Hoe kan ik iemand aanspreken op lichaamsgeur? Ze bestaan: mensen die naar zweet stinken of uit hun mond ruiken. Hoe zeg je er iets van? Je bent op de juiste website terecht gekomen. Lees verder…

Herken je de volgende problemen rondom geur?

  • Hoe zeg je dat iemand (bijvoorbeeld een collega, werknemer of een vriend) uit zijn mond stinkt?
  • Mijn collega stinkt naar zweet. Hoe vertel je iemand dat hij naar zweet ruikt?
  • Hoe kan ik mijn collega aanspreken op geur?

Lijfgeur kan vele oorzaken hebben, maar er kan altijd wat aan gedaan worden. Echter, iemand met slechte adem weet het vaak gewoon niet doordat zijn/haar aandacht er nog niet eerder naartoe was gebracht.

Iemand moet de eerste zijn om het te vertellen. Vanaf dat punt kan de persoon er pas bewust van worden en naar manieren zoeken om er wat aan te doen (bijvoorbeeld tong en tanden vaker poetsen, pepermuntje nemen en meer drinken).

Hoe zeg je dat iemand stinkt? Zo dus!

hoe laat je weten dat iemand stinkt

Je wil gewoon van de zweetlucht af, maar hoe pak je dat aan? Hoe kun je iemand zeggen dat hij stinkt? Iemand aanspreken op slechte adem of op zweet is eigenlijk erg eenvoudig. Laten we naar de tips gaan kijken:

Tip 1 – Zeg het alsof je iemand vraagt om je de zout aan te geven

Maak het niet erger dan het is, want het is helemaal geen big deal. Het is net zo normaal alsof je iemand vraagt of hij/zij de zout even kan aangeven. Breng het ook op die manier. Vrienden en teamgenoten zijn er voor elkaar!

Tip 2 – Wees hard op het gedrag, en zacht op de mens

Hoe zijn we zacht op de mens? Laten we twee maniertjes bekijken:

Manier 1: Door eerst ‘rapport te maken' met de ander. Het geheim van deze techniek is, dat zodra je ‘rapport hebt' met iemand, je alles kunt maken en er ook mee weg kunt komen. Hoe bereik je dat? Bijvoorbeeld door te vragen hoe het met de ander gaat en door interesse te tonen.

Hierna lezen:  NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander (gebruik deze 7 effectieve tips)

Manier 2: Als we het feedbackmodel bekijken, dan wordt ons aangeraden om de positieve kanten van de intenties van de ander te benoemen. We kunnen bijvoorbeeld zeggen: ‘Je vindt deze klus extra belangrijk en spannend hè, en je werkt hard en toont echt extra inzet om het te laten slagen.' En daarna kun je op gedragsniveau een concrete suggestie geven. Zie de volgende tip!

Tip 3 – Benoem enkel de actie die ondernomen moet worden om het op te lossen

Het is maar één casual zinnetje. Alsof je om de zout vraagt: ‘Je moet trouwens even een deootje opdoen.' En dan weer door met waar jullie mee bezig waren.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Tip 4 – Zie het als een geschenk: je wordt de held voor de ander als je dit goed doet

Mensen die naar zweet stinken zullen je er juist dankbaar voor zijn dat je het zegt. Je vervult hiermee een waardevolle vader- of moederrol die ze toch echt heel hard nodig hadden, omdat niemand het (vaak genoeg) eerder tegen ze heeft gezegd.

Succes!

Praktisch boek over het brengen van lastige boodschappen

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Vond je dit een zinvol artikel? Dan wijs ik je tot slot graag op het inspirerende NLP Doe-Boek, zodat we het ook samen in de praktijk gaan brengen. Hierin zitten meer dan 100 verschillende tools, tips en technieken vanuit NLP, waaronder bruikbare challenges om met communicatie en lastige feedbackmomenten aan de slag te gaan. Bekijk het NLP Doe-Boek hier >>

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: