64 Flirt Tips: Beste Versiertips & Echt Werkende ‘Trucs’ Om Te Verleiden

In dit artikel vind je 64 flirt-tips. Dit zijn de beste ‘trucs’ en voorbeelden om te kunnen versieren. Dus hoe moet je flirten met een man/vrouw? In dit artikel leer je alle universele flirt-tips voor mannen én vrouwen. Dus mannen en vrouwen, doe je voordeel met dit artikel!

De waarheid: het liefste heb ik dat je deze flirt-tips niet gebruikt

Ik moet je iets bekennen: ik sta er niet achter dat je al deze tips gaat lezen. Dat komt doordat ik geloof dat flirten, daten en liefde iets is dat alleen in de praktijk kan bestaan en geleerd wordt. Met vallen en opstaan, onhandig en stuntelig. Niet op papier. Er bestaan bovendien geen fouten! De enige reden dat ik toch dit mega-uitgebreide artikel voor je schreef, is omdat zoveel van jullie hiernaar Googlen (duizenden per maand!). Belangrijk: jij vroeg om deze info, wij leveren.

Je weet al hoe je moet praten met vrouwen of mannen, én je leert eventueel deze technieken, zodat je ze niet hoeft te gebruiken. Dán kun je ontspannen naar iemand toelopen, en dan hoef je weinig meer te ‘doen’. Het is te vergelijken met wanneer je bijvoorbeeld judo hebt geleerd. Je gaat het niet gebruiken, maar iedereen laat je met rust omdat je uitstraalt dat je voorbereid bent en omdat je een soort subtiele blik hebt die dat verklapt.

Je gaat de flirt-technieken, -moves en -zinnetjes van dit artikel niet daadwerkelijk gebruiken! Zie het als Judo of Kung Fu. Als je Kung Fu-technieken leert, kun je na negentien niveaus iemand in één seconde flinke schade berokkenen. Maar na alle 36 Kung Fu-niveaus kies je ervoor om je terug te trekken als de zwakken zo dom zijn een gevecht te beginnen. Bovendien heb je dan een blik op je gezicht waardoor niemand je wat aan wil doen. Je gaat de technieken dus niet daadwerkelijk gebruiken!

Tip 1 – Volg je hart: gebruik de versiertrucs van dit artikel niet

Als iets vanuit het hart komt, brengt het je op je knieën van geluk en maakt het je aan het huilen. Als jouw hart je vertelt dat je bij iemand moet zijn, dan klopt(!) het. Ook voor de ander. Als je de tips uit dit artikel besluit te gebruiken, zorg er dan voor dat ze allemaal leiden naar dat magische, authentieke ‘filmmoment’ waarin jij je hart volgt.

Een goede versierpoging ziet er niet uit als een versierpoging.

Tip 2 – Flirten is heel simpel: geef lieve complimenten

Wil je de meest simpele definitie van flirten? Daar komt ie dan: zeg lieve woorden tegen elkaar. Simpeler kan verleiden niet zijn: dit is een teken van warmte en liefde.

 • Je bent best wel lief.
 • Je ziet er goed uit.
 • Je bent grappig. Ik vind het fijn om met jou te praten.
 • Wist je dat je knap bent?

Zie je hoe simpel deze complimentjes zijn? Dat is al genoeg! Ze geven niet te veel weg maar ze zijn ongelooflijk schattig. Breng ze ook met een schattige en warme energie. Daar gaat flirten om. Het is niet iets vervelends, maar iets liefs! Wil je meer voorbeelden van complimenten? Gebruik hiervoor de honderden voorbeelden en tips uit het complimentenartikel. Maar lees eerst dit artikel af voor alle flirt-tips!

Tip 3 – Maak het extra romantisch met verlegenheid / klunzigheid

flirt tips

Klunzigheid is flirten! Dingen horen fout of onhandig te gaan. Als alles perfect gaat, is er niks aan. Belachelijk is het: streven naar perfectie. Het perfecte praatje verkoopt niet. Je bent dan namelijk een gladjanus. Wees echt. Het zijn de fouten en gebreken die je karakter maken en je benaderbaar maken voor anderen.

Dit is zelfs de definitie van charmant. Ook al ben je heel zelfverzekerd, speel alsof je wat klunzig bent, en waarschijnlijk ben je dat ook gewoon, want flirten zorgt er automatisch voor dat je wat klunzig wordt.

Houd op met proberen cool te zijn. Het ego wil strak, krampachtig en ‘normaal’ doen. Laat dat gaan. Heb plezier, lach, wees los en heb plezier.

Tip 4 – Flirten kan zelfs nóg simpeler dan dat: zet je bijbedoelingen aan de kant en zeg gewoon hoe het zit…

Kijk, flirten is hartstikke leuk, spannend en magisch, maar er bestaat ook zoiets als de dingen moeilijker maken dan ze zijn. De mensen die het meest succesvol zijn in de liefde, vertellen de ander gewoon heel direct dat ze die persoon leuk vinden en dat ze willen daten. Als je dat doet, kun je nog altijd leuk gaan flirten, en tegelijkertijd heb je het jezelf tien keer makkelijker gemaakt. Je hebt namelijk een kader neergezet. Hier gaan we in een latere tip dieper op in…

Zet je bijbedoelingen aan de kant. Ga rechtstreeks voor wat je wilt. Als je echt dicht bij iemand wilt komen, dan moet je vriendelijk, direct en zonder bijbedoelingen, jezelf voor de ander open stellen en dan zal de anderen zich ook voor jou openstellen.

Ga als een kind voor wat je wilt. Iedereen houdt van kinderen omdat ze geen bijbedoelingen hebben.

Tip 5 – Wees lekker direct en maak een ‘flirt-kader’: zo geef je elkaar groen licht om vrijuit te flirten

Stel een kader op waarin het duidelijk is dat er geflirt wordt. Dit geeft jullie beide groen licht om lekker te flirten met elkaar. Hoe stel je een flirt-kader op? Door overduidelijke, flirt-achtige dingen te zeggen en te doen. Dit zit hem al in de kleine dingen.

 • Je kunt bijvoorbeeld grappen: ‘Yes, ik maak nog kans!’ Als de ander een keertje laat weten dat hij / zij single is.
 • Bij alle leuke dingen of complimenten die je zegt, noem je op een speelse manier jouw flirt-intentie: ‘Dat zeg ik alleen maar omdat ik met je wil flirten.’
 • Je kunt zomaar beginnen je telefoonnummer op te noemen, met een duidelijke maar ook vooral grappige flirt-intentie: 06…
 • Je vraagt de ander gewoon uit. Vanaf dat moment is het gewoon duidelijk dat er geflirt gaat worden.

Doe dit allemaal uiteraard mét humor en zonder emotionele hechting, anders is het natuurlijk creepy. Doe je dit met een gezonde hoeveelheid emotionele intelligentie, dan is er niks aan de hand.

Tip 6 – Wees niet (te) gevat of scherp

niet te gevat flirten

Je hoeft niet gevat of scherp te zijn. Sterker nog: dat werkt alleen maar tegen je. Als je dat doet, moet de ander jouw (waarschijnlijk ‘gespeelde’) hoge niveau van gevatheid vasthouden, waardoor de ander (ook) niet zichzelf kan zijn. Hetzelfde geldt al voor jou: je bent waarschijnlijk niet jezelf als je probeert gevat of scherp te zijn, ook al ben je daar best goed in.

Het zelfvertrouwen van de ander is misschien al erg laag in date-situaties. Wat gebeurt er dan als ze een man datet die constant heel grappig, scherp en gevat is?  Ze krijgt het gevoel dat ze ook minstens net zo grappig moeten zijn, terwijl ze daar niet tegen op kan boksen.

Tip 7 – Creëer een magische ‘bubbel’ van verleiding op deze vijf manieren

Dat magische verliefde gevoel, waarbij het lijkt alsof alleen jullie tweeën in de ruimte bestaan, is gewoon te creëren. Je kunt dit op meerdere manieren bereiken:

Manier 1: zo’n magische bubbel zal vroeg of laat automatisch gaan ontstaan, zonder dat je daar iets voor hebt hoeven te doen. Het enige wat je hoeft te doen, is dit te herkennen, vast te pakken en hem intenser maken.
Manier 2: houd oogcontact extra lang vast zonder ervan weg te vluchten. Gewoon even wat langer als bij andere mensen.
Manier 3, 4 en 5: mooi oogcontact, het nabijheid-effect en letterlijk spiegelen. Hierover lees je alles in de volgende 3 tips.

Tip 8 – Gebruik deze handvatten voor mooi oogcontact

Zonder oogcontact kun je geen magische bubbel creëren. Het is dan ook een essentieel onderdeel van flirten. Gebruik onderstaande handvatten voor oogcontact:

Is er een groter wonder mogelijk dan elkaar een moment in de ogen kijken?
– Henry David Thoreau

 • Kijk recht vooruit: gun iemand hiermee jouw volledige aanwezigheid Als je hoofd in een hoek staat en je ogen gedraaid zijn om iemand aan te kijken, is dat creepy. Zet je hoofd in de richting waarin je opkijkt.
 • Probeer op te merken welke kleur de ogen van de ander heeft. Zo kun je niet niet diep oogcontact maken.
 • Bewonder de ogen van de ander. Je bent toch niet voor niets aangetrokken tot die persoon? Geef je ogen dan ook de kost!

Tip 9 – Grijp iedere kans voor het nabijheid-effect

hoe versieren

Het nabijheid-effect! Heerlijk is dat. Zodra je dichterbij komt, gaat haar hartslag omhoog.

 • Kleding is hier een uitstekende kans voor: haar sjaal of ketting bijvoorbeeld. Doe het zelf voor de ander om.
 • Fluisteren is een heel duidelijk voorbeeld van het nabijheid-effect. Fluister soms lieve dingen in haar oor: ‘Ik vind je best wel sexy.’ Grijp je kansen en excuses aan om iets te kunnen fluisteren!
 • Wees in het directe zicht van de persoon die je leuk vindt. Ga bijvoorbeeld pal voor haar je jas aantrekken als je op een feestje bent.
 • Blijf praten terwijl je naar de ander toeloopt voor een schitterend nabijheid-effect wat een bubbel cureert.
 • Als je zeker weet dat er genoeg vertrouwen en veiligheid is tussen jullie, zou je het Japanse Kabe-Don-‘ritueel’ kunnen toepassen. Staat de ander tegen een muur? Met een gestrekte arm sla je met je hand stevig tegen de muur die achter de ander staat, waardoor je opeens heel dichtbij elkaar staat. En dan fluister je iets liefs of sexy in de oor.

Tip 10 – Flirten is de enige activiteit waarbij je letterlijk mag spiegelen (magisch effect!)

Heerlijk is dit: waar spiegelen in normale situaties de doodsteek is voor je vertrouwensband, is letterlijk spiegelen magisch als je aan het flirten bent. Doe precies hetzelfde terug als wat zij doet:

 • Voelt de ander vlinders in zijn/haar buik doordat jullie een klik hebben, en staat de ander daardoor vol verbazing met haar hand te frunniken, dan doe jij dat ook gewoon.
 • Speelt zij met haar haar, dan doe jij dat ook.
 • Tikt zij je zachtjes meerder keren op je hand, dan tik jij haar ook steeds zachtjes op haar hand.
 • Als ze in je hand knijpt, knijp jij ook terug.
 • Als ze met haar vinger over je hand gaat, doe jij dat ook.
 • Zit de ander überhaupt in een vrolijke/flirterige gemoedstoestand, grijp dan je kans, stap ook in die energie en doe alle beweginkjes letterlijk na. De ene na de andere vonk zal overslaan.
 • Spiegel ook de woorden die de ander gebruikt. Heeft ze zojuist gezegd: ‘Ik had geen keus’, en nadat je haar wil zoenen vraagt ze: ‘Waarom deed je dat?’ Dan is het bijna zonde om niet te zeggen: ‘Ik had geen keus.’

Merk direct op wat voor ‘magische bubbel’ dit creëert!

Tip 11 – Plaag met een knipoog (met warmte en liefde)!

flirt tips

Blijf weg van alle tips die je vertellen dat je op een neerbuigende manier moet plagen om de ander uit te dagen of te verlagen… Het gaat hier om liefde jongens! Hieronder vind je positieve, warme en liefdevolle voorbeelden om te plagen.

Plaag-set 1: Liefdevolle en warme manieren om te plagen, zijn…

 • Poke de ander.
 • Steel iets van de ander en laat de hem/haar het van je los worstelen.
 • Heeft de ander verteld dat hij/zij een bepaald kledingstuk of accessoire afschuwelijk vindt, draag dat dan juist.
 • Lopen jullie langs een obstakel, stuur jullie looprichting zodat de ander bijna tegen het obstakel oploopt.
 • ‘Je hebt de grappigste uitdrukking op je gezicht nu!’

Plaag-set 2: Misinterpretaties zijn een heerlijke manier van liefdevol plagen

 • ‘Lief van je om dat speciaal voor mij aan te trekken.’
 • ‘Lief dat je je speciaal voor mij zo mooi hebt opgemaakt.’
 • Doe alsof je de ander verkeerd hoort en spreek hem/haar aan op haar beleefdheid.
 • Nadat jullie op een feestje even alleen zijn geweest en teruggaan naar de groep: ‘Ja, ik wilde dolgraag ook met jullie praten maar zij sleurde me mee.’
 • Bij een doodnormale uitspraak die de ander doet, zoals: ‘Weet je waar de afstandsbediening ligt?’ beschuldig je de ander: ‘Ben je me nou aan het versieren?’ Alsof de ander een player is.
 • Je ogen zijn zo mooi als ze boos zijn. Ik vind het sexy hoe je zo bedenkelijk kijkt.

Plaag-set 3: Beschuldig beschuldig beschuldig (met warmte)!

 • ‘Stop het te laten regenen! Dat is jouw schuld!’
 • ‘Zij kunnen mooi dansen, vind je niet?’ ‘Wil je daarmee zeggen dat je de rest lelijk vindt?’ ‘Nee.’ ‘Nou zo klonk het anders wel.’
 • Voorbijganger die opeens een praatje met jullie maakt: “Lekkere een dagje van de zon aan het genieten samen?” Jij: “Ach ja. Een beetje romantisch doen voordat we trouwen. Daarna begint de ellende”

Plaag-set 4: combineer de vorige twee plaag-sets om een ‘flirt-beschuldiging’ te creëren

 • ‘Wil je daar wat saus bij?’ ‘Wow, rustig aan met je geflirt hoor.’
 • ‘Stop eens met mij zo aan te kijken. Ik ben een verlegen en gevoelige jongen dus ik raak helemaal in de war van jouw geflirt.’
 • ‘Lief hoor, dat je de rekening voor me brengt, maar uiteraard hebben we allebei wel door dat je dit als excuus gebruikt zodat je met mij kunt flirten.’
 • Op iedere verdediging van de ander kun je vervolgens zeggen: ‘Ja ja, zou ik ook zeggen. Ik heb je wel door…’
 • Iedere keer als de ander je iets wil vragen, kun je het ‘verkeerd begrijpen’ en bij voorbaat antwoord geven op een vraag die niet is gesteld. ‘Ik moet je iets vragen.’ ‘Sorry, dat zou echt fout zijn. Ik heb er wel eens over gedacht, maar nee…’ Of als de ander zegt: ‘Ik ga nu naar het toilet,’ kun jij beschuldigend reageren met: ‘Bedankt voor je uitnodiging en ik was zeker met je mee geweest hoor, maar je bent wel mijn collega dus dit kan echt niet.’

Plaag-set 5: Gebruik ook sarcasme als leuk plaag- en flirt-middel:

 • ‘Nee sorry, je bent doodsaai. Daarom praat ik al een uur tegen je aan.’
 • Op een monotone manier: ‘Wat hou ik toch zielsveel van je.’
 • De ander wijst iets overduidelijks aan: ‘Dankjewel. Ik had het niet door.’
 • Als de ander niet zo enthousiast reageert: ‘Ik hou van je enthousiasme.’

Dit soort ‘flirtend sarcasme’ zou je ook wel ‘de overduidelijke leugen’ kunnen noemen:

 • Laten we naar huis gaan. ‘Oh ja, wat gaat er dan gebeuren?’ ‘We gaan over politiek praten en boeken.’
 • ‘Ik heb een taxi nodig.’ ‘Mijn huis is een taxitstandplaats, kom maar mee… Nou ja… Ik ben een paar uur weg en de taxistandplaats is weg, ze hebben het verbouwd!’

Of je zegt overdreven smoorverliefde dingen, maar op een sarcastische toon. De ander gelooft je natuurlijk niet, maar je breekt nooit uit je rol dus je blijft volhouden:

 • De ander zegt: ‘Wat heb je afgelopen vrijdagavond gedaan?’ Jouw reactie: ‘Ik zat thuis alleen op de bank want ik was op jou aan het wachten, alleen kwam je maar niet.’
 • Beantwoord iedere vraag over je liefdesleven met: ‘Nee, ik bewaar mezelf voor jou.’
 • De ander zegt: ‘Heb je die andere vrouw niet gezien die daar net liep?’ Jouw reactie: ‘Uh nee, ik heb alleen maar oog voor jou.’

Of speel een typetje van een extreem aanhankelijk en plakkerig persoon:

 • ‘Tot morgen!’ ‘Huh, ga je me verlaten? Voor altijd? Is dit het einde van onze gekruiste liefdespaden? Waarom nou toch? Jij bent altijd het favoriete gedeelte van mijn dag. Van mijn leven zelfs. Ga alsjeblieft niet. In een wereld zonder jou kan ik niet leven. Ik had mijn moeder al een trui laten brijen met onze namen erop…’

Plaag-set 6: Ook kun je – met warmte en liefde – ‘boos’ spelen om te plagen. Houd hierbij echt de liefdevolle lading erin:

 • ‘Geef me niet die blik, Meulenbroeks!’
 • ‘Twijfel er niet aan dame.’
 • ‘Ben wel een beetje teleurgesteld… Nee ik accepteer dat volledig hoor ;)’
 • ‘Zoiets heet een compliment…’
 • Wat moet ik met je aan… Ik wist dat je trouble was/Waarom heb ik.het gevoel dat je een probleemmaker bent?

Slechte plaag-set 7: Wees voorzichtig met gemeen plagen!

Plaag nooit op een gemene manier! Flirten gaat om warmte en liefde. Wees voorzichtig met plaag-zinnen die te veel afstand, uitdaging en weerstand creëren. Gebruik deze voorbeelden dus nooit:

 • Wat moet ik met je aan, dame. Waarom ben ik met je aan het praten…
 • Jij trut je geeft me dwang om zo graag bij je te zijn.
 • Je lijkt me een leuk persoon… Maar ik ken je nog niet zo goed, dus wie weet. Je zou ook zomaar helemaal gek kunnen zijn.
 • Je begint al leuker te worden…
 • Er is iets aan je, ik weet niet wat het is, ik kan niet beslissen of ik het leuk vind of dat ik het haat.
 • Debbie zou gek worden als ze je ziet. Dat is mijn ex.
 • Je ziet er prachtig uit. Dat komt vast door de verlichting in de zaal.
 • Voor een irritant meisje ben je best leuk.
 • Ik haat je en vind je afschuwelijk maar ik vind je cool en interessant.
 • Je hebt een interessante look, ik hou er een beetje van en ik haat het een beetje. Er is iets aan je wat ik leuk vind, en iets waar ik over twijfel. Iets interesseert me aan je, maar ik weet niet wat.
 • ‘Weet je, je bent een leuke meid, ondanks wat iedereen over je zegt.’ ‘Wat? Wat zeggen ze dan over mij?’ ‘Oh, niks…’
 • Ik vind je leuk, maar ik weet het niet zeker.
 • Weet je wat ik leuk vind aan je? Absoluut niks. Maar het is een beetje raar. Ik vind het leuk dat je creatief, interessant en uniek bent, wat ik eigenlijk verschrikkelijk vind, maar gelukkig ben je niet saai, of ten minste niet compleet saai.
 • Lekkere parfum. Ik denk dat mijn oma dezelfde draagt / Leuke hoed, mijn opa heeft er ook precies zo eentje. / Ik houd van die jurk, die zijn heel populair deze dagen, ik zag een paar minuten geleden nog een vrouw erin lopen. / Ik houd van die jurk, weet je nog hoe populair ze waren vorig jaar?
 • Ik vind jou echt sexy als een aap.
 • Wow, je fitnesst… Zo nu en dan…
 • Durf je me wel aan? Zo te zien niet.
 • Als iemand jullie iets aanbiedt: ‘Niet voor het. Het verdient het niet.’
 • Dat is een mooie jurk die je bijna draagt.
 • En dan nu een aantal verschrikkelijke grappen over het kapsel van de ander: ‘Ik vind dat je een leuk kapsel hebt. Het doet me denken een beetje aan een vogelnest.’ ‘Ik vind dat je een leuk kapsel hebt. Het laat je hoofd er normaal uit zien.’ ‘Het is verbazend hoe goed een knipbeurt van 10,- eruit ziet tegenwoordig.’ ‘Ik vind dat je een leuk kapsel hebt. Stel je voor hoe goed het eruit ziet als het gewassen was.’ ‘Je haar ruikt lekker: het ruikt naar taco-vlees.’
 • Je ziet er knap uit, alleen een beetje jammer dat je zoveel make-up gebruikt.
 • Je bent best leuk voor een hipster.

Meer weten over hoe je op een gezonde manier warmte, liefde en plagen combineert? Lees het artikel over provocatieve technieken.

Tip 12 – Maak gebruik van ‘grappige arrogantie’

flirten tips en hoe

Grappige arrogantie is een heel fijne manier om humor toe te passen in het flirten. Het levert altijd wel een lach op en het getuigt van intelligentie.

 • Ja, dat effect kan mijn charmante verschijning inderdaad wel eens hebben op mensen.
 • Ik weet het, dat was heel grappig van mij. In vergelijking met andere grote komieken zou de ranglijst als volgt zijn:
  1 – Mijn grap
  2 – Theo Maassen
  3 – Jochem Myjer

Tip 13 – Maak op een veilige manier seksuele grappen

Hoe maak je op een veilige manier seksuele grappen zonder creepy over te komen? Simpel: je bent creepy als je je anders voordoet dan je bent, dus ben je helemaal niet zo grappig, maak dit soort grappen dan niet! Ook kun je creepy en onveilig overkomen als je seksuele grappen maakt voordat de ander je een beetje heeft leren kennen. Dit soort grappen worden pas veilig als jullie elkaar vertrouwen (en onthoud: vertrouwen kan ook heel snel opgebouwd worden met de rapport-techniek).

Hoe maak je seksuele grappen? Daar is een simpele ‘formule‘ voor. Je kunt alle uitspraken van de ander via associaties naar iets seksueels leiden. Zorg ervoor dat je dit met een veilige, warme en speelse ondertoon doet en zorg ervoor dat je dit pas doet als jullie elkaar vertrouwen en elkaar al een beetje kennen.

Het werkt als volgt: alle woorden met een in potentie dubbelzinnige betekenis, spreek je met extra nadruk uit zodat het een duidelijke grap is. Nogmaals: houd het veilig voor de ander, bijvoorbeeld door het speels en vol humor te houden.

Met de woorden ‘Lekker, Iets, Pikant, Heet, Warm, Pittig, Doen, Spannend, Wild, Braaf, Ondeugend, Zweten, Spannend en Experimenteren.’ kun je altijd wel wat.

Voorbeelden:

 • De ander is een salade aan het eten: ‘Dat ziet er lekker uit… En de salade ook trouwens.’
 • ‘Ja, ik ben gek op lekker spul. Anders zou ik met jou niet praten hoor.’
 • ‘Ik ga over een dag weg.’ ‘Ik hou van zulke vrouwen: vrouwen die na een dag weg gaan.’ (Dit is overduidelijk een grap.)
 • Als de ander veel over kinderen praat die hij/zij ergens ziet: ‘Als je zo aandringt kunnen we wel kinderen maken.’
 • ‘Wat is het hier heet/warm!’ ‘Tsja… dat komt door mij. Dat effect heb ik wel vaker op vrouwen/mannen.’ Of: ‘Dat komt door jou.’ Of: ‘Trek gerust iets uit hoor, dat vind ik helemaal niet erg.’ Of: ‘Niks om je voor te schamen hoor. Ik krijg het ook warm van jou.’ Of: ‘Niet zo heet als jij.’
 • ‘Ik heb het koud.’ ‘Eerst had ik het ook koud, maar toen zag ik jou.’
 • Je kunt altijd deze gebruiken: ‘Dit is echt {mooi}.’ ‘Weet je wat pas mooi is? Jij.’
 • ‘Kan ik nog iets voor je doen?’ ‘Hangt ervan af. Wat voor soort verzoeken accepteer je zoal?’

Tip 14 – Denk aan het gevoel van veiligheid en bouw vertrouwen

Het is belangrijk dat mannen extra op de veiligheid (houd #metoo in gedachte) letten. Op de volgende manieren geef je haar een veilig gevoel.

 • Ben jij de man, dan is het aanbevolen om de volgende zin uit te spreken als ze bij je thuis komt, zodat ze zich veilig voelt: ‘Dit is mijn huis, waar ik woon. Ik heb grenzen, regels en ik vind het belangrijk dat mensen zich comfortabel en veilig voelen in mijn huis. Dus laat het me weten als iets kan doen om je veilig te laten voelen.’
 • Laat weten dat ze maar ‘2 seconden’ of ‘5 minuten’ binnen kan komen. In werkelijkheid duurt het natuurlijk langer, maar dit geeft haar wel direct een gevoel van veiligheid omdat ze weet dat jij in ieder geval niet verwacht dat het héél lang gaat duren.
 • Leun achterover om de ander de energetische ruimte te geven.
 • Je krijgt dikke vette pluspunten als je je met haar in een situatie begeeft waarin je in theorie fysiek kunt worden met haar, maar dat niet doet! Wees zelf op je gemak en houd je afstand. Je bouwt comfort op als ze op jouw bank kan zitten zonder dat je in haar space komt.
 • Laat de ander zich al bekend voelen met je huis. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie elkaar thuis ontmoeten om samen naar het afspraakje te gaan.
 • Doe iets leuks op de computer. Dit is een veilige plek om fysiek te worden. De ander kan altijd gewoon doorgaan met bijvoorbeeld het Winamp-DJ-programma wat je aan hebt gezet.

Tip 15 – Neem risico en gooi je ‘schilden’ weg: jezelf ‘beschermen’ en geen move maken is egoïstisch en harteloos

schilden weggooien flirten

Dit zou eigenlijk de allereerste tip moeten zijn omdat dit de grote reden is van waarom je geen liefde krijgt: niet afgewezen willen worden. Want wat doe je als je niet afgewezen wilt worden? Dan houd je jouw liefde in… Je geeft niks. En wie niks geeft, kan ook niks ontvangen.

Dit is een gevoel wat we vanuit de prehistorie nog altijd met ons meedragen omdat toentertijd afwijzing gelijk stond aan dood gaan. Echter, in de moderne tijd heb je miljoenen partners om uit te kiezen zonder dat er überhaupt iets ergs kan gebeuren.

Laat je de angst voor afwijzing los, dan ga je daadwerkelijk jouw liefde geven aan potentiële partners. Dan ga je daadwerkelijk flirten. Dan kan eindelijk ook liefde naar jou toe komen!

Wat ik nu ga zeggen klinkt heel hard, vooral als je erg verlegen bent, maar ik ga geen medelijden met je hebben en je de harde waarheid vertellen: als je steeds maar jezelf ‘beschermt’ en geen move maakt, is dat inherent narcistisch en hebzuchtig. Je wil namelijk niks verliezen. Je ego is aan zet. Niemand wil je dan, want je draagt niks bij. Je wilt alleen maar nemen zonder te geven. Afstotelijk!

Veel mensen zijn slecht in flirten omdat ze niet bereid zijn om iets nieuws beginnen als ze daarvoor iets moeten riskeren. Ze verwachten iets te winnen zonder de mogelijkheid van verlies. Dit is echter hebzuchtig, laf, narcistisch en harteloos.

Neem ik risico en heb ik lief, of ben ik het safe aan het spelen door een muur om me heen te bouwen?

Geloof je dat je echt gevoelens voor de ander hebt en wil je de ander iets voor je laten voelen, steek je nek dan daadwerkelijk uit en riskeer afwijzing. Er is geen andere manier.

Riskeer je iets, dan win je iets. Laat de ander zien dat jij een persoon bent die goed met risico, kwetsbaarheid en het winnen van vertrouwen om kan gaan.

Dus: word kwetsbaar, flirt en riskeer! Lees ook dit artikel over afwijzing.fafwijzi Bonus-tip: je intuïtie vrij spel geven en lekker los worden werkt uitstekend in combinatie met kwetsbaarheid.

Tip 16 – Raak aan… dit is riskant en daarom is het goed: riskeer je iets, dan win je iets

Aanraking is de perfecte demonstratie van zelfvertrouwen, chemie en comfort. Ideaal om te flirten dus! Het probleem met aanraken is dat het eigenlijk de perfecte manier van flirten is, en dat het tegelijk risico met zich meebrengt: het risico om de ander een creepy gevoel te geven… 

Maar de hele reden waarom aanraking zo goed werkt voor goede flirters, is precies omdat het juist zoveel risico met zich meebrengt! Het is maar aanraking, maar je kunt veel fout doen. Dus wanneer je de ander kunt laten zien dat je intelligent genoeg bent om te weten hoe je de ander moet aanraakt en hoe je de ander niet moet aanraken, dan demonstreer je daarmee ook dat jij een persoon bent die goed met risico, kwetsbaarheid en het winnen van vertrouwen om kan gaan.

Hoe je het wendt of keert: aanraking is aantrekkelijk. Mits je het uiteraard afwisselt met loslaten. Contrasten (aanraken & niet-aanraken) zijn namelijk essentieel voor aantrekkingskracht!

Maar goed, hoe kun je op een veilige manier aanraken? Laat in ieder geval de volgende kans nooit liggen: iedere aanraking die de ander maakt, kun je één op één teruggeven. Je weet namelijk 100% dat het veilig is voor de ander, want anders had de ander het ook niet gedaan. Bovendien is het altijd goed om kwetsbare dingen die anderen doen, te belonen.

Tip 17  – Pas nooit bewust ‘hard to get’ toe (erg vervelend en niet integer)

versier tips

Bah, wat een akelig principe, dat ‘hard to get’ of ‘push-pull’. Tenminste, als je het bewust toepast. Je krijgt teruggekaatst wat je zelf doet. Ben je zelf de ander omlaag aan het halen of uitdagen, dan kun je hetzelfde terugverwachten.

Als je push-pull bewust gebruikt, ben je bovendien een muur om je heen aan het bouwen: je toont je hiermee alles behalve kwetsbaar, en dan ben je – paradoxaal genoeg – op geen enkele manier beschermd.

De liefde is warm en bevrijdend. Ze is onschuldig, als een kind zonder bijbedoelingen.
– Haemin Sunim

Door hard to get te spelen, ben je niet liefdevol, en zelfs afstotend bezig. Wees gerust hard to get, maar speel het nooit! Door een interessant leven te hebben en je passies achterna te gaan, word je automatisch ‘hard to get’ doordat je flirten minder belangrijk vindt. Hierover vind je verderop in dit artikel nog veel meer tips!

Liefde is iets… liefs! Geliefden zijn… lief voor elkaar! We verlangen allemaal naar diepe verbinding en onvoorwaardelijke aanvaarding. Geef bijvoorbeeld geen vervelende, gemene ‘plaag-complimenten’, maar kijk hoe je jouw liefde en affectie kunt uiten. Want wat doen jongens en meisjes met elkaar? Juist, ze geven elkaar kusjes en knuffels. Geen reden dus om gemeen te zijn.

Wees dus kwetsbaar in plaats van jezelf te ‘beschermen’ door ‘gemeen’ te zijn. Kwetsbaarheid gaat om de vraag: ‘Neem ik risico en heb ik lief, of ben ik het safe aan het spelen door een muur om me heen te bouwen?’

‘Waarom ben je zo aardig tegen me?’ ‘Omdat je het toelaat.’
– The Breakfast Club

Hier komt de grap: ‘hard to get’ en ‘push-pull’ zijn eigenlijk iets goeds, maar alleen als het van nature ontstaat. Sterker nog, push-pull zal ook van nature ontstaan als je de volgende doodnormale dingen doet:

 • Eerlijk en authentiek zijn: je eigen mening geven.
 • Elkaar de ruimte geven.
 • Je eigen passie hebben.

Dus nogmaals: als je bovenstaande, doodnormale dingen doet, dan gaan er vanzelf ‘push-momenten’ ontstaan.

Voorbeelden van bewuste push-pull (dus niet gebruiken! Dit werkt averechts!) zijn:

 • Ik vind je leuk maar ik weet het niet zeker.
 • Ja, doeeeeeeiiii! Het was leuk je gekend te hebben! Tot nooit meer ziens, dag Laura.
 • – Ik kom van Amsterdam
  – duwend: bleegh… Nee dat was maar grapje, ik heb er vrienden het is er niet zo slecht.

Een nog enigszins acceptabele push-pull-techniek is om push en pull tegelijkertijd toe te passen: ‘verbaal-fysiek flirten’. Dat houdt in dat je fysiek wordt met de ander terwijl je de ander verbaal wegduwt. Of andersom: verbaal flirten en lichamelijk verder afstand nemen.

Dus push en pull tegelijk inzetten is nog niet zo’n gek idee als het oprecht is en je het met een warme glimlach doet:

 • Ik haat je: je bent gewoon veel te sexy als je zo lacht.
 • Ik haat je: want ik vind het oprecht leuk met je. Wat me gek maakt is dat ik niet kan plaatsen waardoor dat komt.

Tip 18 – Zo houd je het altijd spannend: weet wanneer je moet stoppen (op het hoogtepunt)

flirt advies

Daarnaast is het belangrijk om te weten wanneer iets genoeg is en het tijd is om te stoppen. Leef met mate en stop op het hoogtepunt. Je weet dan wanneer jij (als eerste!) moet stoppen met een gesprek, een kus, etc. zodat je de ander achterlaat met het gevoel méér te willen. Je voelt het juiste moment aan om het gesprek op het hoogtepunt te laten stoppen, en niet wanneer het alweer aan het afsterven is. Dit is een onbewuste, natuurlijke en gezonde (!) ‘push’.

Neem dus minstens net zo vaak een stap terug als hoe vaak je een stap vooruit neemt. Zo zorg je voor dynamiek, spanning en een elastiek-effect. Ook in bed! Tot de ander je haast gaat smeken om weer door te gaan.

Tip 19 – Heb het zelf naar je zin

Zelf-amusement: het gaat om plezier maken. Niet: ‘ik wil een reactie van haar’. Wel: ik geniet hiervan om wat het al is. In het moment zijn en je eigen feestje creëren. Niets geven om hoe ze reageert. Dus niet: ‘gaat dit werken, vind ze me leuk’ (dat impliceert schaarste en aanhankelijkheid).

Tip 20 – Leg geen druk bij de ander

Flirten is iets leuks en lichts. Leg geen druk bij de ander: verwacht niet dat de ander gaat reageren nadat jij iets (leuks) hebt gezegd. Wees een waarde-bijdrager, en niet een waarde-nemer. Je hebt geen goedkeuring van anderen nodig!

Verwacht geen reactie. Alles is al oké voor jou.

Hoe laat je dan precies zien dat je geen druk bij de ander legt? Dat laat je op verschillende manieren merken. Een manier is door je complimenten niet te laten ‘hangen’. Geef het compliment en houd je direct bezig met iets anders:

 • ‘Coole-oorbellen-zou-ik drie-glazen-wijn mogen-hebben-alsjeblieft?’
 • ‘Ik vind je leuk Anneke-Wow, wat is dat daar?’

Tip 21 – Het maakt niet uit wat je zegt

flirten tips

Ben je aan het flirten? Dan maakt het echt helemaal niet uit wat je zegt. Je leerde bijvoorbeeld al in de vorige tips dat het al helemaal niet nodig is om ‘grappig of gevat’ te zijn. Sterker nog: je kunt je zo onhandig en verlegen gedragen als je maar wil (als dat ten minste echt overeenkomt met hoe je je voelt). Ook dat leerde je in een van de vorige tips.

Laten we er nu wéér een schepje bovenop doen: je kunt de grootste onzin uitkramen want het maakt gewoon niet uit wat je zegt. Het gaat enkel om een paar belangrijke dingen:

 • Hoeveel van je echte zelf laat je zien?
 • Hoeveel kwetsbaarheid laat je zien om de ander te vertellen wat je voor de ander voelt?
 • Hoe kun je emoties opwekken?

Dus de woorden die je gebruikt, maken niks uit. Je zou zelfs complete onzin kunnen praten: ‘Een hond op straat doet: woef woef. Een kat doet: miauw. Hond: woef. Kat: miauw.’ Zolang het maar echt en vol overgave is.

Tip 22 – Voel jezelf aantrekkelijk, dan gaat flirten vanzelf

Voel jezelf aantrekkelijk, dan gaat het flirten vanzelf. Hoe doe je dat? Dat bereik je met de tips uit dit artikel om aantrekkelijker te worden.

Tip 23 – Er bestaan geen lelijke mensen, alleen onverzorgde mensen

Doe alles wat in jouw macht ligt om er goed uit te zien. Er bestaan geen lelijke mensen. Als je er alles aan doet wat in jouw bereik zit om er verzorgd uit te zien, dán ben je aantrekkelijk.

Draag goede kleren, stijlvolle accessoires, heb een goede adem en gebruik deodorant. Dat maakt echt het verschil. Je hebt dan veel meer het recht om een lopende vrouw te stoppen om haar aan te spreken, want je bent een super knappe, verzorgde en leuke man!

Ben je een man of een vrouw die zich altijd netjes kleedt en er verzorgd uitziet? Dan heb ik goed nieuws voor je! Je bent klaar. Je hebt geen tips nodig. Het enige wat je nu hoeft te doen, is een mooi boeket aan een vrouw/man geven en deze persoon op die manier uitvragen.

Tip 24 – Houd eerst van jezelf: anders kun je niet van iemand anders houden

Houd eerst van jezelf en je eigen imperfecties. Dit moet echt eerst. Hoe kun je verwachten om liefde aan iemand anders te geven als het niet eens in jou aanwezig is? Dat is niet eens logisch.

Ben ik zélf beschikbaar? Dan is de ander ook beschikbaar.

Zodra je verliefd wordt op jezelf, zal de rest van de wereld verliefd op je worden.
(Jij creëert de realiteit.)

Tip 25 – Wees wie je wilt aantrekken… Dit werkt gegarandeerd (begrijp wat ‘soulmate’ betekent)!

flirten wat je zegt maakt niet uit

Er is één manier die gegarandeerd werkt om de soort persoon aan te trekken die je graag in je leven wilt hebben: Word zoals die persoon! Want energie trekt soortgelijke energie aan.

Je trekt aan wat je bent.

Wil je iemand aantrekken die gelukkig is, actief is en wiens ziel helder aanwezig is? Zorg er dan eerst voor dat jouw ziel helder aanwezig is. Is je eigen ziel afwezig, dan kun je echt alleen maar iemand aantrekken wiens ziel ook afwezig is. Hint: je kunt aan iemands ogen en grijns zien dat zijn/haar ziel aanwezig is!

Zoek je een soul mate? Let op het woordje ‘soul’. Je eigen ziel moet wel aanwezig zijn, wil je dat bereiken! Laten we trouwens even ophelderen wat ‘ziel’ betekent. Ziel is vreugde en liefde. Er is dan geen ego, woede en angst meer, want de enige expressie van de ziel is liefde.

Word verliefd op jezelf, dan wordt de wereld verliefd op je.

Dit heeft te maken met de wet van aantrekking en het fenomeen ‘perceptie is projectie’. Het leven spiegelt altijd de gevoelens terug naar ons die we in ons hebben. Het geeft het je terug als een spiegel. Stuur je (zelf)liefde de wereld in, dan wordt degene die dit gevoel van liefde herkent en het samen wil delen, tot je aangetrokken als een magneet.

Van nu af aan wil ik de ware voor mezelf zijn.

Je bereidt jezelf voor op je zielsverwant door zelf de ware te zijn. Als je gelukkig bent met jezelf, zal je automatisch de persoon aantrekken die bij jouw vredige, zelfverzekerde toestand van bewustzijn past.

Doe je dit niet, dan kan de zoektocht naar ‘de ware’ een poging zijn om de leegte in jezelf op te vullen. Accepteer dus eerst jezelf. 

Als je een zinvolle relatie wilt hebben, dan moet je stoppen met het zoeken van de ware, maar zelf de ware worden.
Als je echte liefde vindt, vind je jezelf.
– Deepak Chopra

Ald je er moeite mee hebt om jezelf te beminnen en jezelf te aanvaarden, dan vertel je het het universum dat je de liefde niet waard bent.

Ik vertrouw mensen niet die niet van zichzelf houden en wel ‘Ik houd van je’ tegen me zeggen. Een Afrikaans gezegde luidt: Wees op je hoede als iemand die naakt is, je een shirt aanbiedt.
– Maya Angelou

Ik ken een vrouw die heel verdrietig was en zei: ‘Waarom wil niemand met me zijn? Me liefhebben, me vasthouden? Er is maar geen man die langskomt! Waarom ik?!!!’ Het antwoord weet je ondertussen wel: Energie trekt soortgelijke energie aan.

Wat in je leven is ‘jij’, waar niemand of juist wel iemand mee wil viben?

 • Haat je je leven?
 • Je auto?
 • Je wijk?
 • Je werk?
 • Je hobbies?

En je vraagt je af waarom mensen weg willen rennen van je?

‘Oh, ik houd van je… Wil jij mijn leven voor me leven? Want ik haat op dit moment mijn werk en mijn hobbies…’
En je vraagt je af waarom ze wegrennen? Laat je vibes datgene zijn wat je wilt aantrekken.

Leef je leven, leid je leven en houd van je leven. Iemand die dat aan het doen is, dát is een krachtig persoon. Als je dit met je intuïtie (zesde zintuig) doet, word je heel charismatisch. Zes-zintuigers hebben een heel aantrekkelijke energie. Laat je leiden door je zesde zintuig en vraag het constant: Voedt dit mijn ziel? Mijn groei? Staat dit mij toe om aanwezig te zijn in mijn ware ik?

Tip 26 – Raak niet te makkelijk gehecht aan de ander

Als je de hele dag alleen maar aan de ander kunt denken, dan is dat een teken dat je niks belangrijks in je leven hebt: dat je geen passie in je leven hebt.

De beste remedie hiervoor: vind een passie! Daarnaast laat je zien dat je niet te snel gehecht bent aan de ander doordat je de ander tijd en ruimte geeft. Als de ander jullie afspraak af heeft gezegd, ben je begripvol en geduldig‘Hey, het klinkt alsof je meer tijd nodig hebt om te wennen aan je nieuwe school. Neem goed je tijd om geacclimatiseerd te raken.’ Met dat berichtje toonde je drie erg aantrekkelijke eigenschappen: geduld, begrip en zelfcontrole.

Zelfs als anderen je date willen versieren, laat je dat gewoon gebeuren. Je laat zien dat je niet het jaloerse type bent en dat je weet dat de anderen absoluut geen bedreiging zijn.

Tip 27 – Heb een eigen passie: hierdoor wordt flirten minder belangrijk, en dus makkelijk voor jou

man versieren

Je passie, of je levensmissie, dat is het belangrijkste in je leven. Je vrouw/man is de belangrijkste mannelijke/vrouwelijke bron in je leven. Je partner is dus niet het absoluut meest belangrijke in je leven, want dat is je passie of je missie. Het is erg onaantrekkelijk, creepy en het zorgt voor allemaal ego-gerelateerde problemen als je partner het meest belangrijke in je leven is.

Dit is geen ‘trucje.’ Ga dus niet eventjes snel je passie, droom of levensmissie bepalen om vervolgens weer gericht te zijn op flirten. Deze tip werkt alleen als je ook daadwerkelijk met veel enthousiasme gefocust bent op je grote passie.

Dan heb je opeens die sterke aantrekkingskracht om je heen omdat je niet zo veel om flirten of daten geeft. Dan ontmoet je per toeval iemand en gaat het vanzelf. Dan vraag je bijvoorbeeld iemand zonder moeite uit. De ander kan het gewoon aan je zien en voelen als jij jouw grote passie op de eerste plek hebt gezet.

Tip 28 – Geef niet te veel om flirten: hierdoor gaat het juist lukken!

Als je er niks meer om geeft, lukt het om succesvol te flirten. Dit is de kracht van ‘not giving a f*ck”en het is simpelweg een kwestie van prioriteiten stellen: flirten is belangrijk, maar als flirten het allerbelangrijkste in je leven is, ben je niet aantrekkelijk. Dat straal je uit en daar kun je niks aan doen, behalve door dingen in je leven te hebben die je belangrijker vindt. Lees hier alles over in de samenvatting van ‘De Edele Kunst van Not Giving a F*ck’.

Als je het te graag wil, ben je er waarschijnlijk nog niet klaar voor.

Om alvast een van de belangrijkste lessen van het boek uit te lichten: maak van niks een big deal. Wees zuinig met het uitdelen van je f*cks zodat je ze kunt bewaren voor de belangrijke dingen in je leven. Word niet al helemaal emotioneel om de persoon waarmee je flirt. Doe dat pas wanneer jullie een relatie hebben. Wees nu niet te reactief op onbelangrijke dingen zoals flirten. Leun lekker achterover en laat de ander ook lekker wat werk doen.

Als iets niet belangrijk voor je is, ben je scherper en heb je meer innerlijke ruimte om te slagen. Als je dingen te belangrijk vindt, ga je twijfelen. Er ligt dan veel druk op en dan gebeurt er weinig. Je bent dan onbetrouwbaar voor de ander.

Pas dus balans toe in e leven. Zorg ervoor dat je er goed uitziet voor je date en dan ben je al klaar met het ‘besteden van je f*cks’ aan dating. Daarna ga je weer bijdragen aan de wereld. Je kunt bijvoorbeeld één keer aan de ander denken in je dag, als je maar daarna weer met je wereldmissie bezig kunt zijn.

Tip 29 – Je moet het echt willen: dan heb je 100% succes

hoe flirten

Wat is dit nou? Ga ik mezelf tegenspreken met de vorige tip waarin ik zeg dat je er niet te veel om moet geven? Misschien. Dit is namelijk paradoxaal: dit is een heel ander soort ‘willen’ dan het ‘plakkerige’ willen als je niks anders in je leven hebt. In deze tip gaat het om het ‘willen’ vanuit een krachtige basis waarin je je prioriteiten op orde hebt.

Het is een bijzonder effect: je slaagt 100% van de tijd als je het ook echt 100% wil, met volledige daadkracht. Als je afgewezen wordt, komt dat omdat een deel van jou stiekem wilde dat de ander nee zou zeggen.

Tip 30 – Je hebt helemaal geen technieken, tips en trucs nodig

Je hebt geen technieken nodig. Je hoeft alleen een normaal mens te zijn. Hoe simpel is het om je normaal te gedragen? Nou, een normaal aantrekkelijk persoon hoeft enkel het volgende op orde te hebben:

 • Een normaal persoon heeft een hobby waar hij/zij gepassioneerd over is.
 • Een normaal persoon heeft zijn/haar leven op orde qua carrière, familie en financiën.
 • Een normaal persoon geeft aandacht aan zijn/haar uiterlijk.

Dat is alles. Als je daaraan voldoet, ben je een normaal persoon. Geen trucs, geen technieken. Je bent er al. Waarom? Om het even simpel te zeggen: stop een mannetjes-kat en een vrouwtjes-kat in een zak en even later hebben ze een gezinnetje gevormd. Mannen vinden vrouwen leuk en vrouwen vinden mannen leuk. Er hoeft in principe verder niks te gebeuren als het twee normale mensen zijn.

Gebruik de trucs en tools uit dit artikel – zoals grappige, overdreven arrogantie en de tips over plagen – enkel wanneer de situatie erom vraagt. Zet het niet te pas en te onpas in.

Tip 31 – Je hoeft alleen maar op te komen dagen: dit is je enige ‘move’

Realiseer je dat alleen al de daad van het op komen dagen, genoeg is. Wat bedoelen we met opdagen? Bijvoorbeeld dat je de ander aanspreekt, zonder dat je hem/haar kent. Dat is al een imponerende daad. Als je dat eenmaal hebt gedaan, hoef je niet meer allerlei trucjes en grapjes uit de hoge hoed te trekken. De ander is al onder de indruk van je dat je hem/haar aan hebt gesproken, want niemand durft dat (zonder alcohol).

Daarna ben je klaar en hoef je alleen maar jezelf te zijn en jezelf als een normaal mens te gedragen. Probeer de ander dus niet meer te imponeren, want daarmee haal je jezelf omlaag. Ook gewoon arriveren op je date betekent dat je op bent komen dagen en dat je er bent. Meer is niet nodig om de ander te imponeren. De ander is a geïmponeerd van jou, dus doe daar geen moeite meer voor.

De meeste mensen zijn bang of hebben alcohol nodig om iemand aan te spreken. Als je dit nuchter doet, heb je al genoeg geïmponeerd.

Je hoeft geen salto’s te maken, draken te verslaan, en super leuke grappen te maken zodat de ander je leuk vindt. Een erg knullig gesprek is misschien zelfs beter, omdat het echter is.

Tip 32 – Wees jezelf (als je een normaal persoon bent, en dat ben je waarschijnlijk wel)

flirten en versieren

Versieren is simpel. Stap 1: wees en blijf jezelf. Stap 2: zeg lieve dingen tegen de ander. Meer komt er eigenlijk niet bij kijken.

Eer de persoon die je bent. Verontschuldig jezelf er niet voor. Zet geen act op, want vroeg of laat zal je echte ik tevoorschijn komen en zal de andere teleurgesteld zijn. En het mooie is: de ander zal van ieder aspect van je houden als je je echte ik gewoon direct laat zien.

Je saboteert je geflirt of je date alleen maar als je je anders voordoet dan je bent. Waarom? De ander heeft het meteen door als je niet jezelf bent. En in het zeldzame geval dat de ander het niet doorheeft, zal je ware aard zich wel tonen in een van de volgende dates… Als het al zo ver kon komen.

Bovendien: wil je altijd als je met je partner bent je masker opzetten en jezelf niet kunnen zijn? Misschien houd je het een dagje vol (en de ander ook) maar daarna houdt het op. Je kunt niet bouwen op een act.

Het gaat erom dat je jouw ware ik laat zien, want dat is wat de andere persoon ook wil zien in jou. Anders kan de ander zich ook niet openstellen naar je.

Wees echt je volledige zelf, zelfs als dat betekent dat je ‘saai’ zou zijn. Want eigenlijk ben jij de enige die denkt dat je saai bent. In werkelijkheid is dat ongelooflijk aantrekkelijk. Wees dus bij het flirten niet tien niveaus meer energiek of ‘minder saai’ dan dat je normaal gesproken bent, want anders ben je niet jezelf.

Wees desnoods je saaiste zelf. Ga niet opzettelijk ‘leuk’ doen. De ander zal misschien erg verliefd worden op je saaiste zelf, en 100% afknappen op je ‘leuke zelf’ als dat een act is. Vooral vrouwen hebben dit altijd door… ‘There is no escape!’

‘Wees jezelf’ heeft alleen wel een paar belangrijke voorwaarden: als je negatieve aspecten hebt aan je persoonlijke verzorging of persoonlijkheid, zou je toch eerst daaraan moeten werken. Bijvoorbeeld: je verzorging, outfit, onzeker gedrag… Maar als je een gewoon mens bent, ben je er al. Gefeliciteerd, je hebt geen versiertips nodig!

Maar zijn trucs en acts dan nutteloos? Soms niet. Trump en Obama voeren op sommige momenten een act op zodat ze succesvol kunnen worden, maar juist bij hun vrouw willen ze zichzelf kunnen zijn en hun ware ik laten zien. Bij je partner acteer je niet, dan wil je kunnen ontspannen en jezelf kunnen zijn. Wil je dat een vrouw / man voor jouw act valt, of voor jou als persoon?

Een grote reden waarom mensen niet durven te flirten, is dat ze zichzelf niet goed genoeg vinden… Niets is minder waar. Je bent al ‘boyfriend material / girlfriend material’ als je je normaal gedraagt, zonder dat je jezelf anders voordoet dan je bent.

Tip 33 – Wees authentiek en integer: wat voel ik en wat wil ik echt? Welke waarden wil ik naleven?

Wees authentiek. ‘Authentiek zijn’ betekent: zeggen wat je echt wil zeggen, zeggen wat in je opkomt en besluitvaardig uitkomen voor je gevoelens en je waarden. Ik ga niet uit van ‘uiterlijke trucjes en zinnen die ik moet zeggen.’ Ik ga juist uit van integriteit met mijn waarden en gevoelens.

Als je handelt naar je waarden, zal er een wonder gebeuren: ken je het model van de logische niveaus? Je zal zien dat je helemaal geen ‘zinnetjes en trucjes’ (gedrag) hoeft te onthouden als je naar je waarden handelt! De onderliggende neurologische niveaus (gedrag, wat je zegt) worden namelijk automatisch ingevuld als je naar je waarden handelt! Be real.

De volgende tip borduurt hierop voort…

Tip 34 – Breng je waarden in de praktijk: leef zelf zoals je samen met de ander wilt leven

Laten we drie voorbeeld-waarden nemen: zoek je een avontuurlijk, vrolijk en vrij persoon? Wees dan eerst zelf die avontuurlijke, vrolijke en vrije persoon. Denk je dat je zo’n persoon kunt aantrekken als je communiceert: ‘Wil je meer plezier, vrijheid en avontuur in mijn leven brengen…? Alsjeblieft? Want nu heb ik het nog niet…’ Je trekt aan wat je zelf bent. Streef dus je eigen waarden na zodat anderen met diezelfde waarden zich tot je aangetrokken zullen voelen.

Wil je een persoon met die waarden aantrekken? Zet voor jezelf dan iedere dag de intentie om die waarden zelf na te leven (bijvoorbeeld: plezier, avontuur en vrijheid). Dan trek je de ander vanzelf aan. Hierbij hoef je trouwens niet al te hard te streven. Deze waarden liggen al heel dichtbij je. Omarm deze waarden in het moment!

Tip 35 – Toets of de ander jouw waarden belangrijk vindt: ‘kwalificeer’ de ander

flirten en versieren hoe

Dit is een uitgebreide tip, dus laten we beginnen met de korte uitleg: vertel de ander waarom je de ander leuk vindt.

Dan komt nu de lange uitleg. In de vorige tip leerde je dat je je door je eigen waarden moet laten leiden, zodat je gedrag automatisch goed zal komen en je geen trucjes nodig hebt. De eerste stap is dus om je bewust te zijn van wat jouw waarden en standaarden zijn. Laat hiertoe iemand anders jouw waarden uitvragen op het gebied van relaties. Dat kan met de vragen uit dit artikel over waarden.

Vervolgens kun je ook actief naar je waarden handelen door de ander te screenen aan de hand van jouw waarden. Zo bepaal je of je de ander leuk vindt en of je de ander daadwerkelijk relatiemateriaal vindt. Dit zorgt voor de koper-mentaliteit in plaats van de verkoper-mentaliteit: je gaat de ander evalueren: ‘Is hij/zij wat ik wil’? ‘Wat zoek ik in de ander wat mij in mijn levensmissie gaat helpen?’ Daarop, en op andere dingen, ga je screenen.

Heeft de ander de eigenschappen die ik leuk vind?

Heeft de ander een leven?

Is de ander zo cool bent als zijn/haar looks suggereren?

De ander voelt hierdoor dat hij/zij jou ook voor zich moet winnen: ze hoeft niet enkel een vrouw te zijn om al leuk gevonden te worden. De ander merkt hierdoor dat hij/zij er wel wat voor moet doen zodat je de ander leuk gaat vinden.

Maak de connectie en kom erachter of jij überhaupt opnieuw met de ander wil afspreken. Dit betekent ook dat je je eigen princpes en standaarden kent én toepast. Heb grenzen: na twee keer dat de ander iets stoms doet, of iets anders dat tegen je principes ingaat, verbreek je het contact. Als de ander bijvoorbeeld saai is, terwijl jij heel andere eigenschappen in iemand zoekt, dan is het logisch dat je er ongeïnteresseerd bij zit. Je gaat dan niet faken dat je geïnteresseerd bent.

Belangrijk: dit betekent niet dat je de ander bewust door allerlei hoepeltjes gaat laten springen. Het liefste ben je niet bewust bezig met het kwalificeren van de ander: dit gebeurt van nature als je jouw standaarden kent.

 • Zie je iedereen als gelijkwaardig?
 • Ben je chill en relaxed?
 • Heb je een missie/passie? Iedereen is voorzichtig en probeert niet raar te lijken. Mensen die wel durven – met passie en zonder beperkend te leven – zijn zeldzaam. Wil jij ook die unieke sneeuwvlok worden?
 • Verras me positief.
 • Wat voor persoonlijkheid heb je? Is het een leuke persoonlijkheid?
 • Wat zegt dat over jou?
 • Zeg me alsjeblieft dat er meer aan je is dan je mooie lach.
 • Ben je leuk, ben je interessant, ben je aantrekkelijk? En waarom?
 • Vertel me iets interessants over jezelf.
 • Jij bent anders wil je zeggen? Leg uit.
 • Wanneer had je voor het laatst de regels gebroken/deed je iets impulsiefs?
 • Wat zijn je talenten/specialiteiten die jou uniek maken?
 • Coole mensen zijn een uitstervend ras. Wat doe je voor je plezier?
 • Ben je een goede vriend?
 • De waarom-vraag is een goede kwalificatie-vraag!
 • Geef eens een voorbeeld!
 • Vraag naar de waarden van de ander: wat vind je allemaal belangrijk aan…?
 • Wat zijn 3 redenen waarom ik je zou willen leren kennen?
 • Leer me eens iets interessants over wat jou passioneert!
 • Wat is een belangrijke gebeurtenis in je leven?
 • Je hebt geluk gehad met je genen, maar uiterlijk is niet belangrijk. Als je drie dingen over jezelf zou noemen waardoor ik je beter zou willen leren kennen, wat zouden ze dan zijn? En het mag dus niet met uiterlijk te maken hebben.

Dit kan tot een serieus en diep gesprek leiden. Wees hier niet de clown en oordeel en adviseer niet. Laat de ander gewoon praten en luister. Op deze manier sta je de ander toe om emotioneel te investeren. Als je plaagt of oordeelt tijdens dit kwetsbare deelmoment, zal de ander zich terugtrekken.

Het is belangrijk dat je niet zomaar je interesse toont voor alles wat de ander zegt. Het moet daadwerkelijk bij je eigen waarden en standaarden liggen. Zodra je de ander op deze manier hebt gekwalificeerd, zou het mogelijk voor je moeten zijn om het volgende te kunnen zeggen:

 • Ik waardeer je om je eigenschappen, en dat je ook nog eens aantrekkelijk bent is een mooie bonus.
 • Je verraste me. Dit was een aangename verrassing.
 • Nu ik je heb leren kennen, vind ik je best interessant.
 • Ik vond het onverwachts leuk met jou.

Tip 36 – Doorsta de (kwalificatie-)tests van de ander (flirtende beschuldigingen…)

Soms zal de ander jou ook gaan testen door je te kwalificeren met mooie, diepe vragen. Geef gewoon eerlijk antwoord op die vragen. Simpel zat.

Maar soms zal de ander je flirtend gaan beschuldigen… precies zoals jij dit in de eerdere plaag-tips van dit artikel ook hebt geleerd! Dit is op onbewust niveau een test om te kijken of jij ‘het snapt’ en of je intelligent bent.

Gooit de ander een test naar je, bijvoorbeeld door je te plagend (of zelfs serieus) te beschuldigen? Doe dan het volgende:

 • Schiet nooit in de verdediging. En ga al helemaal nooit in de tegenaanval, want flirten is iets liefs.
 • Verander niet van gemoedstoestand. Reageer bijvoorbeeld niet verontwaardigd.
 • Accepteer en overdrijf het. ‘Je hebt al 4 slechte grappen gemaakt.’ ‘Ten eerste: ik heb geen 4, maar 5 slechte grappen gemaakt…’
 • Kaats de vraag terug. ‘Dus je hebt je beste vrienden achtergelaten om met mij te kunnen praten?’ ‘Doe jij nu niet precies hetzelfde met jouw beste vriendinnen?’
 • Gebruik een andere omdenk-techniek om het te ontmantelen.

Tip 37 – ‘Diskwalificeer’ de ander met humor en warmte om niet ‘slijmerig/stalkerig’ over te komen

flirt tips diskwalificeren

In dit artikel leer je om vooral lief te zijn, maar je bent niet gezond bezig als je aan het slijmen bent. Let op: slijmen is iets heel anders dan warmte en liefde! Wees altijd warm en liefdevol. Daarom leer je in deze tip een nuttige tool om – mét warmte en liefde – jezelf te ‘ontslijmen.’ Deze techniek heet: diskwalificatie. Let op: het is belangrijk dat je deze techniek met warmte toepast, anders verbreek je de connectie alleen maar.

Diskwalificeren zorgt voor het tegenovergestelde effect van slijmen. Het communiceert intelligentie en humor. Voorbeelden hiervan zijn:
(Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: voer deze voorbeelden warm en liefdevol uit, met een knipoog!)

 • Als jullie het ene na het andere gemeenschappelijke ding hebben gevonden: ‘Dit is te raar, we kunnen niet meer met elkaar praten.’ Of: ‘Je bent echt te leuk: ik kan het niet aan, we kunnen niet meer met elkaar praten ‘. ‘Weet je waarom we nooit met elkaar overweg kunnen? We zijn te gelijk. We zouden elkaars mening nooit accepteren. We hebben teveel gemeen, we zouden de hele tijd ruzie maken en ik zou winnen.’ ‘We hebben te veel met elkaar gemeen, we kunnen niet daten.’
 • Als de date heel goed gaat en ze opeens een verspreking maakt of iets opbiecht: ‘Luister, je bent heel aardig, maar dit gaat niet werken. Sorry. Je bent mooi, je bent geweldig, maar… dat kan dus echt niet!’ Of: ‘Dat is on-acceptabel!’ Of: ‘Oké… het was leuk met je te praten… maar ik moet gaan om mijn kat te flossen…’ ‘Jammer. Ik vond je leuk.’ ‘Ik zou al bijna met je trouwen, totdat je dat zei…’ Je kunt gaan, je hoeft hier niet te zijn.’ ‘Je begon zo goed…’ ‘Een deel van mij wil hier met je blijven, maar een ander deel van mij wil wegrennen!’
 • Als jullie het heel goed met elkaar kunnen vinden en als jullie dat allebei weten: ‘Ik heb het gevoel dat we niet met elkaar op kunnen schieten.’ ‘Ik kan je nu al vertellen dat we het echt niet met elkaar kunnen gaan vinden.’ ‘Je bent te aardig, we zullen nooit een normaal stel zijn.’
 • ‘Bekritiseer’ een onbelangrijk onzinnig punt: ‘Waar heb je die fiets vandaan! Ik vind hem te geel. Ik haat hem.’
 • Ik ga je trouwens niet zoenen vanavond (zeg dit alleen als het oprecht vanuit jouw gevoel komt en het ook echt waar is).
 • Wat is je nummer… Voor ik van gedachten verander.

Tip 38 – Houd op een gegeven moment op met de grapjes en leer elkaar kennen (comfort)

Ooit is het genoeg met grapjes maken en aantrekkingskracht opbouwen. Anders zal je alleen maar ‘die grappige kroeg-vent’ blijven. Bouw nu comfort op met elkaar. Dit is erg geschikt voor als je eindelijk alleen bent met elkaar. Hoe doe je dat dan? Hieronder vind je de manieren om dit te bereiken:

 • Wees jezelf en leer elkaar kennen.
 • Je andere kant laten zien: je laat zien dat je ook heel aardig bent. Je brengt de ander thee, je krijgt een onmenselijk hoog stemmetje als je een baby ziet en je veegt vlekjes van het shirt van de ander.
 • Je vertelt informatie en schattige dingen over je familie.
 • Vertel het verhaal van je eigen verleden en toekomst en vraag naar dat van de ander.
 • Laat je kwetsbaarheid zien: vertel bijvoorbeeld dat je bang bent in het donker. Of vertel een geheim, bijvoorbeeld dat je een nerd bent.
 • Je bouwt comfort op als je de ander een gevoel van veiligheid geeft.
 • Wees oprecht geïnteresseerd in haar. Stel persoonlijke vragen over haarzelf.
 • Vertel persoonlijke dingen over jezelf. “Ik moet je echt iets vertellen wat je aan niemand mag vertellen, houdt het a.u.b. tussen ons, oké?”
 • Ontdek elkaar hogere logische niveaus: capaciteiten, waarden, identiteit en missie.

Tip 39 – ‘Emotionele bullshit’ is soms gewoon welkom: de ander heeft (na een tijdje!) je hersenen gekaapt

flirten mannen

Op een bepaald moment, als jij het aanvoelt en als jullie het beide verdiend hebben, kun je voor magie zorgen door te uiten wat je hart wil zeggen. Zie het als ’emotionele bullshit’, maar het blijft toch wel mooi. Je geeft de ander het sprookje: je bent anders dan de anderen. Bijvoorbeeld:

 • Je bent zojuist belangrijk geworden voor mij… Ik weet niet waarom.
 • Weet je, ik kan echt mijzelf zijn bij jou.
 • Jij en ik samen, wij kunnen voor magie zorgen.
 • Je liefde geeft me het gevoel dat het beste nog moet komen.
 • Je bent gewoon onweerstaanbaar.
 • Ik zou de hele avond met je kunnen praten.
 • Ik houd van je want je bent het beste in me naar boven.
 • Je zegt altijd wat ik nodig heb om te horen.
 • Ik heb de tijd van mijn leven gehad en dat heb ik allemaal aan jou te danken.
 • En, natuurlijk, vind ik je intelligentie ook zo leuk, want jij was slim genoeg om verliefd te worden op mij.
 • Je zat in mijn hoofd.
 • Ik begrijp ieder woord dat je zegt
 • Ik heb het echt fijn met je. Heb me in tijden niet zo gevoeld tijdens een date. Waarom? Ja ik weet het niet precies, het voelt alsof ik gewoon mezelf kan zijn. Want je begrijpt me. Je zit op dezelfde lijn waardoor ik zinnen half kan uitspreken en je weet al wat ik bedoel. Het is alsof je me al een tijd kent. Klinkt waarschijnlijk gay maar ik weet het niet anders te verwoorden.
 • Ik kan niet geloven hoe mooi je bent.
 • Word zo meteen niet te enthousiast door wat ik ga zeggen maar ik weet niet wat er is gebeurd of zo, ik ken je niet eens zo lang, maar toen je ging, voelde ik een soort leegte of zo, en toen kwam je terug en ik kreeg een grote lach op mijn gezicht ik ken je nog niet eens zo goed.
 • Ik heb me nog nooit zo open kunnen opstellen bij iemand. Ik kan AUTHENTIEK en ECHT zijn bij jou.

Tip 40 – Wees zintuiglijk scherp, zodat je niet alleen maar oog voor de ander hebt

Je date is niet het enige wat interessant is. Dat zou creepy zijn. Alles wat je ziet/hoort/voelt/ruikt/proeft is interessant. Geef daar aandacht aan, en benoem het. De inhoud is niet belangrijk, de manier waarop je iets zegt wel.

Een leuke oefening om te doen: praat over iets oninteressants/triviaals dat je zintuiglijk opmerkt, zoals een baksteen, maar breng het zo authentiek en/of interessant mogelijk. Als de baksteen je oprecht niks kan schelen, vul je de tijd door te zeggen hoe je je voelt over deze oefening of praat authentiek over het feit dat je niks kunt bedenken.

Wat zie ik, wat doet de ander, hoe reageert ze op de omgeving op dat moment, waar kijkt ze naar…

Tip 41 – Wees altijd sociaal naar anderen toe

Dit communiceert dat je niet alleen maar oog voor haar hebt ten koste van anderen.

 • Als iemand erbij komt staan, betrek je die persoon in het gesprek voordat iemand anders dat kan doen.
 • Vraagt iemand wat aan jou, vertel de persoon waarmee je flirt dat je even de andere persoon aandacht gaat geven, en keer je dan pas weer tot haar.
 • Zelfs als er een zwerver voorbij komt, kun je dat erbij betrekken om te laten merken dat je niet alleen oog voor haar hebt: ‘Hij vindt je ook leuk.’

Tip 42 – Verleid eerst het feest en verleid daarna pas de persoon

verleid het feest

Verleid eerst het feest. Praat eerst met iedereen. Stel jezelf direct voor en geef iedereen zelfs een compliment. Dan is het voor de persoon die je leuk vindt natuurlijker dat je haar ook aanspreekt. Bovendien is er een bonus die je mooi meeneemt als je dit doet: misschien zal er iemand automatisch met je gaan flirten omdat men ziet dat je een leuk mens bent!

Tip 43 – Houd discretie in acht tijdens het flirten!

Wees discreet op momenten waarop dat nodig is. Niet iedereen hoeft mee te genieten van het moment waarop je de ander uit vraagt of zoent. Dat is niet fijn voor de ander. Zorg er op de een of andere manier voor dat jullie op dat moment alleen zijn of dat niemand jullie kan horen.

Seksuele spanning moet altijd een goed bewaard geheim blijven.

Hier vind je wat tips om alleen te kunnen zijn met elkaar:

 • Bedenk desnoods een excuus zodat de ander met je achterblijft en de rest weg gaat. Gebruik bijvoorbeeld het excuus dat je ergens hulp bij nodig hebt. Wees creatief en bedenk gewoon een manier waarop jullie alleen kunnen zijn.
 • Gewoon de hand van de ander pakken en gewoon beginnen met lopen. ‘Laten we hier gaan zitten.’
 • Geloof in wat je zegt: waarschijnlijk is een simpele ‘Kom mee’ al genoeg. Als de ander vraagt: ‘Waarom’? Dan zeg je: ‘Omdat ik dat zeg.’ ‘Omdat’ zorgt voor extra kracht.
 • ‘Je lijkt me cool. Ik wil meer met je praten. Laten we een drankje pakken aan de bar.’
 • ‘Ik wil je iets laten zien.’ ‘Hey. ik laat je de speeltuin zien / iets gaafs buiten / leuke video op mijn laptop.’
 • Kom, we gaan naar buiten. Het is hier warm, buiten is het frisser. Laten we een frisse neus halen.
 • Jullie kunnen ook gewoon je gesprek blijven vervolgen… Je blijft praten en praten en praten… En ondertussen begin je met lopen. En zo loop je naar een plek waar meer discretie is!
 • Ik kidnap jullie vriendin voor een momentje, maak je geen zorgen, ik zal haar snel terugbrengen.

Tip 44 – Vermijd de volgende gespreksonderwerpen

Dit geldt sowieso in alle gelegenheden en des te meer bij het flirten. Dit neemt direct een groot stuk aantrekkingskracht weg.

 • Geld (en hoeveel je verdient).
 • Met ego over jouw carrière vertellen.
 • Onderwerpen voor intellectuele stimulatie.
 • Ongevraagd advies. Als de ander advies wil, zal hij/zij vragen: wat moet ik doen?
 • Negatieve onderwerpen.
 • Kritiek geven op iets.
 • Religie.
 • Oorlog.
 • Politiek.

Tip 45 – Gebruik deze voorbeelden voor gepaste gespreksonderwerpen

versier tips

Waarover kun je dan wel praten om de aantrekkingskracht hoog te houden?

 • Alles wat met emoties te maken heeft.
 • Triviale, dingen: wat je hebt gedaan.
 • Grappige, onzinnige dingen.
 • Dingen om elkaar beter te leren kennen.
 • Relaties tussen mensen en drama.
 • Alles wat jullie in een gemoedstoestand van kind-zijn brengt. Daaraan gerelateerde onderwerpen zijn glitters of dingen die niet mogen, zoals snoepen (wat was je favoriete snoep als kind?)
 • Alles wat plezier en vreugde met zich meebrengt.
 • De wondervraag: Wat zou je doen als…  Zou je ooit…
 • De mening van de ander.
 • Het advies van de ander.
 • Vraag of de ander je iets kan leren.

Wil je meer inspiratie voor leuke gespreksonderwerpen? Lees dan het artikel met honderden voorbeelden van originele vragen die je kunt stellen om iemand te leren kennen.

Tip 46 – Jaag nooit op iemand!

Oei, wat gênant! Iemand achterna lopen of erop jagen. Als de ander wegloopt, blijf je gewoon staan en praat je door, maar dan steeds harder. En als de ander weg blijft lopen, dan moest het maar zo zijn. Op naar de volgende kans.

Iemand zou niet genoodzaakt moeten zijn om vaker dan één keer het woord ‘nee’ in de mond te moeten nemen. Weet je verlies te nemen en ga voor een nieuwe kans bij iemand anders.

Tip 47 – Flirt twee stappen vooruit: doe ‘alvast’ dingen die alleen partners zouden doen

Partners doen (lieve) dingen voor elkaar, toch? Dus wat gebeurt er als je de andere persoon vraagt om iets (liefs) voor je te doen? Dan lijkt ‘alvast’ een klein beetje alsof jullie en relatie hebben. Vraag de ander dus iets kleins voor je te doen, zoals iets aanreiken, een zakdoekje geven of een vlekje van je shirt te halen.

Dit is de kracht van vooronderstellingen (implicaties). Wanneer je dit soort lieve dingen doet, accepteer je onbewust de realiteit die hierdoor geïmpliceerd wordt: dat jullie ‘al’ een relatie hebben. Hiermee flirt je alvast twee stappen vooruit!

Tip 48 – Leid de interactie soms gewoon lekker voorwaarts

vrouw versieren

Dit lijkt tegenstrijdig met de vorige tips waarin je leerde dat het eigenlijk al genoeg is om op te dagen. Dat klopt nog steeds, én op sommige momenten waarin je aanvoelt dat je de volgende stap kunt nemen, kun je dat gerust doen. Voor de mannen: wees soms gewoon een man en leid. Dit wordt vaak als mannelijke energie gezien, maar vrouwen kunnen ook in die energie stappen. Het is niet gebonden aan een geslacht.

Wat houdt dat in? Zorg er wel eerst voor dat er al vertrouwen, connectie en fysiek contact(!) is, en wees dan extra (liefdevol!) plagend, extra leidend of extra romantisch. Bijvoorbeeld:

 • Kijk haar extra intens in de ogen aan alsof ze het mooiste van de wereld is. Wat gebeurt er nu? Ware liefde.
 • Of wees extreem direct: ‘Alleen maar echtheid, geen maskers meer. Wees echt. Wees cool. Ben je single?’ ‘Grappend: ‘Ja, dat zei ik dus net. Zo gedurfd ben ik dus!’
 • Wijs gewoon, in stilte, met een rechte rug, met een open handpalm, met je vinger/arm om haar dichterbij te laten komen en haar naar je toe te trekken.

Er moet wel vooruitgang komen in de interactie. Wacht dus niet af maar toon intentie: man tot vrouw (of vrouw tot man). Voorkom een oneindig gesprek dat nergens toe leidt, maar laat de interactie juist ‘romantisch vooruit gaan’. Hier hoort een stukje risico bij, maar de ander gaat je juist respecteren om het feit dat je risico nam. Het resultaat, zoals een eventuele afwijzing, maakt dus niet uit.

Ik zag aan haar lichaamstaal dat ze het wilde, en voordat ze ook maar ‘ja’ kon zeggen, pakte ik al haar hand en ze volgde mij.

Doorloop de volgende fases om de interactie vooruit te leiden (in een avond of verspreid over meerdere weken).

 1. Aanspreken
 2. Een connectie maken (rapport maken)
 3. Aantrekking (liefdevol plagen, polariteit, aanraken en screenen)
 4. Comfort (normaal doen en elkaar beter leren kennen)
 5. Zoenen/date voorstellen.

Tip 49 – Wanneer flirt iemand met je? Leer dat te herkennen

Ben je een man en je hebt het vermoeden dat ze met je flirt, flirt dan lekker terug. Duidelijke hints dat iemand met je flirt: ze kijkt je indringend aan en ze kijkt voortdurend naar je lippen.

Ben je een vrouw, dan is dit allemaal een stuk makkelijker voor je. Het wordt namelijk sociaal geaccepteerd (en het wordt zelfs verwacht) dat de man niet alleen maar flirt, maar ook expliciet zegt dat hij verliefd is op een vrouw of dat hij haar uit vraagt. Doordat mannen minder subtiel (hoeven te) flirten, is dit erg simpel voor vrouwen om te herkennen. Vrouwen kunnen uiteraard ook zo direct zijn bij het flirten, maar het wordt nét wat meer van de man verwacht.

Tip 50 – Flirt iemand met je? Gun het de ander dat je ook terug flirt!

versier tips versieren

Flirten is een kwetsbare daad. Beloon die daad door terug te flirten. Als je positieve dingen bevestigt met een positieve reactie, zal de andere vaker positieve dingen gaan doen. Als de ander interesse toont, bedank de ander dan en druk ook interesse uit.

Tip 51 – Hoe flirt je met een vrouw/man die je al kent (friendzone)?

Het is goed om nogmaals te herhalen dat er geen fouten zijn. Goed, hoe flirt je met iemand die je al kent? Grofweg zijn er drie manieren:

Manier 1: je zegt geleidelijk aan meer lieve dingen tegen elkaar en je spreekt wat vaker af tot je heel close wordt met elkaar. Vele maanden later weten jullie het allebei eigenlijk al: jullie hebben al lang een relatie.
Manier 2: je zegt gewoon dat je verliefd bent op de ander, authentiek, kwetsbaar en eerlijk. ‘Ik vind je leuk Anneke.’ Of: ‘Ik ben verliefd op je Anneke.’
Manier 3: Als je het gevoel hebt vast te zitten in de friendzone, blijf dan een tijdje afstandelijk, heb veel interacties met andere mensen en niet met haar en bel haar uiteindelijk om langs te komen. Ze zal direct langskomen.

Tip 52 – Creëer volgzaamheid

Laten we het voorbeeld van een vrouw nemen die een man op straat of in de supermarkt heeft aangesproken. Ze hebben een leuk gesprekje dus ze wil de man graag meevragen voor ‘koffie met een leuke dame.’ Er bestaat een kans dat hij direct ja zegt als ze het direct aan hem vraagt. Ze kan deze kans echter flink vergroten door zijn volgzaamheid te vergroten…

Dat kan ze eenvoudig doen met een tussenstap! Ze zegt eerst: ‘Kom, laten we hier aan de zijkant van het gangpad staan, dan staan we niet zo in de weg.’ Hierdoor heeft ze hem al op een andere plek gekregen. Het is ongelooflijk hoe eenvoudig het nu is geworden om hem mee te krijgen voor ‘koffie met een leuke dame’!

Het mooie van deze tip is dat je hem prachtig kunt combineren met een belangrijke tip die bovenaan dit artikel staat: wees discreet. Als je de ander namelijk naar een plekje leidt waar niemand jullie kan horen zodat je de ander kunt uitvragen, toon je niet alleen sociale intelligentie doordat je discretie in acht neemt, maar heb je ook nog eens voor volgzaamheid gezorgd!

Een andere manier om de ander in een ja-stemming te krijgen is door wat feiten over de ander op te noemen, en om de ander daarna uit te vragen: ‘Dus je naam is Hannah en je woont in Nijmegen? En je bent op zoek naar een vent met een goed stel hersenen die zelfverzekerd en assertief is? Wat vind je van koffie met die jongen?’

Tip 53 – Gebruik de remedie tegen interview-modus: cold reading-‘statements’

‘Wat voor hobby’s heb je? Waarom? Wat studeer je? Waarom’ De ene vraag na de andere… Dit haalt jullie beide ongelooflijk uit de flow.

Gelukkig is hier een uitstekende remedie voor: statements! Ze zorgen voor plezier, verrassing, dynamiek en eenvoudige mogelijkheden voor vervolgvragen. Statements zijn de manier waarop goede vrienden met elkaar praten. Ze zijn een uitnodiging voor anderen om te delen.

Het enige waar mensen meer van houden dan over zichzelf praten, is luisteren naar hoe andere mensen over jou praten.

Jouw statements kun je daadwerkelijk baseren op een serieuze cold reading-poging. Je kunt dus echt je best doen hiervoor. Bovendien zal je merken dat je het 50% van de keren gewoon goed hebt. Het is bedrieglijk om bang te zijn dat je iets fout gaat raden. Het is namelijk niet erg maar alleen maar leuk!

Voorbeelden:

 • Je lijkt me een biomedische techonologie-student. (Als de ander vraagt: ‘Waarom denk je dat’, dan zeg je bijvoorbeeld: ‘Je hebt een soort onderzoekende blik.)
 • Je lijkt me een… volwassen 21-jarige.
 • Je lijkt me echt iemand die van boeken houdt.
 • Ook over karaktereigenschappen kun je statements maken in plaats van ernaar te vragen: ‘Zij is hard van buiten zacht van binnen, maar toch wel vooral een gezellige en leuke dame van binnen.’
 • Zelfs over iemands naam kun je statements maken om erachter te komen: Je lijkt me een Michelle/Laura/Olga/Agnes/Griselda.
 • Theedrinker? Ik had je juist ingeschat als een ‘Sex and the city’-type die iedere ochtend d’r cafeïne-shot haalt.
 • Ook kun je statements maken door gedachten te lezen: ‘Je denkt vast…’ ‘Je wil vast…’ ‘Je vraagt je misschien af wat ik nu zal gaan zeggen.’

Breng ze trouwens wel met een wat hoge energie, anders is het bijna net zo saai als interview-modus.

Tip 54 – Ga voor diep zelfvertrouwen met deze tips

flirt tips

Lees het artikel met alle tips om je zelfvertrouwen te vergroten.

Tip 55 – Doorzie je saboterende ego!

Als iemand vervelend reageert, ligt dat nooit aan jou, maar aan de ander. Misschien heeft de ander een slechte dag. Dat kan! Maar wat doet jouw ego? Die betrekt het op jezelf. Die overtuigt jou dat het aan jou ligt.

Het ego wil ook cool proberen te zijn en het wil dat alles foutloos gaat. Lach om dingen die misgaan, bijvoorbeeld als je wijn op je shirt morst.

Heb plezier: wees de man die ze niet onder controle kan houden, maar zo graag wil temmen.

Tip 56 – Het verschil tussen Alpha en Beta zit hem in de details

Het verschil tussen Alpha en Beta… Dat is een gevoel dat je kunt hebben. Toch kan dit zich ook in je spraak uiten:

 • Je bent zo mooi: Beta. Je bent zo schattig/om op te eten/snoezig: Alpha
 • Wil je uitgaan met me? Beta. Ik wil je mee uitnemen: Alpha
 • Welk restaurant wil je proberen? Beta. We gaan bij ___ eten: Alpha

Stop met goedkeuring vragen: kunnen we dansen? Kan ik je nummer krijgen? Kan ik je kussen? Test gewoon eens uit wat er gebeurt als je het gewoon doet. Zie wat gebeurt.

Tip 57 – Gebruik de geavanceerde techniek ‘open loops en nested loops’

Dit is zó belangrijk: ga niet eindeloos door over 1 onderwerp. Het is veel leuker en dynamischer als het ene onderwerp afgewisseld wordt door het volgende onderwerp… En alweer het volgende onderwerp… Terwijl er nog zóveel te vertellen was over het vorige onderwerp! Bonuspunten als je een onderwerp op het hoogtepunt door laat gaan naar een ander onderwerp! Je kunt hier alles over lezen in het artikel over metaforen.

‘Ik ben nieuwsgierig naar je, maar check deze afleiding!’

Dit zorgt er bovendien voor dat de andere persoon mega veel kansen toegeworpen krijgt om jou vragen te stellen en een verbinding met je te maken. Er zijn zoveel losse eindjes dat er overvloedige vraag-mogelijkheden zijn voor de ander om interesse te tonen.

Hoe doe je dan de overgang tussen het ene onderwerp en het andere? Dat kan vloeiend, door de onderwerpen met elkaar te verbinden, én het kan abrupt. Sterker nog: de beste overgang is geen overgang!

‘Vertel ik je (misschien) wel ooit als we een drankje doen. We hebben zoveel om over te praten!’

Geef ook niet alle informatie prijs als je een vraag over jezelf beantwoordt. Zo laat je met opzet allerlei gaten in je verhaal vallen zodat de ander tientallen mogelijkheden krijgt om hier meer vragen over te stellen of om hier later nog eens op terug te komen.

Een stukje uit een boek over verkopen:

“I’m sure you don’t want to know the boring details”, and he turns to walk away, whereby the girls grab him, saying “where do you think you’re going??… Tell us the rest of the gddamn story!!” In sales: “Where do you think you’re going, come back here and finish selling us this gddamn car!!”

Tip 57 – Gebruik deze beste openingszin ooit

flirten en versieren tips

De beste openingszin bestaat gewoon! Het is: ‘Hoi, hoe gaat het?‘ Is deze dan niet véél te gewoon, saai en niet-origineel? Alleen als jijzelf saai en niet-origineel bent. Je komt jezelf brengen, met een leuke energie en stralende ogen. Dát is origineel. De ander heeft deze openingszin namelijk nog nooit van jou gehoord. Meer voorbeelden en een volledig stappenplan om de ideale openingszin te gebruiken, vind je in het artikel over de beste openingszin ooit.

Tip 58 – Zet jouw mannelijke en vrouwelijke energie slim in

Laten we er iets ‘spiritueels’ bijgooien. Als je weet wat de eigenschappen van mannelijke energie zijn en als je weet wat de eigenschappen van vrouwelijke energie zijn, kun je dat gebruiken om aantrekkingskracht te creëren of om begrip voor de ander te creëren. Lees jezelf dus in over alle kenmerken van mannelijke en vrouwelijke energie.

Stap vervolgens in jouw mannelijke energie als de ander in de vrouwelijke energie zit, of stap in de vrouwelijke energie als de ander in de mannelijke energie zit. Daarnaast zijn er bepaalde situaties waarbij je aantrekkingskracht creëert door in de vrouwelijke of juist in de mannelijke energie te zitten. Wanneer die momenten zijn, vind je in het artikel over spirituele liefdesrelaties.

Tip 60 – Gebruik de wet van aantrekking

Wat is de wet van aantrekking? Het is een wet die stelt dat wanneer je single bent, en je ondertussen continu voor jezelf bevestigt dat je single bent en single zal blijven, dat dan ook precies uit zal komen.

Doe dus het tegenovergestelde. Plaats in je woning, screensaver en telefoon-achtergrond mooie afbeeldingen van gelukkige stelletjes en stuur een ‘wens’ het universum in. Want het universum is een geweldige koppelaar. Meer informatie over de wet van aantrekking vind je hier.

Tip 61 – Laat zien dat je beleefdheid, hoffelijkheid en etiquette beheerst

Beleefdheid maakt je aantrekkelijk. Je hoeft niet altijd beleefd te zijn, maar als je kunt laten zien dat je beleefdheid en etiquette beheerst, word je heel aantrekkelijk voor iedereen. Het is een teken van volwassenheid en mensen willen dan graag bij je in de buurt zijn. Het werkt als een magneet!

Onbeleefde mensen worden gemeden. Mensen blijven liever uit de buurt van onbeleefde mensen.

Tip 62 – Maak de ander nooit jaloers: dat is kwetsend en nergens voor nodig

flirten en lief zijn

Het wordt zo vaak gezegd in dit artikel: warmte is belangrijker dan iemand pijn doen. Waarom zou je überhaupt iemand pijn doen? Er zijn datingadviezen die je vertellen dat je er ‘gewild’ uit moet zien onder de mannen/vrouwen zodat je sociale bewijskracht hebt.

De waarheid is: je kunt dit niet met trucjes beïnvloeden. Als je een normaal, leuk persoon bent, zal dit van nature in orde zijn en zal de persoon die jij leuk vindt, automatisch zien dat allemaal andere mensen heel close met je zijn. Je hoeft dit niet met een truc te beïnvloeden, bijvoorbeeld door – als je een man bent die een vrouw wil imponeren – te zeggen dat ‘een vriendin’ je hielp bij het verhuizen.

Tip 63 – Flirt ook zonder te praten

Je creëert een specialere band met iemand als je elkaar ‘begrijpt’ zonder met elkaar te praten. Deze ‘telepathische’ communicatie is zelfs de basis voor flirten. Praat dus regelmatig met je gezichtsuitdrukkingen zonder een woord te zeggen.

Hoe? Simpel: gewoon door je gezicht te laten uitdrukken wat je op dat moment aan het denken bent.

Tip 64 – Maak de ander verliefd op je

De laatste tip brengt je naar een handig systeem. Ik laat Mathijs en Daan graag jou dit systeem leren.

 • Ben je een vrouw, lees dan hier hoe je hem verliefd op je maakt (daarmee verlaat je deze pagina en kom je op de website van Mathijs terecht).
 • Ben je een man, lees dan hier hoe je haar verliefd op je maakt (daarmee verlaat je deze pagina en kom je op de website van Daan terecht).

En kijk eens hieronder bij de gerelateerde artikelen. Dit was al een uitgebreid en waardevol artikel met tips, dus mijn andere artikelen zijn net zo uitgebreid!

Tip 65 – Succes betekent dat je het gedaan hebt: veroordeel jezelf niet op hoe het is gegaan

Het resultaat is niet belangrijk, dus hecht je er niet aan. Je criterium voor succes is: ik heb het gedaan, ik heb mijn best gedaan, ik gaf mezelf, zonder aarzeling. Weet dat alleen feedback bestaat, dat feedback nooit persoonlijk is, en dat alle feedback je steeds dichterbij brengt bij het ‘snappen’ van ‘de dans van verleiding’.

Omdat je überhaupt een move hebt gemaakt, kun je het de volgende keer een stukje beter doen. Het meest belangrijk is dat je überhaupt een move maakt. Daar moet je jouw succes op beoordelen!

Lees hieronder meer gerelateerde flirt-tips om effectief te leren versieren

Zo, dat waren er een heleboel! Heel veel succes met het ontdekken van deze tips en het volgen van je hart! Laat in de reacties weten hoe het voor je heeft uitgepakt en lees de andere dating-artikelen op deze website!

Tot slot hebben we de volgende bronnen voor je:

Gerelateerd: Lees verder...

Stel hier je vraag over dit artikel of geef een tip of compliment. En... sharing is caring!