Wat is moed? Hoe kun je moedig zijn en deze deugd vaker tonen? Laten we deze competentie / eigenschap onderzoeken. Lees verder…

Wat is moed?

Moed is zonder aarzeling en met vastberadenheid iets doen, of zelfs überhaupt iets doen, ook al is het met aarzeling. Moed is dus een erg krachtige eigenschap, omdat het dingen in beweging zet.

Waarom moed?

Moed zorgt ervoor dat angst verdwijnt en in vastberadenheid verandert. Als je moedig bent, ben je kwetsbaar. En als je kwetsbaar bent, sta je volledig in het leven.

Ook zorgt moed ervoor dat je tegenstand vol vertrouwen tegemoet ziet en niet verleid wordt om op te geven, maar dat je tóch de volgende stap zet.

Genialiteit is 10% inspiratie en 90% transpiratie.
– Thomas Edison

Tip 1 – Doe wat gedaan moet worden

Als iets gedaan moet worden, dan zorg je ervoor dat het gedaan wordt. Er is voor jou geen andere mogelijkheid. Zelfs wanneer het eigenlijk riskant of moeilijk is.

Tip 2 – doe comfortzone-challenges

Zorg ervoor dat je regelmatig buiten jouw gemakkelijke, kleine kring reikt. Met andere woorden: je comfortzone. Er zijn kant-en-klare opdrachten die je kunt uitvoeren om uit je comfortzone te stappen.

Tip 3 – Verwelkom nieuwe uitdagingen

Ga regelmatig nieuwe uitdagingen aan. Dit getuigt van moed en dit ontwikkelt jouw moed.

Hierna lezen:  Hoe toon je respect? (Voorbeelden) 14 respect-lessen

Tip 4 – Zie al je emoties tegemoet, ook de emoties die ‘eng’ zijn

Al je emoties zijn je kinderen. Wees even dankbaar voor hen allemaal en wees niet die ouder die sommige kindjes als favoriet heeft. Hoe je al je emoties verwelkomt en voelt, lees je hier.

Tip 4 – Verwerk je angsten

Angsten belemmeren moed. Gelukkig kun je je angsten verwerken. Gebruik daarvoor deze tips.

Tip 5 – Zeg ja tegen de uitnodigingen van het leven

Het leven zal je regelmatig kansen, situaties en zelfs letterlijke uitnodigingen geven. Zeg daar ja tegen. Dat is moedig!

Tip 6 – Houd je ogen op je doel, dan zal je in overvloed moed voelen

Wanneer je je doel voor ogen houdt, ontstaan er speciale krachten in je. Er ontstaat extra adrenaline, energie en moed om ervoor te gaan. Hierdoor zijn obstakels veel minder een probleem.

Obstakels zijn van die enge dingen die je ziet zodra je je ogen van je doelen afhaalt.
– Henry Ford

Affirmeer tot slot jouw moed

Zeg de volgende affirmatie hardop:

Ik bezit de gave van moed en ik toon dit iedere dag. Hierdoor kan ik mijn vleugels uitslaan, grootse dingen bereiken en diepe liefde geven.

Het oorspronkelijke werk? Bekijk de kaarten van het deugdenproject

Het deugdenproject is het originele initiatief om zoveel mogelijk deugden te verspreiden in de wereld. Bekijk hier hun deugdenkaarten:

Op jouw succes!

Bekijk deze bonuspagina

Er is veel te ontdekken in deze blogartikelen, maar hoe breng je het in de praktijk? En waar te beginnen? Ik heb een praktisch doe-boek voor je samengesteld waarmee je NLP stapje voor stapje in je leven verweeft. Neem hier een kijkje.

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...