Iedereen heeft er wel eentje in zijn/haar vriendengroep: het ongeleide projectiel. In dit artikel vind je een ode aan dit bijzondere soort mens. Lees verder…

Herken jij het ongeleide projectiel bij een van je vrienden of jezelf?

Soms zien we het ongeleide projectiel in de vorm van de Don Juan(ita) die continu overdreven versierpogingen doet, waar jullie ook gaan.

Of missschien is het wel die waanzinnige vriendin die geen schaamte kent en op komt dagen met uitgelopen mascara van de vorige drukke activiteit. Nog altijd hyper-actief en klaar voor wat er nu weer gaat gebeuren.

In sommige vriendengroepen verschijnt het ongeleide projectiel in de vorm van de serie-ondernemer die ieder kwartaal wel met een nieuw idee komt (en de oude laat vallen)…

We mogen blij zijn dat ze er zijn. Zonder deze ongeleide projectielen was het leven een stuk minder leuk geweest.

Alle (prachtige) kenmerken van een ongeleid projectiel

 1. Het ongeleide projectiel kent geen schaamte, maar juist heel veel kwetsbaarheid, en dat is positief! Want schaamte weerhoudt ons om een (liefde)vol leven te leven. Het bijzondere van het ongeleide projectiel is altijd dat er geen sprake is van een ‘walk of shame', wat voor bizarre dingen er ook gebeuren.
 2. Hij/zij raakt van alles kwijt. Portemonnee, geleende spullen, jas… Het is dan ook normaal om iedere drie maanden een nieuwe telefoon en zelfs een nieuw nummer te hebben.
 3. Ben je een ongeleid projectiel? Dan ben je iemand die geeft. Gewoon omdat je zoveel liefde te bieden hebt.
 4. Je bent eerlijk en zonder vooroordeel.
 5. Je bent een echte vriend, kunt diepe gesprekken hebben en troost bieden aan mensen. Je bent een waanzinnige vriend(in). Niet alleen omdat er altijd wat leuks gebeurt met jou, maar ook omdat je intelligent bent en op andere manieren een goede vriend bent.
 6. Je inspireert en motiveert mensen.
 7. Je contactenlijst is een heerlijke chaos: allerlei bijnaampjes zonder achternaam en vijf Marieke's…
 8. Je kent iedereen en iedereen kent jou.
 9. Je oordeelt niet over anderen. Beter zelfs: iedereen kan met jou het hardst lachen wanneer er domme fouten gemaakt worden.
 10. Er worden memes over jou gemaakt en uitspraken van je geciteerd en die gaan regelmatig rond in app-groepjes.
 11. Er gebeurt altijd wel iets bizars als jullie op stap gaan.
 12. Je bent altijd vrolijk en je kunt jezelf altijd oprapen en relativeren als het even minder goed gaat.
 13. Wanneer er iets ‘geks' voorgesteld wordt, kun je er altijd op vertrouwen dat het ongeleide projectiel gewoon ja zal zeggen. Het antwoord is altijd enthousiast: Ja!
 14. De anekdotes en verhalen over jou zijn eindeloos.
 15. Je geeft liefde. Vol overgave. Je vrienden houden dan ook van je.
 16. Je bent een grote optimist. Je bent door schade en schande wijs geworden en je weet dat het weer goed komt.
 17. Je speecht tijdens een verjaardag, blijft veel te lang aan het woord, er wordt een beetje gênant gelachen in de ruimte maar toch is het mega vermakelijk.
 18. Je bent en organiseert het feestje voor het feestje. Je maakt het gezellig, moedigt mensen aan te dansen, houdt nog een speech en zorgt ervoor dat alle remmen los zijn voordat jullie de deur uit stappen.
 19. Je bent een bal energie en bent nooit lang moe of down. Je hebt namelijk een speciale levensvreugde die jou oplaadt en jou maar laat gaan en gaan en gaan.
Hierna lezen:  Gastvrijheid: Betekenis, Voorbeelden & Tips (Gastvrij Zijn Doe Je Zo!)

Geniet van het leven en alle avonturen die je meemaakt!

Op jouw geluk!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: