Heb jij al eens overwogen om vanuit Limburg een NLP opleiding te gaan doen? Lees dan dit artikel. Je krijgt informatie over NLP en waar je je deze methode voor persoonlijke ontwikkeling in Limburg eigen kunt maken. Verder leer je welke opleiding helemaal top is als je in Limburg woont en als laatste word je meegenomen in de beweegredenen om voor het UNLP en haar NLP opleidingen te kiezen.

Waarom kennismaken met NLP en hoe doe je dat als je in Limburg woont?

Neuro Linguïstisch Programmeren is een term die je niet heel vaak voluit gesproken hoort. Meestal hebben mensen in je omgeving het over NLP. Maar wat is NLP eigenlijk en wat kan het voor je doen? NLP is een methode om je gedachten en gewoonten te onderzoeken. Het maakt je bewust van hoe je leeft en hoe je voor sommige handelingen in je gedrag niet zelf gekozen hebt, maar dit bent gaan doen door je opvoeding of de cultuur waarin je opgroeit.

Door deze bewustwording van bepaalde patronen en je te realiseren dat ze niet allemaal effectief of zelfs leuk zijn, kun je ervoor kiezen verandering in je doen en laten aan te brengen. Bijna iedereen die telkens met dezelfde valkuilen wordt geconfronteerd, heeft wel eens van NLP gehoord of er zelfs al iets mee gedaan. Ondanks dat de methode niet 100% wetenschappelijk bewezen is, zijn mensen wel enthousiast over het effect. Het is een zelfhulpmiddel en een methode om anderen te helpen.

In Limburg zitten diverse mogelijkheden om iets met NLP te doen. Nou scheelt het natuurlijk wel of je in het Noorden of meest zuidelijke puntje van Limburg woont. De afstand kan je soms weerhouden om de stap te zetten. Daarom lees je in de volgende paragraaf welke coach of welk opleidingsinstituut waar precies in Limburg zit. Dit zegt nog niets over de kwaliteit van een persoon of opleiding, maar helpt je wel al op weg om het aanbod in kaart te brengen.

Hierna lezen:  NLP-Training In Gent: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Waar vind je in Limburg NLP mogelijkheden?

Je kunt bij NLP uit twee paden kiezen: je laat je door iemand coachen die een certificering in NLP heeft gehaald of je gaat zelf een NLP training volgen om zo jezelf en anderen te helpen. In Limburg kun je bij de volgende personen en opleidingscentra terecht:

 • Harm Bolten NLP Coaching en Training in Meerlo
 • Laudius Onderwijsinstelling in Venlo
 • De Bron Coaching in Helden
 • Serge Caelers NLP-Hypnotherapie in Weert
 • De Eigenwijze Coach in Weert
 • Inzigd Opleidingscentrum in Stramproy
 • NLP Limburg Coaching in Thorn
 • Response NLP Opleidingen in Herten en Roermond
 • Praktijk voor Hypnotherapie en NLP in Roermond
 • Paul Lenferink NLP Opleidingen in Einighausen
 • Ego Vici Coaching in Sittard
 • Logos Opleidingen in Sittard
 • NLP Coaching Limburg in Brunssum
 • Em Coaching in Klimmen
 • NLP Opleidingen Wegener in Heerlen
 • Frans Brouwers Coaching in Heijenrath

Wat is er zo bijzonder aan NLP in Limburg?

Je kunt natuurlijk ook heel veel studies online doen, maar voor sommige zaken blijf je toch liever met beide benen op de grond en wil je iemand in de ogen aan kunnen kijken als er iets verteld of uitgelegd wordt. Je bent inmiddels gewend voor van alles via Zoom of een ander beeldcommunicatiemiddel contact te hebben, maar voor persoonlijke ontwikkeling is de sfeer tussen twee mensen (coach en cliënt) of in een groep (tijdens een opleiding) van essentieel belang.

Je kunt dan namelijk veel beter voelen en lichaamstaal oppikken. Je ziet de mimiek op het gezicht beter en kunt de toon of onzekerheid in iemands stem beter horen. Ja, er kan heel veel via internet, maar voor coaching of het aanleren van coachtechnieken zoals NLP is het niet aan te bevelen. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om tijdens een trainingsdag invulling te geven aan een rollenspel als je zojuist een stukje theorie hebt uitgelegd. Fysiek aanwezig zijn is belangrijk.

Waar ga je vanuit Limburg naartoe als je de beste NLP opleiders zoekt?

Het UNLP heeft (nog) geen opleidingscentrum in Limburg, maar het zit wel in het Zuiden van het land. De dichtstbijzijnde locatie vanuit Limburg is de vestiging in Tilburg. Wanneer je vanuit het verste puntje van Limburg naar Tilburg moet reizen, zou je er met eigen vervoer binnen twee uurtjes zijn. Met het openbaar vervoer ben je iets langer onderweg, want dan moet je eerst het treinstation in Heerlen of Maastricht als hoofdstation kiezen. Daarna reis je via Sittard en Eindhoven naar Tilburg.

Het UNLP zit in Tilburg in het gebouw nabij de Universiteit van Tilburg en de volledige informatie is:

Faculty Club

Hierna lezen:  NLP-Training In Drenthe: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Warandalaan 3

5037 AB Tilburg

Voor een serieuze en kwalitatief goede NLP opleiding ben je meestal wel bereid om iets verder te reizen. Dus of je nou in Vaals, Eijsden, Valkenburg, Geleen, Roermond, Nederweert, Venlo of Venray woont; er is altijd wel een mouw te passen aan je reis op een cursusdag. Veel belangrijker is je motivatie en energie om te willen ontwikkelen. Je moet namelijk openstaan voor je leermoment en dat betekent geen – of in ieder geval zo min mogelijk – weerstand in je hoofd en lijf hebben.

Verlaat je Limburg een dag of weekend voor een NLP training in Tilburg? Dan kom je in de gezelligheid van deze Brabantse stad terecht met heerlijke winkelstraten, goede restaurants en vele culturele mogelijkheden. Zeker als je er in het weekend bent, is er van alles te doen in theaters, discotheken (de bekende 013) en musea (Textielmuseum). Vanuit Tilburg is het ook makkelijk om er een dagje plezier en ontspanning in de Efteling aan te plakken en accommodatie is er ook genoeg.

Soorten NLP trainingen bij het UNLP (en hun kosten)

In Tilburg kun je diverse NLP opleidingen volgen. Hieronder zie je een kort overzicht van wat er op dit moment aangeboden wordt, maar het programma kan met nog veel meer uitgebreid worden en dat zie je aan de workshops en opleidingen in de tabel waar nog geen prijs achter staat. Dezen moeten nog ingepland worden gedurende het jaar.

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (Weekendopleiding)2950 euro
NLP Practitioner (Online)2050 euro*
NLP in 1 dag 
NLP in 2 dagen 
NLP Practitioner English 
NLP Business Practitioner 
NLP Onderwijs Practitioner 
NLP Onderwijs Workshops 
NLP Master Practitioner 
NLP Master Practitioner (Online) 
NLP Coach IANLP 
NLP Trainer 
NLP Essentials – Video Modules (Online) 
NLP voor Jongeren 
NLP voor Jeugd 

*Let op: voor de online opleiding NLP Practitioner dien je alsnog twee weekenden op locatie te zijn. Je volgt de opleiding dus niet voor 100% online en dient hier wel rekening mee te houden in je planning en bij het vervoer en eventueel overnachten.

Kiezen voor het UNLP voor je NLP opleiding betekent…

Kwaliteit

Hoe meet je of er kwaliteit geleverd wordt? Dat is bij veel zaken de vraag en bij het UNLP hoef je er geen twijfels over te hebben. Ze zijn namelijk geaccrediteerd en dat betekent dat een externe instantie die thuis is in de materie en in onderwijs gecontroleerd heeft hoe de opleidingen in elkaar steken en of ze aan alle eisen voldoen. Deze accreditatie vindt periodiek plaats en daardoor ben je altijd zeker van goede lesstof en gecertificeerde trainers die voor de groep staan.

Hierna lezen:  NLP-Training In Haarlem: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Gecertificeerde en ervaren opleiders

Over die gecertificeerde trainers wil je misschien ook nog weten dat ze juist niet het hele jaar binnen hun eigen, comfortabele NLP bubbel blijven zitten, maar dat ze juist de wereld ingaan om zich bij te scholen en ervaring op te doen. Zodra je je horizon verbreedt, kun je dit namelijk meenemen in je manier van opleiden. Alles wat je meemaakt, wordt een deel van je persoonlijkheid en hoe je informatie overbrengt en anderen kunt enthousiasmeren. Het is een belangrijke personeelseis bij de selectie van NLP trainers.

Boeiend en meest uitgebreide NLP programma in Nederland

Natuurlijk kun je voor een eerste kennismaking met NLP voor de workshop die een dag duurt kiezen. Je kunt ook contact opnemen met het UNLP en een adviesgesprek aanvragen om te kijken welke soort opleiding het beste bij jou past. De feedback van de vele cursisten in het verleden zijn echter duidelijk: het programma van het UNLP biedt de meeste variatie en diepgang en dat is uiteindelijk waar het jou bij de keuze voor een NLP opleiding om gaat.

Tot slot

NLP is een bijzonder behulpzame methode om je leven een positieve impuls te geven. Je wil je zwakte onder ogen zien en er juist je sterkte van maken. Je omgeving zal merken dat je aan jezelf aan het werken bent en mocht je kiezen voor een coachpraktijk; dan zullen je cliënten je dankbaar zijn voor het toepassen van NLP, want het is een effectief hulpmiddel tijdens de gesprekken met elkaar.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>