Wat zijn de beste mindfulness-cadeaus? Het is erg welkom om aan mindfulness te doen, dus een cadeau die dat ondersteunt, is extra fijn om te ontvangen en te geven. Lees verder voor onze beste aanraders…

Mindfulness cadeaus: onze beste aanraders

Bij de ideale geestelijke toestand hoort een ideale omgeving! Om die omgeving te helpen creëren, zijn er verschillende leuke, fijne, nuttige en verfrissende producten op de markt. Ze helpen je bij je meditaties en bij het proces van mindful worden. Je doet niet alleen jezelf er een groot plezier mee, maar ook een vriend, een familielid dat last heeft van stress of stress gerelateerde klachten. Mindfulness cadeaus zijn een teken dat je aan het welzijn van de ander denkt.

Cadeau 1: meditatiekussen met olifanten opdruk

Wie zegt dat mediteren niet comfortabel mag zijn? Als je gaat mediteren, wil je er uiteraard lekker voor gaan zitten en hoe doe je dat beter dan op een comfortabel meditatiekussen? Eén blik op dit olifantenkussen en je bent meteen verliefd. De opdruk van de olifanten heeft een oosterse stijl: je waant je meteen in het Midden-Oosten, of zelf in India – het land van de goeroes.

Kenmerken meditatiekussen

Dit meditatiekussen van Yogi & Yogini is verkrijgbaar in het donkerblauw, met een witte afdruk. Je kunt het kussen ook onder meer in het paars en donkergroen aanschaffen – net welke kleur je het mooiste vindt. Dit kussen is gemaakt van katoen en heeft een rits aan de onderzijde. Het binnenkussen is gemaakt van ongebleekt katoen is afgesloten met behulp van een koord.

Opvulling kussen

Het meditatiekussen is opgevuld met boekweitdoppen. Deze doppen zijn gezeefd (er zitten geen stokjes meer in). De inhoud kan worden nagevuld. Navullen is aan te raden omdat het kussen na verloop van gebruik wat inzakt. Met wat zakjes op voorraad is dat klusje zo gepiept.

Formaat kussen

Het kussen is lekker compact (maar precies groot genoeg) en heeft een formaat van 33 cm in diameter en 17 cm in hoogte. Je kunt het overal kwijt. Als je het even niet nodig hebt, schuif je het gemakkelijk onder stoel of tafel. Het kussen is niet alleen lekker comfortabel tijdens het mediteren, het is ook nog eens een mooie aanvulling op je interieur en een echte eye catcher.

Cadeau 2: yoga meditatie kussen mat vloerstoel

Dit product heeft nogal wat omschrijvingen: het is zowel een loungekussen, een mat als een vloerstoel. De mat is verkrijgbaar in grijs. Bevalt die kleur je niet? Dan kun je onder meer ook kiezen voor blauw, zwart, roze of geel. Het mooie van deze vloerstoel is dat hij volledig te verstellen is.

Vloerstoel van VDD

Het is geen liberale politieke partij, maar een product van stoelen/matten. Deze veelzijdige stoel is draagbaar (want lichtgewicht) en volledig te verstellen. Is een gewone stoel te hard of simpelweg te saai voor je? Dan is dit de ideale oplossing. Deze stoel is uiterst veelzijdig en biedt de gewenste ondersteuning voor je nek, je rug en je benen. Je kunt er op mediteren, aan yoga doen, maar je kunt hem ook gebruiken om te lezen, te gamen of lekker tv te kijken.

Toepassingen vloerstoel

De rugleuning van de stoel is in 5 standen af te stellen. Per activiteit kun je een andere zithouding aannemen. De hoes is van stof, kan worden afgeritst en gewassen. De afmetingen zijn de volgende: 42 cm in de lengte, 51 cm in de hoogte. De totale lengte kan oplopen tot 126 cm.

Cadeau 3: Aroma Diffuser van Senpurna

Deze luchtbevochtiger in kegelvorm maakt gebruik van etherische olie en aromatherapie. Het ontwerp is duurzaam en milieuvriendelijk: hij maakt gebruik van LED verlichting, niet van batterijen. Hij beschermt tegen droge lucht, zowel thuis als op kantoor en past in elk modern interieur.

Hoe gebruik je de Aroma Diffuser?

Je draait de keramische to omhoog en vervangt de deksel van het reservoir. Vul het reservoir tot de aangegeven streep met water. Voeg een paar druppels olie naar keuze toe en sluit de deksel. Klik op ‘aan’ en je kunt genieten van een heerlijke geur die door de ruimte wordt verspreid.

Kenmerken aroma dispenser

De aroma dispenser is relatief klein: slechts 8.5 bij 17.5 centimeter, gemaakt van keramiek. Het ontwerp is onopvallend, maar stijlvol en past uitstekend in een modern interieur. De aroma dispenser van Senpurna is verkrijgbaar in onder meer zwart en in een wit design.

Cadeau 4: witte salie ‘smudge stick’

Deze witte salie sticks zijn 10 centimeter lang en wordt gebruikt als een sterke reiniger. Over witte salie wordt beweerd dat het de aura kan reinigen en de energie in het hart openstelt. Witte salie (White Sage/Salvia Apiana) komt uit Californië, Verenigde Staten en werd door de oorspronkelijke Amerikaanse bewoners gebruikt als wierook tijdens zuiveringsceremonies.

Hoe te gebruiken?

Salie stimuleert visuele dromen en visioenen. Witte salie heeft een unieke geur en geldt ook nog eens als natuurlijk beschermingsmiddel tegen motten en muggen. Je kunt de salie het beste op een droge, donkere plaats bewaren. Als je rook creëert (‘smudget’) met witte salie kan je het beste een raam of deur openen, zodat de rook – evenals slechte energie – kan wegstromen.

Cadeau 5: Wierook kegel brander met 10 kegeltjes

Deze bruine wierookbrander is van het merk Joily’s Healthshop. Zoek je een mooie wierook, dan is dit wat je nodig hebt. Het ontwerp is prachtig en de brander is gemakkelijk schoon te houden. Wierook helpt om blokkades in het lichaam weg te halen en zorgt voor harmonie in zowel je lichaam als je geest, het brengt de ziel in evenwicht en zorgt dat jij goed bij je emoties kunt.

Cadeau 6: Wandkleed katoen engel

Dit mooie katoenen wandkleed wordt gemaakt in Jaipur, India. Het kleed is met de hand gemaakt. Omdat het doek met de hand gemaakt is, kan het op sommige plekken wat oneffen zijn. Ook zijn er lijnen en kleuren die net niet 100% dekken. Het betekent wel dat jouw doek helemaal uniek is: er zijn geen twee doeken in de wereld die precies hetzelfde zijn.

Kenmerken Engelendoek

Dit engelendoek is gemaakt in zwart en witte tinten en heeft een afmeting van 240 bij 210 centimeter. Het is gemaakt van katoen en weegt ongeveer 400 gram. De engel draagt een prachtige jurk/toga en heeft schitterende vleugels. Aan de randen en ook in het midden zie je versieren die je ook in boekdrukkunst uit de (vroege) middeleeuwen vindt: dit zijn mooie details.

Cadeau 7: Murchunga ijzeren mondharp

Deze mondharp is gemaakt in Nepal en is ongeveer 10 centimeter lang. De harp wordt verpakt in een getimmerd houten doosje van ruw materiaal. De Murchunga is een mond- of kaakharp en één van de oudste instrumenten op der wereld. Het instrument is uit Azië afkomstig. Je moet het frame van het instrument tegen je tanden houden en de metalen ‘tong’ met je vinger bespelen om tonen te maken. Met je tong kun je de luchtstroom veranderen.

Cadeau 8: Boeddha Dorjebel

Deze bel is een rituele bel die in India met de hand gemaakt is. De bel heeft prachtige versieringen. De Dorje staat symbool voor onder meer compassie, wat de zuivere mannelijke energie wordt genoemd. De bel staat voor wijsheid, wat de zuivere vrouwelijk energie wordt genoemd.

Het begrip mindfulness

Mindfulness is het proces van alert (mindful) worden van je emoties en je gevoelens. Je leert hoe je van ‘buitenaf’ naar je emoties en je gevoelens te kijken en er afstand van te nemen. Bij mindfulness speelt acceptatie een grote rol: je kunt je gevoelens niet wegstoppen of negeren, want vroeg of laat komen ze er – onder grote stress – weer uit en kunnen ze veel schade maken.

De balans opmaken

Met behulp van mindfulness maak je een balans op: je brengt in kaart wie je bent en tegen welke problemen je aanloopt. Je leert wat je angsten, twijfels en teleurstellingen zijn en leert deze op een gezonde manier te integreren in je zelfbeeld. Niemand is perfect: perfectie is een leugen.

In het nu leven

‘Mindful zijn’ is een synoniem voor ‘bewust zijn’. Bewust ben je in het hier en nu: je weet van waar je bent gekomen, wat je in je leven hebt meegemaakt en bereikt en wat je nog wilt bereiken. Het heeft geen zin om te lang te blijven hangen bij “fouten” die je in het verleden hebt gemaakt. Fouten zijn er om van te leren en om te leren, moet je allereerst jezelf leren vergeven.

Het proces versnellen

Mindful word je niet zomaar: als je in het in een handomdraai kunt worden, zou iedereen mindful zijn. Mindful worden is een proces dat je moet oefenen: het menselijk brein biedt namelijk weerstand – het is er niet op ingericht om zorgen naast je neer te leggen en om fouten uit het verleden te vergeten. Het brein is streng voor zichzelf, terwijl het zou moeten vergeven.