Wat is de Violette Vlam en hoe werkt deze healing-methode? Hoe kun je het aanroepen? Wij leggen het je uit in dit simpel artikel over deze bijzondere healing, inclusief zinvolle video's met meditaties. Lees verder…

Wat is de Violette Vlam?

De Violette Vlam is zowel een techniek als een spirituele energie die helpt om de geest te zuiveren, de ware emoties vrij te laten en het gehele lichaam te doen ontspanning. Deze energie brengt balans in het lichaam en kan de zelf genezende of zelfreinigende werking van het lichaam helpen vergroten. Het doel van de Violette Vlam is het geven van evenwicht en innerlijke rust.

De innerlijke genezer ontdekken

De Violette Vlam helpt je zowel geest en lichaam in balans te krijgen. Het doel van deze ‘genezing’ is je dichter bij jezelf te maken – je bewust te maken van wie je bent en wat je behoeften zijn. Het doel van Violette Vlam meditatie is het vinden van innerlijke wijsheid en rust. Met behulp van onder meer handoplegging wordt de spirituele genezing bevorderd.

Kosmische energie

De Violette Vlam wordt gezien als een kosmische energie. De Violette Vlam traditie staat in directe verbinding met de Verheven Meesters (in het Engels: Ascended Masters), met name Saint Germain. De energie hebben een zuiverende en reinigende werking en deblokkeren je chakra’s. De energie van de Violette Vlam heeft tot doel alle blokkades in het lichaam op te heffen.

Meditatievideo's met de Violette Vlam

Genezing met Saint Germain

Transmutatie met Violette Vlam

Liefde en de Violette Vlam

Cursus “Healing met Violette Vlam”

In deze simpele cursus leer je alle basisprincipes van het concept ‘healing’ aan de hand van gericht aandacht geven en door middel van handoplegging. Je leert hoe je de kosmische energie van de Violette straal op je kunt richten, maar ook op anderen. Met behulp van verschillende posities van de hand leer je – net als bij onder meer reiki – hoe je de energie door kunt geven.

>> Hier ontdek je alles over deze vriendelijk geprijsde cursus.

Hoe ziet een ‘healing’ sessie er uit?

Gedurende he healing sessie is er sprake van een sfeer van ontspanning en innerlijke rust. Het lichaam krijgt de tijd en de mogelijkheid om te ontspannen en de geest wordt in staat gesteld te kalmeren. In deze rusttoestand kun je verschillende nieuwe inzichten opdoen en wijsheid vergaren. Pijn kan worden verlicht en je spirituele ontwikkeling krijgt de kans om te bloeien.

Hoe ziet een Violette Vlam cursus er uit?

Je ontvangt allereerst een e-book met verschillende ‘healing’ technieken om uit te proberen. Je wordt ingewijd in de wereld van de Violette Vlam. Ook ontvang je een MP3 bestand met muziek die het healing proces helpt te versterken. Een Violette Vlam cursus zit vol positieve energie. Je kunt de cursus thuis volgen en met de wonderbaarlijke energie in contact komen.

Wat heeft de Violette Vlam te bieden?

  • Je gaat op zoek naar (en vindt) innerlijke rust en kalmte.
  • De vlam helpt het lichaam te ontspannen.
  • Geeft inzicht in wie je bent als persoon.
  • De vlam helpt negatieve energie in positieve energie om te zetten.
  • Helpt je bij het vormen van een krachtiger en positiever zelfbeeld.

Inwijding Violette Vlam

violette vlam healing

Met de inwijding wordt de overdracht van de spirituele energie bedoeld. De inwijding kan ook op afstand plaatsvinden. Een ervaren beoefenaar (de ‘meester’) draagt de kosmische energie en kracht op je over. Je zult vervolgens zelf over het vermogen beschikken om deze energie op te roepen en te hanteren. Tijdens dit bijzondere moment stel je je open voor een geheel nieuwe ervaring. De uitzonderlijke energie helpt een geheel nieuw levensgevoel te ontwikkelen.

Inwijding op afstand

De inwijding vindt op afstand plaats en op een moment dat van tevoren is afgesproken. Een groot voordeel van inwijding op afstand is dat je niet hoeft te reizen. Zeker in coronatijd is het een groot voordeel dat je je niet fysiek met andere mensen hoeft te mengen. Omdat je op afstand wordt ingewijd, krijg je geren indrukken van andere cursisten mee. Je hebt alle tijd en ruimte de energie op je eigen manier te verwerken, zodat deze zo ‘puur’ mogelijk blijft.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Individuele ervaring

De inwijding wordt door iedereen anders ervaren. Hoe je de inwijding ervaart, is afhankelijk van je gevoeligheid. Sommige mensen merken op dat de energie fysiek door hun lichaam trekt, terwijl anderen juist een algemeen gevoel van rust en kalmte over hen neer voelen dalen. Er zijn ook mensen die kleuren zien. Geen ervaring is het hetzelfde: dat maakt de vlam zo bijzonder.

Ontspannende en genezende muziek

Bij Violette Vlam meditatie hoort genezende muziek. Het muziekstuk met de toepasselijke naam ‘Keeper of the Flame’ met harp- piano- en synthesizerklanken helpt je te ontspannen. Elke drie minuten klinkt een zacht belletje om de cirkel ‘rond’ te maken. De muziek helpt je te concentreren tijdens het mediteren. Het belletje geeft aan wanneer je van handpositie moet wisselen.

Voor wie is de Violette Vlam geschikt?

De energie van de Violette Vlam is voor iedereen geschikt, hiervoor hoef je niet paranormaal begaafd te zijn. Iedereen kan met de innerlijke ‘genezer’ in contact komen en de kosmische energie leren gebruiken. Leren ontspannen met behulp van de methode is voor iedereen in de wieg gelegd.

Cursus ‘Werken met de Violette Vlam’

Deze cursus is thuis te volgen. De opzet van de cursus is eenvoudig, maar de methode is erg krachtig. De meeste mensen zullen de genezingstechnieken door middel van handoplegging en meditaties snel onder de knie hebben. Het échte leerproces begint daarna pas: met het oefenen van het hanteren van de energie. Oefening baart kunst, dat geldt met alles – ook met de vlam!

>> Hier ontdek je alles over deze vriendelijk geprijsde cursus.

Het lijden stoppen

De Violette Vlam opent poorten naar je nieuwe leven. Negatieve invloeden worden niet gereinigd, maar zelfs volledig opgebrand – je zult er geen last meer van hebben. De Violette Vlam voorkomt tweespalt en beschermt jou, je gezin, je familie en iedereen die je lief is.

Een zuiverder leven

violette vlam

Mensen zijn niet volmaakt: ze worden op de wereld gezet met individuele mankementen en handicaps. Gelukkig kan er aan deze tekortkomingen worden gewerkt. De Violette Vlam is het ideale middel om de negatieve energie – een restant van een vorig leven – ongedaan te maken. ‘Transmutatie’ is hierbij het sleutelwoord: dit is de omzetting van één vorm van energie (in dit geval een schadelijke) naar een andere vorm van energie (een meer nobele vorm).

Het ‘trauma’ van vorige leven

Mensen worden op aarde gezet met de last van de goede en de slechte daden (het karma) uit vorige levens nog in het lichaam en de geest. In dit leven zijn we in staat aan de hand van nieuwe ervaringen de balans te herstellen. Tegenslag is onvermijdelijk. De Violette Vlam helpt je beter bestand te maken tegen lichamelijke tekortkomingen en spirituele tegenslag.

In contact treden met de Violette Vlam

Om je goed te kunne concentreren, is het belangrijk dat je een rustige plek opzoekt, waar je niet gestoord zult worden. Neem comfortabel plaats om grond (op een mediteermat) of op een stoel. Zit zo recht mogelijk en hou je hoofd in balans. Kruis je voeten en je armen niet, want dit verstoort je chakra’s. Plaats bij voorkeur je handen op je dijen en richt de palmen naar boven.

Hardop uitspreken

Spreek de volgende woorden hardop uit: ‘Ik ben een mens van de Violette Energie en ik ben de zuiverheid zelve.’ Adem diep in en concentreer op het bonzen van je hart. De energie zal nu zijn werk doen. Het warme gevoel in je kern zal aanzwellen. Herhaal de aanroep nog een aantal keren.

Je innerlijk oog gebruiken

Laat de vlam je ontsluiten en de negatieve energie uitbannen. Als je meer ervaren bent in het aanroepen van de Violette Vlam, zal je de energie met je innerlijk oog voor je zien, met name tussen je wenkbramen. Een aangename sensatie trekt door je heen en zal je lichaam helen.

Genezing met Saint-Germain

Saint-Germain was geen heilige, zoals die uit de Christelijke eredienst bekend is, maar een graaf (van Saint-Germain). Hij leefde in de 18e eeuw, was een avonturier, wetenschapper, componist en mysticus die het geheim van transmutatie ontsluierde. Aan de hand van zijn levenswerk en -wijsheid kan je het mysterie van de Violette Vlam blootleggen.

Transmutatie met Violette Vlam engelen

Daniëlle van het online YouTube kanaal Daniëlle Blessing laat je zien hoe je in samenwerking met de Engelen die met de Violette Vlam verbonden zijn kunt mediteren. De meditatie staat in het teken van transmuteren (omzetten) van angst, frustratie en boosheid in positieve emoties. Dat geldt voor mensen individueel, maar ook het zogenaamde ‘collectieve veld’: het geheel.

Liefde en de Violette Vlam

Werken vanuit liefde is het pad naar succes en eenheid. Door samen te werken zijn mensen tot grootse dingen in staat. In deze video legt Yvonne Ros uit hoe je jezelf kunt genezen, maar ook moeder aarde zelf en de mensen om je heen. Als mensen samenwerken, is heling een feit. Yvonne legt hierboven uit hoe je begint.

>> Hier ontdek je alles over de vriendelijk geprijsde cursus.

Op jouw geluk!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: