Welke bloggers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindset moet je echt volgen? Wij hebben onze favoriete aanraders voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek jouw volgende goede Nederlandse mindset-blog om te ontdekken…

Beste Nederlandse Bloggers Over Mindset & Persoonlijke Ontwikkeling

1. Sanny Verhoeven – feelgood inspiratie voor een vrolijk en dankbaar leven

Blij zijn met waar en wie je op dit moment in je leven bent en tevreden zijn met wat je hebt, dat blijkt voor velen nogal een uitdaging te zijn. Sanny Verhoeven heeft zich gespecialiseerd in vlogs en andere producten die bijdragen aan dat gevoel van ‘genoeg is echt genoeg’. Dankbaarheid voor wat er wel is – in plaats van alleen maar blijven jammeren over wat je mist – is het belangrijkste uitgangspunt voor je gelukkig voelen en Sanny weet daar alles van.

Natuurlijk komen er in het leven zaken op je pad die je niet altijd kunt plannen, maar hoe je er vervolgens mee omgaat, bepaalt pas echt het effect van die gebeurtenis. Sanny laat je inzien dat je mindset in een positieve spiraal krijgen niet moeilijk hoeft te zijn. Doe de rustgevende meditaties, bekijk de inspirerende vlogs, volg het online programma acht weken lang, of haal Sanny’s handige planner in huis. Zodra je begint, helpt het je weer verder op jouw unieke weg naar geluk.

Bekijk Sanny Verhoeven op Linkedin

2. Cosmic Life – laat Christine Beijnen jou helpen je droomleven te verwezenlijken

Ben jij geboeid door jouw elektromagnetisch veld of wil je je er juist iets meer in verdiepen? Christine weet er alles van. Ze biedt cursussen, meditaties (met een werkboek) en een inspirerend kaartendeck (op het moment van schrijven alleen nog in pre-order) aan via haar website. De schrijfopdrachten maken een uniek onderdeel van je persoonlijke groei uit en ze doet zelfs individuele coaching voor wie de een-op-een begeleiding prefereert. Dit laatste is echter maar in beperkte mate, want – zo gelooft ze – maatwerk kost tijd en energie.

Wanneer je het gevoel hebt dat er diepere lagen in jou zijn die graag naar de oppervlakte willen geraken, dan kan Christine je leren hoe je via de door haar ontwikkelde formule met gestructureerde stappen je persoonlijke levensdoelen kunt behalen en je mindset positief kunt beïnvloeden. De eerste stap zetten is vaak het moeilijkst, want daarna is het proces in gang gezet en loopt het (bijna) vanzelf.

Bekijk Cosmic Life op Linkedin

3. Michael Pilarczyk – leef jouw gezondste, rijkste en gelukkigste leven

Samen met Cindy Koeman heeft Michael Pilarczyk al veel voor mensen mogen betekenen. Hoe? Dat kan op diverse manieren. Er zijn diverse (luister)boeken over je op persoonlijk vlak ontwikkelen en je interne gedachtegang onder handen nemen. Daarnaast is er een app met meditaties en muziek

(waarbij overigens drie luisterboeken inbegrepen zijn) die je helpen ontspannen. Verder zijn er nog de podcasts, waarin het niet alleen over je mindset gaat, maar ook over geld en succes en hoe je een goed leven voor jezelf creëert.

Het meest intensieve traject dat je met Cindy en Michael in kunt gaan, is het jaarprogramma dat ‘Leef je mooiste leven’ heet. Alle ervaring van beide coaches komt hierin tot uitdrukking en van een

programma dat een jaar duurt, mag je dan ook meer verwachten. Alle facetten van een gelukkig leven komen aan bod en de tijd die het programma in beslag neemt, zorgen ervoor dat je bezig blijft met het nastreven van je persoonlijke doelen.

Bekijk Michael Pilarczyk op Linkedin

4. Arie Boomsma – met een buurjongen image een duidelijke boodschap voor een fit leven verspreiden

Iedereen kent Arie Boomsma van zijn sportieve activiteiten of zijn programma’s op de Nederlandse televisie. Hij weet op zijn eigen unieke wijze de verschillende verhalen van mensen aan het licht te brengen en de hoofdrolspelers geheel in hun waarde te laten. Hij stelt de juiste vragen, of het nu gaat om een gevoelig onderwerp of het schetsen van een karakter.

In de filmpjes (Fit met Arie) gaat hij bij al zijn gasten na hoe zij zorgen voor een fit lichaam en een gezonde mindset. In de blogs (die vaak als artikel eerder in een magazine zijn verschenen) worden thema’s aangekaart waar iedereen op een bepaald moment in zijn leven wel mee worstelt. Hoe stel je doelen en waarom is het ‘waarom’ achter dat doel eigenlijk veel belangrijker dan het doel op zich? Wie inspiratie zoekt voor lichaam en geest, zal bij Arie voldoende stof tot nadenken vinden.

Bekijk Arie Boomsma op Linkedin

5. Alles Over Human Design – ontdek jouw Human Design en hoe jouw geboorteplaats, –datum en –tijd jouw leven beïnvloeden

Hiske Elferink legt uit dat Human Design (ook wel afgekort als HD) bestaat uit een systeem dat zowel oude wijsheden als nieuwe wetenschap met elkaar in verband brengt. In dit systeem staat energie en de uitwisseling ervan centraal. Het gaat dan om je interne energie, maar ook hoe de energie tussen jou en je omgeving stroomt. Dit systeem kan voor jou visueel gemaakt worden in een Human Design Chart.

Wie dichter bij zichzelf wil staan of op een persoonlijke ontdekkingsreis wil gaan, kan Human Design uitkomst bieden. Er zijn readings mogelijk, je kunt een online Sacral Superpower cursus volgen of een coachgesprek inplannen. Het blog helpt je verder om je te verdiepen in Human Design en wat het voor jou kan betekenen. Als je meer wilt weten over HD is de website van Hiske een echte aanrader.

Bekijk Alles Over Human Design op Linkedin

6. Liefs Linne – haal inspiratie uit de kracht van Linne die struikelblok na struikelblok overwint

Pfoeh… de website van Liefs Linne windt er geen doekjes om en maakt direct indruk. Deze dame heeft het flink voor haar kiezen gekregen en weet zich elke keer weer te wapenen tegen wat haar overkomt. Niet bij de pakken neerzitten, maar mensen verder helpen, dat is waar Liefs Linne voor staat. Haal inspiratie uit de gastblogs, of kies een thema dat je boeiend vindt, zoals lifestyle, duurzaamheid of zelfontwikkeling.

Dit blog sluit prima aan bij een behoefte die er duidelijk is, maar die we nog al te vaak niet onder ogen willen zien en het liefst in een verdomhoekje stoppen. Het leven gaat niet altijd over rozen, maar met Liefs Linne vind je toch weer dat lichtpuntje aan het einde van die donkere tunnel waar je zo naar snakt. De blogs zorgen voor herkenning en het willen streven naar een positiever leven.

Bekijk Liefs Linne op Linkedin

7. HOLY Shit – hoe een holistische kijk op het leven uitkomst kan bieden 

Jenneke van Genechten had behoefte aan een holistische kijk op zaken en ze creëerde vervolgens na haar studie psychologie HOLY shit. In haar holistische coachingspraktijk is ze inmiddels door de sterk groeiende vraag naar haar activiteiten samen gaan werken met holistisch therapeute Petra Coumans. Samen zorgen ze voor truffelceremonies, coaching, ademhalingstherapie, sharing circles en workshops.

Bij de vlogs en blogs vind je in alle categorieën wel iets herkenbaars terug en het zal je helpen om (opnieuw) richting te geven aan je leven. Wie interesse heeft in wat het bestaan op aarde bijzonder maakt, wie los wil komen van vroeger en wie zich wil ontwikkelen in plaats van wil blijven stilstaan, kan bij HOLY shit terecht voor tips en specialistische diensten.

Bekijk Holy Shit op Linkedin

8. Healthy Wanderlust – ontwikkel een krachtige zelfliefde mindset en bloei op

Merel Teunis is schrijfster van het boek Self Love Talk en hierin onderstreept ze het belang van zelfliefde. Voor de meesten is dit niet iets wat met de paplepel ingegoten is en dat maakt de confrontatie vaak zoveel lastiger. Probeer maar eens te achterhalen waarom je bent zoals je bent en wat er voor nodig is om iets milder voor jezelf te zijn. We hebben vooral geleerd streng te zijn en hoge eisen te stellen, ook al weten we donders goed dat dit het grote geluk in de weg staat.

Healthy Wanderlust streeft ernaar meer zelfliefde te ontwikkelen en wil iedereen stimuleren om in de liefde voor je eigen ik te investeren. Ontdek Merels website en haar diensten – van (digitaal) boek tot podcasts en van online trainingen tot de gratis tips.

Bekijk Healthy Wanderlust op Linkedin

9. Laura Brijde – brengt gegarandeerd ook een lach op jouw gezicht

Laura is een druk baasje. Ze schrijft boeken, blogt op haar website, vlogt op YouTube, rent marathons over de hele wereld, kookt gezond en lekker, verhuist zo af en toe en doet dit alles – zo lijkt het in ieder geval – met tomeloze energie en zonder enige moeite samen met haar vriend en twee katten.

Op haar blog vind je al haar interesses terug, zo is er ook een categorie over het leven en de rol die persoonlijke ontwikkeling hierin speelt. Iedereen komt voor situaties te staan die je in beweging brengen. De vraag blijft altijd hoe je daar het beste mee omgaat en er het meeste voor jezelf uithaalt. Laura geeft volop tips in haar artikelen, zoals hoe je doelen stelt, hoe je een nieuwe taal leert of hoe je jezelf gemotiveerd houdt.

Bekijk Laura Brijde op Linkedin

10. Lotte van Agtmaal – een bijzondere combinatie van loopbaancoach en energetisch therapeut

Soms lees je een verhaal over iemand en snap je meteen waarom zijn of haar pad tot hier heeft geleid. Bij Lotte van Agtmaal is dit niet anders. Alles wat ze in haar jonge jaren heeft meegemaakt, hebben haar gevormd tot wie ze nu is en maken haar krachtig in het werk dat ze nu voor anderen mag doen. Wie nog te vaak terugkijkt of de schuld geeft aan het verleden, kan van Lotte’s verhaal iets opsteken.

Ze kan je begeleiden in een (loopbaan)coachtraject, je kunt je laten inspireren door haar e-book of een to-the-point of uitgebreide Mind/Body/Soul sessie bij haar boeken. Op haar blog vind je onder andere artikelen over het veranderen van je mindset, het aanpakken van beperkende gedachten en hoe je meer succes boekt in je leven.

Bekijk Lotte van Agtmaal op Linkedin