ziel bewijs

‘Bewijs’ door wetenschappers: de ziel sterft niet, maar keert terug naar het universum

Wat gebeurt er nadat we doodgaan? Is de dood het einde van alles, of is er ook leven na de dood? Ik denk dat velen van ons ooit in hun leven hiernaar nieuwsgierig zijn geweest. Lees hier meer over een wetenschappelijk onderzoek naar de ziel en bewijs voor leven na de dood.

Laatst stuitte ik op een wetenschappelijke publicatie uit 2014 met ‘bewijs’ over het bestaan van de ziel. ‘Bewijs’ zet ik niet voor niks tussen aanhalingstekens, want wat voorop gesteld moet worden betreft het bestaan van de ziel: dit is nooit volledig bewezen, maar ook niet ontkracht.

De terugreis van de ziel naar de bron

Er zijn al eeuwenlang mensen aan het debatteren over het bestaan van de ziel. Er blijft namelijk een soort mysterie hangen rondom het onderwerp van de ziel. Ook voor de wetenschap blijft dit onderwerp erg fascinerend, en nu is het dus zo dat een aantal onderzoekers nieuw bewijs over het bestaan van een ziel heeft ontdekt. Ze hebben namelijk ontdekt dat de ziel niet doodgaat, oftewel eindigt. De ziel maakt een terugreis naar waar het vandaan kwam, het alles, het universum.

Het onderzoek: bewijs voor leven na de dood

Twee onderzoekers die zich gespecialiseerd hebben in kwantumfysica, verklaren dat zij kunnen bewijzen dat er leven is na de dood, en dat er een ziel is. Het gaat om dokter Stuart Hameroff en Sir Roger Penrose. Zij kwamen met de ‘Quantum theory of consciousness’. Sinds 1996 hebben ze hieraan gewerkt. De theorie zegt dat de ziel van de mens een speciale plek heeft in de breincellen, in bepaalde structuren in de breincellen die ze ‘microtubules’ noemen.

Volgens hen is ons brein een soort computer, en het bewustzijn is een programma dat op die computer loopt. Ze ontdekten dat het programma van het bewustzijn blijft lopen, ook nadat we doodgaan. De theorie stelt dat, nadat mensen doodgaan, de ‘microtubules’ de informatie die ze bevatten niet verliezen.

Ik blijf in ieder geval graag op de hoogte van dit soort leuke onderzoeken!

Een ander onderzoek van de Universiteit van Virginia: leven na de dood keihard bewezen

In onderstaande video uit 2017 vind je de resultaten van 50 jaar onderzoek aan de universiteit van Virginia, waarin 2.500 gevallen zijn onderzocht om leven na de dood te bewijzen.

Ik heb nog een leuk nieuwjaarscadeau voor je!

Ben je bekend met ‘familieopstellingen’? Daarin wordt ook uitgegaan van het fenomeen dat informatie in een ‘familieziel’ of ‘systeem’ beschikbaar is en op te vangen is. Op 29 januari 2017 mag je van mij gratis naar de training ‘Familieopstellingen in 1 dag’ in Amsterdam.

Stap 1. Onthoud de couponcode: ZIEL
Stap 2. Klik hier om naar de pagina te gaan en schrijf je in met de code voor 100% korting.
Stap 3. Veel plezier op de training in Amsterdam!

Tot slot hebben we nog gratis bronnen voor je

ziel bewijs


Fotokrediet: Shutterstock

 

 

 

Gerelateerde artikelen: ook interessant?

Bedankt voor het lezen. Reageer even hieronder en dan zal ik reageren. En... sharing is caring!