Ben je recent geïnteresseerd geraakt in NLP en zou je wel eens een serieuze NLP training willen volgen? In dit artikel lees je alle basisinformatie over NLP trainingen in de regio Rotterdam. Je leest over het hoe en waarom van NLP, welke opleidingen in Rotterdam gevestigd zijn en wat de beste NLP training in dit gebied is. Verder krijg je meer gegevens over de verschillende mogelijkheden om je te verdiepen in NLP, de voordelen van UNLP en wat de kosten van hun trainingen zijn.

Waarom een NLP opleiding volgen?

NLP is aan het einde van de vorige eeuw ontwikkeld door John Grinder, Frank Pucelik en Richard Bandler. In de jaren 80 is het naar Nederland overgewaaid en sinds zijn er maar liefst bijna vijftig opleidingen die NLP in hun trainingsaanbod hebben opgenomen. Hierover lees je meer in de volgende paragraaf.

Ondanks het feit dat wetenschappelijke onderzoeken zo hun vraagtekens zetten bij NLP, wordt de methode om je persoonlijke ontwikkeling te beïnvloeden in Nederland steeds populairder. Het wordt gezien als middel om de communicatie met je omgeving te verbeteren en te kijken naar de vaste systemen die je je aangewend hebt, maar die niet altijd effectief blijken te zijn. Je kunt NLP dus gebruiken om jezelf te  verbeteren, maar ook om andere te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Alle NLP trainingsinstituten in en rond Rotterdam

In Rotterdam is er voldoende keuze als het gaat om een NLP training volgen. Je hebt de volgende mogelijkheden:

 • Mindtrain
 • Mind Academy NLP trainingen
 • ZinVolwerken Coaching & Training NLP
 • Marco Honkoop NLP Coaching & Training
 • UNLP NLP opleidingen en trainingen
 • NLP-NU trainingscentrum
 • Sluis NLP Instituut

Wat opvalt, is dat er in de plaatsen rondom Rotterdam ook nog aardig wat aanbod is. Als je tot maximaal een uur vanaf Rotterdam gaat zitten, kun je denken aan opleidingsinstituten als:

 • Op Koers NLP Opleidingen in Moordrecht
 • Plata NLP en TA Opleidingen in Leiden
 • NLP Academie in Den Haag
 • Trener NLP Coaching en Opleidingen in Den Haag
 • Blinkers NLP in Breda
 • NLP Opleidingscentrum in Bavel
Hierna lezen:  NLP-Training In Amsterdam: Opleidingen & Cursusoverzicht

Welke voordelen heeft het om een NLP training in Rotterdam te volgen?

Rotterdam is een grote stad met de Nieuwe Maas die de stad in tweeën deelt. Bijna alle NLP trainingscentra in Rotterdam zijn gevestigd in het noordelijke deel van de stad. De volgende steden liggen dicht bij Rotterdam:

 • Naaldwijk
 • Maassluis
 • Gouda
 • Delft
 • Rijswijk
 • Dordrecht
 • Hellevoetsluis
 • Spijkenisse
 • Ridderkerk

Rotterdam is goed te bereiken met eigen vervoer, want het centrum wordt omringd door de A16, A20, A4 of A15. Zelfs vanuit Den Haag, Breda of Utrecht ben je nog – als er geen file staat – binnen een uurtje in het centrum van Rotterdam.

Populaire bezienswaardigheden in Rotterdam zijn:

 • Diergaarde Blijdorp
 • Het Boymans van Beuningen Museum
 • Het Maritiem Museum
 • Klimpark Fun Forest

Ook op architectonisch vlak heeft Rotterdam veel te bieden. Je hebt niet alleen de Erasmusbrug en de Wilhelminapier die veel bekijks trekken, maar ook de bekende Kubuswoningen en vele nieuwe, moderne panden zijn de moeite van een (wandel)tour in Rotterdam waard.

Shoppen doe je in Central Plaza en voor woonartikelen ga je naar Woonmall Alexandrium. Ook kleinere winkeltjes en diverse weekmarkten vind je voldoende in Rotterdam. En wil je van de ene kant van Rotterdam via het water naar de andere kant? Dan neem je een watertaxi of waterbus. Het lijkt soms net een Hollands Venetië.

De bekendste evenementen in Rotterdam zijn:

 • De marathon van Rotterdam
 • Red Bull Air Race
 • ABN AMRO World Tennis Tournament
 • Diverse voetbalwedstrijden
 • Concerten in de Ahoy
 • North Sea Round Town Jazz Festival en North Sea Jazz Festival
 • Pride Rotterdam

Wat is de beste NLP opleiding in Rotterdam?

Als kwaliteit voor jou het enige is dat telt, dan kies je voor de NLP opleidingen aan het UNLP. De locatie van het UNLP in Rotterdam is:

Van Nelleweg 1

3044 BC Rotterdam

Het UNLP heeft een deel van de vijfde verdieping van de ouder Van Nellefabriek gereserveerd voor opleidingsactiviteiten. Verder is het fijn te weten dat parkeren bij de Van Nellefabriek geen probleem is. Vanwege de oude fabriekslocatie moest er van oorsprong al voldoende mogelijkheid tot parkeren zijn. Het parkeren is alleen niet gratis, dus als je een cursusdag hebt, moet je wel betalen. De Van Nellefabriek ligt in het Noorden van Rotterdam, vlakbij het knooppunt waar de A20 de A13 kruist.

Welke soorten NLP opleidingen kun je in Rotterdam aan het UNLP volgen en wat kosten ze?

Het UNLP heeft vele mogelijkheden als het om korte of langere trainingen gaat. De locatie in Rotterdam wordt vooral gebruikt voor de NLP opleiding die in totaal achttien dagen duurt. Zestien van deze opleidingsdagen vallen in het weekend en tweemaal dien je op vrijdagavond de training te volgen.

Hierna lezen:  NLP-Training In Haarlem: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]
Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner2950 euro
NLP Coach IANLP5450 euro*

Waarom is een NLP opleiding bij UNLP volgen een goed idee?

Vakkundige NLP trainers

Alle trainers hebben hun eigen opleiding gevolgd bij de originele bedenkers van NLP in de Verenigde Staten. Je hebt dus niet – zoals bij sommige andere instituten – te maken met trainers die via via met NLP in aanraking gekomen zijn en de basisbeginselen niet (of minder goed) onder de knie hebben. Leren van de expert is uiteindelijk meer waard, al hoeft het niet per definitie te betekenen dat een andere trainer niet gepassioneerd kan zijn over NLP.

Het tweede principe waarmee UNLP werkt is het duo trainerschap. Dat betekent dat je altijd minimaal twee trainers voor een groep hebt staan. Het voordeel hiervan is dat je voor een rollenspel niet altijd een deelnemer hoeft te ‘gebruiken’. Dit kan zeker in het begin nog te gevoelig zijn als er blinde vlekken zichtbaar worden of onbekende patronen boven water komen voor een cursist. Je wilt leren, maar wel op een prettige en niet op een confronterende manier.

Theorie en praktijk

Tijdens de Practitioner training die achttien dagen duurt, leer je een deel theorie en ervaar je ook zelf in de praktijk. Wat je leert wordt direct uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden of wordt toegepast in een real life situatie. Hierdoor blijft de theorie veel beter hangen en leer je niet alleen maar uit boeken. De theorie en de rest van de opleiding wordt wel altijd getoetst door onafhankelijke instituten (zoals het IANLP) en dat voel je aan al het studiemateriaal.

Minimale groepsgrootte tijdens de opleiding, maar ook maximale

Je zou denken dat een zo klein mogelijke groep het beste is als het om een nieuwe studie gaat. Je hebt korte lijnen, veel contact met de trainer en weinig afleiding van andere cursisten die misschien niet op hetzelfde niveau als jij zitten. Toch blijkt dit niet de ideale situatie te zijn als het om opleiden gaat. Je leert namelijk ook van elkaar en als je met enkel nog drie anderen in een cursus zit, levert dit te weinig op.

Het UNLP heeft groepen van minimaal twaalf cursisten, maar over het algemeen zijn de meeste groepen tussen de zestien en zesentwintig personen groot. Het enige dat het UNLP wel bewaakt is de verhouding tussen het aantal deelnemers en trainers bij een opleiding. Voor elke 7 cursisten is er 1 NLP expert die de leiding heeft. Bij grotere groepen (tot maximaal vijftig cursisten in een opleiding) kunnen er meerdere ervaren NLP trainers zijn, of kunnen extra assistent-trainers ingezet worden.

Hierna lezen:  NLP-Training In Utrecht: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Aanpak – serieus en toch persoonlijk

Volgens oud-cursisten is er balans tussen wat je leert en hoe je dit leert. Het gaat dan niet alleen om de toepassing van de theorie in de praktijk aan de hand van voorbeelden, maar ook door de fijne begeleiding. Er is sprake van senioriteit als het om de kennis van de NLP trainers gaat, maar tegelijkertijd staan ze dicht bij elk individu in de groep die zich open durft te stellen en kwetsbaar durft te zijn. Deze vorm van begeleiden wordt tijdens de opleiding als uniek ervaren.

Conclusie

NLP is niet voor niets zo populair. Het blijkt voor velen een toepasbare methode om jezelf of een ander te helpen ontwikkelen. Communiceren wordt makkelijker en effectiever. Je leert jezelf kennen en kunt minder positieve aspecten aan je gedrag of hoe je je uit aanpakken zonder je karakter te veranderen.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>