Hoe kun je je concentratie verbeteren en geconcentreerd blijven? Laten we in dit artikel kijken naar wat handige tips om dit te bereiken…

Wat is concentratie?

Concentratie betekent dat je je geestelijke / mentale energie op één ding kunt richten en dat je dat kunt vasthouden. Je maakt de commitment dat je een activiteit uitvoert zonder dat je jezelf laat afleiden.

Tip 1 – Vind plezier in wat je doet

Concentratie wordt simpel als je bezig bent met iets leuks. Ben je met je passie bezig, dan wil je niks liever doen. Het zou anderen daardoor heel veel moeite moeten kosten om jou daarvan af te leiden.

Tip 2 – Vind motivatie in wat je doet

Hoe krijg je motivatie? Door de harde noodzaak te voelen: “Ik moet dit wel doen, anders… [doemscenario]”. Gebruik bij iedere taak die je moet doen, het woordje ‘anders' en maak het zo pijnlijk en erg mogelijk.

Dat was het pijn-aspect als motivatie. Ook plezier werkt motiverend. Wat is het duidelijke doel dat jij voor ogen hebt met deze activiteit? En wat zijn daar de prachtige resultaten en emoties van? Als je dit helder voor ogen hebt, neemt je concentratie aanzienlijk toe.

Tip 3 – Maak je taak haalbaar

Als je de finishlijn in zicht hebt, kan dit een positief effect hebben voor je concentratie. Een realistisch doel helpt dus.

Tip 4 – Maak af wat je begint

Maak de afspraak met jezelf dat jij een persoon bent die nou eenmaal afmaakt waarmee hij/zij begint. Zou jij dit beeld van jezelf willen verbreken? Dat voelt niet lekker. Motiveer jezelf op deze manier om geconcentreerd af te maken waarmee je begint.

Tip 5 – Leer alles over focus

Focus is iets magisch. Het is misschien wel het allerbelangrijkste principe voor succes. Geen kennis, geen hoog IQ en ook geen geld. Alleen al met focus kom je heel ver in het leven. Hier lees je precies hoe je jouw focus ontwikkelt.

Waarom concentratie?

Dankzij concentratie werk je plezieriger en sneller. Je krijgt een gevoel van opluchting en succes als je daadwerkelijk je concentratie-doel bereikt hebt.

Affirmeer tot slot jouw concentratie

Lees onderstaande zin hardop:

Ik ben dankbaar dat ik concentratie bezit. Men kan aan mij zien dat ik geconcentreerd te werk ga. Dankzij deze eigenschap behaal ik mijn doelen.

Op jouw succes!

Hierna lezen:  Relativeren: Betekenis, Voorbeelden & 8 Tips Voor Relativiteit

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: