Zoek je een overzicht van alle NLP-technieken, oefeningen en interventies zodat je ze direct kunt toepassen voor jezelf en anderen? Op deze pagina vind je direct alle NLP-technieken. Gewoon in deze webpagina's. Er is dus geen PDF of (e)boek nodig! Lees verder…

Alle NLP-technieken en -oefeningen met bijbehorende uitleg

Via onderstaande links spring je direct naar een specifieke NLP-oefening zodat je het direct kunt toepassen. Je vindt steeds een uitgebreide uitleg, een hele rits voorbeelden en een stappenplan om er zelf mee aan de slag te gaan.

Overzicht alle NLP-technieken, modellen, oefeningen en interventies

Laten we direct beginnen met het complete overzicht met alle technieken en voorbeelden van NLP…

Alle begrippen, -houdingen en -vaardigheden van NLP

Zintuiglijke scherpzinnigheid:

Het NLP Communicatiemodel:

NLP-principes:

Geavanceerd visualiseren:

Gemoedstoestanden / emoties oproepen:

Verbinding maken met mensen, oftewel rapport:

Meer basisbegrippen, -houdingen en -vaardigheden van NLP:

Logische niveaus:

Omlaag gaan in de logische niveaus:

Omhoog gaan in de logische niveaus:

Kaders en herkaderen:

Doelen stellen:

Beter coachen, trainen en vragen stellen met NLP-vaardigheden:

Modelleren:

Hypnose:

Formele NLP-technieken

Meer formele NLP-technieken:

De hierboven genoemde formele NLP-technieken vormen slechts een fractie van alle interventies die je kunt bedenken met de verschillende NLP-herkaderingen zoals chunking en submodaliteiten.

Zo zijn de Swish, Fast Phobia, pieker-techniek en gevoelsomdraai-techniek simpele voorbeelden van de 1.001 mogelijkheden die je met submodaliteiten kunt bedenken. Ook de Dickens-techniek is een simpele toepassing van de associatie/dissociatie-submodaliteit. Ook zijn formele anker-interventies in het artikel over ankeren te vinden.

Ook is het goed om te weten dat alle NLP-principes samenkomen in de NLP-strategieën, oftewel TOTE. In dat artikel vind je een freestyle-techniek om iemands interne representatie van een probleem door elkaar te husselen – inderdaad, net als bij de Fast Phobia, maar dan zonder vaste stappen, via improvisatie.

NLP toegepast op specifieke thema's

Meta-artikelen over NLP

Technieken en invalshoeken die aanverwant zijn aan NLP

Alle NLP-technieken in spel-vorm

Mijn leraar, Peter Dalmeijer, heeft de complete NLP Practitioner Opleiding in spel-vorm gegoten. Wanneer ik iemand coach, gooi ik dit spel op de grond en gebruiken we het om alles te ontdekken wat NLP te bieden heeft. Bekijk Het NLP-spel eens…

Bedenk continu zelf NLP-toepassingen, -testjes en -technieken

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is geen vast omlijnde methodiek. Het is de bedoeling dat je gaat improviseren en het is vooral de bedoeling dat je het lekker vrijuit gaat uittesten. Ook vind je in het blog-archief van deze website nog meer artikelen. Veel plezier met oefenen van deze NLP-technieken!

Gerelateerd: lees verder...