Zoek je een compleet overzicht van alle NLP-technieken, oefeningen en interventies zodat je ze direct kunt toepassen voor jezelf en anderen? Op deze pagina vind je direct alle NLP-technieken. Gewoon in deze webpagina's. Er is dus geen PDF of (e)boek nodig! Lees verder…

Hier vind je alle NLP-technieken en -oefeningen met bijbehorende uitleg

Via onderstaande links spring je direct naar een specifieke NLP-oefening zodat je het direct kunt toepassen. Je vindt steeds een uitgebreide uitleg, een hele rits voorbeelden en een stappenplan om er zelf mee aan de slag te gaan.

Overzicht alle 150+ NLP-technieken, modellen, oefeningen en interventies

Hieronder vind je alle NLP-technieken opgesomd. Je kunt ze gewoon direct online lezen met uitleg, voorbeelden en scripts. Klik steeds op de link van een betreffende NLP-techniek en je komt direct op de pagina terecht met alle uitleg.

Wil je ze daarnaast allemaal op een overzichtelijke manier toepassen in je dagelijks leven? Neem dan ook even een kijkje in het NLP Doe-Boek. Je kunt daar ook de pdf-versie bij nemen zodat je altijd en overal alle NLP-technieken en -voorbeelden bij de hand hebt:

Alle begrippen, -houdingen & -vaardigheden van NLP

Laten we direct beginnen met het complete overzicht met alle technieken en voorbeelden van NLP…

Zintuiglijke scherpzinnigheid:

Het NLP Communicatiemodel:

NLP-principes:

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Geavanceerd visualiseren:

Gemoedstoestanden / emoties oproepen:

Verbinding maken met mensen, oftewel rapport:

Meer basisbegrippen, -houdingen en -vaardigheden van NLP:

Logische niveaus:

Omlaag gaan in de logische niveaus:

Omhoog gaan in de logische niveaus:

Kaders en herkaderen:

Doelen stellen:

Beter coachen, trainen en vragen stellen met NLP-vaardigheden:

Modelleren:

Hypnose:

Formele NLP-technieken

Meer formele NLP-technieken:

De hierboven genoemde formele NLP-technieken vormen slechts een fractie van alle interventies die je kunt bedenken met de verschillende NLP-herkaderingen zoals chunking en submodaliteiten.

Zo zijn de Swish, Fast Phobia, pieker-techniek en gevoelsomdraai-techniek simpele voorbeelden van de 1.001 mogelijkheden die je met submodaliteiten kunt bedenken. Ook de Dickens-techniek is een simpele toepassing van de associatie/dissociatie-submodaliteit. Ook zijn formele anker-interventies in het artikel over ankeren te vinden.

Ook is het goed om te weten dat alle NLP-principes samenkomen in de NLP-strategieën, oftewel TOTE. In dat artikel vind je een freestyle-techniek om iemands interne representatie van een probleem door elkaar te husselen – inderdaad, net als bij de Fast Phobia, maar dan zonder vaste stappen, via improvisatie.

NLP toegepast op specifieke thema's

Meta-artikelen over NLP

Technieken en invalshoeken die aanverwant zijn aan NLP

Alle NLP-technieken in boek-vorm

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Wil je al deze NLP-technieken op praktische wijze tot je nemen via een boek dat je in je handen kunt vastpakken? Neem dan een kijkje in het NLP Doe-Boek.

Alle NLP-technieken in spel-vorm

Wil je de complete NLP Opleiding in spel-vorm gegoten in je handen hebben? Wanneer ik iemand coach, gooi ik de kaarten op tafel en gebruiken we het om alles te ontdekken wat NLP te bieden heeft. Bekijk Het NLP-spel eens…

Bedenk continu zelf NLP-toepassingen, -testjes en -technieken

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is geen vast omlijnde methodiek. Het is de bedoeling dat je gaat improviseren en het is vooral de bedoeling dat je het lekker vrijuit gaat uittesten. Ook vind je in het blog-archief van deze website nog meer artikelen. Veel plezier met oefenen van deze NLP-technieken!

Een extra klein online NLP-spel: zo werkt ie

Naast het fysieke NLP-spel, kun je ook een klein NLP-spelletje online spelen:

  1. Daag je vrienden, familieleden, partner en/of mede-NLP-studenten uit voor een NLP-challenge.
  2. Iedere speler draait aan het wiel hieronder om een NLP-techniekje toegewezen te krijgen.
  3. Bepaal of je deze NLP-techniek vandaag of deze hele week wilt gaan toepassen. Wij raden aan om een hele week op de NLP-techniek te focussen. Pas de gekozen NLP-techniek de rest van de week toe in zoveel mogelijk gesprekken die je in het dagelijks leven tegenkomt. Als je concrete instructies en voorbeelden voor de toepassing van de challenges wilt, kun je dit boek gebruiken.

Waar kun je je over je gekozen NLP-techniek inlezen?

Dat kan op twee manieren:

  • Gebruik bovenstaand overzicht met alle NLP-technieken.
  • Of gebruik de zoekbalk van deze website om de NLP-techniek te kunnen vinden.
  • Het beste is om het speciale boek te gebruiken dat jou iedere week hierin begeleidt: het NLP Doe-Boek te gebruiken.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: