Kun je ook internationaal gecertificeerd NLP-trainer worden? Jazeker en in dit artikel gaan we bespreken hoe je dat precies doet. Je doet het uiteraard door een NLP-opleiding tot NLP Trainer te volgen. NLP-trainingen volgen en certificaten halen, kan gelukkig op verschillende locaties.

Waarom zou je NLP-trainer worden?

We kunnen hier een duur verhaal ophangen over ‘mensen in hun kracht zetten' en ‘je zielsmissie als leraar vervullen', maar uiteindelijk komt het neer op een leuke baan hebben waarmee je jouw schoorsteen laat roken. Wil jij dat doen terwijl jij anderen inspireert en traint met NLP? Dan moet je NLP-trainer worden. Zo simpel is het.

Verdient het zich terug?

Een NLP-trainersopleiding kost gemiddeld zo'n 5.000 tot 6.000 euro, en daarbovenop moet je voor zo'n 5.000 tot 6.000 euro aan investeringen maken voor het behalen van je practitioner en master practitioner. In totaal zou je dus zomaar 12.000 euro kwijt kunnen zijn alvorens je NLP-trainer bent. Is dit de moeite – en vooral de kosten – waard?

Het antwoord is simpel: om jouw kosten van zo'n 6.000 euro voor jouw eigen trainersopleiding terug te winnen, hoef je maar zo'n twee à drie deelnemers te werven voor je eigen NLP-opleiding die jij gaat geven als volleerd NLP-trainer. Alles wat je daarbovenop verdient, is pure winst.

Volg deze stappen om zelfstandig NLP-trainer te worden

  1. Rond eerst je NLP Practitioner en Master Practitioner af.
  2. Doe vervolgens mee met de NLP Trainersopleiding (die van UNLP is internationaal gecertificeerd).
  3. Zorg dat je je examen haalt en je NLP Trainersdiploma krijgt.
  4. Organiseer je eerste NLP Practitioner Opleiding. Plan een datum in en kies een locatie.
  5. Vul je NLP-opleiding. Dit doe je door rond te bellen bij bedrijven en mensen in je netwerk.
  6. Geniet van het geven van je eigen NLP-training!
  7. Aan het einde kun je certificaten uitreiken van de ABNLP, gewoon door even contact met ze op te nemen. Dit kost een klein extra bedrag.

En wat nou als je liever een baan wilt als NLP-trainer?

Wil je liever niet zelf deelnemers hoeven te zoeken, maar wil je liever een baan als NLP-trainer? Ook dat is de laatste jaren opeens mogelijk. Tot zo'n 10 jaar geleden was NLP nog niet zo populair, waardoor ieder NLP-instituut genoeg had aan enkele trainers, maar in de afgelopen jaren zijn de NLP-instituten in Nederland dusdanig uitgebreid dat er regelmatig vacatures openstaan.

Hierna lezen:  Alle 150+ NLP Technieken & Oefeningen [Met Voorbeelden & Scripts]

Ook kun je als reguliere trainer aan de slag bij diverse bedrijven om vitaliteitstrainingen te geven, dus niet onder het mom van NLP, maar waarbij je ondertussen wel gewoon NLP gebruikt zonder het expliciet te benoemen. Mogelijkheden genoeg dus.

NLP Trainers Training van UNLP

Van alle NLP-trainingen van UNLP is de NLP Trainers Training de meest uitgebreide en de meest arbeidsintensieve. Voor je anderen les kunt geven over NLP, moet je er eerst zelf alles vanaf weten. De intensieve training is geschikt voor iedereen die anderen wil trainen in het ontwikkelen van hun NLP-vaardigheden.

Uniek NLP Trainer opleidingstraject

Het NLP Trainer opleidingstraject aan de NLP Academie wordt verzorgd door Alex Vaassen, Marcel Meijlink, dr. Vincent van der Burg en verschillende gasttrainers. Je krijgt (gast)colleges van experts met vele jaren ervaring in NLP-trainingen. Tijdens de colleges wordt ernaar gestreefd het beste uit jou als cursist te halen.

Bij deze opleiding draait het allemaal om leren denken als trainer. Je leer meer bewust te worden van je trainende rol en de groep die je coacht. Ook verdiep je je NLP-kennis nog verder. Na afronding van de training zul je in staat zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling te trainen. Als NLP-trainer ben je in staat patronen uit je eigen verleden en het verleden van anderen zichtbaar te maken. Zo leer je mensen beter omgaan met emoties.

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: