Wat is de eigenschap van ijver? Wat zijn de kenmerken van ijverige mensen en hoe kun jij dit in jezelf ontwikkelen? Lees verder…

Wat is ijver?

IJver betekent dat je jezelf inzet voor een doel dat belangrijk voor je is. Je weet voor jezelf dat er veel mogelijk is, en dat hoge beeld volg je met geestdrift en bezieling.

De kenmerken van ijver

Wat zijn de kenmerken van ijver? Laten we eens kijken…

Kenmerk 1 – Je zet je volledig in

Wie ijverig is, geeft alles. Je doet wat je kunt om de zaak te dienen die jij belangrijk vindt.

Kenmerk 2 – Je hebt geloof en trouw in de zaak waaraan je werkt

Wie ijverig aan een doel aan het werken is, gelooft daadwerkelijk heel sterk dat dat doel gehaald kan worden. Je bent trouw aan deze zaak en daarom werk je er hard voor.

Kenmerk 3 – Je bent verdraagzaam voor tegenslagen

De kracht van ijver is dat het je verdraagzaam maakt voor hobbels op de weg. Je accepteert overwint tegenslagen omdat je extra veel geloof, kracht, enthousiasme, trouw en vreugdevolle energie voor het doel hebt.

IJver is je innerlijke vuur. Zelfs de kleinste taak kun je met vreugde verrichten dankzij ijver.

Kenmerk 4 – IJver is vóór iets zijn, niet tegen iets anders zijn

Wanneer je bijvoorbeeld heel ijverig in iets gelooft, betekent dat niet dat je heel hard tegen mensen bent die anders geloven. Je bent verdraagzaam wanneer de overtuiging van een ander verschilt van jouw overtuiging.

Kenmerk 5 – Je bezit niet per se kennis, maar dankzij jouw ijver bereik je succes

Wanneer je naar de succesvolle mensen van deze wereld kijkt, waren het dikwijls mensen die geen sterke educatie hadden. Ze hebben een laag ‘IQ', maar ze zijn ijverig. Hierdoor hebben ze grote successen en rijkdom verschaft. De winnaar is degene die zich volledig met lichaam en ziel aan zijn werk geeft.

Kenmerk 6 – Je bent doelgericht zonder je te laten afleiden

IJverige mensen blijven aan hun doel werken, ook al zijn de afleidingen zo aantrekkelijk. Ze weten zich te focussen om hun zaak te dienen.

Hierna lezen:  Meer focus krijgen & houden: zo doe je dat [15 belangrijke tips]

Affirmeer jouw ijver!

Lees onderstaande zin hardop:

Ik ben dankbaar dat ik de gave van ijver bezit. Mijn geloof, kracht, enthousiasme, trouw, doorzettingsvermogen en vreugdevolle energie wordt hierdoor dagelijks ontstoken.

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: