘spiritueel mens' is zeker geen speciaal persoon. Het is zo dat je ‘spirituele mensen' hebt en ‘normale mensen'. Iedereen kan een spiritueel persoon worden, en al die uiterlijke kenmerken in het gezicht, zoals de fonkeling, warmte en rust, krijg je dankzij meditatie. Hier vind je trouwens mooie geleide meditatieteksten.

Op jouw geluk!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: