Gent is een gezellige Belgische stad vol historie. Het ligt tussen Antwerpen en Brugge in en als je in Gent of directe omgeving woont, interesse in NLP hebt of een NLP opleiding in Gent zelf zoekt, kan dit artikel je een eind op weg helpen. Je leest achtereenvolgens waarom je een NLP opleiding in België zou zoeken en welke opleiding het beste is. Verder lees je over de dichtstbijzijnde NLP trainingslocatie van het UNLP en wat zij in rekening brengen voor een NLP opleiding.

NLP in België doen? Waar dan?

Bijna in elke grote plaats in België kun je iets met NLP doen. Er zijn individuele coaches die NLP als methode toepassen tijdens het coachsessies en er zijn instituten waar je een NLP opleiding kunt volgen.

Een aantal voorbeelden van individuele begeleiding:

 • Wim Heinkens NLP coach in Brugge
 • NLP Consulting in Brussel
 • Vanessa Wright NLP & Hypnotherapie in Brussel

Plekken waar je een NLP opleiding kunt volgen:

 • Groei Academie in Brugge
 • YourCoach in Gent
 • Heart Systems International Training Institute for Communication and NLP in Oosterzele
 • NLP Akademie in Kampenhout
 • Het Ontwikkelingsinstituut NLP Opleiding in Hove

Wat opvalt is dat er in het Franstalig deel van België iets minder mogelijkheden zijn om iets met NLP te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel online programma’s waar je je voor in kunt schrijven en deze programma’s zijn vaak in het Nederlands of Engels te volgen.

Waarom voor een NLP opleiding in de stad Gent kiezen?

Gent staat voor gezelligheid en het maakt daarbij niet uit wat voor weer het is. Bij minder goed weer duik je de cafeetjes of heerlijke winkeltjes in en bij mooi weer strijk je neer op het terras of wandel je door de leuke straatjes in het stadscentrum. Het uitzicht op de vele wateren die door Gent lopen – zoals de Schelde of Visserijvaart – maken de stad erg relaxt.

Parkeren kan lastig zijn in Gent, net als dat in elke grote stad in Europa het geval is. Door de aantrekkingskracht van het centrum willen veel mensen in de buurt van hun werk of andere bezigheid parkeren als ze niet met het openbaar vervoer komen en dat zorgt er wel eens voor dat je wat langer naar een parkeerplek moet zoeken. Daarnaast kost een hele dag parkeren in een stad tegenwoordig vaak meer dan het treinkaartje dat je vanuit je woonplaats naar de locatie koopt.

Hierna lezen:  NLP-Training In Tilburg: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Gent staat bekend om de volgende evenementen en bezienswaardigheden:

 • Diverse markten op prachtige pleinen, zoals de Biomarkt, Bloemenmarkt, markt voor Kleine Huisdieren, Brocantemarkt en de Boekenmarkt
 • Concerten
 • Tentoonstellingen en theaters
 • Voor kinderen is er de Tinkeltuin
 • In de zomer zijn er diverse speciaal gecreëerde zomerbars, zoals de Glasfabriek, de Schuur en Parkkaffee
 • Het Dock Brewing Bierfestival
 • De Gentse Feesten
 • Het Vegan Summer Fest
 • Voor relaxte muziek is er Jazz in ’t Park

Vanuit Nederland bereik je Gent via de weg van Breda naar Antwerpen en dan volg je verder de E17. Vanuit Zeeland ga je via de N62 en woon je in Zuid-Limburg? Dan reis je via Maastricht, Brussel en dan kom je via de E40 uiteindelijk bij de ring rondom Gent.

Bij een gezellige stad als Gent horen natuurlijk ook idyllische overnachtingsmogelijkheden. Je vindt er dan ook ruim voldoende hotels en B&B’s. Aan restaurants en eetcafeetjes is ook geen gebrek.

Welke NLP opleiding in Gent is het beste?

Voor de betere NLP opleiding reis je vanuit de omgeving van Gent echter naar de dichtstbijzijnde UNLP locatie en dat is Rotterdam of Tilburg. De adresgegevens – zodat je met de navigatie kunt kijken wat werkelijk voor jou het dichtstbij is – zijn:

UNLP Rotterdam

Van Nelleweg 1 (ingang 6)

3044 BC Rotterdam

UNLP Tilburg (Faculty Club Tilburg University)

Warandalaan 3

5073 AB Tilburg

Beide locaties zijn met eigen auto goed te bereiken en parkeren is er mogelijk, alleen is het niet gratis voor cursisten en andere bezoekers. Wil je voor een NLP opleiding niet regelmatig naar Rotterdam of Tilburg afreizen? Dan kun je er ook voor kiezen om bij het UNLP de online opleiding te volgen. Het enige waar je dan rekening mee moet houden, is dat er twee van de acht weekend toch nog op locatie zijn. Die periode is echter te overzien en goed in te plannen met accommodatie en vervoer.

Soorten NLP trainingen bij het UNLP en kosten die eraan verbonden zijn

De meest gekozen opleiding aan het UNLP is die van NLP Practitioner. De kosten hiervan zijn als volgt:

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (weekendopleiding)2950 euro
NLP Practitioner Online2050 euro

Het UNLP biedt echter veel meer verschillende NLP opleidingen of workshops aan, alleen zijn die niet altijd op alle locaties te vinden. Bekijk daarom de website voor alle specifieke informatie en wat hiervoor de kosten zijn. De NLP Practitioner weekendopleiding kost bijvoorbeeld bijna 3000 euro, maar een dagtraining is natuurlijk goedkoper, maar ook met minder diepgang.

Gaan voor een NLP opleiding aan het UNLP – maar waarom eigenlijk?

Kennismakingsgesprek voor twijfelaars en geïnteresseerden

Bij eerste interesse in NLP kan een informatieavond je al voldoende stof tot nadenken geven. Je meldt je online aan voor de gratis sessie van maximaal 2 uur en de avond kan online of op locatie plaatsvinden. Het is fijn om direct van mensen te horen wat ze willen delen over de opleiding en om hun enthousiasme te voelen. Vaak zijn het de trainers van de NLP opleiding zelf die je informeren.

Hierna lezen:  NLP-Training In Rotterdam: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Heb je die informatieavond achter de rug en twijfel je nog of heb je vragen? Dan kun je een adviesgesprek inplannen op een moment dat het jou goed uitkomt. Je hebt alleen je telefoon nodig en wat energie, zodat je samen met een van de adviseurs die je te woord staat kunt kijken in hoeverre welke NLP opleiding voor jou geschikt of het meest interessant is.

UNLP Kennisbank

Heb je al een NLP opleiding (wel of niet bij het UNLP) gevolgd en zoek je inspiratie? Dan is de kennisbank op de website een mooie en ook gratis bron om je kennis uit te breiden. Van informatie over trainingsprogramma’s tot blogartikelen over angst of patronen; je vindt hier voldoende om jezelf te verrijken of de kennis voor je eigen NLP coachpraktijk te stimuleren.

Een van de artikelen gaat bijvoorbeeld over het zomerprogramma van het UNLP. Zowel de NLP opleiding tot Practitioner als tot Master Practitioner is in een intensieve dagopleiding die op 8 dagen in juli en 8 dagen in augustus gegeven wordt. Er is dan nog een terugkomweekend in september en dan zit de opleiding er al op. Vanuit Gent reis je voor deze zomeropleiding af naar ’s-Graveland waar een landgoed de trainingslocatie vormt. Je combineert het plezierige zo met het leerzame.

NLP Essentials cadeau

Misschien is dit niet het belangrijkste aspect van kiezen voor het UNLP als opleidingsinstituut en toch kan het je over de streep trekken. Je krijgt na aanmelding en start aan de opleiding namelijk toegang tot het online naslagwerk ter waarde van 1000 euro. Hiermee kun je op elk moment van de dag en in elke fase van de opleiding teruggrijpen op bestaande tools en technieken.

Afsluiting

Wil je liever in het prachtige Gent blijven? Dan is de online NLP opleiding aan het UNLP een prima alternatief en hoef je niet naar Tilburg of Rotterdam te reizen. De inhoud blijft even goed samengesteld en de trainers doen niet minder hun best. Je leert wat NLP voor jou kan betekenen en hoe je er een ander mee verder kunt helpen in het leven.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>