‘Bewijs’ door wetenschappers: de ziel sterft niet, maar keert terug naar het universum

Wat gebeurt er nadat we doodgaan? Is de dood het einde van alles, of is er ook leven na de dood? Ik denk dat velen van ons ooit in hun leven hiernaar nieuwsgierig zijn geweest. Lees hier meer over een wetenschappelijk onderzoek naar de ziel en bewijs voor leven na de dood.

Laatst stuitte ik op een wetenschappelijke publicatie uit 2014 met ‘bewijs’ over het bestaan van de ziel. ‘Bewijs’ zet ik niet voor niks tussen aanhalingstekens, want wat voorop gesteld moet worden betreft het bestaan van de ziel: dit is nooit volledig bewezen, maar ook niet ontkracht.

De terugreis van de ziel naar de bron

Er zijn al eeuwenlang mensen aan het debatteren over het bestaan van de ziel. Er blijft namelijk een soort mysterie hangen rondom het onderwerp van de ziel. Ook voor de wetenschap blijft dit onderwerp erg fascinerend, en nu is het dus zo dat een aantal onderzoekers nieuw bewijs over het bestaan van een ziel heeft ontdekt. Ze hebben namelijk ontdekt dat de ziel niet doodgaat, oftewel eindigt. De ziel maakt een terugreis naar waar het vandaan kwam, het alles, het universum.

Het onderzoek: bewijs voor leven na de dood

bewijs-wetenschappers-ziel-sterft-niet

Twee onderzoekers die zich gespecialiseerd hebben in kwantumfysica, verklaren dat zij kunnen bewijzen dat er leven is na de dood, en dat er een ziel is. Het gaat om dokter Stuart Hameroff en Sir Roger Penrose. Zij kwamen met de ‘Quantum theory of consciousness’. Sinds 1996 hebben ze hieraan gewerkt. De theorie zegt dat de ziel van de mens een speciale plek heeft in de breincellen, in bepaalde structuren in de breincellen die ze ‘microtubules’ noemen.

Volgens hen is ons brein een soort computer, en het bewustzijn is een programma dat op die computer loopt. Ze ontdekten dat het programma van het bewustzijn blijft lopen, ook nadat we doodgaan. De theorie stelt dat, nadat mensen doodgaan, de ‘microtubules’ de informatie die ze bevatten niet verliezen.

Droom Leef Geniet Aanbieding

Een ander onderzoek van de Universiteit van Virginia: leven na de dood keihard bewezen

In onderstaande video uit 2017 vind je de resultaten van 50 jaar onderzoek aan de universiteit van Virginia, waarin 2.500 gevallen zijn onderzocht om leven na de dood te bewijzen.

Ik heb nog een leuk nieuwjaarscadeau voor je!

Ik blijf in ieder geval graag op de hoogte van dit soort leuke onderzoeken! Tot die tijd: een nieuwtje. Ben je bekend met ‘familieopstellingen’? Daarin wordt ook uitgegaan van het fenomeen dat informatie in een ‘familieziel’ of ‘systeem’ beschikbaar is en op te vangen is. Op 29 januari 2017 mag je van mij gratis naar de training ‘Familieopstellingen in 1 dag’ in Amsterdam.

Stap 1. Onthoud de couponcode: ZIEL
Stap 2. Klik hier om naar de pagina te gaan en schrijf je in met de code voor 100% korting.
Stap 3. Veel plezier op de training in Amsterdam!

Tot slot hebben we de volgende bron voor je

Gerelateerde artikelen: ook interessant?

Bedankt voor het lezen. Reageer even hieronder en dan zal ik reageren. En... sharing is caring!

 • Yvonne calis
  Beantwoorden

  Interessant om wat meer over wetenschap te lezen.

 • Hetty Otto
  Beantwoorden

  Het in bekend dat sommige mensen uit hun lichaam kunnen stappen. En dan naast hun lichaam staan om te zien wat er gebeurt. Met name operaties. Ook ik kan uit mijn lichaam treden en reizen. Zo ben ik gaan reizen naar de plek waar je komt als je overleden bent. Er zijn veel dimensies. Deze worden sferen genoemd. Je hebt 7 donkere sferen en 7 lichte sferen. Elk mens wat overlijdt komt in een sfeer van zijn eigen afspiegeling. Een moordenaar komt in de sfeer van zijn afspiegeling. Bij andere moordenaars. Verkrachters en dieven komen eveneens in die sfeer waar meer van hun zijn. Mensen die een eind aan hun leven maken komen in de allerlaagste sfeer. Het donkerste van het donkerste. Op het moment van overlijden zagen zij de wereld ook donker. Mensen die heel veel liefde en veel goede dingen gedaan heeft voor anderen komen vaak hoog in de sferen. Tussen de vierde en de vijfde sfeer is er een kindersfeer. Daar gaan de overleden kinderen heen. En er is een sfeer voor overleden huisdieren. Iedereen komt wel weer een keer terug op aarde. Omdat wij veel moeten leren. Het duurt heel erg lang voordat wij daar mogen blijven. Wanneer we bijna aan het eind zijn gekomen om elke keer in reïncarnatie te gaan kan het zijn dat wij bijv. In de baarmoeder al kunnen overlijden. Of vlak na ons geboorte. Of na 8 of 9 jaar na ons geboorte of tijdens onze tienerjaren. Hoe jonger we overlijden Hoe minder tijd wij nog overhadden om aards te moeten leven. We hebben nu eenmaal een aantal eeuwen nodig om te reïncarneren en de aardse dingen eigen te maken maar vooral om te leren om liefde te geven in ons leven. Liefde is licht. En licht is liefde. God bestaat alleen maar uit licht en liefde. Het is geen persoon. Beslist niet. De sferen hebben de mensen zelf gebouwd. Zodat alles daar komt wat je was op aarde. In de derde sfeer kun je terug naar aarde. Je kiest de familie uit die bij jou past zodat je kunt leren omgaan met liefde en dit ook aan andere kunt doorgeven. Uiteraard maken wij ook fouten. Dit moeten wij goedmaken in een volgend leven. De maatschappij waarin we leven speelt een grote rol. We kunnen beïnvloed worden door anderen waardoor we fouten maken. Of verslaafd raken. Of ziek worden waardoor we eerder de aarde moeten verlaten. De mensen zorgen niet allemaal even goed voor hun aardse lichaam. Hierdoor kan het leven hierdoor worden verkort.

  • Rubin Alaie

   Dankjewel voor je toevoeging Hetty. Heel waardevol.