NLP bestaat al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw in de Verenigde Staten en ongeveer tien jaar later is het in Nederland geïntroduceerd. Dat betekent dat je al meer dan veertig jaar NLP ervaring in Nederland hebt. Wat is hiervan het voordeel? Die ervaring uit zich in de kwaliteit van NLP opleidingen die in Nederland aangeboden wordt. Je leest in dit artikel over NLP trainingen in Tilburg, waarom Tilburg voor jou de ideale locatie is voor NLP en wat het UNLP voor je kan betekenen.

Voor wie is NLP?

NLP is zeker niet voor iedereen. Wie met Neuro Linguïstisch Programmeren aan de slag gaat, moet zichzelf open durven stellen. Je gaat wat dieper in je brein graven om te ontdekken welke gewoonten je aangenomen hebt – door je opvoeding binnen het gezin of de cultuur waarin je opgroeit – die je misschien helemaal niet zo prettig of vanzelfsprekend vindt als je ze eens onder een vergrootglas legt. Voor NLP heb je dus best wat lef nodig. Je moet jezelf kwetsbaar durven opstellen.

Betekent dat dan dat je je niet in NLP mag verdiepen als je misschien nog niet zover bent? Nee, want eigenlijk is het feit dat je dit artikel wilt lezen al een teken dat er iets in jou is dat zich aangetrokken voelt tot NLP als werkmethode om jezelf te ontwikkelen. Het kan ook zijn dat je al veel in het verleden aan jezelf gewerkt hebt en dat je als coach nu anderen helpt om hun leven weer op de rit te krijgen. Ook dan kan NLP een handig middel tijdens behandelsessies zijn.

Welke trainingsinstanties liggen er in of rond Tilburg?

Om een NLP training te kunnen volgen, heb je in de Brabantse stad Tilburg best wat keuze. Je vindt er namelijk:

 • De Kracht Basistraining en NLP
 • Mind Academy NLP opleidingen
 • Hummingbird NLP Coaching en Training
 • UNLP Opleidingen
 • Wim Donders Coaching en Training

In de rest van Brabant (of net op de grens met andere provincies) vind je nog meer NLP trainingsmogelijkheden, zoals:

 • Mind Academy NLP opleidingen in Den Bosch
 • Blinkers NLP in Breda
 • Take Off Support in Rijswijk
 • Training De Duik in Eindhoven
Hierna lezen:  NLP-Training In Haarlem: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Waarom kies je voor een NLP training in de regio Tilburg?

Tilburg is een stad die centraal in het zuidelijke deel van Nederland ligt. Je kunt er genieten van authentieke Brabantse gezelligheid en tijdens de carnaval doen ze daar nog een schepje bovenop als Kruikenstad met Kruikenzeikers. Maar er is natuurlijk meer dan carnaval:

 • De regio staat bekend om zijn textielverleden en dat kun je zien in het Textielmuseum.
 • Je kunt er heerlijk winkelen en de historische panden waarin winkels gevestigd zijn, verdienen ook je een beetje van je aandacht.
 • De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van heel Nederland, België en Luxemburg. Je kunt er uren doorbrengen.
 • Uitgaan doe je in de 013 of bij de Piushaven.

In de buurt van Tilburg is echter ook nog genoeg te beleven:

 • Binnen een half uurtje zit je in steden als Breda, Eindhoven en Den Bosch. Roosendaal (met de Designer Outlet en Indoor Skydive) bereik je in drie kwartier. De Belgische grens is ook dichtbij.
 • Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Loonse en Drunense Duinen. Je kunt er uren rondwandelen.
 • Voor gezinnen of mensen die heerlijk in sprookjes kunnen opgaan is er natuurlijk de Efteling tussen Kaatsheuvel en Loon op Zand.

Wat is de beste NLP opleiding in Tilburg?

Als je niets aan het toeval wilt overlaten, kies je voor het UNLP als je tijd en geld wilt investeren in een degelijke NLP training. Het UNLP zit in Tilburg gevestigd in het pand van de Tilburg University en meer specifiek gezien in de Faculty Club. Als je van architectuur houdt, kun je deze locatie op zich al waarderen en dan mag je er ook nog een opleiding volgen. Het concrete adres is:

Faculty Club

Warandalaan 3

5037 AB Tilburg

Kom je naar de NLP training en woon je in Tilburg of een van de lieflijke dorpjes eromheen (De Moer, Rijen, Gilze, Riel, Goirle, Moergestel of Berkel-Enschot bijvoorbeeld)? Dan is de Faculty Club prima te bereiken met eigen vervoer (auto of misschien wel de fiets). Kom je van verder weg? Dan is het dichtstbijzijnde treinstation Tilburg Universiteit. Met het openbaar vervoer kun je dan ook prima naar de trainingslocatie, want het is maar een kleine kilometer (of kwartiertje) lopen naar de Faculty Club.

Wie niet in de buurt woont of voor de trainingsdagen niet te vroeg uit bed wil om auto of trein te pakken, vindt voldoende accommodatie in het centrum van Tilburg. Ook langs de ring om Tilburg zijn genoeg hotels te vinden en deze zijn vaak iets goedkoper dan in het stadscentrum zelf. Tot 20 kilometer rond de trainingslocatie vind je zelfs meerdere campings. Het zijn er zeker 20 waar je uit kunt kiezen als je in het weekend met je eigen camper kunt reizen of er de tent wilt opzetten.

Hierna lezen:  NLP-Training In Eindhoven: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Voor welke soorten NLP opleidingen kun je je in Tilburg aanmelden en wat is de prijs?

In de Faculty Club waar het UNLP zijn opleidingslocatie gevestigd heeft, kun je de NLP Practitioner Opleiding van 18 dagen volgen die in het weekend gegeven wordt. Dit betekent dat je van maandag tot vrijdag je gewone bezigheden hebt en dat je in totaal 8 weekenden (waarvan 6 weekenden op zaterdag en zondag en 2 weekenden met ook de vrijdagavond) aan je NLP opleiding werkt.

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (weekendopleiding)2950 euro*
NLP Practitioner (dagopleiding)2950 euro*
NLP Master Practitioner (weekendopleiding)2950 euro*

*De vroege vogels kunnen op een vroegboekkorting van 400 euro rekenen. Dit houdt in dat je korting krijgt bij het reserveren van de cursus wanneer je dit bijvoorbeeld in de eerste zes maanden van het jaar doet en de cursus in de herfst van datzelfde jaar van start gaat. Houd de agenda van het UNLP in de gaten wanneer je deze korting belangrijk vindt.

Wat zijn de voordelen van een NLP training bij UNLP ten opzichte van andere opleidingen?

Gevoel

Als je alleen al leest over de ervaringen van anderen met de trainingen, workshops en opleidingen van het UNLP, dan weet je dat je een rijker mens zult zijn na het afronden van de opleiding. In het aanbod zitten goedkopere en duurdere opleidingen en daardoor kun je ook kiezen wat binnen jouw budget past. Je bent niet verplicht om door te stromen naar vervolgopleidingen en doet alles in je eigen tempo. Vorige cursisten zijn enthousiast over zowel de materie als de trainers bij de opleiding.

Geaccrediteerde opleiding

Bij elke opleiding draait het om accreditatie, want ben je geaccrediteerd, dan betekent dit dat je voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Om geaccrediteerd te blijven – want dit is geen eenmalige exercitie – moet je blijven aantonen hoe je de kwaliteit waarborgt. Het gaat om onderwijsmateriaal, om getraind personeel dat voor de groep staat, maar ook om de organisatie op zich en welk beleid zij voert. Accreditatie is – je begrijpt het al – het sleutelwoord als het om goed opleiden gaat.

Mocht een reeds geaccrediteerde opleiding mindere kwaliteit bieden dan voorheen, dan komt dit uit een audit en moet de opleiding binnen een bepaalde termijn laten zien dat de verbeterpunten opgepikt zijn. Een opleidingsinstituut is daarom constant bezig om te verbeteren en te zorgen dat cursisten tevreden zijn en blijven over de lesstof en begeleiding.

Getrainde en ervaren NLP professionals

Bij de accreditatie las je al over de begeleiders of trainers. Dit punt borduurt daarop verder, want zonder goede opleiders ben je als trainingsinstituut nergens. Zij maken of breken je reputatie en de ervaring die de cursisten hebben. Bij het UNLP zijn de trainers die de NLP trainingen geven zo dicht mogelijk bij de bron van NLP opgeleid. De trainers hebben namelijk hun opleiding weer gehad van Richard Bandler, Anthony Robbins en andere karakteristieke NLP figuren.

Hierna lezen:  NLP-Training In Limburg: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Subsidieplaatsen

Een van de peilers van het opleidingsinstituut draait om de beschikbaarheid van de NLP methode. Zij vinden namelijk dat je ongeacht het bedrag op je spaarrekening een opleiding als de NLP Practitioner training moet kunnen volgen. Hoe hebben zij dit vervolgens vorm gegeven? Kun je als potentiële deelnemer met een krappe beurs aantonen dat je aanspraak kunt maken op een gereduceerd tarief, dan heeft het UNLP bij elke opleiding een aantal plekken gereserveerd die ze subsidieplaatsen noemt.

Deze subsidieplaatsen maken het dus ook voor mensen met een minder inkomsten of zonder spaarrekening of opleidingsbudget mogelijk om de NLP training te kunnen doen. Onder dezelfde financiële noemer valt de gespreide betalingsmogelijkheid. Deze mogelijkheid verschilt bij het UNLP ten opzichte van andere scholingen, omdat je bij anderen vaak juist meer betaalt om gespreid te kunnen betalen.

Voldoende tijd tussen opleidingsweekenden

Een van de positieve aspecten aan de weekendopleiding is dat er voldoende ruimte tussen elk weekend met studie zit om te stof te kunnen verwerken. Je brein – zelfs als het een van de hoofdonderwerpen van de opleiding is – kan namelijk maar zoveel uur achtereenvolgens theorie opnemen. Daarnaast zijn er dan nog de praktijkvoorbeelden of oefensessies, maar om alles een plek te kunnen geven heb je tussendoor tijd nodig. Die tijd is er bij de NLP weekendopleiding.

Tot slot

Een NLP studie in Brabant volgen is een combinatie van gezelligheid en je nuttig maken door jezelf te ontwikkelen. Bij het UNLP in de stad Tilburg kun je beiden vinden.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>