Woon je in Utrecht of er heel dichtbij en ben je van plan om je te gaan verdiepen in wat NLP je te beiden heeft? In dit artikel kom je achter basisinformatie over NLP, waar je vanuit Utrecht een NLP opleiding kunt doen en waarom het UNLP een geschikt instituut is voor deze opleiding. Je leest over de kosten van een dergelijke opleiding en welke mogelijkheden je hebt na de studie. NLP is voor velen een eye opener als het om een gelukkiger leven gaat. Wordt het dat ook voor jou?

Heb jij iets aan een NLP opleiding?

NLP is niks nieuws, want het bestaat al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. Toch is er de laatste tijd steeds meer in het nieuws over NLP. Je leest in een vrouwenmagazine hoe NLP iemands leven compleet veranderd heeft en dat ze de methode nu gebruiken om anderen ook te ondersteunen in hun ontwikkelproces. Het betekent echter wel dat je niet achterover kunt leunen om te wachten tot verandering naar je toekomt, want je moet het helemaal zelf doen.

Waar vind je NLP opleidingen in Utrecht – stad, provincie en net over de provinciegrens heen

Je hebt twee opties als je interesse hebt in NLP en iets voor jezelf en je leven wilt doen:

 1. Een coach benaderen die de NLP methode in de gesprekken met je gebruikt
 2. Zelf een NLP traject volgen om de techniek onder de knie te krijgen

De keuze is geheel aan jou. Het voordeel van een coach is dat deze ook nog andere methoden tijdens de sessies kan toepassen, zoals ACT of MBCT. Het voordeel van zelfstandig een opleiding doen, is dat je NLP niet zozeer ‘ondergaat’, maar er actief mee bent vanuit je eigen vaardigheden. Je neemt dan de leiding over je eigen leven en stelt je niet (te) onderdanig op. Je neemt de teugels weer in eigen handen en beslist dat je met NLP voldoende stof tot bewustwording en verandering hebt.

Hierna lezen:  NLP-Training In Drenthe: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

In Utrecht zelf en in haar omgeving vind je voldoende aanbod als het om NLP gaat. Zo zijn er de volgende coaches en NLP instituten voor opleidingen:

 • Belger Coaching in Zeist
 • Corael Opleidingen in De Bilt
 • NLP Academie in Bilthoven
 • Robin Stevens in Amersfoort
 • NLP Opleidingen – Academie voor Psychologica in Amersfoort
 • RaVisie NLP in Woudenberg
 • NLPpuntNL in Hilversum
 • Breinpower Hypnose en NLP in Eemnes
 • Mind Academy NLP Opleidingen in Abcoude
 • UNLP in ‘s-Graveland

Waarom is het ideaal om je NLP training in of rond Utrecht te doen?

Utrecht is een heerlijke stad die centraal in het land ligt. Het oergezellige centrum laat je genieten van zalige terrasjes bij lekker weer. Je kunt er heerlijk voorbijgaande mensen observeren, een hapje eten, een borrel doen en winkelen is er ook fantastisch. Van de grotere ketens tot de kleinste speciaalzaakjes; Utrecht heeft het allemaal.

Voor wat betreft evenementen en andere culturele activiteiten zit je in Utrecht ook goed. Je vindt er namelijk:

 • Slot Zuylen
 • Het Spoorwegmuseum
 • De Domtoren
 • Leuke parken, zoals het Griftpark en Park Transwijk
 • Voor sporters is er de sportcampus De Vechtsebanen
 • Filmfanaten vinden er diverse bioscopen
 • Er zijn volop theaters met interessante vertoningen en musicals
 • Voor kinderen is er KidZcity
 • Voor evenementen en congressen is er de Jaarbeurs
 • Het Musica Mundo Festival
 • Hoppaaa Foodtruck Festival

De stad Utrecht is te bereiken via diverse snelwegen, zoals de A2, A12, A27 en A28. Vanuit alle hoeken van het land loopt er een snelweg naartoe. Parkeren in Utrecht is niet altijd een fluitje van een cent en daarom komen veel frequente bezoekers liever met het openbaar vervoer. Utrecht heeft diverse treinstations (Centraal, Overvecht, Zuilen, Vaartsche Rijn en Lunetten) waardoor de stad met de InterCity of stoptrein goed te doen is.

Ga je een NLP opleiding in Utrecht volgen of gebruik je Utrecht als startpunt? Dan is er ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden, van de grotere ketenhotels tot de kleinschalige B&B’s en AirBnB’s tot vakantiehuisjes. Bij een intensieve opleiding die een paar dagen achter elkaar duurt, kan een vakantiehuisje of camping een goed idee zijn. Zo weet je dat je een goed bed hebt, lekker zelf kunt koken en bij een camping kost het je geen rib uit je lijf en ben je met eigen camper of caravan.

Wat is de beste NLP opleiding in Utrecht?

Voor kwalitatief goede opleidingen – en dus niet de persoonlijke coaches die NLP toepassen – is de keuze wat minder in Utrecht, maar gelukkig is er het UNLP in ’s-Graveland. Vanuit het centrum van Utrecht is ’s-Graveland in net geen 40 minuten met de auto te bereiken.

Hierna lezen:  NLP-Training In Limburg: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Het volledige adres is:

Noordereinde 56

1243 JJ ‘s-Graveland

Wil je liever wat dichterbij de trainingslocatie zitten met je accommodatie? Dan zijn er vier campings in de buurt, waarvan er eentje zelfs op 5 minuten rijden of een half uurtje wandelen zit. Hoe lekker is het om een opleidingsdag te beginnen en af te ronden met een wandeling door het bos van de camping naar de trainingslocatie? Je komt helemaal tot jezelf en de stof van die dag kan nog eens goed aarden.

Welke opleidingen op het gebied van NLP kun je bij het UNLP in Utrecht kiezen? En wat betaal je voor deze opleidingen?

Bij het UNLP zijn er meerdere opleidingsmogelijkheden en op dit moment is er het volgende bekend voor de komende tijd:

Soort opleiding:Prijs:
NLP Practitioner (weekendopleiding)2950 euro
NLP Practitioner Online2050 euro
NLP Master Practitioner (weekendopleiding)2950 euro
NLP Coach IANLP5450 euro

De weekendopleiding is verspreid over 8 weekenden waarbij de twee laatste weekenden uit drie dagen bestaan en niet twee dagen. Op zaterdag en zondag ben je van 10 tot 17 uur met de NLP opleiding bezig en op de vrijdag die eraan vooraf gaat train je van 17 tot 22 uur. Dit is een intensief weekend (en de andere zes weekenden zijn dus iets minder druk zonder de vrijdag als trainingsdag), maar de rustige locatie en de fijne trainers maken de weekenden zeer behapbaar, uiterst leerzaam en plezierig.

Welke motieven spelen een rol bij je keuze voor een NLP opleiding aan het UNLP?

Herhaling opleiding zonder extra kosten

Ben je een paar keer afwezig of was je niet 100% gefocust bij de eerste keer dat je de opleiding deed? Dan is het bijzonder dat je de opleiding zonder extra opleidingstarieven nog een keer mag doen. Je betaalt dan voor je tweede deelname aan dezelfde opleiding alleen de versnaperingen (zoals de koffie en thee tijdens de kortere pauzes of lunch gedurende de middagbreak) en bent niet weer duizenden euros kwijt.

Trainers en mentoren van niveau

De trainers en assistent-trainers staan voor de groep tijdens het opleidingstraject en de mentoren ondersteunen je persoonlijke ontwikkeling door gesprekken of andere vorm van hulp buiten de trainingsdagen om. Er is dus altijd iemand om je te helpen bij de stof of de vertaling ervan naar de praktijk. Deze trainers en mentoren zijn deskundig in wat ze doen. Ze hebben altijd het certificaat gehaald om les te mogen geven in NLP.

Dit houdt in dat ze minimaal de opleiding tot NLP coach goed hebben afgerond of dat ze de NLP trainersopleiding hebben volbracht. Het niveau van de begeleiding is dus altijd enkele stappen hoger dan de lessen die gegeven worden. Daar heb je ook wel behoefte aan, want je wilt dat iemand die jou lesgeeft boven jouw niveau staat.

Hierna lezen:  NLP-Training In Rotterdam: Practitioner Opleiding & Meer [Cursusoverzicht]

Ervaring uit het buitenland

Een ander leuk en interessant feitje is dat de trainers niet alleen binnen Nederland blijven om hun deskundigheid op peil te houden. De meesten zijn voor in totaal zo’n twee maanden buiten Nederland actief met NLP bezig (externe cursussen, workshops, praktijktoepassingen) om hun kennis uit te breiden en up to dat te blijven binnen de materie.

Afsluiting

Voor een goede NLP opleiding hoef je zelf niet naar het buitenland. Alle kennis en kunde is in ons eigen landje aanwezig. Je hoeft ook niet naar een uithoek van het land of in een hutje op de hei te gaan zitten, want bij Utrecht ligt een prima opleidingsinstituut dat aan alle eisen van een goede NLP opleiding voldoet.

Bekijk hier al onze NLP-opleidingen >>>