Welke bloggers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindset moet je echt volgen? Wij hebben onze favoriete aanraders voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek jouw volgende goede Nederlandse mindset-blog om te ontdekken…

Onze zoektocht naar de beste Nederlandse Bloggers Over Mindset & Persoonlijke Ontwikkeling

Jij wilt jezelf ontwikkelen tot een beter mens – voor jezelf en anderen. Wij geven je groot gelijk, persoonlijke ontwikkeling moet worden aangemoedigd. Er is een breed scala aan bloggers over mindset en persoonlijke ontwikkeling. Om jou een steuntje in de rug te geven, zijn wij op zoek gegaan naar de 10 beste bloggers over mindset en persoonlijke ontwikkeling in Nederland.

Welke bloggers zijn het meest realistisch en weten het beste waar ze over schrijven? Lees verder voor de 10 beste bloggers over mindset en persoonlijke ontwikkeling en laat je inspireren.

Wat maakt ons geschikte reviewers van persoonlijke ontwikkelingsblogs?

Wij zijn gepassioneerd over persoonlijke groei en alles wat daarmee samenhangt. Onze teamleden hebben diverse achtergronden in vormen van psychologie, coaching en zelfhulpmethodes. Deze unieke mix zorgt ervoor dat we diep kunnen graven en echt begrijpen wat een blog waardevol maakt. Wij bekijken niet alleen de inhoud, maar ook hoe deze resoneert met de lezers en welke impact het heeft op hun dagelijks leven.

Wees altijd kritisch op het aanbod van persoonlijke ontwikkelingsblogs

Het is essentieel om kritisch te blijven. Er zijn zoveel blogs die claimen de sleutel tot succes in handen te hebben. Wij nemen de tijd om deze blogs grondig te beoordelen. We letten op authenticiteit, diepgang en de praktische bruikbaarheid van de adviezen. Zo garanderen we dat wat wij aanbevelen echt waardevol is voor jouw persoonlijke groei.

Onze scepsis over mindset blogs overwonnen

In het begin waren we sceptisch. Hoeveel kunnen blogs nu echt bijdragen aan persoonlijke groei? Maar na het lezen en analyseren van talloze artikelen, hebben we onze mening bijgesteld. De juiste blogs bieden onmisbare inzichten en praktische tips die echt impact hebben. We delen graag onze ontdekkingen met jou, zodat ook jij de waarde van goede content kunt ervaren.

Hoe verloopt ons onderzoek naar mindset en persoonlijke ontwikkelingsblogs?

Ons onderzoek begint bij het uitkammen van het web voor blogs over mindset en persoonlijke ontwikkeling. We selecteren blogs op basis van hun populariteit, inhoud en lezersfeedback. Elk artikel wordt kritisch gelezen en beoordeeld op bruikbaarheid en diepgang. We houden ook interviews met bloggers en peilen de interactie met hun lezers. Dit alles helpt ons de meest waardevolle bronnen te identificeren die we aan jou kunnen aanbevelen.

Hierna lezen:  Omgaan Met Tegenslagen & Teleurstellingen Verwerken [Lessen & Voorbeelden]

Onze onderzoekscriteria voor mindset blogs

Bij het beoordelen van blogs over mindset en persoonlijke ontwikkeling gebruiken we specifieke criteria. Dit zorgt ervoor dat we alleen de beste content aanbevelen. Hieronder vind je de belangrijkste punten waar we op letten:

 • Criterium 1: Relevantie van de inhoud – De blog moet relevante en actuele informatie bieden die aansluit bij moderne theorieën over persoonlijke groei.
 • Criterium 2: Diepgang van de content – We zoeken naar blogs die onderwerpen grondig behandelen en niet alleen oppervlakkige informatie bieden.
 • Criterium 3: Originaliteit – De content moet uniek en onderscheidend zijn, geen herkauwde informatie.
 • Criterium 4: Praktische bruikbaarheid – De adviezen moeten concreet en toepasbaar zijn in het dagelijks leven.
 • Criterium 5: Interactie met lezers – Goede blogs hebben een actieve interactie met hun lezers via commentaren of sociale media.
 • Criterium 6: Visuele presentatie – De layout en het gebruik van afbeeldingen moeten de tekst ondersteunen en aantrekkelijk zijn.
 • Criterium 7: Frequentie van updates – De blog moet regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe content.
 • Criterium 8: Expertise van de auteur – De schrijver moet aantoonbare kennis en ervaring hebben op het gebied van mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Ontdek de top 10 Nederlandse blogs over persoonlijke ontwikkeling

We hebben hieronder een lijst samengesteld met de beste Nederlandse blogs die zich richten op mindset en persoonlijke groei. Deze top 10 zal je zeker motiveren en nieuwe inzichten bieden.

Expert 1. Sanny Verhoeven – feelgood inspiratie voor een vrolijk en dankbaar leven

Blij zijn met waar en wie je op dit moment in je leven bent en tevreden zijn met wat je hebt, dat blijkt voor velen nogal een uitdaging te zijn. Sanny Verhoeven heeft zich gespecialiseerd in vlogs en andere producten die bijdragen aan dat gevoel van ‘genoeg is echt genoeg’. Dankbaarheid voor wat er wel is – in plaats van alleen maar blijven jammeren over wat je mist – is het belangrijkste uitgangspunt voor je gelukkig voelen en Sanny weet daar alles van.

Natuurlijk komen er in het leven zaken op je pad die je niet altijd kunt plannen, maar hoe je er vervolgens mee omgaat, bepaalt pas echt het effect van die gebeurtenis. Sanny laat je inzien dat je mindset in een positieve spiraal krijgen niet moeilijk hoeft te zijn. Doe de rustgevende meditaties, bekijk de inspirerende vlogs, volg het online programma acht weken lang, of haal Sanny’s handige planner in huis. Zodra je begint, helpt het je weer verder op jouw unieke weg naar geluk.

Er zijn veel dingen in het leven die ons overkomen; je doet er niets tegen. Tóch is Sanny Verhoeven ervan overtuigd dat jij grotendeels zelf verantwoordelijk zijn voor jouw eigen geluk. Blijven hangen in wat je niet hebt werkt niet. Het gaat om het leren dankbaar zijn voor dat wat je wél hebt.

Hierna lezen:  Kritiek Op Persoonlijke Ontwikkeling: Gevaarlijk & Verkeerd (& 100+ Tips Hoe Het Wél Moet)

Al sinds 2013 deelt Sanny haar ervaring, tips en expertise. Op haar feelgood blog ‘Sanny Zoekt Geluk’ inspireert Sanny jou om te streven naar het maximaal haalbare. Jij zult geluk vinden door middel van inspirerende artikelen, een online programma, leren mediteren en diverse tools.

Naast het bloggen biedt Sanny in de vorm van vlogs genoeg aan audiovisuele ondersteuning. Haar vlogs op YouTube vergroten jouw bewustzijn. Zo zie jij straks in hoe gelukkig je kunt zijn met wat je al hebt. Het begint met het eigen maken van een bepaalde mindset, waar Sanny je alles over vertelt.

Hier zijn vijf belangrijke aspecten die haar aanpak zo effectief maken:

 • Aspect 1: Authentieke Ervaring – Sanny's persoonlijke zoektocht naar geluk en zelfontwikkeling verrijkt haar adviezen en maakt ze betrouwbaar.
 • Aspect 2: Breed Bereik – Haar YouTube-kanaal ‘Sanny zoekt Geluk' heeft miljoenen views, wat getuigt van haar vermogen om een groot publiek te bereiken en te beïnvloeden.
 • Aspect 3: Praktische Tools – De ‘Sanny Side Up planner', een bestseller, helpt gebruikers hun dromen en doelen systematisch na te streven en te bereiken.
 • Aspect 4: Gratis Toegankelijke Meditaties – Haar meditaties op YouTube, die meer dan 2,8 miljoen keer beluisterd zijn, bieden een toegankelijke manier om te beginnen met mindfulness en stressreductie.
 • Aspect 5: Financiële Bewustwording – Sanny's benadering om de mindset over geld te veranderen, biedt praktische strategieën voor financiële verbetering en zelfvertrouwen.

Voor meer inspiratie of om direct in contact te komen, bezoek Sanny Verhoeven op LinkedIn >>

Expert 2. Cosmic Life – laat Christine Beijnen jou helpen je droomleven te verwezenlijken

Christine Beijnen besloot op nieuwjaarsdag 2016 dat het anders moest. Ze is er vervolgens alles aan gaan doen om het beste uit haarzelf gaan halen – een schoolvoorbeeld. Op Cosmic Life deelt ze nu een paar jaar haar kennis.

Middels cursussen, meditaties, blogartikelen en tools deelt Christine haar bewezen methode tot persoonlijke ontwikkeling. De methode begint met kennis over kwantumfysica en neuroscience. Door jouw innerlijke mogelijkheden zichtbaar te maken, sta jij bewuster in het leven en ga jij er als persoon op vooruit.

Naam van de blog ‘Cosmic Life’ spreekt boekdelen. De groei in mindset en persoonlijke ontwikkeling die Christine weet te realiseren, is gebaseerd op een met heelal gebonden bewustwording. In de kosmos bestaan oneindige varianten van jouw toekomst. Jouw handelen en keuzes bepalen welke toekomst werkelijk wordt. Door je hiervan bewust te worden, sta jij als beter mens in het leven.

Ben jij geboeid door jouw elektromagnetisch veld of wil je je er juist iets meer in verdiepen? Christine weet er alles van. Ze biedt cursussen, meditaties (met een werkboek) en een inspirerend kaartendeck (op het moment van schrijven alleen nog in pre-order) aan via haar website. De schrijfopdrachten maken een uniek onderdeel van je persoonlijke groei uit en ze doet zelfs individuele coaching voor wie de een-op-een begeleiding prefereert. Dit laatste is echter maar in beperkte mate, want – zo gelooft ze – maatwerk kost tijd en energie.

Hierna lezen:  Negativiteit Loslaten & Omzetten Naar Positiviteit: 8 Snelle Tips

Wanneer je het gevoel hebt dat er diepere lagen in jou zijn die graag naar de oppervlakte willen geraken, dan kan Christine je leren hoe je via de door haar ontwikkelde formule met gestructureerde stappen je persoonlijke levensdoelen kunt behalen en je mindset positief kunt beïnvloeden. De eerste stap zetten is vaak het moeilijkst, want daarna is het proces in gang gezet en loopt het (bijna) vanzelf.

Hier zijn enkele van de opmerkelijke aspecten die Cosmic Life zo effectief maken:

 • Aspect 1: Wetenschappelijk onderbouwde methoden – Cosmic Life gebruikt bewezen neurowetenschappelijke principes en kwantumfysica om te leren hoe je gedachten je realiteit kunnen vormen.
 • Aspect 2: Praktische toepassingen – Het platform biedt concrete stappen en technieken, zoals visualisaties en meditaties, om de leer in het dagelijks leven te integreren.
 • Aspect 3: Community-ondersteuning – Met de Cosmic Club biedt Christine een gemeenschap waar leden leren en groeien door middel van masterclasses en speciale evenementen.
 • Aspect 4: Persoonlijke transformatie – Christine’s eigen reis van verandering inspireert en biedt een roadmap voor anderen die vergelijkbare resultaten willen bereiken.
 • Aspect 5: Toegankelijke middelen – Van gratis e-books tot uitgebreide cursussen, Cosmic Life maakt groei toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun financiële situatie.

Wil je meer leren over hoe je jouw leven kunt transformeren? Neem dan contact op met Christine Beijnen via Linkedin >>

Expert 3. Michael Pilarczyk – leef jouw gezondste, rijkste en gelukkigste leven

Samen met Cindy Koeman heeft Michael Pilarczyk al veel voor mensen mogen betekenen. Hoe? Dat kan op diverse manieren. Er zijn diverse (luister)boeken over je op persoonlijk vlak ontwikkelen en je interne gedachtegang onder handen nemen. Daarnaast is er een app met meditaties en muziek

(waarbij overigens drie luisterboeken inbegrepen zijn) die je helpen ontspannen. Verder zijn er nog de podcasts, waarin het niet alleen over je mindset gaat, maar ook over geld en succes en hoe je een goed leven voor jezelf creëert.

Het meest intensieve traject dat je met Cindy en Michael in kunt gaan, is het jaarprogramma dat ‘Leef je mooiste leven’ heet. Alle ervaring van beide coaches komt hierin tot uitdrukking en van een

programma dat een jaar duurt, mag je dan ook meer verwachten. Alle facetten van een gelukkig leven komen aan bod en de tijd die het programma in beslag neemt, zorgen ervoor dat je bezig blijft met het nastreven van je persoonlijke doelen.

Een heldere geest is het begin van jouw mooiste leven – aldus Michael Pilarczyk. Samen met zijn vrouw Cindy Koeman hielp hij al een paar honderdduizend mensen. Zijn online materiaal, events, boeken, podcast en app dienen als bron van inspiratie voor velen.

Hierna lezen:  Persoonlijke Ontwikkeling Aanbiedingen [Slimme Deals]

In zijn boeken en podcast gaat het niet alleen over mentaliteit. Met een heldere geest ben jij in staat om meer succes te kennen. Jij leert met dat (financiële) succes om te gaan en jouw mooiste leven te creëren.

Topstuk van Michael is toch zonder twijfel zijn jaarprogramma. Dit programma is het meest effectieve programma op de markt waarbij de focus ligt op onder andere mindset, persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn. Er zijn geen keiharde redenen om te twijfelen aan de ideeën en theorieën van Michael. Zijn ervaring en kennis is online in grote getalen te vinden, alleen YouTube staat al bomvol aan Michaels wijsheid.

Laten we de kenmerken die Michael zo effectief maken in kaart brengen:

 • Aspect 1: Uitgebreide ervaring – Michaels veelzijdige achtergrond in entertainment en business biedt een uniek perspectief op persoonlijke ontwikkeling.
 • Aspect 2: Bewezen resultaten – Zijn boek ‘Master Your Mindset' heeft al meer dan 250.000 mensen bereikt, wat zijn invloed onderstreept.
 • Aspect 3: Innovatieve tools – De Meditation Moments app helpt gebruikers dagelijks met mindfulness en meditatie, waardoor ze actief aan hun mindset kunnen werken.
 • Aspect 4: Inspirerende levensreis – Van financiële tegenslag naar een bloeiende carrière, Michael deelt openhartig zijn levenslessen en inspiratie.
 • Aspect 5: Educatieve bijdrage – Via de Mastermind Academy biedt hij programma's die dieper ingaan op de kunst van levenssucces, niet geleerd in traditioneel onderwijs.

Wil je meer weten of direct contact opnemen? Bezoek dan Michael Pilarczyk op LinkedIn >>

Expert 4. Jouw Persoonlijke Groei – de ultieme Nederlandse blog over persoonlijke ontwikkeling

Hoog in deze top 10 hoort dit briljante pareltje dat je echt moet ontdekken. Het platform Jouw Persoonlijke Groei – gerund door het blogtalent Martijn – behoort tot de beste nieuwe blogs en verkrijgt steeds meer bekendheid in Nederland. In onze beleving moet iedereen die wil groeien, eens lezen wat voor leuke tips er op deze blog staan.

Jouw Persoonlijke Groei heeft bovendien een rijk gevuld Youtube-kanaal vol met informatie over allerlei termen rondom persoonlijke ontwikkeling. Martijn kan alles beknopt en duidelijk uitleggen en wij vonden het bijzonder dat hij daarbij ook meteen de materie in de praktijk brengt door het zelf te belichamen tijdens zijn uitleg.

We waren blij dat er eindelijk een goede, overzichtelijke blog bestaat rondom persoonlijke ontwikkeling. Bezoek zéker ook de social media-kanalen waar Jouw Persoonlijke Groei actief op is. Je haalt er veel inspiratie uit.

Het is tijd om de positieve aspecten van deze uitgebreide bron te verkennen:

 • Aspect 1: Omvangrijk aanbod – Met meer dan 3.425 artikelen over diverse onderwerpen van voeding tot mindset, biedt het platform een rijke bron van informatie.
 • Aspect 2: Praktische hulpmiddelen – Het gratis e-book met 50 praktische tips voor persoonlijke groei is een uitstekende start voor iedereen die stappen wil zetten in zelfontwikkeling.
 • Aspect 3: Diverse thema's – Van gezondheid tot financiële wijsheid, alle essentiële levensthema's worden behandeld, wat het een integraal platform maakt voor persoonlijke groei.
 • Aspect 4: Interactieve leerervaring – Door de combinatie van blogs, podcasts, documentaires en evenementen biedt Jouwpersoonlijkegroei.nl een dynamische leeromgeving.
 • Aspect 5: Community en ondersteuning – De interactie met een gemeenschap van gelijkgestemden en deskundigen versterkt de leerervaring en biedt ruimte voor persoonlijke vragen en feedback.
Hierna lezen:  Wat Is Mindset? Eindelijk Een Betekenis Voor Deze Vage Term

Geïnteresseerd om meer te leren en je persoonlijke groei te versnellen? Neem dan contact op via Jouwpersoonlijkegroei.nl op LinkedIn >>

Expert 5. Alles Over Human Design – ontdek jouw Human Design en hoe jouw geboorteplaats, –datum en –tijd jouw leven beïnvloeden

Binnen ‘Alles Over Human Design’ schrijft en inspireer Hiske Elferink over hoe jij jezelf leert kennis middels Human Design. Het in aanraking komen met Human Design kan worden ervaren als overwhelming, zo ook voor Hiske zelf. In haar blog laat ze je jouw eigen design ontdekken; one step at a time.

Ben jij snel en vaak moe na – op het eerste gezicht – onschuldige activiteiten? Human Design maakt inzichtelijk hoe jij het best met jouw energie kunt omgaan. Door te ontdekken hoe jouw design chart werkt, vergroot je jouw zelfkennis en -beeld.

Human Design kan zomaar de oplossing zijn waarvan je niet weet dat je het nodig hebt. Door je te verdiepen in wat Hiske deelt, ervaar jij straks meer flow in je leven. Ontvang handvatten waaraan jij je in het dagelijks leven kunt vasthouden.

Hiske Elferink legt uit dat Human Design (ook wel afgekort als HD) bestaat uit een systeem dat zowel oude wijsheden als nieuwe wetenschap met elkaar in verband brengt. In dit systeem staat energie en de uitwisseling ervan centraal. Het gaat dan om je interne energie, maar ook hoe de energie tussen jou en je omgeving stroomt. Dit systeem kan voor jou visueel gemaakt worden in een Human Design Chart.

Wie dichter bij zichzelf wil staan of op een persoonlijke ontdekkingsreis wil gaan, kan Human Design uitkomst bieden. Er zijn readings mogelijk, je kunt een online Sacral Superpower cursus volgen of een coachgesprek inplannen. Het blog helpt je verder om je te verdiepen in Human Design en wat het voor jou kan betekenen. Als je meer wilt weten over HD is de website van Hiske een echte aanrader.

Laten we enkele sleutelaspecten van haar werk bekijken:

 • Aspect 1: Persoonlijke Transformatie – Hiske's inzichten in haar eigen Human Design hebben haar sterker gemaakt en ze deelt deze kracht nu met anderen.
 • Aspect 2: Toegankelijkheid – Ze legt Human Design op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit, wat het leren leuk en interessant maakt.
 • Aspect 3: Klantgerichtheid – Feedback van klanten zoals Anne-Loes en Karin benadrukt haar vermogen om op een laagdrempelige en boeiende manier te onderwijzen.
 • Aspect 4: Empathische Aanpak – Klanten prijzen haar warme en empathische benadering, die hen helpt hun unieke kwaliteiten te waarderen.
 • Aspect 5: Educatieve Content – Naast persoonlijke sessies, deelt Hiske haar kennis via podcasts en andere media, waardoor haar bereik en impact verder worden vergroot.
Hierna lezen:  Spirituele Websites en Blogs - Dit zijn handige bronnen

Geïnspireerd om meer over jezelf te ontdekken via Human Design? Neem dan contact op met Hiske Elferink via LinkedIn >>

Expert 6. Liefs Linne – haal inspiratie uit de kracht van Linne die struikelblok na struikelblok overwint

Pfoeh… de website van Liefs Linne windt er geen doekjes om en maakt direct indruk. Deze dame heeft het flink voor haar kiezen gekregen en weet zich elke keer weer te wapenen tegen wat haar overkomt. Niet bij de pakken neerzitten, maar mensen verder helpen, dat is waar Liefs Linne voor staat. Haal inspiratie uit de gastblogs, of kies een thema dat je boeiend vindt, zoals lifestyle, duurzaamheid of zelfontwikkeling.

Dit blog sluit prima aan bij een behoefte die er duidelijk is, maar die we nog al te vaak niet onder ogen willen zien en het liefst in een verdomhoekje stoppen. Het leven gaat niet altijd over rozen, maar met Liefs Linne vind je toch weer dat lichtpuntje aan het einde van die donkere tunnel waar je zo naar snakt. De blogs zorgen voor herkenning en het willen streven naar een positiever leven.

Op ‘Liefs Linne’ deelt Linne van Kan ongelofelijk veel harde, pure inspiratie voor hen die tegen een muur op lijken te werken. Zelf heeft Linne al van jongs af aan het één en ander aan struikelblokken weten te overbruggen.

Linne zelf is nog maar 21 jaar oud, maar een bom aan ervaring. Diezelfde ervaring komt naar voren in een scala aan artikelen. Je leest op Liefs Linne over onderwerpen van mentale gezondheid en zelfontwikkeling tot ondernemen en lifestyle.

Liefs Linne staat voor een groot deel voor awareness. Er zijn bepaalde zaken in de wereld die de maatschappij vaak niet onder ogen wilt zijn. Deze verhalen krijgen in de vorm van gastartikelen ruimte op Liefs Linne. Ongeacht hoe heftig de verhalen zijn, er lijkt in ieder artikel licht aan het eind van de tunnel. De verhalen maken ons zelfbewust, waar de mentaliteit op de blog ons inspireert om te streven naar een positieve mindset.

Hier zijn enkele hoogtepunten van wat Liefs Linne zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Persoonlijke Touch – Linne's verhalen zijn diepgaand en persoonlijk, waardoor lezers zich echt verbonden voelen.
 • Aspect 2: Creatieve Inhoud – Of het nu gaat over duurzaamheid of zelfontwikkeling, Linne weet haar onderwerpen altijd creatief en boeiend te presenteren.
 • Aspect 3: Toegankelijkheid – De blog is zeer toegankelijk en nodigt uit tot interactie, of het nu via een reactie of een persoonlijke boodschap is.
 • Aspect 4: Educatieve Waarde – Linne deelt niet alleen persoonlijke ervaringen, maar biedt ook praktische tips die haar lezers kunnen toepassen in hun eigen leven.
 • Aspect 5: Inspiratie en Motivatie – Van het overwinnen van gezondheidsuitdagingen tot het najagen van creatieve passies, Linne inspireert haar lezers om het beste uit zichzelf te halen.
Hierna lezen:  70 Mooie Positieve, Motiverende Quotes & Wijze Spreuken

Wil je meer weten of direct contact opnemen met Linne? Bezoek dan Liefs Linne op LinkedIn >>

Expert 7. HOLY Shit – hoe een holistische kijk op het leven uitkomst kan bieden 

Bij HOLY Shit is het uitgangspunt duidelijk: alles is met elkaar verbonden. Jenneke van Genechten is ervan overtuigd dat een holistische kijk op het leven jouw ware identiteit laat zien.

Je kunt bij HOLY Shit terecht voor inspiratie, maar ook directe coaching en ‘HOLY diensten’. De diensten staan in verbinding met onze ware aard, waar alles in samenkomt. Zo biedt HOLY Shit diensten gericht op ademhaling, sharing circles, truffelceremonies en bepaalde workshops.

Alles staat met elkaar in verbinding. Jouw lichaam, emoties, mentale-, spirituele- en sociale staat. Op de blog van HOLY Shit vind je artikelen met een grote diversiteit. Zo lees je over liefde, opvoeden, persoonlijke ontwikkeling, medicijnplanten en nog veel meer. Alles wat je vindt valt binnen de holistische kijk waar HOLY Shit voor staat – hoe uiteenlopend ook.

Jenneke van Genechten had behoefte aan een holistische kijk op zaken en ze creëerde vervolgens na haar studie psychologie HOLY shit. In haar holistische coachingspraktijk is ze inmiddels door de sterk groeiende vraag naar haar activiteiten samen gaan werken met holistisch therapeute Petra Coumans. Samen zorgen ze voor truffelceremonies, coaching, ademhalingstherapie, sharing circles en workshops.

Bij de vlogs en blogs vind je in alle categorieën wel iets herkenbaars terug en het zal je helpen om (opnieuw) richting te geven aan je leven. Wie interesse heeft in wat het bestaan op aarde bijzonder maakt, wie los wil komen van vroeger en wie zich wil ontwikkelen in plaats van wil blijven stilstaan, kan bij HOLY shit terecht voor tips en specialistische diensten.

Hier zijn enkele redenen waarom HOLY Shit een uitzonderlijke keuze is voor diegene die echte verandering zoeken:

 • Aspect 1: Uitgebreide Methodieken – Jenneke gebruikt een mix van ademwerk, holistische therapie en plantmedicijnen, wat zorgt voor een diepgaande en blijvende impact.
 • Aspect 2: Persoonlijk en Intensief – Elk coachingstraject is op maat gemaakt en intensief, gericht op persoonlijke doorbraken en echte transformatie.
 • Aspect 3: Veilige Omgeving – Ze creëert een veilige en ondersteunende setting, essentieel voor diepgaande persoonlijke werk.
 • Aspect 4: Professionele Diepgang – Jenneke's achtergrond in psychologie en jarenlange ervaring verrijken haar sessies met deskundigheid en inzicht.
 • Aspect 5: Toegankelijke Zorg – Haar diensten zijn toegankelijk voor een breed publiek!

Geïntrigeerd door de mogelijkheden voor persoonlijke groei? Neem dan contact op met Jenneke van Genechten via LinkedIn >>

Expert 8. Healthy Wanderlust – ontwikkel een krachtige zelfliefde mindset en bloei op

Merel Teunis is schrijfster van het boek Self Love Talk en hierin onderstreept ze het belang van zelfliefde. Voor de meesten is dit niet iets wat met de paplepel ingegoten is en dat maakt de confrontatie vaak zoveel lastiger. Probeer maar eens te achterhalen waarom je bent zoals je bent en wat er voor nodig is om iets milder voor jezelf te zijn. We hebben vooral geleerd streng te zijn en hoge eisen te stellen, ook al weten we donders goed dat dit het grote geluk in de weg staat.

Hierna lezen:  Mindset Veranderen, Hoe Dan? [100+ Oefeningen, Technieken & Tips]

Healthy Wanderlust streeft ernaar meer zelfliefde te ontwikkelen en wil iedereen stimuleren om in de liefde voor je eigen ik te investeren. Ontdek Merels website en haar diensten – van (digitaal) boek tot podcasts en van online trainingen tot de gratis tips.

Je hoort steeds vaker iets liever en minder streng voor jezelf te zijn, maar doe je daar iets mee? Merel Teunis (1990) is de essentie van zelfliefde in gaan zien en is sindsdien oneindig gepassioneerd. Zij is zich bewust van het feit dat zelfliefde vaak wordt gezien als iets zweverigs. Waar dat vandaan komt is ons onbekend; zelfliefde is niet meer dan logisch.

Naast haar blogactiviteiten op Healthy Wanderlust is Merel auteur van ‘Self Love Talk’. In het boek wordt de essentie en het belang van zelfliefde op de eerste plaats gezet. De waardering van ieders ‘eigen ik’ lijkt een taboe. Middels Healthy Wanderlust wilt Merel zelfliefde normaliseren en bespreekbaar maken.

Dankzij de blog, podcast, online trainingen, tools en haar boek biedt Merel jou de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met zelfliefde. Als een ander zichzelf op nummer één kan (en mag) zetten, waarom jij niet?

Ontdek hoe deze blog je dagelijkse leven kan verrijken:

 • Aspect 1: Brede Focus op Gezondheid – Van zelfliefde tot gezonde recepten, alle onderwerpen worden met zorg behandeld.
 • Aspect 2: Inspirerende Recepten – Of het nu gaat om zucchini brownies of pumpkin smoothies, elk recept is bedoeld om zowel voedzaam als verrukkelijk te zijn.
 • Aspect 3: Toewijding aan Zelfzorg – Artikelen over mindfulness en meditatie ondersteunen mentaal welzijn en persoonlijke groei.
 • Aspect 4: Body Positivity – De blog promoot een positief lichaamsbeeld en zelfwaardering, wat cruciaal is voor algemeen welzijn.
 • Aspect 5: Educatieve Content – Elk stuk is informatief, of het nu gaat om het uitleggen van wat kombucha is of het bieden van remedies voor een zere keel.

Geïnspireerd om jouw levensstijl te transformeren? Neem dan contact op met Merel Teunis via LinkedIn >>

Expert 9. Laura Brijde – brengt gegarandeerd ook een lach op jouw gezicht

Wanneer jij je op het blog van Laura Brijde bevindt, merk je dat de positieve energie direct aanslaat. Haar enthousiaste en herkenbare manier van schrijven maakt dat haar artikelen lekker weglezen. In de artikelen deelt ze niet alleen ervaring en inspiratie, maar ook tips om gemotiveerd te blijven. De meeste afhakers in de persoonlijke ontwikkeling schuiven het op een tekort aan motivatie.

Dat Laura veel hooi op haar vork neemt is een understatement. Ze schrijft, vlogt, rent overal ter wereld marathons en onderneemt een heleboel. Dit alles doet en documenteert ze op zo’n manier dat haar energie jou dwars door het beeldscherm lijkt te raken.

Hierna lezen:  Beste Online Cursussen Persoonlijke Ontwikkeling [Top-Lijst Nederland]

Haar blog gaat voor een groot deel ook over de rol van persoonlijke ontwikkeling in haar leven. Bij het ondernemen hoort de constante drang om jezelf te willen verbeteren. Na het consumeren van haar content ben jij ready to go, klaar om aan een groeiende mindset en ontwikkelingen te werken.

Laura is een druk baasje. Ze schrijft boeken, blogt op haar website, vlogt op YouTube, rent marathons over de hele wereld, kookt gezond en lekker, verhuist zo af en toe en doet dit alles – zo lijkt het in ieder geval – met tomeloze energie en zonder enige moeite samen met haar vriend en twee katten.

Op haar blog vind je al haar interesses terug, zo is er ook een categorie over het leven en de rol die persoonlijke ontwikkeling hierin speelt. Iedereen komt voor situaties te staan die je in beweging brengen. De vraag blijft altijd hoe je daar het beste mee omgaat en er het meeste voor jezelf uithaalt. Laura geeft volop tips in haar artikelen, zoals hoe je doelen stelt, hoe je een nieuwe taal leert of hoe je jezelf gemotiveerd houdt.

Hier zijn enkele hoogtepunten van haar blog die je niet wilt missen:

 • Aspect 1: Dynamische Content – Laura combineert schrijven, vloggen en marathonlopen, waardoor haar content altijd fris en divers is.
 • Aspect 2: Praktische Tips – Ze deelt handige tips voor motivatie en zelfverbetering die direct toepasbaar zijn.
 • Aspect 3: Persoonlijke Verhalen – Laura's persoonlijke reis en de uitdagingen die zij onderweg tegenkomt, maken haar adviezen relatable en authentiek.
 • Aspect 4: Inspirerende Lifestyle – Van gezond koken tot internationale marathons, ze toont hoe je balans vindt tussen passie en gezond leven.
 • Aspect 5: Continu Leren – Laura benadrukt het belang van voortdurende zelfontwikkeling en hoe dit te integreren in je dagelijks leven.

Klaar om jezelf te motiveren en te inspireren met Laura's avonturen en tips? Neem dan contact op met Laura Brijde via LinkedIn >>

Expert 10. Arie Boomsma – met een buurjongen-image een duidelijke boodschap voor een fit leven verspreiden

Arie Boomsma is geen onbekende naam in deze lijst. Hij kan dan ook eigenlijk niet ontbreken in een lijst over mindset en persoonlijke ontwikkeling. De meesten zullen Arie kennen van televisie, bekend van programma’s als ‘Hij Is Een Zij’, ‘Grenzeloos Verliefd’ en diverse fitnessprogramma’s. De veelzijdige Arie laat zien veel meer te zijn dan een fitnessgoeroe.

Op zijn website vind je de videoserie ‘Fit met Arie’ waarin Arie bekende gasten ontvangt. In de video’s bespreekt hij al sportend hoe zij een fit lichaam en goede mindset realiseren en behouden. We zien de Arie die we kennen van televisie, met de juiste vragen op het perfecte moment. Op die manier geeft hij jou inspiratie middels de verhalen van anderen.

Hierna lezen:  Optimisme: Kenmerken, Spreuk & Affirmatie [Kwaliteit]

Ben jij op zoek naar een manier om persoonlijke ontwikkeling te combineren met een fit lichaam? Je zult bij Arie genoeg aan inspiratie vinden.

Iedereen kent Arie Boomsma van zijn sportieve activiteiten of zijn programma’s op de Nederlandse televisie. Hij weet op zijn eigen unieke wijze de verschillende verhalen van mensen aan het licht te brengen en de hoofdrolspelers geheel in hun waarde te laten. Hij stelt de juiste vragen, of het nu gaat om een gevoelig onderwerp of het schetsen van een karakter.

In de filmpjes (Fit met Arie) gaat hij bij al zijn gasten na hoe zij zorgen voor een fit lichaam en een gezonde mindset. In de blogs (die vaak als artikel eerder in een magazine zijn verschenen) worden thema’s aangekaart waar iedereen op een bepaald moment in zijn leven wel mee worstelt. Hoe stel je doelen en waarom is het ‘waarom’ achter dat doel eigenlijk veel belangrijker dan het doel op zich? Wie inspiratie zoekt voor lichaam en geest, zal bij Arie voldoende stof tot nadenken vinden.

Hieronder enkele redenen waarom Arie uitblinkt in zijn vakgebied:

 • Aspect 1: Diepgaande gesprekken – Arie's vermogen om tijdens interviews diepgravende vragen te stellen, brengt waardevolle inzichten naar boven.
 • Aspect 2: Inspirerende content – Zijn serie ‘Fit met Arie' inspireert kijkers door te laten zien hoe anderen balans vinden tussen lichaam en geest.
 • Aspect 3: Toegankelijkheid – Arie maakt complexe onderwerpen toegankelijk voor een breed publiek, zowel op TV als online.
 • Aspect 4: Authentieke benadering – Arie's oprechte interesse in de verhalen van anderen maakt zijn programma’s en blogs geloofwaardig en boeiend.
 • Aspect 5: Multidimensionale aanpak – Hij verbindt fysieke fitheid met mentale gezondheid, wat zijn advies compleet en holistisch maakt.

Benieuwd hoe je zowel je lichaam als je geest fit kunt houden? Neem dan contact op met Arie Boomsma via LinkedIn >>

Eervolle vermelding: Lotte van Agtmaal – een bijzondere combinatie van loopbaancoach en energetisch therapeut

Soms lees je een verhaal over iemand en snap je meteen waarom zijn of haar pad tot hier heeft geleid. Bij Lotte van Agtmaal is dit niet anders. Alles wat ze in haar jonge jaren heeft meegemaakt, hebben haar gevormd tot wie ze nu is en maken haar krachtig in het werk dat ze nu voor anderen mag doen. Wie nog te vaak terugkijkt of de schuld geeft aan het verleden, kan van Lotte’s verhaal iets opsteken.

Ze kan je begeleiden in een (loopbaan)coachtraject, je kunt je laten inspireren door haar e-book of een to-the-point of uitgebreide Mind/Body/Soul sessie bij haar boeken. Op haar blog vind je onder andere artikelen over het veranderen van je mindset, het aanpakken van beperkende gedachten en hoe je meer succes boekt in je leven.

Hierna lezen:  Spirituele Websites en Blogs - Dit zijn handige bronnen

Lotte van Agtmaal laat weten gecertificeerd en gediplomeerd coach te zijn. In haar coaching richt zij zich op vrouwen met vragen aangaande zelfliefde op welk vlak dan ook.

Veel mensen zetten zichzelf niet op de eerste plek, waar ze uiteindelijk last van zullen krijgen. Lotte is zich hiervan bewust en combineert dit met de huidige positie van vrouwen in de maatschappij. Haar doel? Vrouwen begeleiden in de reis naar uiting en elke vorm van vrijheid.

Haar blog bevat tal van categorieën met kilometers aan leesvoer. Lotte weet in ieder artikel een oase van inspiratie te verstoppen. Ze schrijft over persoonlijke ontwikkeling en zelfliefde tot ondernemen en financiën; Lotte is van alle markten thuis. Ben jij klaar om geïnspireerd te raken en te werken aan de beste vorm van jezelf?

Hier zijn enkele redenen waarom Lotte uitblinkt in haar vak:

 • Aspect 1: Authentieke Ervaring – Lotte's persoonlijke reis verrijkt haar coaching met diepe empathie en begrip.
 • Aspect 2: Brede Expertise – Of het nu gaat om mindset, zelfliefde, of financiën, Lotte beheerst een breed scala aan thema's die essentieel zijn voor persoonlijke groei.
 • Aspect 3: Inspirerende Content – Haar e-books en blogartikelen zijn een bron van motivatie en praktische adviezen.
 • Aspect 4: Specifieke Focus – Ze richt zich specifiek op vrouwen, wat haar coaching een gespecialiseerd karakter geeft.
 • Aspect 5: Complete Aanpak – Lotte combineert mentale, fysieke en spirituele aspecten in haar coaching, wat zorgt voor evenwichtige resultaten.

Wil je beginnen aan een reis van zelfontdekking en groei? Neem dan contact op met Lotte van Agtmaal via LinkedIn >>

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek naar mindset

Bij het samenstellen van onze artikelen over mindset en persoonlijke ontwikkeling hebben we ons gebaseerd op verschillende betrouwbare bronnen. Hieronder vind je een overzicht van enkele pagina's die ons waardevolle inzichten hebben gegeven:

 • Stanford University Report over hoe mindsets ons leven kunnen beïnvloeden: Stanford News
 • Mayo Clinic's diepgaande artikel over de kracht van positief denken: Mayo Clinic
 • WebMD's overzicht van positief denken en mentale gezondheid: WebMD

Videomateriaal over een positieve mindset

Mocht je filmpjes op YouTube zoeken? Veel van de door ons gekozen toppers uit deze lijst hebben ook een YouTube kanaal! Bekijk dit interessant filmpje van Michael Pilarczyk om te beginnen.

Jouw Persoonlijke Ontwikkeling Vervolgstap

In dit artikel hebben we je, zoals beloofd, laten zien welke experts in persoonlijke ontwikkeling tot onze persoonlijke top 10 behoren. Elk van deze specialisten kunnen we van harte aanbevelen. Welke uitdaging je ook mag hebben: ze zullen je effectief begeleiden en zorgen voor significante groei. We hebben je laten zien waar je op moet letten als je zelf in zee wilt gaan met een coach of mentor in persoonlijke ontwikkeling. Dus waar wacht je nog op? Jouw oplossing ligt binnen handbereik. Kies vandaag nog een expert uit.

Hierna lezen:  70 Mooie Positieve, Motiverende Quotes & Wijze Spreuken

Op jouw succes!