Wat betekent loyaliteit en trouw? Hoe kun je trouw zijn aan elkaar? In dit artikel leer je hoe je deze eigenschap ontwikkelt en wat het betekent om loyaal te zijn aan iemand.

Kenmerk 1 – Je komt op voor wat je belangrijk vindt

Je steunt en beschermt bijvoorbeeld je familie, vrienden en idealen. Ongeacht wat er gebeurt.

Kenmerk 2 – Ben je trouw, dan houd je je aan je afspraken

Mensen met trouw en loyaliteit houden zich aan hun afspraken en maken alleen afspraken waarvan ze weten dat ze zich daaraan kunnen houden.

Je doet wat je zegt.: je voegt daad bij woord.

Kenmerk 3 – Je steunt de ander door dik en dun

Je steunt iemand of een goede zaak door dik en dun. Loyale vrienden laten elkaar niet vallen en staan altijd klaar voor elkaar. Niets kan tussen jullie komen als jullie trouw zijn aan elkaar. Zulke trouw door de jaren heen, is een teken van liefde. Zulke trouwe vriendschap is een van de grootste schatten van het leven.

Als je loyaliteit in de praktijk brengt, sluit je eeuwige vriendschappen. En dat zijn een van de grootste schatten van het leven.

Kenmerk 4 – Loyale vrienden vergeven elkaar

loyaliteit trouw

Loyale vrienden blijven elkaar steunen, ook al wordt iemand teleurgesteld of gekwetst.

Kenmerk 5 – Je verandert niet zomaar je mening

Je blijft iemand of iets trouw tenzij je een goede een goede reden hebt om ermee te stoppen, bijvoorbeeld als de ander je verraden heeft. Je past er dus wel voor op dat blinde loyaliteit jou niet in de problemen werkt.

Kenmerk 6 – Als je trouw / loyaal bent, dan ben je te vertrouwen

Loyale mensen houden zich aan hun afspraken: ze zijn betrouwbaar.

Als je trouw bent, dan ben je een rots in de branding.

Kenmerk 7 – Je toont je trouw via je daden

Als je trouw bent aan jouw waarden en principes, dan kunnen anderen dat zien door naar jouw gedrag te kijken. Zorg er dus voor dat je niet alleen maar praat over wat je belangrijk vindt, maar dat je het ook met juiste actie laat zien.

Affirmeer je trouw en loyaliteit met deze tekst

Ik ben loyaal aan de mensen en dingen die ik belangrijk vind en ik sta voor wat ik juist vind. Ik houd me aan mijn toezeggingen. Ik koester mijn vriendschappen en ik heb blijvende relaties. Ik ben door dik en dun een goede vriend. Ik sta echter niemand toe om mij ellende te bezorgen. Bovenal ben ik loyaal aan mijzelf.

Heel veel succes met het ontwikkelen van de eigenschappen trouw en loyaliteit!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: