Ben jij van plan het NLP-practitioner certificaat te bemachtigen? Of wil je er graag meer over weten. Dan ben je aan het juiste adres, want in dit artikel gaan we je er meer (veel meer) over vertellen. Het practitioner certificaat is een erkend NLP-certificaat, dat je op aardig wat verschillende locaties kunt scoren. Allereerst zullen we je vertellen wat een NLP-practitioner precies is.

Wat is NLP?

NLP is de afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren. Dit staat voor hoe je de wereld om je heen ziet en interpreteert en hoe je op die interpretaties reageert. Je ontdekt dat je interpretaties subjectief zijn. Iedereen interpreteert anders. Sommigen focussen meer op gevoelens en anderen meer op het verstand. Het één is niet per se beter dan het andere, het is gewoon subjectief!

Wat is een NLP-practitioner?

De NLP Practitioner Opleiding is het startpunt voor wie zijn studieloopbaan in NLP wil beginnen. Een NLP practitioner is iemand die een erkende NLP-opleiding heeft gevolgd en die precies weet hoe we worden beïnvloed door onze eigen manier van denken. Als je NLP-practitioner bent, kun je de NLP-technieken in de praktijk toepassen. Je hebt niet alleen kennis van de theoretische kant van het verhaal, maar kunt ook gedrag van jezelf en anderen in je directe omgeving analyseren. Je focus ligt op gedachten, gedrag en gevoelens en de communicatie met anderen.

NLP-cursus van UNLP

Deze practitioner opleiding van UNLP is, naar eigen zeggen, “meer dan een NLP-opleiding”. Deze opleiding duurt 18 dagen. Tijdens die 18 dagen leer je alles over onbewuste processen. Je leert hoe je deze kunt herkennen en eventueel ook kunt veranderen. De opleiding is een “handleiding” voor je verdere leven. De focus ligt op non-verbaal gedrag en het maken van oprechte connecties met anderen. Uiteindelijk kun je met de kennis die je opdoet je geluk vergroten.

Hoe krijg je dat felbegeerde NLP Practitioner Certificaat dan?

Nou, door gewoon een officiële NLP Practitioner Opleiding te volgen. En aan welke eisen moet je voldoen om aan het einde van de rit ook het certificaat in ontvangst te mogen nemen? Dat is opgedeeld in twee onderdelen:

Onderdeel 1: het instituut waar je de opleiding volgt moet aan eisen voldoen

Het enige wat jij hierbij hoeft te doen, is een goed instituut kiezen. Dat is een NLP-opleidingsinstituut die door een NLP-associatie is geaccrediteerd en gecertificeerd. Is dat het geval, dan krijg jij een officieel NLP-certificaat aan het einde van je training. Een nogal belangrijk puntje is hierbij wel: iedereen kan een NLP-associatie opstarten. Er zijn er dan ook tientallen. Degene met de hoogste eisen voor de kwaliteit van de opleiding is echter de IANLP. In Nederland zijn slechts vier instituten hierbij aangesloten – waaronder UNLP.

Hierna lezen:  Wat Is New Code NLP? Flow Voelen: Minder Praten & Meer Doen!

Onderdeel 2: jij moet aan eisen voldoen

Ook jij moet de opleiding goed doorlopen, wil je je certificaat verdienen. In het geval van de IANLP is er een urencriterium: je moet 90% van de lesuren aanwezig zijn geweest. Ook zit er bij IANLP-instituten op het einde een assessment waarin je een NLP-techniek demonstreert. Kleine spoiler: hiervoor kun je niet zakken.

NLP in beeld: YouTube toelichting

In onderstaande video krijg je een uitgebreide en schematische toelichting van wat NLP nu precies is:

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: