Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat zijn indigokinderen, oftewel kristalkinderen of nieuwetijdsekinderen? Wat zijn hun kenmerken? Je leest het in dit artikel…

Wat zijn kristalkinderen (oftewel indigokinderen/ nieuwetijdsekinderen)? De betekenis…

Strikt genomen zijn er verschillen tussen indigokinderen en kristalkinderen, maar beiden vallen onder het begrip ‘nieuwetijdsekind.'

Nieuwetijdsekinderen zijn kinderen of mensen die tekenen vertonen van de nieuwe tijd. De nieuwe tijd – het Aquarius-tijdperk – is de volgende fase in de ontwikkeling van de mensheid: een wereld met meer liefde en bewustzijn. Er worden de laatste generaties steeds meer kristalkinderen geboren.

Het hoeven niet altijd kinderen te zijn. In dat geval spreken we van een nieuwetijdsevolwassenne of lichtwerker. Wel kun je indigokinderen herkennen vanaf het moment dat ze geboren worden. Ze hebben briljante, volwassen ogen (ze schitteren net als kristallen) die goed kunnen focussen en intens kunnen kijken.

Wat zijn kenmerken van nieuwetijdsekinderen?

nieuwetijdsekinderen

Vraag je jezelf af: ‘Ben ik een indigokind? Heb ik er eentje ontmoet?' Je herkent ze in ieder geval voornamelijk niet aan de uiterlijke – maar aan de innerlijke kenmerken. Kijk eens naar deze kenmerken en test jezelf:

 • Indigokinderen zijn hooggevoelige kinderen (HSP).
 • Je hoort ze vaak wijze dingen zeggen. Ook al zijn ze nog zo jong!
 • Nieuwetijdsekinderen zijn vroeg volwassen (door hun ‘oude ziel') en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze zijn al vrij vroeg de ‘vader/moeder' van het gezin. Ze zijn namelijk van nature heel zorgzaam en ze kunnen nauwkeurig voelen wat iemand nodig heeft. De valkuil is dat ze (al op vroege leeftijd zelfs) de zorgen en problemen van andere mensen over nemen en willen oplossen.
 • Ze voelen dat ze een krachtige missie hebben om bij te dragen aan deze wereld.
 • Indigokinderen zijn van nature erg geïnteresseerd in spiritualiteit, maar zullen niet altijd even open zijn over hun paranormale gaven.
 • Ze hebben een gevoel van eenheid, oftewel non-dualiteit. Dat betekent dat ze zich met alles één voelen. Voor hen houdt ‘ik' niet op waar hun huid ophoudt. Zelf en ander zijn hetzelfde.
 • Indigokinderen zijn een helderdere spiegel dan wie dan ook. Ze kijken gewoon door uiterlijk gedrag, muren, schilden en maskers heen, zodat ze direct aanvoelen hoe de andere persoon zich echt voelt.
 • Ze hebben een erg sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ze kunnen dan ook niet liegen, bedriegen of niet-authentiek zijn.
 • Ze doen veel op basis van hun gevoel en intuïtie. Ze beleven de wereld niet vanuit hun verstand, maar vanuit hun hart. Ze hebben hier een speciale spirituele gave voor. Ook zijn ze extra empathisch en helderwetend/voelend.
 • Ze voelen zich sterk verbonden met engelen en gidsen (zielen die zijn heengegaan).
 • Nieuwetijdsekinderen willen vaak in contact zijn met de natuur, omdat ze zich er sterk mee verbonden voelen.
 • Nieuwetijdsekinderen zijn erg creatief en ze komen met originele creaties. Ze kijken namelijk verder dan logica waardoor ze vanuit intuïtie meer nieuwe paden en ontdekkingen kunnen betreden.
Hierna lezen:  Random acts of kindness: 200+ ideeën om bij te dragen aan de wereld

Opvoeden van nieuwetijdsekinderen

Hoe kun je kristalkinderen en indigokinderen het beste opvoeden? Er kan veel bij komen kijken, maar het komt vooral op het volgende neer: nieuwetijdsekinderen hebben het vertrouwen nodig om hun missie te kunnen naleven. Daarnaast hebben ze respect en begrip van de buitenwereld nodig.

Meer informatie over indigokinderen

Wil je meer weten over de mensen die de overgang naar een nieuw, liefdevol tijdperk inluiden? Kijk dan ook eens naar het artikel over lichtwerkers.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: