Bang wat anderen van je vinden & denken? 7 tips die direct werken!

Ben je altijd bezig met wat anderen van je denken en hoe je over komt op andere mensen? Trek je je van alles te veel aan? Hier vind je tips om hiermee om te gaan…

Dit artikel geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Waarom vat ik alles persoonlijk op?
 • Ik heb angst voor reacties van andere mensen.
 • Ik wil me minder druk maken om wat anderen vinden.
 • Wat denken en vinden anderen van mij?
 • Hoe kom ik over op anderen?
 • Ik heb het gevoel dat anderen mij niet mogen.
 • Waarom pas ik me altijd aan?
 • Ik trek me te veel aan van anderen.

Hoe kun je hiermee omgaan? Laten we naar de tips gaan kijken…

Tip 1 – Stop met invullen wat anderen van je denken (‘negatief gedachten lezen’)

te veel geven om wat anderen vinden

Alles wat wij denken, is slechts een invulling. En vaak maken we erg schadelijke invullingen over wat anderen van ons denken. In werkelijkheid kan zelfs het tegenovergestelde waar zijn van wat wij denken.

Denk je bijvoorbeeld: ‘Niemand mag mij’? Dit is een invulling. Om precies te zijn: je bent ‘de gedachten van anderen aan het lezen.’ Er klopt niks van.

Wat moet je dus doen? Hier simpelweg bewust van worden, ermee stoppen zelfs op een positieve manier gedachten lezen: ‘Men is blij om mij weer te zien.’ ‘Iedereen houdt van elkaar.’

Hier vind je meer voorbeelden en technieken om gedachten lezen positief in te zetten.

Tip 2 – Houd niet meer te veel rekening met anderen

Het is essentieel om de hoofdrol in je eigen leven te spelen. Cijfer jezelf niet weg zodat je rekening kunt houden met anderen. Dat is simpelweg zonde van je complete leven.

Lees ook:  De Wet Van Aantrekking (The Secret) Toepassen [59 Tips!] [Overvloed]

Hoe stop je met te veel rekening te houden met anderen? Er zijn vier concrete manieren om hiermee te stoppen en het in balans te brengen:

 1. Waarom pas ik me altijd aan? Cijfer jezelf niet meer weg.
 2. Zorg voor jezelf. Hier lees je hoe.
 3. Geef je grenzen aan. Hier staat hoe je dat kunt doen.
 4. Voel je je afhankelijk van goedkeuring van anderen? Zo stop je met pleasen.

Tip 3 – Iedereen is met zichzelf bezig en dus niet met jou

wat denken anderen van mij

Denk je dat iedereen regelmatig op jou let? Dan heb ik nieuws voor je: iedereen denkt precies hetzelfde over zichzelf. Niemand let op anderen omdat iedereen steeds denkt: ‘wat denken ze van mij?’ Daarom let eigenlijk niemand op jou. Ze letten op zichzelf, precies zoals jij dat ook doet.

Laat die egoïstische gedachte los. Verlegen zijn en denken dat iedereen op jou let, is egoïstisch en narcistisch

Houd niet vast aan je kleine image: “Ik ben cool! Ik ben cool! Ik ben cool!” Om het te verdedigen. Het is er zelfs niet, het is een grote illusie. Voor het ego ben jij het middelpunt van het universum. Buiten dat om, voor niemand.

Op het moment dat je je echt niks meer aantrekt van wat anderen van je vinden… Moet je eens kijken wat een vrijheid het oplevert!

Loop eens naar buiten. Zie je alle gebouwen en ramen van de flats? Daar wonen allemaal mensen met hun eigen problemen, en allemaal denken ze dat ze zelf het middelpunt van het universum zijn. Iedereen denkt constant aan hoe zij zelf gezien worden: ze letten niet op jou, maar op hun eigen onzekerheden (ego’s).

Mensen die gemakkelijk anderen negeren, doen dat omdat ze bang zijn genegeerd te worden.
– Haemin Sunim

Wat kun je met dat inzicht? Hierdoor hoef je je niet meer druk te maken om hoe jij eruit ziet. Al je aandacht kan nu bij andere mensen zijn – in plaats van bij jezelf (je ego).

Lees ook:  NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander (gebruik deze 7 effectieve tips)

En ondertussen zijn al die andere mensen zich druk aan het maken over hoe ze er zelf uitzien, maar jij hebt deze narcistische illusie van het ego door, wat iedereen wil laten geloven dat alle ogen op hem/haar gericht zijn. Ook kun je meer gaan durven. Don’t be afraid of making an ass of yourself. You will go through life in anonimity. 

Mensen letten niet op jou, alleen op zichzelf.

Ik zat eens in de trein toen de twee passagiers voor mij opeens achterom keken. Ik dacht: ‘Vinden ze dat ik te dicht bij ze zit? Doe ik iets verkeerds? Staat mijn muziek te hard?’ In werkelijkheid wilden ze gewoon de reistijden checken. We denken veel te veel dat de wereld om ons draait. Hoe narcistisch…

Stel dat je een dansschool binnenloopt. Uiteraard zijn er een heleboel spiegels in de danszaal. De kans bestaat dat jij (je ego) jezelf in de spiegels ziet en denkt: ‘Ik ben niet zo knap… ik ben zelfs lelijk…’ Het ego heeft echter niet door dat iedereen er lelijk uit komt te zien in die spiegels in verband met de belichting in de zaal. Zo kun je maanden of jaren denken dat jij lelijk bent (en dat je de enige bent).

Dit is de grote, listige magische truc van het ego. Inderdaad: is het ego sterk aanwezig? Dan letten mensen niet op anderen, alleen op zichzelf.

Je zal vanzelf stoppen met zorgen maken over wat anderen van je denken, zodra je je realiseert hoe zelden ze dat doen. Over alles waar we ons voor schamen, alle gênante momenten die we hebben… Niemand geeft daar wat om. Er is daarom geen excuus om ten volle te leven. De wereld heeft op de eerste plaats zijn aandacht niet op jou gevestigd, dus waarom maak je je zelf wel zorgen dat je zal falen of jezelf voor schut zal zetten? Dat is toch niet logisch!

Bijna iedereen is wel onzeker over een bepaald aspect van zichzelf, en zit daar constant mee. Terwijl alle andere mensen diezelfde persoon gigantisch aantrekkelijk, charismatisch, krachtig, etc. vinden. Ook de mooiste mensen die je tegenkomt, zitten constant met hun gedachten bij hun eigen onzekerheden. Zie dit als voorbeeld van hoe het niet moet en bevrijd jezelf hiervan!

Sterker nog: als je in de illusie trapt dat je denkt dat iedereen constant op jou aan het letten is, waardoor je je verlegen en beperkend gaat gedragen, ben je heel narcistisch bezig. Verlegenheid is inherent narcistisch en extreem egoïstisch, omdat het op een belachelijke overtuiging is gebaseerd dat iedereen aandacht voor jou heeft.

Lees ook:  Fouten Maken Mag... En Moet Zelfs! [Quotes & Wijsheid]

Tip 4 – Geef juist validatie aan anderen!

geef juist validatie aan anderen

Wat kun  je onder andere tegen de illusie van de vorige paragraaf doen? Wanneer ik mezelf beperk omdat ik aan mijn eigen voorkomen denk: Geef! Laat het om anderen gaan, en niet om jezelf. De volgende tip gaat hierop door…

Als je uitzonderlijk wil zijn, kun je niet ‘normaal’ zijn. Laat los van de gedachte: ‘Wat zouden anderen zeggen?’

Andere mensen zijn dus totaal niet bezig met jou te valideren. Ze zoeken validatie. Wees degene die deze validatie aan anderen geeft.

Tip 5 – Wees zelf niet meer afhankelijk van goedkeuring van anderen

Validatie hoor je niet eens van anderen te krijgen. Je hoort het van jezelf te krijgen. Dit is de kracht van zelfliefde: vind je jezelf wel aardig? Dat is eigenlijk het belangrijkste wat telt.

Ook al zouden anderen wat van je vinden: het is niet eens belangrijk. In werkelijkheid boeit het helemaal niet wat anderen van ons vinden. Het is pas belangrijk wat we doen om zelf gelukkig te worden. Het is echter een hardnekkige illusie dat we denken dat het wel belangrijk is. Het is zaak om die illusie te doorzien.

Het is een gigantische verlossing als je jezelf liefde geeft. Eenvoudiger kan haast niet, want jij bent altijd wel in de buurt en op jezelf kun je altijd vertrouwen.

Hoe ontwikkel je meer zelfliefde? Lees hier alle 26+ tips voor zelfliefde. Ook kun je een ‘gevoel’ bereiken van ‘alles is goed’ via meditatie.

Tip 6 – Moet je ‘normaal’ gevonden worden? Absoluut niet: de ‘norm’ is erg laag

de norm is laag wat anderen vinden

Ik ben verliefd geworden op een vrouw die alles behalve ‘normaal’ is. En dat is dus dus positief. Dat is niet alleen positief: het is extatisch! Ze maakt continu grapjes en, ze viert het leven en ze houdt zich niet in. Zelfs niet tijdens haar serieuze vak als dokter.

Lees ook:  Zelfvertrouwen vergroten? 52 supertips om nu te gebruiken (Lijst!)

Veel ‘normale’ mannen moeten er niet aan denken om dat hun ouders kennis moeten maken met hun ‘niet-normale’ partner. Waarom? Omdat de ‘norm’ betekent dat je je inhoudt, dat je je niet vrij beweegt, dat je serieus bent en dat je vooral niet te vrolijk bent.

Laten we nu eventjes over de grens gaan kijken, in Duitsland.

In Duitsland heerst het collectief bewustzijn dat iedereen vooral ‘normaal’, strak en ingehouden moet zijn. Mijn Duitse nichtje kwam met haar nieuwe vriendje aanlopen. Normaal(!) gesproken moet je je in zo’n situatie heel veel aantrekken van wat anderen van je denken. Je moet niet laten zien dat je nichtje ‘gekke’ familieleden heeft. Je moet zachtjes, ingehouden en beleefd zijn. Dat deed ik echter niet. Ik gilde van ver al enthousiast naar mijn nichtje. Iedereen keek uiteraard naar ons, want het was ook nog eens in Duitsland, waar het niet vaak gebeurt dat iemand zich niet-strak en niet-ingehouden uit. Ook mijn nichtje verontschuldigde zich uiteraard aan haar vriendje voor het zo luid en extatisch zijn van mij. Vond ik dat erg? Helemaal niet, en ik vond het zelfs een succes voor mezelf. Ik wist dat ik vrij was. Vrij van wat anderen van me denken en vrij van je ‘normaal’ gedragen.

Lees hier meer over hoe laag de ‘norm’ van ‘normaal’ is.

Tip 7 – Er is meer: een groot deel van het antwoord zit in zelfvertrouwen

Heb je zelfvertrouwen, dan vind je als van nature niet meer belangrijk wat anderen van je vinden. Daarom is zelfvertrouwen de absolute basis. Hier vind je alle 52+ zelfvertrouwen-tips.

Lees ook:  Alles Over Pleasen & Tips Om Pleasen Af Te Leren

Op jouw succes!

Bekijk deze bonuspagina…

Deze stof leerden we niet op school. Hierdoor voelen we vaak negativiteit en belemmeringen bij wat we willen bereiken. Wist je dat ik graag goede concurrenten van me aanbeveel? Marco Honkoop is zo’n goede NLP-trainer. Klik hier om NLP te leren op zijn populaire pagina met behulp van video’s, mp3 en scripts.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Stel hier je vraag over dit artikel of geef een tip of compliment. En... sharing is caring!