Het Noorden van Nederland is heerlijk rustig en lekker groen vergeleken met grote delen van de rest van het land. Wie hier een NLP opleiding wil volgen, kan het beste dit artikel lezen om alles te weten te komen over de opleidingsinstituten die in de buurt liggen en wat zij aan te bieden hebben als het om NLP gaat. Je ontdekt verder wat een NLP opleiding kost en waarom je een bepaald trainingscentrum het beste kunt kiezen.

Waarom NLP?

Neuro Linguïstisch Programmeren klinkt niet alleen interessant als term op zich, je hoort er ook veel positieve geluiden over. Je hebt het puberbrein waarover je steeds meer te weten komt door allerlei wetenschappelijke onderzoeken, maar als je volwassen bent is het brein ook nog steeds een van de meest boeiende delen van het menselijk lichaam.

Je brein – en dan vooral de patronen die je in de loop van je leven ontwikkeld hebt en waar je je aan vasthoudt omdat ze nu eenmaal het veiligst zijn – is complexe materie. Vaak doe je iets uit automatisme of omdat je ouders het nu eenmaal ook op die manier doen. Je denkt er niet altijd bewust bij na. NLP laat deze patronen boven water komen en geeft je de keuze om op dezelfde manier verder te gaan of je te ontwikkelen. Het kan het leven een stuk aangenamer maken.

Waar kun je je in Groningen in NLP verdiepen?

Groningen stad en Groningen als provincie zijn wat dunner bezaaid als het om NLP gaat, zowel als het gaat om persoonlijke begeleiding door coaches als om NLP opleidingen. Je kunt de volgende coaches of onderwijscentra overwegen:

 • Anita Schelling Training & Coaching
 • SenSolid Coachingscentrum
 • VRIJ Coaching en Training
 • Bewust in Balans
 • Sabine Hess Coaching, Ontwikkeling & Advies
 • Mieke van Maanen NLP Coaching
 • Kies Koers NLP Instituut Friesland

Je merkt al snel dat er meer NLP coaches zijn dan dat er NLP opleidingen zijn. Dat maakt het vinden van een trainingstraject dus iets lastiger dan het vinden van een behandelaar. Bij de behandelaar maak je namelijk tijdens gesprekken gebruik van NLP zonder dat je hier wellicht concreet van op de hoogte bent. Hij of zij kent de methode en helpt je op een onbewuste manier verder.

Hierna lezen:  NLP-Training In Eindhoven: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Bij het trainingstraject ga je zelf ook de diepte in om te leren wat NLP is, hoe de theorie in elkaar steekt en welke stappen er doorlopen worden. Je zit meer achter het stuur dan in de bijrijderstoel. Je bent hierdoor veel actiever bezig met NLP en kunt er zelfs in je beroep iets mee gaan doen.

Wat zijn de voordelen van NLP trainingen in Groningen doen?

Groningen is een provincie die grenst aan de provincies Friesland en Drenthe en het ligt aan de grens met Duitsland. Groningen is ook de hoofdstad van de provincie en als grote stad is het een groot aantrekkingspunt voor de gehele provincie. Groningen is groen. Er is nog ruimte in Groningen en de Waddeneilanden (vooral Ameland en Schiermonnikoog) liggen dichtbij.

De provincie staat verder bekend om plaatsen als:

 • Pieterburen met het zeehondencentrum en als startpunt voor wadlopen
 • De Eemshaven
 • Winschoten
 • Veendam
 • Stadskanaal (op de grens met Drenthe)
 • Appingedam met haar hangende keukentjes boven het water

Groningen wordt aan de noordelijke kant natuurlijk omringd door veel water, maar ook in de provincie zelf vind je veel meertjes en veengebieden. Het is er lekker vlak en hierdoor kun je kilometers ver kijken. Veel mensen gaan dan ook graag naar Groningen, omdat het er zo prettig fietsen is. De rust, het water, de natuur, de vogels en de prachtige boerderijen zijn een mooie afwisseling voor de drukte van Groningen Stad.

Groningen is ook bekend om de volgende evenementen en bezienswaardigheden:

 • Eurosonic Noorderslag
 • Festival Grasnapolsky
 • Elektronisch muziekfestival Paradigm (in een voormalige suikerfabriek)
 • Het Noorderzon Festival in de zomer
 • De Martinitoren
 • Nationaal Park Lauwersmeer
 • Architectuur en culturele plek: Forum
 • Het Groninger Museum

De provincie ligt in een uithoek en kan per auto bereikt worden door hoofdwegen als de A7 en de A28. Per trein is Groningen ook goed bereikbaar, al zal je er een aardig aantal uurtjes overdoen als je helemaal vanuit het Zuiden moet komen. Steden als Leeuwarden, Drachten en Assen liggen net over de grens van de provincie. En via de Afsluitdijk rij je met de auto in twee uurtjes van het puntje van Noord-Holland naar het centrum van de stad.

Aan restaurants en accommodatie is in Groningen geen gebrek, want zowel in de provincie als in de stad vind je eigenlijk te veel om uit te kiezen. Het liefst ga je dan ook voor een wat langere periode naar Groningen, zodat je van veel van de goede dingen die het leven er biedt kunt genieten.

De beste NLP opleiding in Groningen

Voor de beste opleiding op NLP gebied kun je vanuit Groningen beter naar Drenthe afreizen. Hier ligt een vestiging van het UNLP opleidingsinstituut. In Grolloo – veertig minuten met eigen vervoer vanuit Groningen Stad – ligt het bijzondere landgoed De Moere waar de trainingsdagen gegeven worden.

Hierna lezen:  NLP-Training In Gent: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Het complete adres is:

Schoonloerstraat 62b

9444 TH Grolloo

UNLP in Groningen – opleidingen en kosten

Het unieke aan een opleiding bij het UNLP volgen, is dat er zoveel verschillende trainingen en workshops zijn. Het aanbod is veel breder dan alleen NLP, maar in onderstaand schema met opleidingen is de focus vooral op NLP gelegd:

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (weekendopleiding)2950 euro
NLP Practitioner Online2050 euro

Belangrijk: Soms zijn er vroegboekkortingen als je er op tijd bij bent. Dit kan enorm in de portemonnee schelen, dus houd de website van het UNLP in de gaten voor mogelijke kortingen.

Verder is het aanbod van het UNLP veel breder, maar zijn niet alle opleidingsonderdelen in de nabije omgeving van Groningen te volgen. De inhoud van een workshop of opleiding kan je er toch toe zetten om iets verder van huis af te gaan als het je expertise aanvult.

Welke pluspunten vloeien voort uit een NLP opleiding aan het UNLP doen?

Gratis audio tools met de laatste NLP technieken

Zodra je je hebt aangemeld voor een NLP opleiding en de cursus start, krijg je ook toegang tot audio programma. Dit programma laat je fragmenten beluisteren waarin NLP technieken worden toegepast in verschillende situaties. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen tijdens de trainingsdagen stof kunt herhalen, maar dit ook in je eigen tijd of tijdens zelfstudie kunt doen. De technieken blijven zo beter hangen, waardoor je ze kunt toepassen als het moment daar is.

Op nummer 1 in Nederland

De NLP opleiding aan het UNLP staat bekend vanwege zijn uitgebreidheid en dat betekent dat je meer diepgang kunt bereiken dan bij andere NLP cursussen. Met alle vestigingen samen is het UNLP het grootste opleidingscentrum in Nederland als het om NLP gaat en dat is wel een applaus waard. Je wordt niet zo groot en bestaat niet al zo lang door mindere kwaliteit te beiden. Zeker in de huidige tijd raak je je cursisten snel kwijt als je niet kunt voldoen aan verwachtingen.

Aantal en verspreiding opleidingslocaties

Het UNLP is niet alleen het grootste opleidingscentrum, maar ook de hoeveelheid locaties die verspreid door het hele land liggen zijn van belang. Als gevolg kun je vanuit bijna elk punt in Nederland binnen een uur of twee wel een trainingslocatie bereiken. Voor de meesten is twee uurtjes rijden het maximale, tenzij ze op locatie willen overnachten of een intensieve training van een aantal dagen aan een stuk willen doen.

Zelfs bij intensieve opleidingen is er altijd voor een locatie gekozen waarbij overnachten voor ieders budget in de nabije omgeving mogelijk is. Je kunt dan zelf kiezen of je voor een budgetcamping gaat of een viersterrenhotel.

Hierna lezen:  NLP-Training In Amsterdam: Opleidingen & Cursusoverzicht

Tot slot

Vanuit Groningen naar Grolloo reizen duurt gelukkig geen twee uur en daarom is de opleidingslocatie ideaal voor NLP cursisten uit Groningen en Drenthe zelf. De natuurlijke omgeving inspireert, geeft energie en biedt voldoende rust en positieve afleiding na een boeiende cursusdag.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>