Wie zijn Marcel Meijlink & dr. Vincent van der Burg en waarom zijn zij de beste NLP-trainers van Nederland? Wij vertellen hier alles over ze. Lees verder…

Marcel Meijlink & Vincent van der Burg van UNLP

Voordat we naar de uitgebreide bio van Marcel & Vincent gaan, sommen we hun grootste krachten op:

  • Ik heb ervaren dat ze erg kundig zijn: ze weten zich met iedere situatie raad als het om hun vak gaat.
  • Ik heb ervaren dat ze vertrouwen hebben en geloof hebben in de mensen waarmee ze werken. Dat zijn bijvoorbeeld hun cursisten, maar ook hun personeel.
  • Ze maken een goede scheiding tussen NLP en het gewone leven. Ze zetten NLP enkel op formele momenten in: tijdens coaching en training. Daarbuiten zijn ze altijd transparant over wat ze aan het doen zijn.
  • Ze zijn zonder oordeel. Ik heb ze nooit op een vooroordeel of oordeel kunnen betrappen, hoe groot een tegenslag ook kan zijn.
  • Ze kunnen zowel op detail-niveau als op algemeen niveau werken en motiveren.
  • Ze hebben prachtige deugden als behulpzaamheid en discipline.
  • Ze zijn rechtvaardig.

Wat is NLP?

NLP is een afkorting voor ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’. Hier wordt een methode op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie bedoeld.

Wat doet NLP?

Neuro Linguïstisch Programmeren geeft jou als persoon de middelen om op overzichtelijke wijze inzicht te krijgen op je eigen gedrag en dat van anderen. Het laat je ook zien hoe je je eigen gedrag kunt veranderen, mocht je daar de behoefte toe voelen of het wenselijk vinden.

Waar kun je NLP voor gebruiken?

Neuro Linguïstisch programmeren heeft vele verschillende toepassingen. NLP kan voor bijna iedereen bruikbaar zijn. Het gaat er namelijk niet om dat je jezelf of je persoonlijkheid op grondige manier verandert, maar dat je de informatie – prikkels door je omgeving en van andere mensen – die je tot je krijgt, op een andere manier opneemt en om kunt zetten naar gedrag.

Top 5 redenen om NLP te gebruiken

  • Jezelf ontwikkelen, ontplooien: NLP inzetten om te groeien als mens.
  • Beter leren samenwerken en communiceren met anderen.
  • Leren omgaan met mentale klachten als burn-out en stress.

Wat is UNLP?

UNLP is een opleidingsinstituut dat persoonlijke ontwikkeling tot doel heeft. De instelling hanteert de nieuwste technieken en inzichten op het vlak van zelfontwikkeling, persoonlijke groei, coaching en praktische psychologie, met als doelstelling het leven van de ander te verbeteren.

Opleidingsinstituut van goede naam

Bij UNLP kun je op elk niveau in- en doorstromen, zowel als beginner (practitioner) en als gevorderde (master practitioner). Ook kun je je specialiseren (denk aan familieopstellingen en NLP coach IANLP). Je kunt je specialiseren in één van de vervolgopleidingen zonder over te stappen.

Hierna lezen:  De 17 NLP-vooronderstellingen: welke NLP-principes overtreed jij?

Professionele én persoonlijke ontwikkeling

Er zijn verschillende redenen waarop deelnemers bij UNLP een NLP opleiding volgen. Je kunt hier terecht voor zowel je professionele (zakelijke) als je persoonlijke ontwikkeling, voor in de privésfeer. Je zet NLP niet alleen in om anderen te ondersteunen, maar ook voor jezelf. Ook als je over een lager inkomen beschikt, kun je bij UNLP terecht, via de zogenaamde ‘subsidieplaatsen’. Kom je hiervoor in aanmerking? Dan kun je deelnemen tegen verlaagd tarief.

Trainers opgeleid door grondleggers van NLP

Uniek in Nederland: de trainers van UNLP zijn opgeleid door de grondleggers van Neuro Linguïstisch Programmeren – Dr. Richard Bandler, Tad James, Anné Linden, Anthony Robbins en John Grinder. Ze hebben hun kennis over de technieken dus uit eerste hand opgedaan.

Wie is Marcel Meijlink?

Marcel Meijlink (geboren in Vlaardingen, 1977) is medeoprichter van UNLP. Hij is in het bezit van een internationaal certificaat als NLP trainer en heeft nauw samengewerkt met één van de voornaamste grondleggers van NLP, John Grinder. Ook heeft hij samengewerkt met zowel Michael Carrol (Verenigd Koninkrijk), Anthony Robbins en Carmen Bostic St. Clair (Verenigde Staten).

Marcel Meijlinks carrière

Marcel heeft de Sociale Academie succesvol afgerond en vervolgens leidinggevende functies gehad bij onder andere Vendex KBB (meest beend van Hema) en onmisbare praktijkervaring opgedaan als adviseur, leidinggevende en mentor. Zelf zegt hij over het geven van training: “het voelt als een spiegel op de eigen ontwikkeling.” Training geven is dankbaar en nuttig werk.

Geven van trainingen

Marcel heeft intussen vele deelnemers geholpen en succesvol begeleid in hun ontwikkeling, zoals op professioneel vlak als in de privésfeer, als individu en als onderdeel van een kleiner team of grotere organisatie. Marcel neemt als trainer deel aan de opleidingen tot NLP Practitioner, de opleiding NLP Master Practitioner de opleiding tot NLP Coach. Daarnaast geeft hij verschillende workshops voor specialistische doeleinden, onder meer hypnose en EFT.

EFT: wat is dat?

EFT is een afkorting voor ‘Emotionally Focused Therapy’. EFT is een therapie voor relaties, ontwikkeld in Canada. Oorspronkelijk was het bedoeld om de band tussen levenspartner te herstellen en te verbeteren. EFT is een bewezen effectieve relatietherapie. Aan de basis ligt het principe van ‘hechting’, dat aangeeft dat geen enkel mens is gemaakt om alleen te zijn. Mensen zijn sociale wezen die behoefte hebben aan intimiteit. Ze functioneren beter als ze ‘open’ staan.

Ervaring en nieuwe uitdagingen

Marcel heeft intussen al meer dan 15 jaar ervaring als zowel NLP Coach als Trainer. Hij is de medeoprichter van UNLP, samen met Vincent van der Burg. In 2020 is er een geheel nieuwe uitdaging op hun pad gekomen: de Happinezz Academy. Binnen deze academie delen zij op grote schaal hun inzichten in de recentste ontwikkelingen op het gebied van toegepaste psychologie.

Hierna lezen:  Alle 150+ NLP Technieken & Oefeningen [Met Voorbeelden & Scripts]

Wie is Vincent van der Burg?

Vincent A.M. van der Burg werd in 1975 in Woerden geboren. Hij is een NLP trainer, Master coach trainer met internationaal certificaat. Bovendien is hij ontwikkelaar van technieken en auteur op het gebied van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). De technieken zijn erkend door NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP) en de ABNLP (American Board of NLP).

Vincents inspiratie

Al vanaf zijn 15e is Vincent bezig met psychologie, persoonlijke ontwikkeling en bloei. Nu bijna 20 jaar geleden was het boek ‘Je Ongekende Vermogen’ van Anthony Robbins de inspiratie om zich toe te leggen op NLP. Het vakgebied binnen de psychologie heeft hem niet meer losgelaten.

Opleidingen

Vincent van der Burg is na de middelbare school aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vervolgens de prestigieuze LSE (London School of Economics). Zijn specialisatie binnen de studie Economie was zogenaamde “Behavioral Economics” (of te wel: de werking van psychologie binnen de economie, waarin het vaak irrationele gedrag van mensen centraal staat).

Over menselijk gedrag

Het menselijk gedrag is ronduit ‘fascinerend’. Vincent ziet het als zijn missie te achterhalen waarom mensen doen wat ze doen en persoonlijke groei voor iedereen toegankelijk te maken. Dit hoopt hij te bereiken aan de hand van krachtige technieken, praktijkoefeningen en concrete inzichten. Het is namelijk mogelijk om gedachten, gedrag en emoties blijvend bij te sturen.

Promotie aan de ITP

Na zijn studie Economie is Vincent door gaan studeren. Hij heeft de opleiding psychologie afgerond aan de ITP (Institute of Transpersonal Psychology) in Amerika. Aan dit instituut is hij vervolgens ook gepromoveerd. In 2014 rondde hij zijn proefschrift af, dat ging over de eigenschappen van doorontwikkelde mindsets en de invloed die deze op het doen, denken en voelen hebben.

Vincent als trainer en coach

Vincent heeft sinds de jaren ’90 verschillende seminars en opleidingen gevolgd om zijn kennis op het gebied van humanistische, sociale en klinische psychologie, NLP, persoonlijke groei en ontwikkeling te vergroten. Bovendien is hij opgeleid door enkele van de grootste namen op de vakgebieden: Robert Dilts, Richard Bandler, Paul McKenna en Anthony Robbins.

Oprichting UNLP

Samen met Marcel Meijlink heeft Vincent het UNLP opgericht. Hij geeft trainingen in de programma’s van NLP (Master) Practitioner, NLP Coaching, familieopstellingen en NLP Hypnose. Hij geeft trainingen op vaste trainingslocaties in onder meer Rotterdam, Drenthe en Amsterdam. Daarnaast is hij in te schakelen op locatie: voor een training binnen een bedrijf.

Droom, Leef, Geniet in het theater

Sinds 2018 houden Marcel en Vincent samen het tweedaagse inspiratieseminar genaamd ‘Droom, Leef, Geniet’. Inmiddels zijn al enkele duizenden mensen een stap dichterbij het vinden van een leven vol passie gekomen. Het programma staat vol energie en praktische inzichten.

Hierna lezen:  NLP Podcasts: alle podcasts in Nederland en het buitenland rond NLP [Lijst]

Boek voor Coaches

Vincent heeft inmiddels meerdere boeken geschreven en gepubliceerd. ‘Het Boek voor Coaches’ uit september 2018 is het nieuwste in het lijstje. Het is een praktisch handboek voor iedereen die in zijn werk met andere mensen werkt: bijvoorbeeld als coach, trainer, manager of begeleider. Hij onderstreept het belang van vragen stellen en goed luisteren.

Op jouw succes!