In dit artikel kom je meer te weten over NLP trainingen die in en om Haarlem gegeven worden. Je leest over NLP en wat het voor jou kan betekenen, welke opleidingsinstituten er in Haarlem zitten en wat de beste NLP studie in deze regio is. Je eindigt het artikel met de voordelen die een NLP opleiding bij het UNLP te bieden heeft. Na het lezen van de tekst weet je welke cursus voor jou vanuit Haarlem het meest geschikt is om te doen.

Wat is NLP en het nut ervan voor jou?

Neuro Linguïstisch Programmeren – in het kort zeg je NLP – heeft alles te maken met je brein, je manier van communiceren en leven in het algemeen en hoe bepaalde patronen je soms in de weg kunnen zitten. Via NLP kun je deze patronen ontdekken, analyseren en vervolgens omvormen naar een betere manier. Het is een methode die niet wetenschappelijk bewezen is, maar die ondanks dat wel bij veel mensen voor het gewenste resultaat kan zorgen.

Als jij merkt dat je telkens dezelfde fouten maakt, niet goed kunt communiceren op het werk of in de privésfeer, wel iets anders in je leven wilt, maar het gevoel hebt dat je vastzit; dan kan NLP wel eens een methode zijn om jezelf te verbeteren. Het is dan ook geen methode voor mensen die nog in de weerstandsfase zitten. Je moet wel echt vanuit jezelf willen werken, eerlijk en open tegenover jezelf zijn en stevig in de spiegel durven kijken. Alleen dan pluk je ook echt de vruchten van NLP.

Waar vind je welke NLP opleidingsmogelijkheden in Haarlem?

Wil je wel eens ervaren wat NLP is en zoek je hierbij een coach? Dan kan dit in Haarlem bij:

 • Praktijk NLP
 • NLP Coach
 • NLP Coaching

Net buiten Haarlem – in Santpoort-Noord – ligt het trainingscentrum van het UNLP. Voor andere NLP opleidingen (die binnen een half uurtje tot een uur te bereiken zijn) kun je terecht bij:

 • Het NLP Instituut in Amsterdam
 • In2Motivation (hier bieden ze de gebieden: communicatie, leiderschap, coaching en NLP op internationaal niveau) in Amsterdam
 • NLP Meesterschap in Amsterdam
 • Nog een locatie van het UNLP, maar dan in Amsterdam
 • Augustijn Institute in Amsterdam
 • Business NLP in Naaldwijk
 • Global NLP Training in Amsterdam
 • Einstein Empowerment Academy in Sassenheim
 • New Life University in Naarden
 • NLPpuntNL in Hilversum
 • Mind Academy in Abcoude
Hierna lezen:  NLP-Training In Tilburg: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Wat zijn de voordelen van je aanmelden bij een NLP opleiding in Haarlem?

Haarlem is een hele sfeervolle stad die dicht bij de kust en andere grote steden ligt. Je kunt er naar het Frans Hals museum voor een cultureel uitje of naar de Haarlemse IJsbaan voor een actief rondje schaatsen. Voor de fanatieke wandelaars is er Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, maar ook in Haarlem zelf is voldoende groen te vinden. Het Burgemeester Reinaldapark, het Caprera Wandelpark en het Brouwerskolkpark liggen vlakbij.

Als je leuke dorpen (om te bezoeken of om er te wonen) in de buurt van Haarlem zoekt en je gaat richting de kust, dan vind je Zandvoort met natuurlijk het Circuit van Zandvoort, Bloemendaal en Aerdenhout. Ga je in zuidelijke richting, dan ligt daar Heemstede, Hillegom en Hoofddorp met luchthaven Schiphol. Tussen Haarlem en Amsterdam in ligt Zwanenburg, Spaarnwoude en Badhoevedorp. En richting het Noorden kom je terecht in IJmuiden, Beverwijk en Heemskerk.

Haarlem is prima met eigen auto of motor te bereiken. De hoofdwegen die er naartoe leiden, zijn de A9, de A200 en via de A44 en een aantal verschillende N-wegen zit je er ook zo. Haarlem heeft een eigen treinstation waardoor je er met het openbaar vervoer goed kunt komen. Voor wie van buiten Haarlem komt, zijn er voldoende mogelijkheden tot overnachten en voor een hapje en een drankje kun je in Haarlem ook goed terecht.

Bij wie moet je voor de beste NLP opleiding in Haarlem zijn?

Wie een NLP behandeling wil ondergaan, kan een van de coaches in dit artikel benaderen die zich (mede) gespecialiseerd heeft in NLP. Maar je kunt het ook anders aanpakken en een opleiding tot Practitioner bij het UNLP volgen. Dit opleidingsinstituut staat goed aangeschreven en je kunt er zelfs doorstuderen als je van NLP je toekomst wil maken er dus meer mee wil doen als het alleen zelf ervaren. Zo leer je hoe je met NLP anderen kunt hepen om hun leven in een positieve spiraal te krijgen.

Het grote voordeel van het UNLP is, dat ze meerdere vestigingen door heel Nederland hebben, maar dat je een opleiding ook online kunt volgen. Je krijgt dan toegang tot de digitale omgeving en kunt volgens het trainingsschema de cursus doorlopen. Bij de cursus van 18 dagen duurt, kun je deze in het weekend volgen, waardoor je weekschema niet overhoop gehaald hoeft te worden.

Je bent dan 8 weekenden bezet, waarbij de laatste twee weekenden niet alleen uit zaterdag en zondag bestaan, maar ook de vrijdag eraan toegevoegd is. Deze twee laatste weekenden zijn wel altijd op locatie en niet online. Dat is echter ook goed, want dan kun je persoonlijk en in contact met andere cursisten ervaren hoe NLP is.

Hierna lezen:  NLP-Training In Groningen: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Welke opleidingen kun je vanuit Haarlem bij het UNLP volgen en welke prijs betaal je hiervoor?

Voor de meeste mogelijkheden reis je vanuit Haarlem naar Amsterdam. Het volledige adres is:

Fahrenheitstraat 99

1097 PP Amsterdam

Op deze locatie zijn parkeermogelijkheden, maar hiervoor moet je wel zelf betalen. (Je zit immers wel in de grote stad.) Wie zich de parkeerkosten wil besparen, pakt dan ook het openbaar vervoer en stapt uit bij station Amstel (voor wie met de trein reist) of aan de bushalte op de Hugo de Vrieslaan. Vanaf beide plekken is het nog 5 tot 10 minuten lopen tot de opleidingslocatie.

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (weekendopleiding)2950 euro
NLP Practitioner Online2050 euro
NLP Coach IANLP5450 euro

Let op: als je krap bij kas zit, is het goed om te weten dat er bij sommige locaties en opleidingen kortingen mogelijk zijn. Hiervoor moet je je dan heel vroeg aanmelden en kortingen kunnen soms wel oplopen tot 800 euro. Voor mensen die eigenlijk eigen budget hebben voor een NLP traject, kan het nog handig zijn om contact met het UNLP op te nemen om uitleg te vragen over de subsidieplaatsen die ze (gelimiteerd) ter beschikking stellen. Het zou je zomaar kunnen helpen.

Welke goede redenen zijn er om een NLP traject bij het UNLP te volgen?

Erkend certificaat

Een NLP cursus doe je niet zomaar en dat houdt in dat je na de afronding van de training ook graag bewijs wilt hebben. Voor sommige coaches is het zelfs van belang om hun jaarlijkse uren (of credits) te halen om hun lidmaatschap van een beroepsvereniging in stand te kunnen houden. Het is dan goed om te weten dat je bij het UNLP na afloop van de NLP opleiding een certificaat als bewijs van afronding van de opleiding krijgt.

Dit is niet alleen een bewijs van deelname dat je in je praktijk mooi aan de muur naast je andere certificaten kunt hangen, maar het betekent ook dat het NVNLP en het IANLP jouw opleiding erkennen. Je mag dit dus vermelden op je website en gebruiken als soort van keurmerk bij je kwaliteiten en competenties. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om voor het UNLP te kiezen.

Online leeromgeving

Je krijgt een persoonlijke code die je altijd toegang geeft tot de online omgeving. Hierdoor kun je bepaalde stof (zoals filmpjes of audiofragmenten) vaker terugluisteren of iets dat je vergeten bent terugzoeken. Niet iedereen leert uit de boeken. Sommige mensen willen situaties horen en/of zien en dan is het online studiemateriaal ideaal. Je kunt het zo vaak als je wilt bekijken of beluisteren. En heb je daarna alsnog vragen? Dan is er altijd een mentor die je hierbij kan helpen.

Hierna lezen:  NLP-Training In Rotterdam: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Opleidingsdeskundigen

Het UNLP heeft zich in de afgelopen jaren al bewezen en dat blijkt wel uit de duizenden mensen die er een vorm van een NLP opleiding gevolgd hebben. De een heeft alleen de basisopleiding NLP gedaan, de ander is doorgegaan met de Master en weer een ander heeft gekozen voor de NLP opleiding tot Coach. Je ziet dan ook dat ervaring telt en dat zie je ook aan het aantal cursisten dat later voor een vervolgopleiding kiest. Zelfs workshops of korte trainingen aan het UNLP blijven favoriet.

Ruim aanbod

Hoe graag je het ook zou willen, soms komt het gewoon niet uit om 8 weekenden vrij te maken in een jaar voor een opleiding. Je hebt een gezin of bent mantelzorger en dan is er gewoon minder vrije tijd voor jezelf, ook al zou je het dolgraag anders zien. Wanneer je zzp’er bent of opleidingsruimte bij je werkgever krijgt, kun je echter wel op een doordeweekse dag cursussen inplannen.

Andere mogelijkheden (maar dit is dan niet altijd direct in de buurt van Haarlem) zijn de intensieve NLP opleidingen, zoals het zomertraject. Je bent dan aan een stuk op locatie met de NLP opleiding bezig en bent aan het eind van de zomer klaar. De rest van het jaar kun je dan verder ervaring opdoen met NLP of een extra workshop doen die makkelijker voor je in te plannen is.

Zie je echt weinig mogelijkheden om een opleiding op locatie te doen (of dat nou in de buurt of verder weg van Haarlem is), dan kun je het online programma kiezen.

Kortom

Iedereen die zijn zinnen op NLP heeft gezet en er voor zichzelf – of om een ander te helpen – tijd voor wil vrijmaken, kan op een of andere manier een NLP opleiding bij het UNLP volgen.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>