Wat is het vlindereffect? In dit artikel ontdekken we hoe we the butterfly effect kunnen inzetten om de wereld positief te veranderen. 

Het vlindereffect simpel uitgelegd

Er zijn meerdere manieren om het vlindereffect uit te leggen. Een van de meest populaire manieren is als volgt: het vlindereffect betekent dat wanneer je iets kleins doet, er grote effecten kunnen komen. Dankzij dit inzicht hoef je niet meer te denken: ‘Het heeft geen effect op de wereld of ik nou vegetarisch eet of niet: er zijn miljoenen mensen die nog wel vlees blijven eten…'

De wereld verbeteren? Dat lukt toch nooit in je eentje!

Kan iets kleins zoals een vlinder een groot effect veroorzaken in de hele wereld? Er zijn duizenden, miljoenen van die beestjes. Dat maakt toch geen verschil? En wij mensen dan? We zijn met miljarden. Dan maakt het toch niet uit of ik wel aan het milieu denk, wel vegetarisch eet en wel afval van de grond opruim? Een terechte gedachte, maar hij is niet per se waar…

In tegendeel: je hebt een gigantische invloed op de wereld met het vlindereffect

vlindereffect uitleg

Het is een simpele rekensom. Ieder mens komt in zijn leven in contact met ongeveer 1.000 kennissen en vrienden. En al die kennissen en vrienden hebben ook weer per persoon 1.000 kennissen en vrienden. Via 4 personen ben je dus in contact met 1.000 x 1.000 x 1.000 x 1.000 = 10 miljard mensen. Dat is de hele planeet.

Al die 1.000 kennissen en vrienden hebben een bepaalde indruk van jou gekregen, en ze zijn daardoor beïnvloed. Het is dus heel eenvoudig om een bepaalde positieve energie de hele wereld in te sturen. Deze website is een van mijn acties om de wereld deze manier een stukje liefdevoller te maken!

Geen enkele vriendelijke daad, hoe klein dan ook, is ooit verspilde moeite.
– Aesop

Hoe kun jij de wereld verbeteren met het vlindereffect?

Nu je weet dat jouw acties wel degelijk een gigantisch effect op de wereld hebben, kun je dit in actie om gaan zetten. Het hier-en-nu is de krachtigste manier waarop je de wereld kunt transformeren met liefde. Als je namelijk verbonden bent met het hier-en-nu, zal je van nature inspiratie ‘ontvangen' en geheel automatisch acties gaan doen die de wereld op een positieve manier beïnvloeden.

Vriendelijke woorden tegen een vreemde kunnen resulteren in vriendelijke woorden tegen minstens tien personen. Je zet een ‘rimpel-effect' in gang.

Onthoud: we zijn via 4 mensen met de hele wereld verbonden. Het is gigantisch makkelijk om de hele wereld te beïnvloeden met jouw uiting van liefde! Het is heel simpel en eenvoudig: breng jouw boodschap naar 4 mensen. Jouw licht activeert mijn licht, en mijn licht activeert iemand anders zijn licht, en dat gaat eindeloos door. Het is een gift die voor altijd gegeven wordt.

De wereld veranderen? Dat begint in je eigen straat, wijk of dorp. Dit geeft uiteindelijk een groot effect op de rest van de stad en het land.

Dus wat moeten we doen? Ons licht laten schijnen! Bijvoorbeeld door veel te lachen, warmte te geven, ademhalen, vrij nemen, een wandeling maken… Doe de dingen die je ziel verdient. Want je bent een belangrijk, prachtig en onmisbaar licht in deze wereld, en we willen die niet laten opbranden.

Hierna lezen:  Random acts of kindness: 200+ ideeën om bij te dragen aan de wereld

De kleine dingen maken wel degelijk een verschil

Op het strand in Zeeland kun je verschillende schelpdieren aangespoeld aantreffen. Een vriend van mij gooide ze allemaal een voor een terug de zee in, waarop ik zei: ‘Er zijn duizenden, miljoenen van die beestjes. Wat maakt het nou uit dat je er een paar redt?' Hij antwoordde: ‘Voor deze maakt het wel een verschil. En voor deze ook.'

To the world you may be just one person, but to one person you may be the world.
– Brandy Snyder

De kleine dingen die jij doet, hebben zeker een groot effect.

Hoe kijk jij tegen het vlindereffect aan?

Laat in de reacties weten hoe jij het butterfly effect beleeft.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: