Hoe maak je een vrouw/man verliefd op je? Hoe win je een man voor je? Hoe maak je een man of vrouw gek van verlangen? Hoe kun je iemand verliefd op je laten worden door de magie van NLP? Hier leer je 21 tips om interesse en verliefdheid bij iemand op te wekken met geavanceerde technieken…

Inhoud van deze pagina:

Waarschuwing 1: dit zijn trucs… en trucs heb je nooit nodig (hoewel ze een leuk effect kunnen hebben)

De trucs uit dit artikel zijn alleen maar geschreven voor de duizenden viezeriken zoals jij die Googlen op ‘Hoe maak je iemand verliefd op je' en zelfs ‘Hoe maak je iemand verliefd op je met voodoo?' Dat soort vragen hoor je eigenlijk niet te stellen, want zo werkt het niet. De waarheid is dat je dit soort geavanceerde technieken niet moet gebruiken. Je hebt namelijk genoeg aan de basics om iemand verliefd op je te maken. De basics zijn:

 • Jezelf zijn.
 • Goed verzorgd zijn.
 • Lieve dingen doen en zeggen.
 • Een passie in je leven hebben.
 • Aanraken, handje vasthouden, knuffels geven, durven voor de eerste kus te gaan.
Hierna lezen:  Woede uiten? 12 manieren: zo krop je boosheid nooit meer op!

Dat was het al. Je hebt verder echt niks nodig. De technieken uit dit artikel zijn totaal overbodige – geavanceerde trucs die je als experiment zou kunnen gebruiken zodra bovenstaande punten op orde zijn voor jou.

Hier vind je geavanceerde tips. De basics om iemand verliefd op je te maken staan in de bullets hierboven en in een ander artikel: je moet eigenlijk dit artikel met 59+ ‘normale' flirt-tips lezen als je dit serieus neemt. Zit je al vol zelfvertrouwen en wil je voor de grap experimenteren, lees dan de rest van dit artikel voor de geavanceerde – en dus echt overbodige tips.

Waarschuwing 2 : dit maakt mensen verliefd op je, maar het is geavanceerd en overbodig

verliefd maken iemand tips

De tips in dit artikel zijn geavanceerde technieken. Al deze technieken vereisen dus veel oefening. Je zal haast altijd onbekwaam zijn in deze technieken wanneer je ze de eerste paar keren uitvoert. Misschien moet je de eerste paar keer zelfs een ‘script' voor jezelf bedenken omdat je er nog niet mee kunt improviseren. Het mooie is wel dat deze technieken zo sterk zijn dat ze zelfs werken als ze slecht uitgevoerd worden.

Ook zijn deze technieken totaal overbodig om iemand verliefd op je te laten maken. Zorg dat jouw basis in orde is qua persoonlijke verzorging, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Dat is namelijk al genoeg. Pas als je nieuwsgierig bent naar meer, kun je deze geavanceerde 'trucjes' (want dat zijn het wel) proberen voor de lol.

De trucs van dit artikel zijn namelijk ‘achterdeur-technieken' waarmee je ‘onder de radar' hetzelfde effect probeert na te bootsen als echte verliefdheid. Nu hoef ik jou waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat het nabootsen van verliefdheid niet zo handig is als… je ook gewoon voor echte verliefdheid kunt gaan. Gebruik deze trucs dus gewoon lekker als experiment en neem het niet als serieuze ‘methode'.

Waarschuwing 3: Sluit dit scherm nu (serieus) en improviseer gewoon

Dit artikel zal je niks brengen. Dit is een serieuze opmerking. Sluit nu je scherm, stap op degene af die je leuk vindt, improviseer, doe iets liefs, ga de mist in en geniet. Geniet van je eigen kracht.

Maar goed, je gebruikte Google om op dit artikel uit te komen, dus je had een zekere behoefte aan wat geavanceerde handvatten… Hoe zorg je ervoor dat zij/hij je leuk vindt? Laten we dan toch maar naar de tips gaan…

De grote techniek: iemand verliefd op je maken? Creëer dynamiek en een rollercoaster van emoties

De geavanceerde manier om iemand verliefd op je te maken, is door dynamiek te creëren. Dé hoofdtechniek om dit te bereiken, heet ‘fractionatie.' Dit is een NLP-techniek die in de meeste NLP-trainingen niet eens gegeven wordt omdat het gevaarlijk kan zijn.

Hierna lezen:  314 Beste Complimenten Ooit! Voorbeelden (Lijst!) [Update 2024]

Fractionatie is het (abrupt) afwisselen van twee uitersten en is een van de meest drastische en effectieve technieken die je in je communicatie kunt toepassen. Het afwisselen van twee uitersten kun je bijvoorbeeld bereiken wanneer je contrasterende emoties elkaar steeds laat afwisselen. Denk maar aan een rollercoaster van emoties.

En dat komt goed uit! Verliefdheid is niet iets wat stil staat. Het is spannend. Het is dynamisch. Het is prikkelend. Het is emotioneel! Dit stimuleer je met de ‘fractionatie'-techniek.

Dit creëert dynamiek, beweging, spanning en prikkeling in een interactie. Het is hierbij belangrijk dat er abrupt geschakeld wordt, dus zonder vloeiende overgangen ‘wegschakelen' en er weer terug in duiken.

Je kunt op allerlei manieren ‘fractioneren'. Hieronder staan de verschillende manieren:

Tip 1 | Praten → stilte → praten → stilte

hoe maak je hem verliefd

Al deze tips draaien om fractionatie: snel afwisselen tussen contrasten. De eerste manier om dit te doen, is door af te wisselen tussen praten en stilte.

Dit houdt simpelweg in dat je regelmatig stiltetolerantie hebt. Houd soms gewoon je mond. In ieder gesprek wordt al genoeg gepraat, dus je kunt het extra dynamisch maken door soms een stilte te laten vallen of toe te laten… en pak daarna meteen weer het praten op.

Bij fractionatie is het belangrijk dat je snel schakelt en dat je abrupt schakelt. Laat opeens een stilte vallen waar je de ander mee verrast. Wil je na een stilte weer gaan praten, bouw het dan niet rustig en zachtjes op, maar ga opeens op hetzelfde volume en met dezelfde energie door als voor de stilte.

Neem je dit een stapje verder, dan laat je ook echt daadwerkelijk langere pauzes vallen waarin er oogcontact kan zijn en je de adem van de ander kunt laten stilstaan.

Tip 2 | Gesprek → zoenpartij → doorgaan met het gesprek alsof er niks gebeurd was

verliefd maken suggesties

Als jullie midden in een gesprek of anekdote zitten, kun je gewoon besluiten de ander te zoenen. Ga daarna gewoon door met praten alsof er niks gebeurd was.

Dit maakt het extra mysterieus en dynamisch. Het neemt alle kracht en mysterie weg als jullie lang (of überhaupt) stilstaan bij de zoen die net plaatsvond. Ook al is het jullie eerste kus, neem de magie dan niet weg door de kus letterlijk te erkennen, maar ga gewoon door met wat jullie daarvoor deden en laat de spanning van de kus op de achtergrond aanwezig zijn.

Weet je nog? Je wilt dynamiek (in emoties) om iemand verliefd te maken: van het ene uiterste (een kwetsbare, lieve en spannende zoen) naar het andere uiterste (opeens ontspannen doorgaan met de anekdote waar jullie het over hadden) en dan weer terug naar een volgende spannende en passievolle kus!

Hierna lezen:  122 Beste Comebacks Om Tegengas Te Geven [Krachtig!]

Tip 3 | Emotie A → Emotie B → Emotie A → Emotie B

roller coaster van emoties hoe maak je haar verliefd

Kun je jouw gespreksonderwerpen zodanig sturen dat jullie extreem positieve, energieke, vreugdevolle gevoelens kunnen afwisselen met droevige, kwetsbare gevoelens? Dan ben je uitstekend bezig om iemand verliefd op je te maken!

Want met wie ben je nou zó vreugdevol en tegelijk een klein beetje verdrietig en kwetsbaar? Dat heb je alleen met speciale mensen. Mensen die ‘het' snappen. Want dan verschijnt er opeens liefde en verbondenheid. Op moeilijke momenten van het leven komen mensen (zoals geliefden) bij elkaar. ‘Kom eens hier, wat is er aan de hand?' Geluk bereik je samen.

Het gebeurt zelden tot nooit in ons leven dat we in enkele minuten zo’n rollercoaster van emoties meemaken… Het gebeurt in ieder geval als we verliefd zijn! Laat dat met jou het geval zijn!

Tip 4 | Praten over: omgeving → elkaar → omgeving → elkaar

Ben je op een feestje met iemand aan het praten, en hebben jullie een klik, dan is de kans groot dat jullie al een tijdje over elkaar (jezelf en de ander) aan het praten zijn. Jullie hebben het over je studie, werk, hobby's, etc.

Dit kun je fractioneren door ook tussendoor eens kort iets te benoemen over de omgeving waarin jullie staan. Hoor je opeens dat een van je favoriete liedjes ingestart wordt, maak daar dan een enthousiaste opmerking over… en ga dan weer terug naar jullie gesprek… en na een tijdje richt je jullie aandacht weer naar iets in de ruimte…

Zo gaat jullie aandacht continu op en neer van elkaar naar de omgeving en terug naar elkaar. Extra dynamiek en extra prikkels!

Tip 5 | Plaats ‘open loops': gespreksonderwerp → ander gespreksonderwerp → ander gespreksonderwerp

gespreksonderwerp wisselen verliefd

Ook gespreksonderwerpen kunnen gefractioneerd worden. Door niet steeds te blijven hangen bij één onderwerp maar juist in vlot tempo van onderwerp te wisselen, houd je het gesprek dynamisch, afwisselend en vol onafgemaakte verhaallijnen.

Er zijn drie dingen te onthouden. Het tweede is…

Wat is een ‘open loop'? Ik noem hem ook wel eens de GTST-techniek. Je gaat namelijk gebruik maken van ‘cliffhangers‘ in je gespreksonderwerpen.

Stop steeds voordat je over het hoogtepunt van een verhaallijn heen bent. Begin gewoon een ander gespreksonderwerp of laat je aandacht naar een interessante afleiding toe gaan. Je geeft zo je gesprekspartner de mogelijkheid om nieuwsgierig en geïnteresseerd te blijven over hoe je verhaallijn afloopt.

Je maakt het je gesprekspartner bovendien ook makkelijker om later weer in te gaan op al die verschillende onafgemaakte onderwerpen en op die manier laat je de ander in jou investeren.

Gebruik je geen open loops, dan zullen jullie binnen de kortste keren alle standaard-gespreksonderwerpen al afgewerkt hebben:

“Wat zijn je hobby's?”

“Ik heb drie hobby's. Mijn hobby's zijn piano spelen, roeien en feesten.”

“Hmmm, dat was een compleet antwoord. Nu weet ik precies wat al zijn hobby's zijn. Wat kan ik nog meer vragen? Ik heb al naar zijn hobby's gevraagd en ik weet ze nu allemaal, dus daar kan ik niet meer naar terugkeren…”

Gebruik je wél open loops, dan zijn er continu zóveel openstaande, niet-afgemaakte gespreksonderwerpen dat het zal lijken alsof jullie nooit uitgepraat kunnen raken:

“Wat zijn je hobby's?”

Één van mijn hobby's is piano spelen. Ik heb sinds drie weken eindelijk les genomen en daarmee is mijn droom in vervulling gegaan!”

“Hmmm, hij zei: één van mijn hobby's, dan heeft hij vast meer hobby's. Daar kan ik straks ook naar vragen!”

Kortom: geef niet alles prijs maar laat met opzet gaten vallen in jouw informatie zodat de andere persoon heel veel makkelijke kansen kan aangrijpen om extra interesse in je te tonen. Dit is sowieso een houding waardoor mensen geïnteresseerd in je raken. Laat ze dus maar lekker raden en fantaseren over jouw emoties, gebeurtenissen en hoe je in elkaar steekt. Wees een beetje moeilijk te pijlen.

Er is een andere belangrijke reden waarom dit werkt: je kunt iemand nooit verliefd maken door informatie te delen. “Ik heb een goede baan, mooi huisje en goede familie.” Ook al ben je daarmee feitelijk ideaal, het is slechts informatie, terwijl er voor verliefdheid emoties nodig zijn. Door juist minder informatie te geven en op dat gebied mysterieus te blijven, is er meer kans voor emoties om hun werk te doen.

Een andere manier om open loops te creëren, is door niet zomaar antwoord te geven op de vragen van de ander. Dat komt later wel. Sterker nog: negeer de vraag of zeg dat je er later op terugkomt… want nu is je aandacht gericht op wéér een gloednieuw onderwerp dat opeens in je opkomt! Gebruik de vraag van de ander dus om een overgang te maken naar een nieuw leuk onderwerp. Sneeuw dat onderwerp maar onder. Het daadwerkelijk volledig beantwoorden van de vraag, komt ooit nog wel. Misschien wel op een van jullie vele volgende dates waarin al die gespreksonderwerpen nog afgesloten moeten worden…

Hierna lezen:  Wat Is De #Metoo-Beweging? Met Consent-Tips Voor Nederland

Tip 6 – Serieus gesprek → opeens een compliment → en weer terug naar het gesprek

Jullie zitten gewoon in een serieus gesprek en jullie beiden zijn erg geïnteresseerd. Mooi. Onderbreek dit met een abrupt compliment (klik hier voor inspiratie). Blijf er niet te lang in hangen, maar vervolg jullie gesprek daarna gewoon alsof er niks gebeurd was.

Tip 7 – Verbinding → geen verbinding → verbinding → geen verbinding

rapport verliefdheid

Super als jullie een verbinding, oftewel klik hebben met elkaar (met een chique woord: ‘rapport‘)! Als je echter continu rapport hebt met elkaar, is dat niet echt dynamisch. Het mooie van rapport is gelukkig dat je het als een knipperlicht aan en uit kunt zetten.

Alleen al door je lichaam van de ander af te keren, kun je deze magische verbinding even uitzetten. Bonus: stop op het hoogtepunt. De volgende keer dat je weer in die magische verbinding met elkaar stapt, is de klik sterker geworden.

Tip 8 – Nog meer manieren om iemand verliefd te maken met fractionatie

 • Dit… dat…
 • Hier…daar…
 • Dit deel… dat deel…
 • Dit onderwerp… dat onderwerp…
 • Hier een drankje… daar een wandeling… daar diner… en weer ergens anders koffie en een toetje…
 • Emotie X… Emotie Y…
 • Eerste persoon… tweede persoon (empathie)… derde persoon… Ga eens na en stel je voor hoe het voor de andere persoon is… en hoe het voor jezelf is… en hoe het als neutrale toeschouwer eruit ziet… 
 • Bewust… onbewust…
 • Nu… later… vroeger…
 • Een deel van je denkt… en een deel van je denkt…
 • Ogen open… en dicht…
 • Verbinding maken… verbinding breken
 • Vaag… specifiek… vaag… specifieke call to action…
 • Bewuste aandacht… onbewust…(, heb je dat niet opgemerkt Marie?)
 • Aandacht hier… aandacht daar…
 • Deze verhaallijn… die verhaallijn… die verhaallijn… oh kijk eens daar… terug naar die verhaallijn…
 • Verwarring… helderheid
 • Communiceren en de wereld beleven met actie, snelheid en intensiteit… en dan weer rustig, langzaam en intiem…

Tip 9 – Geef verborgen suggesties over verliefdheid

doen alsof verliefd zijn

“Je bent best wel een leuk meisje, we zouden eens koffie moeten drinken…” Dat zei mijn buurmeisje tegen haar pop. 

Stiekem zei je bovenstaande zin zojuist ook tegen de persoon tegenover je. Een leuke manier om spanning op te bouwen. Deze techniek komt uitgebreid aan bod in het artikel over flirt-tips.

Tip 10 – Verpak je verborgen verliefdheid-suggesties in een ‘nested loop', de meest geavanceerde techniek…

verliefd maken nested loop

Ken je de film ‘Inception'? In die film konden ze in de droom van een ander persoon stappen, en vervolgens konden ze zelfs in de droom van de droom stappen. Daar plantten ze een suggestie. De ‘nested loop'-techniek is eigenlijk precies hetzelfde. Hiermee kun je de suggestie van verliefdheid in een ander persoon planten.

Hierna lezen:  Single op Valentijnsdag? Doe dan dit... (Werkt echt!)

In een van de vorige tips leerde je de ‘open loop' al. Heb je die niet gelezen, doe dat dan nu alsnog. Een nested loop is namelijk een combinatie van drie ‘open loops' en een verborgen suggestie.

Start een anekdote en stop op het hoogtepunt. Je hebt nu een ‘cliffhanger'. Vervolgens ga je door naar het begin van een nieuwe anekdote. Open op die manier drie verhalen en stop steeds op het hoogtepunt. Je hebt nu drie onafgemaakte verhalen.

Dit ziet er als volgt uit:

 1. Start verhaal 1. Stop op het hoogtepunt/de cliffhanger.
 2. Start verhaal 2. Stop op het hoogtepunt/de cliffhanger.
 3. Start verhaal 3. Stop op het hoogtepunt/de cliffhanger.

Na de cliffhanger van verhaal 3 plaats je de suggestie dat de ander verliefd / opgewonden / gefascineerd aan het worden is. Dit doe je met directe hypnotische suggestie(s). Dit is heel simpel: zeg gewoon wat de ander moet voelen.

Bijvoorbeeld:

Je begint opeens verliefd te worden… datgene wat je nu voor je ziet, wil je heel graag! Het is aan! Het is echt aan het gebeuren!

Waarom kun je hiermee wegkomen? Je bent verhalen aan het vertellen! Je derde verhaal zou bijvoorbeeld over een lief baby-geitje kunnen gaan dat verliefd werd op een baby-koe en het baby-geitje zei tegen zichzelf: “Je begint opeens verliefd te worden… datgene wat je nu voor je ziet, wil je heel graag! Het is aan! Het is echt aan het gebeuren!”

De toehoorder van je verhaal zal dit allemaal binnenlaten zonder kritisch denkvermogen omdat het toch maar een verhaal is. Maar ondertussen komt de suggestie en het gevoel van verliefdheid wel binnen voor het onderbewuste van je toehoorder…

Nu je de hypnotische commando's en suggesties voor verliefdheid hebt gegeven, sluit je alle verhalen in omgekeerde volgorde af. Dat ziet er als volgt uit:

 1. Sluit verhaal 3 af.
 2. Sluit verhaal 2 af.
 3. Sluit verhaal 1 af.

Hoe dit precies werkt, waarom dit werkt en hoe je dit doet, leer je uitgebreid in dit artikel over metaforen vertellen.

Tip 11 – De magische ‘rapport-bubbel': opeens mag spiegelen en langer oogcontact maken

rapport bubble verliefd maken

‘Rapport' is een NLP-techniek waarmee je in enkele seconden een sterke connectie en vertrouwensgevoel met iemand maakt. Het mooie van ‘rapport' is dat er compleet andere regels gelden als je aan het flirten bent!

 • Als je bijvoorbeeld in een normale situatie rapport wilt opbouwen met iemand, is het belangrijk dat je niet te veel van de spiegel-techniek gebruik gaat maken. Zodra de ander opmerkt dat je aan het spiegelen, is alle verbinding opeens weg.
 • Ook kan te lang oogcontact aanhouden ervoor zorgen dat het vertrouwen opeens verdwijnt omdat het niet gepast is.
Hierna lezen:  Top 10 Boeken Over (Leren Omgaan Met) Emoties [Update 2024]

Bij flirten mag je dat helemaal vergeten! Dan wordt juist de spanning / aantrekkingskracht heel erg versterkt als je elkaar letterlijk aan het spiegelen bent. Zo creëer je heel makkelijk een ‘magische bubbel' met alleen jullie twee erin.

Ik besloot eens tijdens een feestje naar een groepje mensen te lopen en een praatje met iedereen te maken. Toen ik een gesprek opende met de langste dame van de groep (uiteraard als laatste), zag ik dat ze uit verliefdheid met haar hand ging frunniken op borsthoogte. Ik besloot dit ook te doen, precies op borsthoogte. In een normaal(!) gesprek is dit funest, maar op dat moment keken we elkaar in de ogen en leek de tijd stil te staan.

Ik had haar niet uitgevraagd en ik liet het gaan, maar een paar weken later kreeg ik op Facebook opeens het bericht:

‘Drankje doen in bar {x}? ?

Het lijkt zo cliché, maar zonder dat letterlijk spiegelen was dit niet gelukt. Het laat een onuitwisbare indruk achter – nogmaals: alléén bij het flirten en niet in andere situaties.

Tip 12 – Richt mensen af om leuk en lief te doen tegen jou

Een van de NLP-technieken is het behandelen van mensen alsof ze honden zijn. Daar is niks geks aan: we noemen dit de Pavlov-reactie. Iedere keer dat jouw hond het kastdeurtje of de verpakking van het eten hoort, wordt ie blij, enthousiast en wild.

Jij wilt toch dat een ander persoon ook steeds blij, enthousiast en wild wordt van jou? Nou, dan doe je dus precies hetzelfde. Dit geldt voor alle situaties in je leven. Hoe doe je dat dan? Dat doe je als volgt:

 • Behandelt iemand jou gemeen, doet iemand saai of doet deze persoon geen moeite voor jou? Beloon dat dan niet. Sterker nog: dan geef je gewoon geen aandacht. Dan stoppen ze vanzelf met dat waardeloze gedrag tegen jou.
 • Behandelt iemand jou leuk, lief en sensueel? Doet iemand moeite voor je en toont deze persoon interesse? Zorg dat je dit dubbel en dwars beloont met jouw aandacht en goedkeuring.

Waar is dit goed voor? Nou, dat mensen fijne gevoelens bij jou krijgen en moeite voor je doen. Niet soms een keertje als het ze uitkomt.., maar altijd! Dus echt, richt je date af zodat hij/zij je goed behandelt. Zegt je date iets liefs, beloon het. Pakt je date lief en sensueel je billen, beloon het.

En houdt jouw date zichzelf in en zegt jouw date nee tegen sensualiteit? Prima, dan geef je geen aandacht (op die manier) dus je beloont dat afwijzende gedrag niet door het alsnog te proberen. Bovendien geldt: een keer nee is nee, dus dat is ook mooi meegenomen. Hierdoor zal jouw date weten dat hij/zij alleen aandacht van jou krijgt als hij/zij ook eens iets geeft.

Hierna lezen:  Hoe improviseer je? 43 improvisatietheater-tips! [Theatersport & Acteren]

En zo, lieve mensen, zorg je ervoor dat men graag iets aan jou geeft. Altijd. En dat men er wel twee keer over nadenkt om ook maar een beetje saai of, ingehouden of rot tegen je te doen.

Tip 13 – Het ‘sliding' anker om verliefdheid op te wekken (schokkend, maar effectief)!

slideing anker nlp veriefd maken

Wat een anker is, leer je in dit artikel, maar laten we eerst naar mijn favoriete anker-variatie kijken: het ‘sliding'-anker. Zie het als een volumeknop die je kunt ‘sliden'. Je kunt een gevoel van fascinatie en opwinding sterker en zwakker maken.

Hoe doe je dit? Zoek iets wat je als jouw ‘volume-knop', oftewel ‘slide' kunt gebruiken om ermee te ‘sliden'. Laten we het voorbeeld nemen van wanneer jullie met z'n tweeën aan een tafel zitten tijdens een date. Dan kun je een beetje met jouw vinger op de tafel spelen door op een verleidelijke manier met je vinger kleine rondjes te tekenen op de tafel.

Tijdens het gesprek gaan jullie opwindende emoties bespreken, maar ook neutrale of saaie emoties. Wanneer het gespreksonderwerp – en dus het gevoel wat jullie hebben – steeds opwindender wordt, schuif je steeds meer met je vinger dichterbij de ander terwijl je er nog altijd rondjes mee tekent op de tafel. Wordt het gespreksonderwerp weer neutraal of saai, dan haal je je vinger weg bij de ander.

Op deze manier heb je een soort volumeknop gecreëerd. Een aantal minuten later heb je een ‘anker' te pakken die je kunt gebruiken wanneer je wilt: hoe dichterbij jouw vinger bij de ander komt, hoe meer opgewonden de ander raakt. Het Pavlov-effect in de praktijk!

Tip 14 – Een regulier kinesthetisch anker

Een regulier kinesthetisch anker kun je ook eens gebruiken. Iedere keer dat de ander lacht en opwinding voelt in het gesprek, zou je bij een sliding anker steeds dichterbij komen met jouw stimulus (je spelende vinger bijvoorbeeld).

Bij een ‘regulier' kinesthetisch anker raak je de ander gewoon kort aan wanneer de ander lacht. Bijvoorbeeld bij de elleboog. Hierdoor gaat het onderbewustzijn van de ander die opwindende en vrolijke gevoelens associëren met deze aanraking van jou. Als je dit een aantal keren blijft opbouwen volgens de criteria voor een succesvol anker, kun je de ander daarna bijna op commando in deze plezierige toestand brengen.

Wanneer voelde je je heel verliefd? Dat is geweldig. Ik wed dat hij/zij je echt een goed gevoel geeft. Moet je luisteren, mijn vriendin zegt dat als ze verliefdheid voelt bij een man, ze het in haar keel voelt en dat het naar boven beweegt tot aan het puntje van haar hoofd. Vind je het erg als ik vraag hoe het voelde toen jij verliefd was?”

Misschien zal de ander zeggen: “Nou, ik voelde het fladderen in mijn maag, en het bewoog naar mijn keel.”

Terwijl deze persoon dit vertelt, zal hij/zij de ervaring van deze aantrekkingskracht herbeleven. Trouwens, dit werkt met elk persoon. Een makkelijke manier om een gevoel op te wekken, is door te vragen naar een eerdere ervaring met dat gevoel. Dat hebben we zojuist gedaan. Hierdoor beleeft de ander dit opnieuw.

Nu ga je een manier vinden om dit te ankeren. “Dat is echt interessant, want het is echt anders dan de ervaring van mijn vriendin. Dus, laat ik dit even op een rijtje zetten. Voor jou was het zo dat je het in je maag voelde (raak nu licht de maag van de ander aan), en het bewoog zich naar boven naar je keel (en traceer die beweging). Klopt dat?”

“Ja, dat is het precies!” En nu heeft de ander die aantrekkingskracht herbeleefd, maar dan mét jouw non-verbale aanraking dat als anker dient en nu is verbonden met dat verliefde gevoel.

Tip 15 – Praat over ‘sexy' en ‘stiekeme' onderwerpen

iemand verliefd maken met stiekeme sexy onderwerpen

Praten over ‘sexy onderwerpen' en praten over ‘dingen stiekem doen' is opwindend.

 • ‘Sexy onderwerpen’: Dit zijn alle onderwerpen die lichtjes geassocieerd zijn met seks. Onderwerpen zoals piercings, tattoo’s, feestjes en drank… Bijvoorbeeld: ‘Houd je van de smaak van bier?’ ‘Heb je tattoo’s of piercings?’ ‘Houd je van feestjes?’ ‘Houd je van laat opblijven?’ ´Ben je wel eens verliefd geweest op je leraar?´ Snap je het al? Dit soort vragen stel je niet aan gewoon een vriend, en toch is het erg subtiel.
 • Gespreksonderwerpen die metaforisch te maken hebben met dingen doen die eigenlijk niet mogen. ‘Hoe oud was je toen je je eerste drankje had?’ ‘Raakte je vaak in de problemen op de middelbare school?’ ‘Nam je wel eens drugs?’ Alles wat jullie in een gemoedstoestand van kind-zijn brengt. Daaraan gerelateerde onderwerpen zijn glitters of dingen die niet mochten, zoals snoepen (wat was je favoriete snoep als kind?)
 • Grapjes. Want lachen en giechelen is sexy. Als je dan in elkaars ogen kijkt, en elkaar zelfs lichtjes aanraakt, zie je de zachtheid en spontaniteit in elkaars ziel. Bovendien is lachen iets wat spontaan is. En verliefd worden is ook iets wat spontaan gebeurt. Het heeft met elkaar te maken.
Hierna lezen:  Top 10 Boeken Over (Leren Omgaan Met) Emoties [Update 2024]

Tip 16 – Vooronderstel een heleboel verliefdheid

Wat valt je op aan de volgende zin? “Wat gaan jij en ik deze zaterdag doen samen?” Je hebt met die zin niet gevraagd of jullie iets samen gaan doen. Je hebt die stap overgeslagen en je hebt direct gevraagd wat jullie samen gaan doen. Dit noemen we de vooronderstellingen-techniek. Handig hè?

 • “Je stelt een goede vraag! Dit is echt heel interessant. Er zijn 3 heel belangrijke punten die daar antwoord op geven. Ik kom trouwens ondertussen gezellig tegen je aan zitten.”
 • “Je moet wel echt genoeg zonnebrandcrème gebruiken bij het insmeren van mijn rug. Bij te weinig zonnebrandcrème gaat de bescherming verloren.”
 • “Kijk, deze mensen willen er even langs, dus voordat ik je zo meteen uit ga vragen moeten we even ruimte maken voor deze mensen die langslopen.”
 • “Wat gaan jij en ik deze zaterdag doen samen?”
 • “Maar je moet wel goede smaak hebben als ik vanavond bij je kom eten.”

Tip 17 – Gebruik gerust andere methoden om verliefdheid op te roepen

In dit artikel heb je tot nu toe allerlei manieren geleerd om de gemoedstoestand van verliefdheid op te roepen. Er zijn echter nog veel meer manieren om gemoedstoestanden op te roepen.

De beest belangrijke methode is om in gedachten terug te gaan naar een ervaring waarin je dat gevoel al eerder hebt ervaren. Stel dus de vraag: ‘Wanneer was je echt heel erg verliefd?' Stel meer vragen over die situatie en het gevoel zal sterk terugkomen bij de ander. Meer manieren om gemoedstoestanden op te roepen, lees je onderaan dit artikel.

Tip 18 – Maak het jezelf makkelijk: gebruik de voorbeeldzinnen van ‘Timmy'!

hoe maak je de ander verliefd

Als het op verliefdheid opwekken aankomt, is de meest gehate persoon ook meteen de meest geliefde persoon. Tim is degene met de meeste ervaring en de beste skills om iemand verliefd op je te maken. Toegegeven, hij kan soms ongepaste dingen zeggen, maar dit soort technieken zoals de ‘open loop' kan hij heel goed uitleggen en voordoen.

Tim maakt al deze technieken zoals de ‘open loop' of ‘fractionatie' heel simpel door je gewoon zijn beste voorbeelden te geven die je alleen maar hoeft na te doen. Klik hier om de voorbeeldzinnen en uitleg van Tim te ontdekken. Ook Daan de Ram raden we aan.

Tip 19 – De Our own world techniek: creëer in jullie fantasie een heerlijke wereld voor jullie tweetjes

Deze techniek is briljant en gaat als volgt: Praat over mooie onderwerpen… en plaats jezelf daar ook in zodat jullie tweetjes het samen beleven. Dit kun je al doen met iemand die je pas net kent:

Als je wilt ontsnappen uit de sleur, wat doe je dan het liefst? Als je jezelf wilt losweken en bevrijden… Als je wilt toegeven aan je gevoel en verlangen, om te kunnen doen wat je maar wilt, wat zou je dan willen doen? Wat is bijvoorbeeld je favoriete plek? Oké, Ibiza, wat gaaf, vertel me over die plek. Neem me even met je mee. Hoe laat arriveren we er? Dus we arriveren op het eiland, welke tijd van de dag is het? Ah, in de middag. Zien we de zon? Oké, ik kijk met je naar de zon. Wat voel ik dan met je terwijl ik daar bij je zit? Hoe is de lucht? Jij en ik zijn daar. Laat me zien wat er nog meer is. Waar lopen we nu naartoe? Ah, naar een meer. En dan gaan we in de natuur zwemmen. Lekker al onze kleren uitdoen en in het water glijden… Hoe voelt het water aan? En is het helemaal stil en rustig daar of horen we ook allerlei gezellige geluiden? En wat drinken we naderhand? Wat is jouw drankje? Hoe smaakt het? Mag ik een slokje van jou? Vind ik het ook lekker?

Door dit te doen in een gewoon gesprek, eindig je zelfs met iemand die je pas een paar minuten kent, met het gevoel dat jullie samen een hele reis hebben afgelegd. Jullie zijn nu stiekem met elkaar daar op vakantie geweest – op de favoriete plek van je gesprekspartner – en al die fijne gevoelens die je gesprekspartner zo graag voelt, hebben jullie nu samen gevoeld. Het resultaat: super snel een diepe verbinding!

Hierna lezen:  251 tips om in contact met je gevoel te komen [van hoofd naar lijf]

Meer manieren om dit te doen:

 • We gaan in bomen klimmen en pakjes Wicky drinken.
 • Ik stop je in een koffertje en neem je mee op reis.

Tip 20 – Gebruik de logische niveaus

Het model van de logische niveaus leert ons dat we ieder gesprek normaal gesproken het liefst oppervlakkig beginnen. Dit zorgt voor een vloeiend begin van een gesprek.

Vervolgens leert dit model ons om via die oppervlakkige niveaus ongemerkt het gesprek omhoog te sturen naar diepere onderwerpen, waardoor je een diepere verbinding met elkaar kunt maken.

Hoe je de logische niveaus in een sociale context gebruikt en waarom het belangrijk is om dit model te volgen, lees je in dit artikel over contact maken met mensen.

Dit waren de geavanceerde ‘voodoo' en ‘magie'-technieken… Veel plezier met experimenteren!

Veel plezier hiermee, en nogmaals: als je NLP kunt, als je deze vaardigheden op onbewust niveau beheerst en als je zelfvertrouwen qua basis op orde is, zou je hieraan kunnen beginnen als experiment. Zo niet, lees dan eerst hier hoe je zonder heel dit gedoe ook gewoon kunt flirten met deze 66+ tips.

Praktisch boek over NLP

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Vond je dit een zinvol artikel? Dit waren allemaal NLP-technieken, dus als je meer wilt leren over hoe je iemand verliefd maakt met NLP, dan wijs ik je tot slot graag op het inspirerende NLP Doe-Boek, zodat we het ook samen in de praktijk gaan brengen. Hierin zitten meer dan 100 verschillende tools, tips en technieken vanuit NLP, waaronder bruikbare challenges om met dit soort romantische technieken aan de slag te gaan. Bekijk het NLP Doe-Boek hier >>

Test deze tips direct uit via een datingsite

Op jouw geluk!