Lukt het je maar niet om in het dagelijks leven of op datingsites de ware te vinden? Dan kan het een leuke afwisseling zijn om af en toe naar een single event te gaan. Een single event is een georganiseerde bijeenkomst waar je meerdere singles tegelijk ontmoet. Vraag je je af of een single event bezoeken ook iets voor jou zou kunnen zijn? Het antwoord is vrijwel altijd ja. Waarom dat zo is bespreken we in deze lijst met 10 goede redenen om naar een single event te gaan.

Door Robin | dik.nl

1. Iedereen komt om te daten

Net zoals bij een online datingsite komen alle deelnemers van single events daar naartoe om nieuwe contacten te leggen en als het klikt met iemand een leuke date of zelfs een relatie te vinden. Als je ‘gewoon' uitgaat moet je natuurlijk nog maar afwachten of een leuke man of vrouw die je hebt gespot wel zin heeft om met jou te praten of überhaupt naar een relatie op zoek is. Op een single event hoef je die soms best wel vervelende horde niet te nemen, want iedereen komt om te daten.

2. Er is echt voor elk wat wils

Er zijn enorm veel leuke single events waar je aan mee kunt doen en dus is er ook altijd wel iets te vinden wat bij jou past. Een single event kan namelijk zo eenvoudig zijn als met zijn alleen een drankje halen in de kroeg. Maar je kunt ook een workshop volgen of meedoen aan een wandeltocht voor alleenstaanden. Kortom, er is voor elk wat wils. Ben je nieuwsgierig waar je in jouw regio de leukste evenementen voor alleenstaande kunt vinden? Kijk dan eens op deze pagina met tips voor single events.

3. Het is makkelijk met gewoon daten te combineren

Het bezoeken van single evenementen is prima met het reguliere daten te combineren. Daarom organiseren ook steeds meer datingsites hun eigen single events. Datingsites waar je als lid mee kunt doen met single evenementen zijn bijvoorbeeld Lexa.nl en Relatieplanet.nl. Deze borrels, feestjes, wandelingen en workshops vind je echter wel het meeste in het zuiden van het land. Woon je boven de grote rivieren, dan zijn de events van datingsites helaas wat minder talrijk.

Hierna lezen:  Exclusief Interview: Wat Iedereen Wil Weten Over Wildcouger Peter - De Verleidelijkste Man In Nederland

4. Je ontmoet singles met dezelfde interesses

Door een single evenement te kiezen dat echt bij jou past doe je ook eerder nieuwe contacten op met mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Als je graag buiten in de natuur bent is een wandeling voor singles bijvoorbeeld enorm geschikt om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. En het spreekt natuurlijk voor zich dat ook eerder een klik hebt met iemand die je tijdens zo'n heel specifiek evenement ontmoet.

5. Er hangt meestal een prettige ongedwongen sfeer

Een evenement voor singles voelt niet echt aan als een date, vooral omdat je niet al je aandacht hoeft te richten op een en dezelfde persoon. Ook heb je als het goed is minder snel het gevoel dat je de perfecte eerste indruk moet maken. Dankzij die ongedwongen sfeer kun je makkelijker jezelf zijn. De drempel om met iemand anders een gesprekje aan te knopen wordt bijvoorbeeld direct een stuk lager. Dat komt het leggen van leuke nieuwe contacten altijd ten goede!

6. Meer kans om de ware te vinden

single events artikel

Omdat je bij een single evenement meerdere mensen ontmoet heb je automatisch een grotere kans dat daar jouw ware liefde tussen zit. Daar staat tegenover dat je bij een gewone date natuurlijk alleen met iemand op stap gaat waar het eerder al online mee klikte. Maar als het goed is zorgt de organisatie ervoor dat er ongeveer evenveel vrouwelijke als mannelijke singles meegaan, zodat je altijd genoeg leuke singles treft om beter te leren kennen.

7. Je hebt een leuke of leerzame ervaring

Zit jouw gedroomde date of relatie niet tussen de singles die je ontmoet tijdens het single event? Dan kun je nog altijd een hele leuke ervaring hebben. Je kunt echter ook prima van de gelegenheid gebruikmaken om je social talk oefenen, iets wat je vooral wanneer je een beetje verlegen bent goed kan helpen bij het verdere dateproces.

8. Er mag ook vaak iemand mee

Wanneer je een gewone date hebt is het natuurlijk nogal typisch om je beste vriend of vriendin mee te nemen, hoe graag je die steun soms ook zou willen. Bij een single event is dat vaak geen enkel probleem, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Als hij of zij single is dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar dat hoeft echt niet. Let natuurlijk wel op dat je niet alleen met elkaar aan het praten bent maar dat je jezelf ook voldoende open stelt naar anderen.

9. Samen iets doen schept meteen een band

Er is geen betere manier om te ontdekken hoe iemand in elkaar steekt dan door samen wat te gaan doen. Een workshop bijvoorbeeld, waarbij je met elkaar iets nieuws leert. Zoals een nieuwe dans, want tijdens een dansworkshop merk je natuurlijk heel snel met welke man of vrouw je goed matcht. Veel liefdesexperts raden singles daarom ook een actieve eerste date met elkaar te hebben. Je merkt dan het snelste of je echt een klik hebt met elkaar. Dit blijkt nog meer het geval te zijn wanneer je een spannende activiteit onderneemt.

Hierna lezen:  Aanbiedingen Datingsites & Kortingcodes

10. Altijd wat te doen tijdens de feestdagen

Wanneer je single bent maar liever een partner zou hebben kunnen de feestdagen best wel vervelend zijn. Door juist op die dagen naar een single evenement te gaan maak je iets leuks van momenten die je anders als vervelend zou ervaren. Ga bijvoorbeeld eens naar een kerstborrel, een kerstdiner of een nieuwjaarsparty voor singles. Wie weet kom je juist dan wel die ene leuke man of vrouw tegen om de volgende Kerst heerlijk tegenaan te kunnen kruipen!