Wat zijn de beste opties om een mindfulness-cursus online te volgen? We kunnen het sterk aanbevelen om met een online mindfulness-programma aan de slag te gaan. Online minfdulness-trainingen zijn bovendien stukken goedkoper dan offline. Lees verder…

Aanrader 1: De Online Mindfulness-Training van Happy With Yoga

online mindfulness training

Wat is dit voor online mindfulness-cursus?

Op de eerste plek kunnen we de vriendelijk geprijsde online mindfulness-cursus van Happy With Yoga aanbevelen. Deze cursus heet ‘Mindfulness Voor Het Dagelijks Leven' en biedt je al het materiaal om 8 weken lang aan de slag te gaan met mindfulness. Dat gebeurt vooral via dagelijkse e-mailopdrachten en online lesmateriaal via de elektronische leeromgeving.

Beginnen met deze online mindfulness-cursus

Hier vind je onze review en hier kun je direct beginnen met het actietarief.

Aanrader 2: De Online Mindfulness-Training Van Dr. Vincent van der Burg

mindfulness tips

Deze online mindfulness-cursus leert je echte mindfulness met extra’s

Dit online programma is gebaseerd op het officiële mindulness based stress reduction-curriculum, en gaat verder dan dat. Niemand wil het oude leren: je wil steeds weer nieuwe dingen ontdekken.

Dit is een premium training met dr. Vincent van der Burg Ph.D. als mindfulness-docent. Er zitten ook live mindfulness-dagen bij, evenals toegang tot de populaire Droom, Leef, Geniet-events. Daarnaast zitten er nog veel meer extra's in deze training.

Een unieke manier van Mindfulness

Deze online mindfulness-training is dé manier om laagdrempelig een 8-weekse Mindfulness-training te ervaren, met live-dagen én inspirerend materiaal dat jou tot actie aanzet.

Doordat je wekelijks via de mail bij de hand genomen wordt, is mindfulness-trainer Vincent van der Burg gaan swingen en spelen met mindfulness. Ga tijdens de oefeningen dus niet denken: ‘dat hoort niet zo’, maar sta jezelf toe nieuwe, speelse ontdekkingen te maken met mindfulness.

Klik hier om te beginnen (je krijgt toegang via Coach Tribe).

Je wordt dagelijks(!) ondergedompeld in mindfulness

Je kiest hiermee het programma dat jou volledig onderdompelt in mindfulness. Er zit een heleboel in. Je hoeft niet alles in een keer te absorberen, en dat kan ook niet: iedere keer worden de corresponderende lessen beschikbaar gemaakt voor je, zodat je de training ook daadwerkelijk in 8 weken doorloopt.

Veel ruimte voor reflectie in deze training

Ook is er reflectie op het huiswerk, inclusief ruimte voor dialoog: na ieder onderwerp is er een mogelijkheid voor reflectie op jouw voortgang. Je gaat het namelijk niet op eigen tempo doen: we houden je iedere week ‘accountable’ door je reflecties te lezen.

Een uitnodiging van de mindfulness-trainer: Dr. Vincent van der Burg

Wetenschappelijk bewezen voordelen: ook in dit online programma

De door de universiteit van Massachusetts onderzochte en vastgestelde 8 weken zijn een standaard geworden voor mindfulness-trainingen. Zodra iemand deze acht weken aan mindfulness doet, ondervindt hij/zij voordelen die er te veel zijn om hier op te noemen, maar enkele zijn:

  • Verhoogd bewustzijn en concentratie.
  • Het ontdekken van nieuwe manieren van effectief omgaan met problemen zoals pijn en lijden.
  • Het beter zorgen voor jezelf.
  • Vele fysieke, psychologische en emotionele gezondheidsvoordelen van MBSR zijn in wetenschappelijke publicaties bekendgemaakt.

De voordelen kunnen niet beloofd of gegarandeerd worden. De deelnemer moet de houding van een wetenschapper hebben die zichzelf onderzoekt, met openheid, nieuwsgierigheid, het nalaten van oordeel en met een gevoel van gezond kritisch vermogen.

Dagelijks formele en informele oefeningen

Je zal in de acht weken die de training duurt, dagelijks aan formele en informele oefeningen doen. Formele oefeningen zijn oefeningen waar je speciaal tijd voor uittrekt, zoals een zitmeditatie, bodyscan of een yoga-oefening. Informele oefeningen zijn bijvoorbeeld: mindful eten, spreken, luisteren en mindfulness tijdens dagelijkse activiteiten (zoals handen wassen).

  • 8-weeks programma.
  • Begeleiding door dr. Vincent van der Burg.
  • Het complete MBSR-curriculum komt aan bod.

Klik hier om te beginnen (je krijgt toegang via Coach Tribe).