NLP training in Amsterdam: Practitioner opleiding & meer [cursusoverzicht]

In dit artikel lees je alles over NLP trainingen in de regio Amsterdam. Je leest niet alleen over de diverse trainingscentra die er zijn, maar ook welke soorten NLP trainingen je kunt volgen en wat een dergelijke opleiding starten en afronden je kost. Als laatste lees je waarom een training bij UNLP volgen een goed idee is.

Wat is NLP?

Je hoort de term ‘NLP’ steeds vaker. Mensen hebben een persoonlijke begeleider die NLP toepast om bepaalde problemen in het leven het hoofd te kunnen bieden, of collega’s gaan een training volgen om zelf als NLP coach aan de slag te kunnen gaan. Maar wat is NLP eigenlijk en wat heb je eraan? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

NLP kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling of in de communicatie met de wereld om je heen. Het gaat niet zozeer om het wat van een boodschap, maar om het hoe. Dus niet de inhoud, maar de vorm en structuur staan centraal bij NLP. Het begint allemaal bij je brein en hoe patronen opgebouwd zijn die je vaak zelf niet herkent. Met NLP kun je je bewust worden van die patronen en het gevolg is dat je ongewenste gevoelens of gedachten kunt aanpakken.

Alle NLP trainingsinstituten in en rond Amsterdam

Woon je in de regio Amsterdam? Dan is er volop keuze als je een NLP training wilt gaan doen. Je vindt er de volgende trainingscentra:

 • Global NLP Training
 • Young NLP Academy
 • Het NLP Instituut
 • UNLP Instituut voor Communicatie en Persoonlijke Ontwikkeling
 • NL Meesterschap
 • Business NLP
 • Augustijn Institute

De bovenstaande trainingscentra en instituten liggen allemaal binnen de ring Amsterdam. Kom je uit de omgeving van Amsterdam en is het voor jou niet direct van belang dat je in het centrum van de stad voor een NLP training terecht kunt? Dan zijn er in de regio rond de stad Amsterdam nog meer mogelijkheden, namelijk:

 • Mind Academy NLP opleidingen in Abcoude
 • NLP Punt NL in Hilversum
 • Likewise Academy for NLP & Coaching in ’s-Graveland
 • NLP Academie in Nieuw-Vennep
 • Way2Wisdom NLP trainingen in Lisse
 • Einstein Empowerment Academy in Sassenheim
 • NLP Practitioner Training in Ter Aar
 • Nederlands Trainingsinstituut voor Neurolinguïstisch Programma in Limmen

De voordelen van een NLP training in Amsterdam volgen

Amsterdam is een grote stad waar je met je eigen auto prima kunt komen via een van de omliggende snelwegen, maar met het openbaar vervoer is het nog beter bereikbaar en je hebt dan niet het probleem dat je geen parkeerplaats vindt of dat je een fortuin aan parkeergeld kwijt bent. Niet elke trainingslocatie in de grote stad heeft namelijk voldoende parkeermogelijkheden.

Hierna lezen:  NLP-Training In Tilburg: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Wie in Amsterdam werkt of in de buurt van de Nederlandse hoofdstad woont, weet al waar Amsterdam bekend om staat. Je kunt er goed shoppen, er zijn vele musea en theaters voor culturele uitstapjes en je kunt er elke dag weer een nieuw eettentje ontdekken om je culinaire hart op te halen. Van de grote winkelketens tot de kleine winkeltjes met snuisterijen, van restaurants met een Michelinster tot de meest relaxte brasserietjes en eetcafés; Amsterdam heeft het allemaal.

Zijn er ook nadelen behalve het parkeerprobleem in de stad? Jazeker, als je niet van drukte houdt, moet je wegblijven uit Amsterdam. Het is namelijk niet alleen een favoriete vakantiebestemming voor buitenlanders die van ver komen, want ook Nederlanders zelf en inwoners van de landen om je heen (België, Duitsland en Groot-Brittannië) komen graag naar Amsterdam en hierbij wordt – onder andere – graag een tussenstop gemaakt bij een van de vele coffeeshops.

In de directe omgeving van Amsterdam (tot ongeveer een half uur) vind je bekende plaatsen als:

 • Haarlem
 • Almere
 • Zaandam
 • Hoofddorp
 • Mijdrecht
 • Weesp
 • Purmerend
 • Volendam
 • Breukelen
 • Hilversum

Beste NLP opleiding in Amsterdam

Gun je jezelf alleen het beste als het om scholing en persoonlijke ontwikkeling gaat? Dan vind je in zuidoost Amsterdam een van de trainingslocaties van UNLP. Het adres van deze locatie is:

Fahrenheitstraat 99

1097 PP Amsterdam

Voor wat betreft het openbaar vervoer ligt de dichtstbijzijnde bushalte aan de Hugo de Vrieslaan en het meest nabije station is Amsterdam Amstel. Het ligt op ongeveer 10 minuten lopen. Via de ring A10 neem je de afslag de S112 op. Je parkeert in een woonwijk (het pand is namelijk een voormalige school) en dat betekent dat er geen overvloed aan parkeerplaatsen is.

Heeft de trainingsdag een langere pauze en is het lekker weer? Dan wandel je zo naar Park Frankendael of doe je een rondje Darwinplantsoen Mien Ruys tuin om je hoofd even helemaal leeg te maken en energie op te doen voor de middagsessie.

Soorten NLP opleidingen aan het UNLP in Amsterdam en de prijzen

UNLP heeft behalve NLP opleidingen ook andere activiteiten, zoals familieopstellingen, workshops en een zakelijk programma. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om een training enkel online te volgen, zodat je niet naar de locatie hoeft te reizen. Als het om NLP opleidingen gaat, kun je uit het volgende kiezen (in de rechterkolom vind je het cursusbedrag):

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (weekend- of dagopleiding)2950 euro
NLP Master Practitioner Online2050 euro

Waarom kies je voor UNLP bij het volgen van een NLP opleiding?

Er zijn meerdere goede redenen om voor UNLP te kiezen. Je leest hieronder een aantal van de belangrijkste, maar zeker niet de enige voordelen van een NLP opleiding bij UNLP.

Hierna lezen:  NLP-Training In Groningen: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

UNLP Accreditatie

Op welk niveau je ook begint met NLP, je moet altijd goed kijken of een opleiding wel geaccrediteerd is. Dit wil zeggen dat een onafhankelijk instituut (of zelfs meerderen in het geval van UNLP) de complete opleiding gecontroleerd hebben. Er is daarbij niet alleen gekeken naar het onderwijsmateriaal, maar ook naar de cursusleiders en hoe de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd wordt.

UNLP is geaccrediteerd door:

 • IANLP – International Association for NLP
 • NVNLP – Nederlandse Vereniging van NLP
 • ABNLP – American Board of NLP

Niveau – van starters tot gevorderden

Je las er in de vorige subparagraaf al over: je begint niet op het Masterniveau als Practitioner. Daarom is het van belang dat je kunt beginnen op jouw niveau. Misschien wil je eerst via een workshop ervaren of NLP iets is waar je je verder in wilt ontwikkelen. Het kan zijn dat je daarna een online training wilt volgen, of dat je juist een deel van je weekend wilt vrijmaken voor NLP. Voor een intensief traject kun je ook voor de zomeropleiding kiezen, maar deze zit niet in centrum Amsterdam.

UNLP Certificaat

Je start niet alleen voor de lol met een NLP opleiding. Natuurlijk gaat het er vooral om wat je leert en hoe je de theorie toe kunt passen in de praktijk, maar net als bij elke andere training of opleiding wil je een bewijs ontvangen van wat je gedaan hebt en welke nieuwe kennis en vaardigheden je op hebt gedaan. Dit soort bewijzen of certificeringen wordt vaak gebruikt bij sollicitaties of om een potentiële klant te overtuigen van jouw kwaliteiten als NLP coach.

Intervisie via UNLP

Wie als NLP coach anderen gaat helpen, heeft vaak behoefte aan een sparringpartner. Bij een bepaalde case vraag je je af of je het goed hebt aangepakt, of je wilt voor de volgende afspraak eens met een ander bespreken hoe hij of zij de situatie zou aanpakken. Intervisie bied je de kans om op een kleinschalige manier en in vertrouwen met elkaar te praten over je ervaringen, maar geeft je ook de gelegenheid om struikelblokken te delen. Na de cursus is intervisie een belangrijk deel van je ontwikkeling als NLP coach.

Levenslang leren met UNLP

Levenslang leren kun je bij UNLP op twee manieren verwachten:

 1. Je hebt nadat je een bepaalde NLP opleiding gevolgd hebt in de toekomst de gelegenheid om diezelfde opleiding nogmaals te volgen. Hier zijn geen cursuskosten aan verbonden. Er wordt je dan alleen gevraagd om de kosten buiten de cursus om (versnaperingen tijdens de cursusdagen) te betalen.
 2. Zodra je een NLP opleiding bij UNLP afgerond hebt, wordt er niet definitief afscheid van je genomen. Hier is geen sprake van ‘uit het oog, uit het hart’, maar staan alle trainers en opleidingscoaches tot je beschikking om je te helpen.
Hierna lezen:  NLP-Training In Eindhoven: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Korting en aanmelden

Op deze pagina vind je alle info over lopende kortingen en om je in te schrijven voor de NLP Practitioner In Amsterdam >>>

Conclusie

Alle kennis en ervaring die je bij UNLP opdoet, neem je de rest van je leven mee. Laat het jou als persoon doen groeien, of gebruik de NLP methode om je cliënten te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.