Wil je mediteren op je hart en zoek je daar fijne hart-meditatie-teksten voor? Hier vind je oefeningen voor het mediteren op je hart. Lees verder…

Meditatie 1 – Heart Sourcing: Vul je hart met de Bron

hart-meditaties

In deze meditatie ga je je hart – oftewel ziel – vullen met licht van de oneindige Bron. We nemen een een slok uit de bron van onze Hoge Zelf om weer kracht te krijgen en ondersteund te worden door deze krachtige energie-bron die altijd bij ons is.

We gaan contact maken met de immer onbeperkte, oneindige bron om onszelf aan te vullen en al onze missende deeltjes terug te brengen.

 1. Stel je een bloem voor in het centrum van je hart. En vraag met je intentie aan je hart om zich te openen, blaadje voor blaadje. En stel je in het centrum een prachtige bol van licht voor. Het is je ziel, je spirit.
 2. Boven je zie je een gigantische bol, afkomstig van de Bron, die een lichtstraal speciaal voor jou naar beneden stuurt, naar jou toe.
 3. Ontvang de lichtstraal via de kroon van je hoofd en voel het jou vullen in het centrum van je hart, terwijl je doorademt en het ontvangt.
 4. Haal adem… Ontvang… Kom thuis… In het licht…
 5. En verspreid het licht…. Zie het licht in jouw hart groter en groter groeien totdat het het hele gebied van je borst omvat… en dan je torso… en dan je lichaam… en dan het gebied rondom je… en dan de hele kamer… en dan je hele straat… en dan je hele stad… en dan je hele land… en dan je continent… en dan je wereldhelft… en dan de hele wereld… en dan het universum… Alles licht gewoon op.
 6. Haal adem… Ontvang… Kom thuis… In het licht…

Meditatie 2 – Doe de Liefdesrespons-oefening

meditaties-voor-je-hart

Doe de Liefdesrespons-oefening van het Institute of HeartMath:

 1. Sluit je ogen en leg je hand op je hart. Door deze eenvoudige handeling komt oxytocine vrij. Het liefdeshormoon.
 2. Adem diep in en uit en beeld je in dat je dit via het hart doet. 6 tellen in en 6 tellen uit. Adem vooral heel goed uit. Doe dit net zo lang totdat je ademhaling rustig is geworden en het vanzelf op een rustige manier verder gaat.
 3. (Ondertussen blijf je via je hart ademen en je hand ligt nog op je hart). Adem iedere keer rust, liefde en compassie in. En adem uit. Voel bij de laatste keer hoe je hart volledig vervuld wordt met rust, liefde en compassie. Bij de laatste uitademing haal je je hand weer weg van je hart en open je je ogen.
Hierna lezen:  Spirituele Mensen Herkennen: Wanneer Ben Je Spiritueel? [Test]

Als je dit vaak doet, hoef je na een tijdje alleen maar je hand op je hart te leggen en de rest gaat vanzelf.

Ook vind je deze hart-meditatie in het boek: ‘The Power of the Heart'.

Meditatie 3 – Doe de hart-affirmaties van Louise Hay

mediteren-op-hart

Affirmeer de volgende hart-meditatie van Louise Hay:

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Diep in het centrum van mijn wezen, is een oneindige bron van liefde, een oneindige bron van vreugde, een oneindige bron van wijsheid, een oneindige bron van vrede.

Dit is waar. Voor iedereen. We vragen ons af hoe vaak we ons daarmee verbinden. Enkel voor een klein moment zou ik je willen vragen je ogen dicht te doen. Haal diep adem en ga naar die plek in je, waar oneindige liefde is, waar het er altijd was en altijd zal zijn. En voel die plek van liefde in je, en laat hem groeien en groter worden.

Neem de instructies van bovenstaande alinea en doe hetzelfde met de plek van vreugde, wijsheid en vrede.

‘Ik ben gevuld met {liefde} en ik deel het vandaag!'

Meditatie 4 – Doe het Spiegelwerk van Louise Hay, maar dan zonder spiegel

hart-oefeningen

Waar zit liefde eigenlijk? Waar kun je het vandaan halen? Het antwoord is: in je eigen hart! Neem je voor om je hart voor altijd onvoorwaardelijk te vertrouwen. Leg je hand regelmatig op je hart en voel de (zelf)liefde vanuit het centrum van je hart.

Leg je hand op je hart en zeg: ‘Ik houd van je. Ik houd heel erg veel van je.’

Het spiegelwerk mét spiegel vind je in dit artikel over zelfliefde.

Meditatie 5 – Voel je hart-missie

wat-is-mijn-hartenmissie

Doe ook onderstaande meditatie op de kracht van jouw hart & missie: voor welk groter doel ben jij op aarde?

 1. Sluit je ogen en observeer louter je ademhaling. Bekijk het zonder het te manipuleren, en je zal zien dat het spontaan kalmeert.
 2. Breng je bewustzijn naar het centrum van je hart, in het midden van je borst en vraag jezelf mentaal: ‘Wie ben ik?' Zoek niet naar het antwoord maar sta ieder gevoel, beeld of gedachte toe om spontaan tot je te komen.
 3. Stel nu de vraag ‘Wat wil ik? Wat is mijn diepste verlangen?' Zoek niet naar het antwoord maar sta ieder gevoel, beeld of gedachte toe om spontaan tot je te komen.
 4. En nu: ‘Wat is mijn missie / purpose?' Sta ieder gevoel, beeld of gedachte toe om spontaan tot je te komen.
 5. Open tot slot de deur naar overvloed-bewustzijn door jezelf te vragen: ‘Waar ben ik dankbaar voor?'
 6. Keer terug naar je ademhaling. Observeer het. En rust in het ‘zijn': het bestaan zonder interpretatie en er gewoon zijn. Bewustzijn & vreugde. Dit is onze ware natuur.
 7. Voel tot slot weer je lichaam en open je ogen.
Hierna lezen:  Online Meditatiecursus? 8 x Gratis Lessen & Geleide Meditaties

Meditatie 6 – Vraag je intuïtie: wat wil je me laten weten?

hart-meditatie-intuitie

 1. Focus eerst je aandacht op je hart, bijvoorbeeld met een wandeling of meditatie.
 2. Vraag je zesde zintuig vervolgens: ‘Wat wil je me laten weten?’
 3. En voel vervolgens wat het antwoord is. Hoe je dat precies kunt voelen? Geen zorgen! Dat wordt in dit artikel over je intuïtie verteld…

Een van de krachtigste manieren om je hart te voelen, is in ieder geval door gebruik te maken van je gevoelens. De taal van het hart is gevoelens. Je luistert dus niet naar je hoofd maar naar datgene wat goed voelt.

Meditatie 7 – Je hart gebruiken voor antwoorden van engelen en gidsen

hart-meditatie-met-engelen

Ook kun je jouw hart als ingang gebruiken om leiding te vragen en ontvangen van je engelen en gidsen:

 1. Zet je hand op je hart.
 2. ‘Ik heb leiding nodig over {bijv. mijn liefdesleven}.’
 3. ‘Mijn gidsen zeggen…’
  ‘Mijn gidsen zeggen…’

Hier vind je meer oefeningen voor contact met engelen en gidsen.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: