Opmerking vooraf: dit was een onderzoek naar de buitengewone vaardigheden van Wildcouger Peter. De auteur gebruikt enkel de onderdelen die overeenkomen met zijn eigen ethiek.

Het is midden op de dag en we maken een rondje door de stad. 30 minuten later en Wildcouger Peter leert, enigszins per toeval, de centrummanager van het overdekte winkelcentrum kennen, regelt twee dates met knappe vrouwen – meervoud inderdaad, ik zal er maar niks van zeggen… – die hij zomaar aanspreekt en onderhoudt ondertussen zijn relaties met het winkeliers-en horecanetwerk van Eindhoven.

Wildcouger Peter

Deze 46-jarige ondernemer en vermogensbeheerder komt niet vaak in Eindhoven. En het beste van allemaal: dit waren de enige mensen waar hij die middag wat langer mee contact had. Hij voelt aan wie belangrijk is, waar potentie in zit en die kansen pakt hij op. Vreselijk efficiënt. Peter is dan ook een verleider die door velen als de beste van Nederland gezien wordt. Wat zorgt ervoor dat hij zoveel mensen blijft inspireren, dat zijn vonk blijft branden en dat hij dit iedere dag blijft doen?

Waanzinnig doelgericht

Voor Peter is verleiden, netwerken en waardevolle contacten aanboren geen ‘numbers game'. Integendeel, hij gaat gericht te werk, recht op zijn doel af en is dermate alert en aanwezig dat hij iedere gelegenheid die spontaan ontstaat opmerkt en aangrijpt.

In een kroeg maakt hij een grap van Jochem Meier. Iets met eierstokken. Een serveerster zag Peter de bekende gebaren maken, herkende die grap blijkbaar en moest er stiekem om lachen. Ik had dat natuurlijk niet opgemerkt maar Peter wel. Midden in de drukke kroeg. Die reactie van haar greep hij direct aan om met haar op een speelse manier een relatie op te bouwen.

Op een gegeven moment zat hij met alle knappe vrouwen te kletsen die aan de tafels om ons heen zaten, terwijl de barmannen ons jaloers en vol onbegrip aan zaten te kijken. Toen we naar buiten liepen was zijn agenda weer gevuld met nog een date.

Hierna lezen:  10 Redenen om naar een single event te gaan

‘Wie ís die man?'

Wanneer Peter een locatie binnentreedt zorgt de combinatie van zijn uitstekend verzorgde kledingstijl en een bepaalde zelfverzekerdheid ervoor dat bijna alle aanwezigen naar de ingang kijken. ‘Wie ís hij?’ Ook zorgt dit voorkomen ervoor dat hij regelmatig wordt aangezien als de eigenaar van een locatie. Dit effect zorgt ervoor dat Peter regelmatig door de DJ’s als eigenaar, dus vriend, wordt behandeld. Ook levert deze houding hem prominente plaatsen op in situaties zoals de Nationale Sekstest, bij Yolanthe Sneijder.

Het vermogen van Wildcouger Peter

Peters vermogen is: vanuit een overtuiging van ‘ik ben genoeg’ brutaal en open contact maken met mensen. Deze vaardigheid kan opgedeeld worden in meerdere delen:

 • Open zijn en contact maken met mensen
 • Ego-loze volledige aandacht
 • Nieuwsgierigheid
 • Brutale integriteit: vastberaden, juiste actie in het nu (gaan voor wat je wil)
 • De overtuiging hebben: ‘ik ben genoeg’

De data voor dit exclusieve artikel zijn op twee manieren verkregen.

 • Via observatie door middel van geluids- en beeldmateriaal – hoofdzakelijk onbewuste informatie. Onbewuste reacties maken hem namelijk tot expert.
 • Via een interview – Hoofdzakelijk bewuste informatie.

Wildcouger Peter

De omgeving van Peter

Peter werkt 10 uur per dag, 50 uur per week, als vermogensbeheerder. Avonden en weekenden besteed hij aan ontspanning of ondernemen. Hij slaapt 3-4 uur per nacht, wat zijn lichaam biologisch gezien beter aankan dan andere mensen.

Het doelvermogen activeert hij overal en met iedereen. ‘Ik beperk mezelf niet en ik ben integer met mezelf, waar ik ook ben.’ Peter doet dus wat hij wil. Overal, altijd en met iedereen. Dat betekent echter niet dat hij kwantiteit belangrijker vindt dan kwaliteit. Integendeel. Hij gaat voor kwaliteit in zijn interacties. ‘Ik maak een bewuste afweging bij wie ik het doelvermogen activeer: ik schat op gevoel in wie ervoor open staat en ik laat iedereen in zijn waarde.’

Wat neem ik waar van Peter?

Peter onderhoudt zijn relaties door even een bezoekje te brengen aan winkeliers en medewerkers die hij kent als hij in de buurt is. Peter schiet daarnaast vaak spontaan te hulp waar dat nodig is, bijvoorbeeld als iemand iets laat vallen.

Hij praat met iedereen, op welk sociaal niveau dan ook. Hij maakt grapjes met de ober (‘Wat krijg je van mij, behalve hoofdpijn?’), toont interesse in hem, vraagt naar zijn naam en wenst hem een fijn weekend. Weer een nieuwe, waardevolle contact erbij.

Peter ruikt, hoort, voelt en ziet alles. Hij heeft daarbij constant een open lichaamshouding. Het resultaat is dat hij gezien wordt als een ontvankelijk persoon, iemand die niet moeilijk doet. Hij raakt vrouwen ook direct aan, aan het begin van het gesprek. Hij trekt ze als het ware naar zich toe.

Hierna lezen:  Aanbiedingen Datingsites & Kortingcodes

Wildcouger Peter

Wat zijn je vermogens en vaardigheden?

‘Wat je moet kunnen: lachen en plezier hebben. Wat ik niet kan: roddelen, oordelen en niet geïnteresseerd zijn.’ Altijd wanneer Peter met iemand praat toont hij interesse. ‘Vanuit het diepste in mij ben ik geïnteresseerd in ieder persoon: wat brengt jou hier?’

Wat inspireert je om dit te doen en wat vind je belangrijk?

Plezier hebben is een van de waarden die Peter hanteert, dus zonder aan een uitkomst te denken als absolute vervulling, zoals het willen gaan voor vrouwen. ‘Wanneer je plezier hebt willen zij dan weten: waarom heeft die man daar zoveel plezier?’ Peter heeft dus geen uitkomst voor ogen als het om sociaal contact gaat. ‘Daar moet je onafhankelijk van zijn. Gewoon spelen. Geen bijbedoelingen hebben behalve sociaal zijn. Vrouwen zijn zich er altijd bewust van als je bijbedoelingen hebt. Ik ga niet op een vrouw af om haar te versieren. Of het gebeurt, of het gebeurt niet. Niet in je hoofd zitten, geen gedachtes hebben over dingen die je wil doen met ze in de toekomst. Als je bijvoorbeeld contact maakt met een directeur moet je niet denken: ik wil wat van hem.’ Wél handelt Peter doelgericht, met actie in het nu vooruit, om verder te komen in fases van een interactie.

Oogcontact is een belangrijk onderdeel van het sociaal zijn.

‘Ik vind het belangrijk om te communiceren over de onderwerpen waar andere mensen in geïnteresseerd zijn. Dat zorgt ervoor dat ik een connectie met ze kan opbouwen.’ Dat levert Peter een netwerk, vriendschap en romantische relaties op. Dat allemaal geeft hem voldoening. Zijn drive om door te gaan is menselijke connectie.

Nóg belangrijker dan dat is het voor Peter om mensen te helpen en advies te geven. Dat doet hij vanuit een soort oergevoel: hij heeft zelf gezien hoe het is om als kluizenaar te leven, zonder vrienden en mensen om je heen.

‘Ik geloof dat bijna iedereen oprecht is. Dat vertrouwen heb ik in de mensheid. Wie alsnog niet betrouwbaar blijkt te zijn, schrijf ik af.

Wanneer Peter een locatie binnenkomt heeft hij de overtuiging: ‘Dit is mijn café, dit zijn mijn gasten.’ Als gevolg van deze overtuiging komen regelmatig mensen naar hem toe in de veronderstelling dat hij de eigenaar is. Ook is Peter ervan overtuigd dat hij altijd iets toe te voegen heeft aan iemands leven. Dat wordt ook constant bevestigd.

‘Mijn sieraden zeggen iets over hoe ik ben: relaxed en open. Ook zegt mijn ring dat ik familie belangrijk vind. Wat belangrijker is dan die openheid en ontspanning: vertrouwen geven, vertrouwen krijgen en onbezorgdheid. Dat zijn voor mij allemaal voorbeelden van grenzeloosheid en voelen in plaats van het verstand te gebruiken. In die grenzeloosheid is het mogelijk om niet druk te zijn met jezelf: je kunt dan aandacht hebben voor de ander.’

Hierna lezen:  10 Redenen om naar een single event te gaan

Vertrouwen is voor Peter de meest belangrijke waarde. Op zijn werk krijgt hij te maken met 1,3 miljard euro, en dankzij vertrouwen kun je een vriend bijvoorbeeld je huissleutel toevertrouwen.

Wildcouger Peter

Wie ben jij?

‘Ik ben Peter, en ik ben zoals ik ben. Waarom zou ik mezelf beperken, en trouwens, niemand vindt het erg. Dit ben ik. Dat is ook de reden dat ik het doelvermogen altijd, overal en met iedereen toepas. Ik zoek geen validatie. Ik krijg validatie. Ze moeten me nemen zoals ik ben. Uiteraard pas ik me wel aan in een aantal opzichten.’

Met het doelvermogen is Peter een vertrouwensbron, een vriend, een schouder op wie men kan rusten. Een sociaal monster met diverse gezichten: op financieel, creatief, ondernemend en romantisch vlak. ‘Ik ben een social proof – koning.’

Waartoe ben je op deze wereld? Wat is je roeping?

Peter heeft een erg groot gevoel om iets bij te dragen. Daarom komt hij wel eens naar onze vriendengroep of op mijn verjaardag om zijn wijsheden met ons te delen. ‘Mijn doel is om andere mensen zoals mij te laten leven. Om anderen te laten voelen hoe dat is.’

Wildcouger Peter Wildcouger Peter

Onbewuste patronen: wat doet Peter steeds opnieuw?

 • Veel beeldspraak, metaforen en zintuiglijk rijke spraak.
 • Peter denkt soms hardop. Hij praat ook veel in jij-vorm naar mensen verderop zonder dat het de bedoeling is dat ze het horen: ‘moet je vooral doen ja, nóg dichterbij de microfoon praten.’
 • Peter grijpt alle kansen aan om dichterbij te komen. Dit doet hij al zo vroeg mogelijk in het gesprek. Hij pakt bijvoorbeeld het visitekaartje dat om de hals van een dame hangt om te lezen wat voor werk ze doet. Hierdoor kan hij erg dichtbij komen.
 • Beweeglijkheid in het gezicht: veel expressie met zijn wenkbrauwen. Beweeglijkheid in het lichaam: constant is zijn lichaam vloeiend in beweging. Geen abrupte of staccato bewegingen. Dit is echter afhankelijk van gesprekspartner: als die niet beweegt, is Peter ook rustig.
 • Peter noemt namen in zijn verhalen. ‘…Zat met een vriend van mij, Bart,…’
 • Waar het kan beeldt hij spreekwoorden uit terwijl hij ze uitspreekt: ‘uit je nek lullen, zweverig.’
 • Peter verkeert vaak in de volgende twee gemoedstoestanden:
  1 – In deze gemoedstoestand verkeert Peter wanneer hij nieuwe mensen ontmoet. ‘Oppervlakkig’: snel, scherp, gevat: veel lachen en grappen.
  2 – In deze gemoedstoestand verkeert Peter altijd wanneer hij voor groepen spreekt en wanneer hij mensen al wat langer kent. ‘Intiem’: aandacht, laat pauzes vallen.
 • Peter kijkt de ander 90% van de tijd aan. Erg lang dus.
 • Linkerhand of rechterhand constant in gebarenpositie, lijkt zijn eigen leventje te leiden.
 • Erg veel intonatie.
 • Peter heeft zijn spreektempo perfect afgestemd op wat de situatie nodig heeft. Vaak betekent dat: een precies gemiddeld tempo.
Hierna lezen:  Aanbiedingen Datingsites & Kortingcodes

Wildcouger Peter

Hoe heeft je jeugd een voedingsbodem of bron gevormd voor deze expertise?

‘Ik ben heel anders dan mijn ouders. Van hun heb ik de doelvaardigheid niet overgenomen, en ik ben me juist op een respectvolle manier gaan afzetten waardoor deze doelvaardigheid ontstond. Sociaal zijn was een gemis binnen mijn gezin. Ik ben daarnaast dingen gaan overnemen van vrienden. Er zit echter geen pijn in mijn jeugd dat zich getransformeerd heeft tot kracht. Dat is zeker niet het geval. Mensen die mijn talent omarmen ben ik daarnaast erg trouw middels dit talent. Dat kan iedereen zijn.’

‘In mijn doen was dit doelvermogen al erg goed te zien. Ik was een vrolijk kind. Erg aanwezig.’

De onbewuste metaprogramma's van Peter

 • ‘Ik denk niet in termen van problemen maar oplossingen.' Peter wil dus dingen bereiken in plaats van problemen vermijden.
 • Peter maakt geen gestructureerde gebaren en opsommingen. Zijn gebaren hebben een vrije vorm. Hij heeft het ook vaak over de ‘waarom'. Peter improviseert constant. ‘Ik plan niet wat ik op mijn reisbestemmingen ga doen. Ik zie wel als ik daar aankom.' Al deze dingen geven aan dat Peter een ‘opties'-metaprogramma heeft.
 • Peter weet van binnenuit of iets goed is. Hij heeft een intern referentiekader.

Essentiële informatie: waardoor is Wildcouger Peter zo verleidelijk?

Ontdek wat er stap voor stap in Peter omgaat waardoor hij zo verleidelijk is. Dit is onbewuste, en dus erg kostbare informatie over de onbewuste werking van zijn doen en laten.

Ve betekent: Visueel extern
Vi betekent: Visueel intern
Vi h betekent: Visueel intern herinnering
Vi c betekent: Visueel intern constructie

Ate betekent: Auditief tonaal extern
Ati betekent: Auditief tonaal intern
Ati h betekent: Auditief tonaal intern herinnering
Ati c betekent: Auditief tonaal intern constructie

Ke betekent: Kinesthetisch extern
Ki betekent: Kinesthetisch intern
Ki c betekent: Kinesthetisch intern constructie
Ki h betekent: Kinesthetisch intern herinnering

Ad e betekent: Auditief digitaal extern (praten)
Ad i betekent: Auditief digitaal intern (interne dialoog)

 1. Ve (Onbewust bekwaam)
  Scannen / observeren, letten op de omgeving waarop ingespeeld kan worden. Óf letten op oogcontact wanneer er gewoon een mooie vrouw is zonder dat er iets opvallends in de omgeving is.
 2. K (Bewust)
  Wat voel ik, wat doet dit met mij?
 3. Ve (Bewust)
  Inschatten op basis van hun voorkomen of ze ontvankelijk zouden zijn voor contact en bewust de keuze maken: go or no go.
 4. Ae+ (Onbewust)
  Op de situatie inspelen of, direct een compliment geven of: hee, hoi, hallo, hoe is het met jou?
  Of: Ae+ (Onbewust) vanuit mijn authentieke gevoel uit stap 2 een opmerking maken of op een andere manier inhaken op de situatie. Met veel gelach en (brutale, plagerige) grappen.
 5. K+ (Onbewust)
  Constant een relaxte en vrolijke houding aannemen alsof ik met een vriend praat. Dus geen ‘verleider-attitude'. Bij de daadwerkelijke afspraak gaat Peter pas seksueel worden vanuit dat vriendschappelijke. Haar schild is dan namelijk omlaag.
 6. Ke (Onbewust)
  Zo vroeg mogelijk aanraken / dichtbij staan zodat elkaars aanwezigheid gevoeld wordt. Vriendschappelijke houding aanhouden.
 7. Ae en Ve en Ke (Bewust)
  Signalen opvangen, luisteren en kijken naar de reactie van de ander. Onder andere: lichaamstaal, pupillen, intonatie, aanhankelijkheid, afstand, haar aanrakingen.
 8. Kic (Onbewust)
  Rustig opties afwegen hoe op die signalen te reageren op basis van wat het best voelt.
 9. Ae / Ke (Onbewust)
  Reageren op haar door iets te zeggen, bijvoorbeeld over haar gezichtsuitdrukking, of een logische vervolgreactie in een gesprek, of door fysiek contact te maken. Hiermee ook met ‘actie in het nu’ vooruitgaan in de fases van een gesprek.
 10. Kic en Ke (Bewust)
  Voelen of zij verder wil en voelen of ik zelf verder wil met haar.
Hierna lezen:  10 Redenen om naar een single event te gaan

Meer weten?

Naast het coaching en geven van diverse workshops organiseert Peter regelmatig ook evenementen. Voor meer informatie: e-mail naar [email protected] of bezoek zijn Facebookpagina.