De NLP Practitioner Opleiding laat je op een dieper niveau kennismaken met jezelf en geeft je daarnaast een aantal basisvaardigheden om anderen met behulp van NLP een rijker leven te beiden. NLP is dan ook een populaire behandelmethode onder coaches en hulpverleners. Woon jij in de omgeving van Eindhoven of in de stad zelf? In dit artikel lees je waar je terecht kunt voor NLP opleidingen en welke het beste is (inclusief informatie over kosten en voordelen).

Waarom juist nu een NLP opleiding volgen?

NLP staat op dit moment volop in de belangstelling. In magazines, op televisie en in persoonlijke verhalen van mensen hoor je veel over het effect van NLP. Dat NLP geen wetenschappelijk bewezen methode is, boeit veel mensen niet. Zij voelen namelijk wat het intern met hen doet en daar kun jij weer iets van leren. NLP brengt gedachten en gevoel in verband met het brein en de patronen die er tot nu toe bij jou ingeslopen zijn zonder dat je daarbij stilstond. Het biedt kansen tot verbetering.

Waar zitten de NLP opleidingen in Eindhoven en omgeving?

In Eindhoven heb je diverse mogelijkheden tot je beschikking om met NLP aan de slag te gaan. Je kunt het zelf ervaren bij:

 • Training De Duik voor Persoonlijke Groei en Ontwikkeling
 • NLP Master Coach Rob van Ginkel voor Training en Coaching
 • BolsterKracht Leiderschap Training Coach
 • NLPBart

NLP opleidingen zijn onder andere te volgen bij:

 • Academie voor Psychologica NLP Opleidingen
 • My Greatness Academy
 • University of Me NLP Practitioner
 • Croan – Versterkt ontwikkeling
 • Target Training
 • Bedrijfsmaatwerk Eindhoven (BMWE)

Ga je iets verder speuren naar NLP trainingen en verken je het gebied rond Eindhoven, dan kom je nog uit bij:

 • Mind Academy NLP opleidingen in Vught

Wil je echter graag bij het UNLP een NLP opleiding volgen? Dan zit er in Eindhoven zelf geen trainingscentrum, maar kun je wel naar Tilburg of je kunt kiezen voor de online lesvariant.

Wat levert een NLP opleiding in Eindhoven volgen voor je op?

Soms heb je de energie niet om ver te reizen voor een workshop of opleiding. Je wilt dan het liefst dicht in de buurt blijven van waar je werkt of waar je woont. Die twee plekken hoeven niet altijd dicht bij elkaar te liggen, maar je wilt er zeker niet nog een derde plek aan toevoegen waarvoor je om moet rijden.

Hierna lezen:  NLP-Training In Rotterdam: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Eindhoven zelf is een stad met veel historie. Je kunt er heerlijk winkelen en vele musea bezoeken. Eindhoven staat eigenlijk vanaf de tijd dat Philips er gevestigd is bol van de designmogelijkheden; van designopleidingen tot musea en van designwinkels tot moderne panden. Je kijkt er je ogen uit.

Evenementen en ander zaken waar Eindhoven bekend om staat, zijn:

 • De Dutch Design Week
 • Glow Festival
 • Het DAF museum en het Van Abbe museum
 • Voor liefhebbers van lekkere drankjes: de Bottle Distillery en de Stadsbrouwerij
 • Diverse kerken, zoals de Augustijnenkerk en Sint Catharinakerk
 • Voor actieve mensen: Wandelpark Eckart en Zwembad de Tongelreep
 • Het Philips Stadion
 • Voor culinaire hapjes en specialiteiten: Down Town Gourmet Market
 • High Tech Campus Eindhoven

In de buurt van Eindhoven liggen plaatsen als: Veldhoven, Geldrop, Nuenen, Eersel, Heeze, Valkenswaard, Leende, Helmond, Sint Oedenrode en Best. Ga je nog iets verder, dan kom je uit bij Veghel, Deurne, Hilvarenbeek, Gemert, Oisterwijk, Budel en Nederweert.

Eindhoven is goed bereikbaar via de A2 en alle toegangswegen er naartoe, zoals de A58, A67, A50 en A270. Parkeren kan in een grote stad altijd iets lastiger zijn, maar er zijn wel voldoende parkeerfaciliteiten door de gemeente geregeld.

Overnachten in of in de buurt van Eindhoven is geen probleem. Je vindt er meerdere hotels en campings, al moet je voor de camping wel altijd weer je auto instappen als je de dag erna in het centrum van Eindhoven moet zijn. Het is dan ook niet vreemd om een online NLP opleiding te volgen.

Welk NLP trainingsinstituut in Eindhoven steekt er met kop en schouders bovenuit?

Voor de beste NLP opleiding ga je naar het UNLP en dit instituut heeft (nog) geen vestiging in Eindhoven zelf. De meest nabije locatie van het UNLP is Tilburg. Gelukkig is Tilburg zowel met eigen als openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit Eindhoven. Ga je met de trein? Dan stap je uit bij de halte Tilburg Universiteit. Onderweg heb je nog een paar haltes vanuit Eindhoven, namelijk Eindhoven Strijp-S, Best, Boxtel en Oisterwijk.

Wil je liever niet reizen? Dan is zoals al eerder gezegd de online opleiding een goed alternatief. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat je 6 dagen echt online traint en dat de laatste vier opleidingsdagen op locatie zijn. Deze vier dagen vallen dan op vrijdag en de aansluitende zaterdag, waardoor je twee weekenden bezet bent. De externe locatie is Landgoed Amsterdam/’s-Graveland. Je zult dan dus voor beide weekenden een overnachting moeten boeken, tenzij je op en neer reist.

Welke NLP opleidingen kun je in Eindhoven doen en welke prijs is eraan verbonden?

Vanuit Eindhoven zelf kun je alleen online NLP trainingen kiezen. Wil je toch op locatie opgeleid worden? Dan is Tilburg de eerste plaats waar dit kan.

Hierna lezen:  NLP-Training In Utrecht: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]
Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner Online2050 euro
NLP Practitioner (weekendopleiding Tilburg)2950 euro
NLP Master Practitioner Online2050 euro
NLP Essentials – Video Modules997 euro

Wat zijn goede redenen om je voor een NLP opleiding bij het UNLP in te schrijven?

Dubbel snijvlak

Wat opvalt aan de trainingen en opleidingen bij het UNLP is dat er een dubbel effect is voor jou als cursist: je hebt er namelijk niet alleen persoonlijk profijt van, maar leert je ook op professioneel vlak ontwikkelen. Dit houdt in dat je er zelf wijzer van wordt (daarover meer bij de volgende goede reden) en dat je de tools in handen krijgt om cliënten met NLP verder te helpen in hun leven.

Leuker leven door NLP

We worden allemaal geboren en maken tot het moment dat je geïnteresseerd bent geraakt in NLP van alles mee. Wat je meemaakt laat zijn sporen achter. Het vormt je en doet je handelen zoals je nu doet. Dat betekent ook dat er gewoonten ontstaan zijn waar je je niet altijd van bewust bent. Deze blinde vlekken kunnen zich tijdens de NLP methode openbaren en zodra je je ergens van bewust bent, kun je ervoor kiezen om iets dat je minder goed bevalt aan te pakken.

Zodra dit zaadje geplant is, is er groei mogelijk. Niemand dwingt je dan om te ontwikkelen, zoals je leidinggevende dat wel van je verwacht tijdens je functioneringsgesprek of in je persoonlijk ontwikkelplan. Voor deze groei kies je namelijk helemaal zelf. Je staat open voor het omvormen van iets zoals het nu is, naar hoe je het beter kunt doen of aanpakken. Dat levert weer iets positiefs op en daar kun je alleen maar van genieten en er trots op zijn.

Praktijkgerichte NLP opleiding

Bij het UNLP staat de toepassing centraal en niet alleen maar de theorie. Is het belangrijk dat je de achterliggende gedachten van een methode snapt? Ja, maar betekent dit alleen maar definities en rijtjes uit je hoofd leren? Juist niet. Wie snapt waar het bij NLP om draait, kan namelijk heel snel de knop omzetten en weten hoe je dit in de praktijk toepast. Voorbeelden tijdens de NLP opleiding helpen hierbij, maar ook rollenspellen of persoonlijke gesprekken zijn van belang.

Conclusie

In Eindhoven zelf kun je geen NLP opleiding bij het UNLP volgen. Wel kan dit in Tilburg of via online modules. Bij de online opleiding moet je er wel rekening mee houden dat je op twee momenten in de buurt van Amsterdam verwacht wordt aan het einde van de opleiding. De twee contactmomenten maken de cursus echter nog waardevoller en vormen daarom zeker een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Hierna lezen:  NLP-Training In Limburg: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>