Cijfer jij jezelf weg voor anderen? Ontzeg jij jezelf dingen en offer jij jezelf op, waarbij jij iets verliest? Bijvoorbeeld op je werk, in je relatie of voor je kind? De gevolgen hiervan zijn ernstig. Lees verder…

Jezelf wegcijferen (opofferen) is geen liefde

Jezelf wegcijferen en opofferen is geen liefde. Het lijkt op liefde, maar het is het niet omdat bij echte, volledige onvoorwaardelijke liefde niemand kan verliezen.

Jezelf wegcijferen is ook geen cadeau dat je geeft

Opoffering en wegcijfering van jezelf is geen daad van geven. Het is geen cadeau. Het is een ruil, vol met verborgen emotionele facturen die betaald moeten worden binnen 14 dagen, uren, minuten, of seconden…

Sterker nog: op die manier is het opofferen van jezelf zelfs controle: een manier om relaties te controleren, intimiteit te vermijden, afgescheiden te blijven en aan het verleden vast te blijven houden.

Opoffering is niet jouw gift. Jouw gift is liefde. Verliezen is niet jouw gift.
– Robert Holden

Jezelf wegcijferen is angst en schuld

Opoffering en jezelf wegcijferen is angst voor het niet-controleerbare ultieme vreugde en geluk.

Opoffering is ook schuld. Het is jouw manier om te proberen te betalen voor datgene waaraan je denkt dat je het niet verdient.

Cijfer jezelf niet meer weg: opoffering werkt niet

jezelf wegcijferen tips

Geef toe dat jouw opoffering niet werkt en wees open voor betere manieren. Iedere keer dat iemand opoffering opgeeft, winnen we allemaal een stukje meer. Wat die betere manieren zijn, daar gaan we in de volgende paragrafen op in…

Niet alle vormen van ‘geven' zijn goed… Maar geef wel!

Kijk eens naar onderstaande manieren van geven. Zie je het verschil?

Goede manieren van geven:

  • Inspiratie
  • Onvoorwaardelijk geven
  • Commitment
  • Bereidheid
  • Passie

Slechte manieren van geven:

  • ‘Struggle'
  • Opoffering

Ruil ‘struggle' en opoffering in voor inspiratie. Zit je vaak in situaties waarin je jezelf opgeofferd ziet worden en waarin je moeite (struggle) aan het doen bent? Dat is geen kwestie van pech, maar een kwestie van keuze. En zo gaat dat ook met vrede.

Hierna lezen:  Seksuele Spanning / Chemie / Polariteit Verhogen? Zo Dus... [14 Tips]

Verschil tussen opoffering en geven: geven is goed!

Dat je hier leest dat jezelf wegcijferen slecht is, betekent niet dat je niks meer moet geven! Wees niet bang om jezelf te geven. We zijn op aarde om onszelf volledig te geven. Jij bent het cadeau. Zit niet op je cadeaus. 

Geef, maar offer jezelf niet op.

En geef niet om iets terug te krijgen. Geef onconditioneel. Wanneer je onconditioneel geeft is het onmogelijk te verliezen. Wanneer je gift een prijs heeft of wanneer je geeft om te krijgen, zal je winnen, verliezen of teleurgesteld zijn en het zal maar gedurende een heel korte tijd ‘genoeg' zijn voordat je meer wilt. Wanneer je onconditioneel geeft, is het onmogelijk te verliezen.

Ontneem anderen bovendien niet hun groei

verantwoordelijkheid voor de vlinder nemen

Een veelvoorkomend symptoom van mensen die zichzelf wegcijferen / opofferen, is dat ze heel veel dingen voor andere mensen doen. Ze nemen de verantwoordelijkheid van anderen op zich. Dit is niet alleen nadelig voor jou, maar ook voor de ander.

Als jij steeds de verantwoordelijkheid van anderen overneemt, ontneem je ze de mogelijkheid om te groeien. Het kind dat de vastgeraakte vlinder wilde helpen om uit de cocon te kruipen, ontnam de vlinder de kans om zijn vleugels sterk te maken. De vlinder kon hierdoor nooit vliegen.

Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Kinderen moeten hun verantwoordelijkheid nemen, ouders moeten hun verantwoordelijkheid nemen en jij moet je verantwoordelijkheid nemen.

Meer leren over hoe het dan wél moet? Lees 59 tips over de wet van aantrekking

Als je de wet van aantrekking toepast, geef je met heel je hart, ben je geïnspireerd, draag je bij, ontneem je anderen geen groei en offer je jezelf niet meer op. Kortom: je handelt dan niet meer met force, maar met power. Je helpt anderen met moeiteloze moeite! Lees hier 59+ tips over de wet van aantrekking.