Neuro Linguïstisch Programmeren – afgekort NLP – is helemaal trendy op dit moment. Het wordt als een van de tools gezien om jezelf (of een ander helpen) te verbeteren. Wil jij meer weten over NLP of in Drenthe een NLP training volgen? In dit artikel lees je alles over waarom Drenthe de ideale locatie is om je in NLP te verdiepen, welke opleidingsinstituten er deze provincie zitten en hoe UNLP zich onderscheidt van anderen.

Voor wie is NLP?

NLP is interessant voor verschillende doelgroepen:

 1. Je kunt het voor jezelf gebruiken als je geen externe hulp in wilt schakelen. Je leert dan wat NLP is en ontdekt hoe je zelf in elkaar zit en welke gewoonten je hebt. Deze gewoonten – bijvoorbeeld in je manier van communiceren – kun je aanpassen zodra je je hiervan bewust bent geworden. NLP is dus een geschikte zelfhulpmethode.
 2. Professionals die al coachen, kunnen NLP als aanvullende methode op hun reeds aanwezige kennis en ervaring kiezen en zo hun set met tools om cliënten te helpen uitbreiden. Je gaat dan na de Practitioner Opleiding door met Master Practitioner Opleiding en uiteindelijk kun je dan de NLP Trainers Opleiding volgen.

Welke NLP trainingsmogelijkheden zijn er in (de buurt van) Drenthe?

In de provincie Drenthe zijn diverse mogelijkheden om een NLP training te doen. De meeste locaties liggen in en rond Assen en Hoogeveen. Andere trainingsinstituten liggen wat meer afgezonderd en dus verder weg van een (grote) plaats. Zo zijn er:

 • VRIJ Coaching en NLP training in Eelde
 • TRAINiNGE, NLP en persoonlijke ontwikkeling in Nieuwereerd
 • Bureau Land Internationaal Instituut Toepasbare Psychologie in Ansen
 • NLP Opleidingen Academie voor Psychologica in Hoogeveen
 • Klaassen & de Vries NLP opleidingen in Ommen
 • Breinpower Hypnose en NLP in Emmen

Waarom kies je voor een NLP training in Drenthe?

Voor jou kan de stad de perfecte omgeving zijn om je tijdens een training even helemaal te focussen. Voor anderen is rust en ruimte nodig om een opleiding als NLP helemaal binnen te laten komen. Een andere omgeving (zoals Drenthe) zorgt niet alleen voor die rust, maar ook voor inspiratie. Wanneer je jezelf uit de voor jou bekende omgeving haalt, maakt het iets in je los en kun je vaak meer jezelf zijn en iets ontdekken over jezelf dat je nog niet wist.

Hierna lezen:  NLP-Training In Haarlem: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Drenthe is voor iedereen binnen een paar uurtjes te bereiken, of je nu met eigen vervoer of met het openbaar vervoer komt. Zodra je de stadse omgeving eenmaal verlaat, voel je een kalmte over je heen komen. Er is meer natuur, het groen stimuleert je zintuigen en je bent even helemaal weg. Het is niet voor iedereen nodig om de vaste plek te verlaten, maar het kan er zomaar voor zorgen dat de theorie en praktijk beter blijft hangen door in Drenthe je NLP opleiding te volgen. Je zou bijna kunnen zeggen dat je in Drenthe meer waar voor je geld krijgt.

Bezienswaardigheden en evenementen in Drenthe die voor bezoekers interessant zijn:

 • Grote steden als Groningen, Leeuwarden en Drachten (deze liggen niet in Drenthe zelf, maar wel in de buurt van de provincie)
 • De grens met Duitsland is dichtbij
 • Het Drents museum in Assen
 • Wildlands Adventure Zoo in Emmen
 • Nationaal Park Drents-Friese Wold
 • Het TT Festival in Assen
 • De Winterfair in museumdorp Orvelte
 • Holland International Blues Festival (in Grolloo – de UNLP trainingslocatie zelf)

De beste NLP opleiding in Drenthe is…

Wie alleen het beste van het beste voor zichzelf wil, neemt de moeite om naar Drenthe af te reizen voor de NLP opleiding. De locatie heet Landgoed de Moere. Het adres is:

UNLP Drenthe

Schoonloërstraat 62b

9444 XD Grolloo

Wie in de buurt van Grollo woont, kent de omgeving natuurlijk al en als dit voor jou het geval is, hoef je waarschijnlijk geen aparte accommodatie te boeken. Wie van verder weg komt, kan van bijzondere overnachtingsmogelijkheden gebruik maken. Er zijn goedkopere opties (zoals campings), maar er zijn ook hotels en B&B’s. Op deze manier wordt een NLP training in Drenthe doen een soort cadeau voor jezelf. Je bent én een paar weekendjes er even tussenuit én je leert over NLP.

Wat voor opleidingen biedt het UNLP in Drenthe aan en wat kosten dezen?

In Drenthe kun je terecht voor de NLP Practitioner Opleiding en deze opleiding rond je af in 18 dagen, waarbij de meeste dagen in het weekend vallen. Je kunt de opleiding dus ook gerust doen als je door de week je gewone baan hebt. Je moet er alleen voor kunnen zorgen dat je op vrijdagmiddag op tijd weg kunt om al naar de locatie te rijden en in alle rust je voor te bereiden op de trainingsdagen.

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (Weekend)2950 euro
NLP Coach IANLP5450 euro*

*Bij de cursus NLP Coach IANLP kun je genieten van een vroegboekkorting van maar liefst 800 euro als je in de eerste zes maanden van het jaar boekt voor de cursus die in het najaar plaats vindt. Zelfs als de cursus op dit moment al vol zou zitten en je 800 euro besparen toch echt wel de moeite waard vindt, kun je de website van UNLP bookmarken en de agenda regelmatig in de gaten houden om te zien wanneer er weer een nieuwe cursus in Drenthe gaat starten.

Hierna lezen:  NLP-Training In Utrecht: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Wat zijn de pluspunten van het werken met UNLP en hun NLP training?

Doorgroeien met NLP

Als je eenmaal gestart bent met NLP bij het UNLP, dan kan het goed zijn dat je daarna met NLP verder wilt. Raak je zelf eenmaal overtuigd van het effect, dan wil je dat namelijk graag delen met anderen. Je kunt dan besluiten om je baan op een (iets) lager pitje te zetten en een coachpraktijk op te starten. Hiervoor heb je echter wel voldoende ervaring nodig en die ervaring (inclusief trainerskennis) kun je prima opdoen met de cursus NLP Coach IANLP.

Zomeropleiding in plaats van weekendopleiding

Wie zichzelf – hoe mooi de omgeving ook is – niet wil verplichten een flink aantal weekenden in een jaar naar Drenthe te moeten afreizen voor de training die verdeeld is is over 18 dagen, kan er ook voor kiezen om de zomeropleiding te doen. Het gave van deze opleidingsvariant is dat je op twee locaties zit (Grolloo en Amsterdam) en dat je in hetzelfde aantal dagen, maar in een veel kortere periode je opleiding afgerond hebt.

Het kan voor sommigen net even dat zetje zijn dat ze nodig hebben om tijd voor zichzelf in de agenda te blokken en eindelijk iets goeds voor de innerlijke mens te doen. Je bereikt veel in korte tijd en kunt na de zomervakantie als rijker mens door met je leven en weer een positieve draai aan de rest van het jaar geven.

Geen vooropleiding of toelatingsexamen nodig

Voor veel opleidingen geldt dat je een bepaald beginniveau nodig hebt. Voldoe je er niet aan? Dan word je gewoonweg niet toegelaten. Je moet bepaalde diploma’s of aantoonbare ervaring kunnen aantonen en hierdoor kun je soms buiten gesloten worden van iets dat je heel graag zou willen doen. Bij het UNLP wordt echter niemand buitengesloten.

Voor jezelf is het wel prettig als je op zijn minst mbo-niveau aankunt, want dat is eigenlijk het minimale om de kennis die gedurende de opleiding gepresenteerd wordt in je te kunnen opnemen en daarna te kunnen toepassen.

Theorie en praktijk

Om de theorie goed te kunnen snappen, zijn er verschillende leerstijlen. Jij bent misschien iemand die het beste leert van een rollenspel waarin een situatie uitgelegd en behandeld wordt, terwijl iemand anders eerst de theorie achter de behandeling wil lezen om er iets mee te kunnen. Weer iemand anders leert vooral door het zelf te doen, in plaats van erover te lezen of ernaar te kijken en luisteren.

Alle leerstijlen komen tijdens de cursus samen en dat maakt de opleiding ook uniek. Voor de echte liefhebber van theorie is er een syllabus. Hiervoor betaal je niks extra’s, want deze is inbegrepen in de opleiding. Het mooie is daarnaast dat je de syllabus ook nog als digitale versie krijgt. Doe je de weekendopleiding en kom je met het openbaar vervoer van iets verder weg naar een trainingslocatie? Dan kun je het e-book lekker in de trein erbij pakken en rustig de stof doorlezen.

Hierna lezen:  NLP-Training In Eindhoven: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Opvangmogelijkheid bij missen trainingsdag

Het vijfde – en niet zeker niet onbelangrijke pluspunt van opleiden via het UNLP – is dat je een trainingsdag die je onverhoopt moet missen door persoonlijke omstandigheden makkelijk in kunt halen en dit zelfs op een andere locatie kunt doen. Het is misschien jammer dat je dan niet bij ‘jouw’ groep en trainer zit voor de stof, maar je kunt in ieder geval de opleiding alsnog afronden en dat betekent dat je ook je certificaat niet misloopt. Je betaalt ook hier niks extra’s voor.

Kortom

Een NLP opleiding in Drenthe gaan doen is uitdagend en rustgevend tegelijk. Je haalt energie uit de natuur in de omgeving en kunt gewoonten in jezelf ontdekken die bij te veel afleiding misschien niet eens naar de oppervlakte waren gekomen.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>