Wat zijn digitale nomaden? Wat voor banen zijn er en hoe kun je nog meer geld verdienen als moderne nomaad? Hier vind je uitleg, info en tips. Lees verder…

Wat is een Digital Nomad? De betekenis…

Een digitale nomaad, oftewel een moderne nomaad, is iemand die werkt en tegelijk reist. Daar komt het echt op neer, dus ik zal het herhalen: moderne nomaden werken en reizen tegelijk.

Hoe kunnen ze dit bereiken? Door het zogenaamde ‘remote werken'. Je kunt dit doen door locatie-onafhankelijk te werken. Meestal doordat je online kunt werken vanuit je mobiel en/of laptop.

‘Digital Nomad-banen' – Hoe kun je geld verdienen als digitale nomaad?

Wat voor werk is er voor een digital nomad? Deze vraag is goed om te stellen zodat je bij je beroepskeuze een goede overweging kunt maken: kies een beroep waar werk bij hoort dat je overal ter wereld kan doen.

Ben je een fysiotherapeut, dan gaat dat al niet werken. Ben je een online marketeer (studie: commerciële economie), dan ben je een uitstekende match! Je kunt namelijk gewoon op afstand vanuit je laptop voor klanten werken en je werk doen.

Wees echter niet getreurd als je geen locatie-onafhankelijke studie, baan of passie hebt. Je kunt altijd als fysiotherapeut een blog beginnen over je vakgebied, wat ook volstaat als werk waar je van kunt leven. 

Zoek je vacatures voor digital nomads? Typische digitale nomaden-jobs zijn…

digitale nomade hoe

 • Tekstschrijver
 • Adviseur (consultancy) in jouw vakgebied. Dit kan bijvoorbeeld zijn: stress, SEO, beleggen of financiële planning…
 • Online marketeer
 • Blogger
 • Klantenservice-medewerker (bijvoorbeeld via e-mail)

Zorg ervoor dat je de juiste bijscholing, opleiding of cursus volgt zodat je lekker van start kunt met het werken vanaf je laptop!

Ons beste advies om geld te verdienen als digital nomad? Start een website

Ons nummer 1 advies als inkomstenbron voor digitale nomaden, is een website die automatisch geld oplvert. Dit verdient sterk de voorkeur boven freelance-opdrachten, want met je eigen website hoef je nooit meer rekening te houden met eisen, deadlines, verwachtingen van klanten…

Hierna lezen:  Alle Goede Alternatieve, Onafhankelijke Nieuwssites [Overzicht]

Start bijvoorbeeld een blog en geef allerlei aanbevelingen op je website Waar ben je gepassioneerd over? Ga die producten en diensten lekker aanbevelen aan je website-bezoekers. Hoe ga je te werk?

 1. Bedenk de naam van je website.
 2. Schaf een domeinnaam en hosting aan.
 3. Installeer WordPress op je hosting en kies een leuk WordPress-thema.
 4. Klik op “nieuw bericht toevoegen”en beveel daarin jouw favoriete producten en diensten aan.
 5. Herhaal de vorige stap 1.000 keer zodat je een lekker volle blog hebt.
 6. Zie hoe makkelijk je verdient doordat je zo'n mooie, volle blog hebt!

Kun je als digitale nomade veel geld verdienen?

Het antwoord is ja, maar het mooie is dat het niet hoeft. Als je je eigen bedrijf start, kun je oneindig veel geld verdienen als digitale nomaad. Echter, je kunt ook gewoon klantenservice-medewerker worden en ‘weinig' geld verdienen. Als je namelijk naar landen als Bali reist, kun je van de wisselkoers profiteren en erg luxe leven met een ‘normaal' inkomen.

Dit is een van de aantrekkelijke aspecten van het zijn van een digitale nomaad: Nederlands inkomen verdienen en het in een goedkoop land uitgeven. Zo kun je bijvoorbeeld luxe wonen en iedere dag uit eten gaan.

Digital Nomad-communities in Nederland en wereldwijd

digital nomad tips

Kijk eens op Nomad List Amsterdam om andere digitale nomaden in Nederland te vinden. Ben je in het buitenland, gebruik dan diezelfde site om digitale nomaden in de buurt te vinden.

Ook is het goed om andere Nederlandse digital nomad-bloggers te volgen. Bijvoorbeeld:

En doe nog eens een Google-zoekopdracht voor meer informatie.

Belasting regelen voor digitale nomaden

Je kunt Nederlands burger blijven of je kunt emigreren. Doe goed onderzoek naar je opties, ook met betrekking tot de belasting. Lees bijvoorbeeld deze tips van Vice.

Hoe kun je een digital nomad worden?

Digitale nomaad worden is simpel, maar je moet het wel eventjes gaan doen.

Het belangrijkste is dat je werk regelt dat je overal ter wereld kan doen. Zorg er eerst voor dat je inkomen gegarandeerd is. Heb je een baan, bijvoorbeeld als klantenservice-medewerker via e-mail, voer dan de baan eerst een tijdje vanuit Nederland uit zodat je zeker weet dat alles goed gaat, en vertrek dan naar het buitenland. Wil je ondernemen, bouw dan eerst je inkomen op en ga daarna reizen.

Vervolgens kun je reizend door het leven gaan!

Tip: Blijf drie maanden in een land

digitale nomade banen

Mocht je je afvragen hoe lang je op één plek steeds wilt blijven: je zal het meeste uit een land halen als je er drie maanden blijft. 3 maanden op 1 plek is het magische getal!

Hierna lezen:  Influencer worden, hoe dan? De tips die iedere influencer moet kennen...

Tip: Pas deze Airbnb-truc toe – Onderhandel!

Onderhandel voor een lagere Airbnb-prijs. Je blijft tenslotte drie maanden of langer!

Je moet dit wel op de juiste manier doen. Neem de locatie eerst voor een korte termijn zodat de huisbaas kan zien dat je netjes bent en geen dingen breekt. Vervolgens kun je voor 30-60% korting op de Airbnb-prijs vragen omdat je er heel lang wilt gaan blijven.

Tip: Neem gewoon vrij in het weekend

Neem vrij in het weekend. Wees niet de ondernemer die steeds doorwerkt. Wees ook als moderne nomaad een normaal mens. Ontdek het land! Je zal er anders spijt van krijgen later.

Op jouw succes!