Wil je meer genieten van het leven? Meer genieten van het moment? Of denk je misschien wel: “Ik kan niet meer genieten van het leven.” Hier vind je bijzondere tips, teksten en quotes om te genieten van de kleine dingen in het leven. Lees verder…

Gastbijdrage door Inge Lanneau (haar site is momenteel offline).

5 tips om (meer) te genieten van jouw leven:

Laten we naar de tips gaan, met een aantal mooie quotes tussendoor…

“Lach veel en heb veel plezier in je hele leven. Het leven is genieten, niet alleen verdragen. ”
– Gordon B. Hinckley

1. Luister naar “Jij bent de mooiste” (Dimitri Van Toren)

Vooral 's morgensvroeg om de dag goed te beginnen. Leer het liedje van buiten en zing mee, uit volle borst.

“Doe wat je maar wilt, maar laat het vreugde schenken.”
– Walt Whitman, Grass Grass

2. Kijk naar Pretty Woman met Julia Roberts en Richard Gere

En let vooral op de scene waarin Julia Roberts in bad zingt. Julia Roberts straalt enorm veel geluk en liefde uit terwijl ze met haar koptelefoontje meezingt met Prince. Beeld je in dat jij daar ligt, in bad, in een prachtige suite van een prachtig hotel.

“Neem vandaag de tijd om de rozen te ruiken, geniet van die kleine dingen over je leven, je familie, echtgenoot, vrienden, baan. Vergeet de doornen – de pijnen en problemen die ze u veroorzaken – en geniet van het leven ”
– Bernard Kelvin Clive, Your Dreams Will Not Die Die

Als je het je kan veroorloven, boek dan eens een nachtje of twee in het meest luxueuze hotel van jouw land of ergens anders en geniet – net als Julia – van het moment.

“Stop met het zoeken naar de stormen en geniet meer van het zonlicht.”
– Gordon B. Hinckley

3. Lees een verhaaltje uit Jip en Janneke, iedere avond voor het slapen gaan

Dat is wat ik doe. Vroeger, toen ik nog een kindje was, las mijn moeder iedere avond voor een lange tijd (tot wanneer het boek uit was en daarna helemaal opnieuw), een verhaaltje voor uit Jip en Janneke en wat sliep ik goed daarna. Waarom het nu niet zelf lezen, ook al ben ik nu een stuk ouder? Het geeft me een goed gevoel, ik voel me jonger en slaap als een roosje. Een echte aanrader.

“Vind extase in het leven; het loutere gevoel van leven is genoeg vreugde. ”
– Emily Dickinson

4 & 5. Genieten van het leven… twee gedichten

Besta niet.
Leef.
Ga weg, verken.
Bloei op.
Daag autoriteit uit. Daag jezelf uit.
Evolueer.
Verander voor altijd.

Word de persoon die je altijd zegt te willen zijn. Blijven bewegen. Stop niet. Begin de revolutie. Word een vrijheidsstrijder. Word een superheld. Dat niet iedereen je naam weet, betekent niet dat je er niet toe doet.

Ben je blij? Ben je ooit gelukkig geweest? Wat heb je vandaag gedaan om ertoe te doen? Heb je bestaan ​​of leefde je? Hoe ben je opgebloeid?
Word overal een passende kameleon. Wees overal een rockstar-opvaller. Niets doen, alles doen. Vergeet alles, onthoud iedereen. Doe er moeite voor, doe niet gewoon alsof. Luister naar iedereen. Heb iedereen lief en heb tegelijk niets lief. Het is onmogelijk om alles te zijn, maar je kunt niet stoppen met proberen het allemaal te doen.

Ik weet alleen dat ik geen idee heb waar ik nu ben. Ik heb het gevoel dat ik ergens voor train en vooruitgang boek bij elke stap die ik zet. Ik ben bang stil te staan. Het is mijn grootste zwakte.

Ik praat veel, maar volg er vaak niet op. Dat is mijn grootste probleem. Ik weet niet eens wat ik nu moet denken. Het wordt tijd dat ik een sprong waag. Spring gewoon over alles heen. Spring.

Je bent begonnen je mening te geven, blijf er nu mee doorgaan, maar niet met de bedoeling om controverse op gang te brengen. Trek je handschoenen aan – het is tijd voor wedergeboorte. Er is geen ruimte voor de aardige jongens in de geschiedenisboeken.

(Deze alinea mét nadruk!) Dit is het begin van een revolutie. de revolutie is je leven. het doel is onsterfelijkheid. laten we leven, baby. laten we alle tijden voelen. neem geen gevangenen. houd geen enkele andere ziel verantwoordelijk, vooral niet je eigen ziel. als iets niet gebeurt, is het jouw fout.

Maak van dit moment jouw afrekening. Je hoofd is te lang onder water gehouden en nu is het tijd om op te staan ​​en je eerste echte adem te halen.

Doe alles met exacte berekening, niets zonder betekenis. Maak je woorden niet voorzichtig, maar verzin geen excuses voor wat je zegt. Fuck ze allemaal. Stel een doel voor elke dag en wees nooit moe.

– Brian Krans, A Constant Suicide

En nog gedicht over genieten van het leven:

Als je wilt begrijpen wat een levensjaar betekent, vraag het dan aan een student die net zijn eindexamen heeft afgelegd.

Of een maand van het leven: praat met een moeder die net is bevallen van een te vroeg geboren baby en wacht tot hij uit de couveuse wordt gehaald voordat ze hem veilig en gezond in haar armen kan houden.

Of een week: interview een man die in een fabriek of een mijn werkt om zijn gezin te voeden.

Of een dag: vraag het aan twee verliefde mensen die wachten op hun volgende afspraak.

Of een uur: praat met iemand met claustrofobie die vastzit in een kapotte lift.

Of een seconde: kijk naar de uitdrukking op het gezicht van een man die net is ontsnapt uit een autowrak.

Of een duizendste van een seconde: vraag het de atleet die net de zilveren medaille op de Olympische Spelen won, en niet het goud waarvoor hij zijn hele leven heeft getraind.

Het leven is magisch, Arthur, en ik weet wat ik zeg, want sinds mijn ongeluk waardeer ik de waarde van elk moment. Dus ik smeek je, laten we het beste maken van alle seconden die we nog hebben.

– Marc Levy, als het maar waar was

Op jouw geluk!

Hierna lezen:  99 geluksmomentjes die je eerder had willen kennen [Lijst]

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: