Niet-streven, je hebt er vast wel eens van gehoord. Hoe doe je dat dan, dat niet-streven? En waarom is het zo'n belangrijk principe? Hier vind je de mooiste teksten en quotes over niet-streven. Lees verder…

Waarom is niet-streven zo belangrijk?

niet streven is fijn

Niet-streven is belangrijk omdat je hierdoor eindelijk rust, geluk en vrede vindt in het hier-en-nu. Als je namelijk wél naar een betere toekomst streeft, ontgaat je het geluk van het hier-en-nu, terwijl die betere toekomst stiekem nooit komt. Het is een illusie. Niet-streven is niet voor niets een van de principes van mindfulness.

Streef niet, maar doe wel iets

Niet streven betekent niet dat je apathisch moet worden. Integendeel: het betekent dat je juist meer kwaliteit in je werk en bijdrages kunt stoppen. Die kwaliteit ontstaat doordat je in het hier-en-nu bent.

We moeten dus niet streven, maar wat moeten we dan wel doen? Bijdragen! Streven draait om de uitkomst, bijdragen draait om de weg. Je kunt nog altijd lekker actief zijn, maar dan zonder die laag die jou vertelt: ‘Ik wil hier eigenlijk niet zijn omdat het straks pas écht fijn zal zijn.'

Verwacht niets.

Maar hoe zit het dan met een gebed voor een goede afloop?

niet streven met gebed

Goed, we moeten niet meer gaan streven, maar hoe zit het bijvoorbeeld met een genezingsgebed? Wat als ik een engeltje naar de chirurg wil sturen die mijn dierbare opereert?

Het antwoord van het gebed zit in het gebed zelf. Zeg het gebed niet met de intentie dat er daarna iets beters gebeurt. Dankzij het gebed is het antwoord al direct ontstaan. Tijd bestaat überhaupt niet in de zielenwereld – terwijl je met gebed een beroep doet op de zielenwereld.

Het punt van deze paragraaf is: wees volledig aanwezig in je gebed/meditatie. Gebruik het niet als middel – als betalingsmiddel – dat jij gebruikt zodat God/Universum of engelen jou daarna iets in ruil teruggeven.

Hoe doe je dat? Dat niet-streven? Lees deze teksten en quotes over niet-streven

Op deze website staan een groot aantal artikelen, teksten en quotes over niet-streven. In onderstaande artikelen wordt hier het meest uitgebreid op ingegaan:

Hierna lezen:  Wat Is Holisme? Betekenis & Voorbeelden Van 'Holistisch' [Definitie]

Op jouw geluk!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: